Conan heeft nieuw plekje “dank aan trouwe vrienden van Dierenmissies”

conan bij ernyUpdate 9 september 2013

Als je een eigen rustig plekje zoekt en dat dan kunt vinden bij Erny dan heb je het helemaal voor elkaar. Conan is al aardig ingeburgerd en hier mag hij samen met Blanca en Sara oud worden…..

Wat een prachtig slot van zijn avontuur.

 

 

 

Update 5 september 2013

We hadden nauwelijks de advertentie van Conan op de site geplaatst waarin we iedereen lieten weten dat hij niet meer welkom was op het Nederlandse adoptieadres waar hij, vier dagen er voor vanuit Spanje, naar toe was gereisd, toen we van trouwe lezers bericht kregen dat hij voor nood bij hen mocht komen wonen tot hij een definitief baasje had gevonden.

Sara en Blanca zullen nu een stukje moeten opschuiven voor Conan

Sara en Blanca zullen nu een stukje moeten opschuiven voor Conan

Cari van Deijzen uit Groesbeek liet als eerste weten dat Conan voor nood bij haar en Dibbah welkom was maar helaas geen plaats had voor een definitieve plaatsing.  Het is natuurlijk hartverwarmend als blijkt dat we zo snel al respons kregen. Zeker toen we kort daarop ook bericht kregen van Erny Zoetman die met haar Sara en Blanca in Enschede het mandje voor Conan klaar wilde zetten. Daar was een lang verblijf niet zo’n probleem en als dit zou betekenen dat dit in de toekomst tot een definitieve plaatsing zou leiden ach dan was dat ook prima. Zo hebben we besloten om het aanbod van Erny aan te nemen en in overleg met de huidige baasjes zal Conan op zaterdag 7 september door hen naar Enschede gebracht worden waar hij zijn nieuwe woning zal betrekken.  We zijn erg blij voor de Conan want juist hij heeft meer aandacht en tijd nodig om zich helemaal thuis te voelen.

We zullen de komende tijd Conan in zijn nieuwe leventje volgen en ervan verslag doen. We hebben er alle vertrouwen is dat hij zich gelukkig zal voelen na zijn ongelukkige start in Nederland.

 

 

3 september 2013

Conan had eindelijk een baasje gevonden en kwam op 29 augustus naar Nederland.  (zie de nieuwsbrief over zijn reis naar Nederland). Alles leek geweldig tot we op 3 september te horen kregen dat Conan weg moest. “Hij was niet gelukkig” ?!?!. Hij liep de hele dag achter zijn bazinnetje aan en het getrippel op het laminaat maakte het bazinnetje zenuwachtig en geïrriteerd. Ook had hij in huis geplast en nu moest het huis gelucht worden. Hij was, de dag na hij was aangekomen, uit de riem ontsnapt en uren zoek geweest… ach wat een ellende allemaal …. Ondanks de waarschuwing dat Conan wat angstig was en tijd nodig zou hebben om zich helemaal op zijn gemakje te voelen, werd ons verzekerd dat hij hier alle tijd voor zou krijgen. In de toegezonden documentatie van de website waarin wordt verteld dat het gewoon is, dat een ‘normale’ hond na een plaatsing drie maanden nodig heeft om zich helemaal thuis te voelen in een nieuwe situatie. Voor juist Conan werden dat welgeteld 4 dagen. Tja….. 

 

De advertentie van Conan

conan (1) conan 009Dit is Conan een reutje met de uiterlijke kenmerken van een herder. Hij is een beetje klein uitgevallen met zijn 40 cm hoogte. Hij weegt amper 12 kg en is geboren rond oktober 2010. Bloedonderzoek toont aan dat hij volledig gezond is. Begin 2012 is hij van de snelweg geplukt en naar een gemeente asiel gebracht. Daar had hij het erg slecht. Nadat hij een paar keer door andere honden is gebeten kwam hij amper nog uit zijn hokje. Conan is een goedsul die alles voor zijn neus door andere honden laat wegpikken. Zo heb je precies zijn karakter te pakken. Hij vindt alles best. Hierdoor had hij regelmatig te weinig eten. Het was een zielig hoopje dat langzaam wegkwijnde. Dit konden Piedy en Juan Carlos niet aanzien en hebben aangeboden om voor hem te zorgen. Nu hij eenmaal onder hun zorg is konden ze pas zien hoe hij er echt aan toe was, Hij moet aansterken en opnieuw in actie te komen. Het liefst blijft hij de hele dag op zijn kleedje liggen. Op de foto links lijkt hij rek en strekoefeningen te doen maar dat is slechts uitrekken na een lekker conan 005conan 006tukkie. Nu hij op het asiel van Los Mejores Amigos de ruimte krijgt om lekker te rennen en rond te snuffelen hopen Piedy en Juan Carlos hem weer meer in beweging te krijgen. Hierdoor worden zijn spieren weer wat sterker en krijgt hij wat meer conditie. Conan is een stille hond die het liefst niet opvalt. Conan is een ‘niet veel eisend’ hondje. Hij is dus niet druk in huis en je hebt er bijna geen kind aan. Hij heeft gewoon liefde nodig om hem weer plezier in zijn leven te geven.

Conan is wat angstig en moet nog aan veel wennen. Hiervoor moet hij wat tijd krijgen. Wie wil deze jongen lekker verwennen en bij zich hebben ? Hij zal je aankijken met een dankbare blik en zijn genegenheid zal bestaan uit dicht bij je komen om zo vooral lekker bij je te komen liggen. Een druk gezin is voor Conan niet zo geschikt. We denken eerder aan een baasje die ook niet meer de behoefte heeft om te trainen voor de marathon. Bel of mail voor meer info over Conan….

«
»