Sharpy

Dit is Sharpy,┬áReu – 2015 – Kruising Sharpei – 45 cm

.

Sharpy woont momenteel in het asiel nabij Barcelona.

.

.

Karakter: vindt wandelen heerlijk trekt niet aan de lijn is nieuwsgierig sociaal met andere honden tikje verlegen naar mensen.

.

Een prachthond met een heerlijk karakter. Zo kun je Sharpy zonder enige twijfel omschrijven. Hij heeft een vorstelijke uitstraling. Toen hij in het asiel kwam was hij wat terughoudend naar vreemden maar dat is al ver over.

Tikje verlegen nog wel maar als hij even mag snuffelen en kennismaken dan geeft hij zich gauw over. Dan vindt hij aandacht en geaaid worden heerlijk. Een erg leuke hond die menig voorbijganger om zal laten kijken. Sharpy gaat graag met je op pad en zal dan laten zien dat hij zich prima kan gedragen. Sharpy is geen drukke hond. Hij is graag dicht bij je en hij kijkt dan trots om zich heen zoals een echte koning kan doen.

Dit is wat er op het internet is te vinden over het karakter van een Sharpei
De Shar-Pei heeft een heel eigenzinnig en vriendelijk karakter. Ze zijn wat terughoudend naar vreemde mensen toe. Een Shar-Pei komt naar u en niet andersom. Als u ze wilt aaien en ze kennen u niet dan draaien ze hun koppie weg en negeren u.

Een Shar-pei is heel erg op hun baasje gesteld. Daarnaast zijn het hele goede gezinshonden. Ze zijn aanhankelijk, trouw, eigenwijs, intelligent, soms lui en ontzettend liefdevol. Ze zien er voor veel mensen heel stoer of angstaanjagend uit, maar het zijn ontzettende vrijkousen en kroelen graag. Soms zijn ze echter wel wat jaloers bijvoorbeeld als er meerdere dieren in huis zijn die net even wat meer aandacht krijgen. Een Shar-pei zal dan er alles aan doen om te laten merken dat hij/zij ook graag aandacht wil.

.

 

«
»