Aankondiging van de vlucht van Tita, Pepa, Asha en Tiny (en … Zontaj) en de laatste nieuwtjes …

Beste mensen,

Nu eens een boodschap om blij van te worden…..

Terwijl we nog stilletjes na genieten van een zomer die maar niet voorbij lijkt te gaan, is het verre van rustig in adoptieland. Gelukkig maar want er zijn nog zoveel stakkers die hunkeren naar een warme veilige mand in een liefdevolle omgeving. Op dit moment gaan de adopties sneller dan we reizen kunnen verzorgen en dat is op zich goed nieuws.  Het is vervelend voor de nieuwe baasjes als ze even iets langer moeten wachten op hun nieuwe huisgenootje maar gelukkig is er begrip voor de gang van zaken die we nu eenmaal niet zo makkelijk kunnen veranderen.

tita 004

Grote Tita

IMG-20130731-WA0021

Kleine Pepa

Wat is de stand van zaken?
Toen we onze vorige vlucht maakten was Tita al geadopteerd en stond ze met het koffertje te wachten op de volgende vlucht. Toen kort hierop Elzar een baasje had gevonden keken deze twee uit naar hun reis die aanvankelijk rond 23 september zou plaatsvinden. Onvoorziene omstandigheden echter gooide roet in het eten en werd er met spoed een nieuwe vlucht geboekt… en toen werd het 8 oktober. De definitieve reisdatum van de twee kanjers.

 

asha (2)

pup Asha

tiny (3)

pup Tiny

Vervolgens werden de pups Asha en Tiny geadopteerd en daarmee was de vlucht van 8 oktober geheel volgeboekt.  Tita zou een kennel voor haar zelf krijgen. Pepa mag bij me op schoot mee vliegen en de pups Asha en Tiny gaan in één kennel. Meer hondjes kan ik nu eenmaal op deze vlucht niet meenemen.

 

 

 

zontaj (2)

pup Zontaj

Toen kort daarop Zontaj werd geadopteerd had die gewoon pech. Hij moet gewoon een rondje wachten. We kunnen nu eenmaal pas een volgende vlucht boeken als er minimaal drie adopties zijn omdat we het ticket voor ondergetekende om de hondjes te halen, zelf moeten betalen uit de donaties die Dierenmissies krijgt.  Gelukkig hebben we veel kijkers en zijn er de nodige aanvragen voor informatie over hondjes waardoor we verwachten dat de volgende vlucht ook snel geboekt kan worden. Mocht er intussen een vluchtbegeleider zijn, zoals Marie Louise, Sophie of Rosalie dat de afgelopen keren waren, dan kan het zomaar zijn dat Zontaj veel sneller naar Nederland kan worden. Het zou geweldig zijn…

profiel tango

Tango

ocean (2)

pup Ocean

Ach ja, op dit moment hebben we de hoop dat ook pup Ocean en Tango een baasje in Nederland gaan vinden. Dat zou betekenen dat we toch nog snel kunnen boeken. Maar ja dat kunnen we niet afdwingen.

 

 

In ieder geval komen nu Tita, Pepa Asha en Tiny in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober 2013, om 00:20 uur aan op Schiphol. Uiteraard zal van deze reis weer verslag gemaakt worden ….

Overig nieuws en hoe alles op zijn plaats valt….

DSCN3496Onlangs hebben de Piedy en Juan Carlos de asiel auto kunnen kopen die door uw donaties bijeen is gebracht. Hiervan hebben uitgebreid op de website verslag van gedaan. Leuk is om het bordje te zien dat ze boven de kentekenplaat hebben aangebracht met zo’n beetje het enige Nederlandse woord dat ze kennen.

ondergelopen tunneltje naar asielIn de  berichtgeving omtrent het project asielauto hebben we aangegeven hoe belangrijk het was om een terreinauto te hebben die onder alle weersomstandigheden het asiel kon bereiken. Dit in verband met het onderlopen van de toegangsweg die naar het asiel leidt. Hevige regenval leidt vrijwel altijd een overstroming op het asiel kan leiden zoals al diverse keren was gebeurd.

DSCN3283Zoals op de website te zien is, is er een actie gestart tegen de wateroverlast. Recent was het weer bar en boos en stond het water zo hoog dat er hondjes verdronken zouden zijn als Piedy en Juan Carlos niet op tijd op het asiel hadden kunnen komen. Het was slechts enkele dagen ervoor dat zij de auto hadden gekregen.  Op de foto rechts is te zien ongekend hoog het water stond. Gelukkig hadden ze toen dus net op tijd de auto en konden ze de honden uit die hokken naar een hoger gelegen gedeelten brengen… als je dit ziet dan krijg je kippenvel en moet je er niet aan denken wat er was gebeurd als de auto er een week later was geweest.

Om zulke risico’s in de toekomst te vermijden is het volgende project van start gegaan en wel het project Droge pootjes/Dry Feet.  Bij dit project [proberen we geld bij elkaar te krijgen voor werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat door drainage en waterdoorvoeren op cruciale plaatsen, er geen extreme hoge waterstand meer kan optreden op het asiel. Niet dat ze bij hevige regenval altijd droge voeten zullen houden, maar wel dat nimmer het water zo hoog zal kunnen komen te staan dat honden hierdoor kunnen verdrinken.

gaby en Christsy

Gaby en Christy bij eerdere actie voor Dierenmissies

logo_vlinder3[1]De start van dit project heeft inmiddels een aardig vervolg gekregen. Niet alleen zijn er de eerste donaties binnen gekomen maar tegelijkertijd zijn er ter ondersteuning van dit project, initiatieven gestart in het kader van dierendag (4 oktober). Een mooi voorbeeld is hiervan de actie van Gaby op de basisschool de Vlinder die net als vorig jaar een lege-flessen-actie is gestart. Ook Christie, haar dochter, heeft op haar eigen school de moeite genomen om middels een aparte actie hier aandacht voor te vragen.

We hopen dat zij net als vorige jaar weer een leuke bijdrage kunnen leveren zodat dit kan helpen om de rekening te betalen voor de werkzaamheden die al op het asiel gestart zijn.

 

Hoe het verder met Conan verging ….

conan1

Conan met zijn nieuwe speelgoed

conan met sara en Blanca

Conan met zijn nieuwe vriendinnen Sara en Blanca

 

Trouwe lezers hebben gelezen hoe Conan al na een paar dagen in Nederland niet meer gewenst was bij de baasjes die hem hadden geadopteerd. Zij hebben ook gelezen hoe hij zo bij Erny terecht was gekomen waar hij bij de twee meiden Blanca en Sara zijn nieuwe leven mocht beginnen. Nou we kunnen vertellen dat hij volledig is ingeburgerd, hij zijn draai heeft gevonden en absoluut daar niet meer weg mag.

 

Excuus
Als laatste willen we iedereen ons excuus aanbieden, die hebben ervaren dat we niet onmiddellijk hebben gereageerd op mailberichten of dat de website niet geheel up-to-date was.  Zoals iedereen inmiddels wel weet zijn we onlangs verhuist. Hierdoor hebben we wat beperkte toegang tot het internet. Dit leed is nog niet geheel opgelost maar dat hopen we medio oktober voorgoed getackeld te hebben. Tot die tijd hopen we op wat begrip.

Samen met de nieuwe baasjes wachten we op 8 oktober de datum dat de hondjes naar Nederland mogen komen. Vanzelfsprekend zal iedereen, door middel van hun reisverslag, deelgenoot worden van hun belevenissen tijdens die grote dag.

We zullen zorgen dat arme Zontaj, die nog net even iets langer moet wachten, niets tekort zal komen en dat hij door Piedy en Juan Carlos, tot het moment van zijn reis, extra verwend wordt….

Tot zover maar weer …. en tot de volgende nieuwsbrief die uitgebreid over de reis van Tita, Pepa, Asha en Tiny zal gaan en natuurlijk weer de nodige nieuwtjes zal brengen…. Die nieuwsbrief is te verwachten op 9 of 10 oktober.

We wensen iedereen fijne dagen en een prachtige herfst.

Annerie en Ton

 

 

 

«
»