Asiel in Tobarra heeft een kattenverblijf gekregen..!!!

Doordat het project de muur werd afgerond kwam er een wat kleinere ruimte beschikbaar die met minimale middelen geschikt gemaakt kon worden voor de opvang van katten. Tot nu toe werden de zwerfkatjes thuis of bij gastgezinnen ondergebracht en vaak was opvang niet mogelijik omdat er gewoonweg geen plaats was. Het ‘voeren in de straat’ was dan de enige mogelijkheid maar bood natuurlijk geen oplossing…..

Overgebleven resten van de muur vormden een prima begin om een stukje af te scheiden. Wel dicht in de buurt van de honden maar niet direct in elkaars zicht is de meest ideale situatie. Dit was nu realiseerbaar en natuurlijk laten ze geen enkel stukje terrein en of bouwmateriaal onbenut.

Nu lijkt de opvang van katten eenvoudig maar niets in minder waar. Besmettelijke kattenziekten maken het noodzakelijk dat nieuwe binnengekomen zwervertjes eerst in quarantaine gaan. Daarna moet worden gekeken of ze gezond zijn of niet.

 

Hiervoor worden de nodige bloedonderzoeken gedaan.  Afhankelijk van de uitslag van die bloedonderzoeken wordt bepaald in welk stukje van de kattenopvang zij komen te wonen. Vanzelfsprekend zullen alleen gezonde katjes geadopteerd kunnen worden. De besmette katjes die voor altijd een besmettingsrisico voor andere katjes zullen blijven, worden bij elkaar in een aparte ruimte gehouden en zullen daar de rest van hun leven blijven.

Om dit te kunnen verwezenlijken is segmentering van het kattenverblijf noodzakelijk. Ook hier wardt natuurlijk voor gezorgd. En als er dan ook nog verschillende plekjes worden gemaakt waarin ze zich bij slecht weer droog, warm  en veilig terug kunnen trekken, is de basis gelegd voor de kattenopvang.

 

De plekes zijn weliswaar primitief maar geven toch de nodige beschutting.

Nu is de kattenopvang dicht bij de in- en uitgang van het asiel geplaatst en toch uit het zicht gehouden. Hierdoor hebben de katjes optimale rust en veiligheid en hoeven ze niet het hele asielterrein over wanneer ze van en naar hun plekje moeten worden vervoerd.  Een prima voorbeeld hoe met de beperkte middelen opnieuw een extra opvang kan worden geboden aan de kleintjes uit de dierenwereld die het zo nodig hebben.

 

TOP…!!!!

De ongelukkige katjes die nooit naar Nederland kunnen komen zullen wel, ‘op afstand’ te adopteren zijn. Hierdoor steunt u, door een klein maandelijks bedrag over te maken, het asiel bij het dragen van de dagelijkese kosten voor de opvang van uw ‘op afstand’ geadopteerde dier…  Kijk bij Adopie op afstand voor meer informatie over dit onderwerp.

 

«
»