De vliegreis van Nella en Oso.

Beste mensen,

Het is afgelopen week weer een heerlijke hectische week geweest.

Het was al voor de aankomst van de pups Anais en Chanel en zelfs voor onze caravanreis in maart dat we de hondjes Sara en Pepe naar Nederland moesten laten komen. Gezien onze volgende caravanreis pas gepland was medio mei hadden we in overleg met Luuk en Monique de baasjes van Sara en Inge en Ed de nieuwe baasjes van Pepe afgesproken dat we een vlucht tussendoor zouden plannen om Sara en Pepe vervroegd naar nederland te laten komen. Alles is voor deze twee lieverdjes in gereedheid gebracht en zo komt het dat Ton op zaterdag 21 april beide hondjes gaat halen.

In de tweede week van april werd het ineens druk. We kregen een berichtje van Jan, Maria en hun twee jongens Edwin en Rick uit Ravenswoud. Het duurde niet lang of ze waren eruit. Ze wilden dolgraag Nella adopteren. Geweldig natuurlijk. Jan was zelfs bereid om met het vliegtuig Nella zelf te halen en had er geen bezwaar tegen om nog een extra hondje extra mee te laten vliegen.  Als de wiedeweerga werd er een geschikte datum gezocht waar nog hondjes mee mochten vliegen.

Woensdag 18 april bleek de meest geschikte datum waarop Jan in één dag heen en weer kon vliegen. Nu kunnen er per vlucht twee hondjes mee in het ruim en beide plekjes waren nog beschikbaar. We moesten beslissen of we een extra ticket zouden nemen zonder dat we daar al een geadopteerd hondje voor hadden. We namen de gok.  In de resterende week, tussen de boeking en de gepland vlucht van Jan, zou het fijn zijn als er nog een adoptie kwam. We overwogen zelfs om desnoods een hondje mee te laten komen in de hoop dat die snel een baasje zou krijgen. Immers een lege plek met een beschikbare vluchtbegeleider is uiterst zeldzaam.

Nog geen twee dagen later hoefden we ons er niet verder druk over te maken. Daphne en Peter en hun kinderen Lotte en Jesse lieten ons weten dat zij Oso graag bij hen in Zwaanshoek een toekomst wilden geven. Dat was geweldig. Nu hadden we een waardig kandidaatje om het plekje op te vullen.

Op maandag 16 april hadden we nog de kennismakingsafspraak met Paul en Els in de plaats Swalmen voor de adoptie van het hondje Ton die met ons mee zal komen in mei.

Dan is het eindelijk 18 april en vertrekt Jan in het holst van de nacht vanuit Ravenswoud naar Schiphol. Met een dikke 2,5 uur rijden voor de boeg en een gepland vertrek rond 07.00 uur betekent dit dat hij rond 05.00 uur op de luchthaven moet zijn. Een beetje smokkelen mag want hij heeft zich met de computer ingecheckt. Uiteindelijk vertrekt zijn vliegtuig met een vertraging van 45 minuten vanaf Schiphol naar Alicante waar hij ‘s-middags omstreeks 18.00 uur Piedy en Juan Carlos zal treffen met zijn hondje Nella en het reisgenootje Oso.

 

Halverwege de middag hebben we nog even telefonisch contact. Hij moet daar natuurlijk op de luchthaven wachten tot het 18. 00 uur wordt.

Dan is het eindelijk zover en ziet hij voor het eerst zijn Nella en bericht hij het thuisfront dat de hondjes nu onder zijn hoede zijn.  Natuurlijk zijn de hondjes wat onwennig op de luchthaven en nadat Jan ook kennis heeft gemaakt met Piedy en Juan Carlos wordt het tijd om in te checken en de hondjes door de douane bij de odd-size bagage af te geven. Piedy neemt hier nog even afscheid van Oso.

Jan neemt hier Nella in zijn armen. Nu Nella nog niet zo goed gewend is om aan de riem te kopen is dat ook wel een beetje uit nood geboren maar ‘dat lopen aan een riempje’ dat komt echt wel goed.

We krijgen rond 19.30 uur het berichtje dat de hondjes nu door het luchthavenpersoneel in het vliegtuig worden geladen.

 

De terugreis gaat voorspoedig en om Jan te verwelkomen hebben Annerie en ik met Daphne en Peter afgesproken bij het meetingpoint. Het vliegtuig van Jan met Nella en Oso landen om 00.20 uur. We weten uit ervaring dat het dan nog bijna een uur zal duren voordat Jan met de hondjes de aankomsthal binnen zal lopen.

Door de glazen deuren zien we Jan al staan wachten op de airkennels waarin Nella en Oso worden vervoerd.  Het wachten duurt altijd erg lang maar ja als we dan zien dat Jan van het luchthavenpersoneel op Schiphol de twee kennels krijgt aangereikt en hij met de twee kennels op een karretje richting aankomsthal loopt is dat vervelende wachten gauw vergeten.

 

 

 

 

Zodra hij door bij ons is laten we de hondjes eruit.   Jan krijgt nog een lik van Oso voor zijn bewezen diensten alvorens Oso zich definitief overgbeeft aan alle lekkere kriebels van Dahpne.

 

 

 

 

 

 

Oso vindt het prachtig en heeft weinig moeite met het lopen op de gladde vloer van de luchthaven. We nemen afscheid van Daphne en Peter die met Oso naar huis gaan waar hun dochter vol spanning op hen zit te wachten.

 

 

 

 

 

Het duurt voor Jan nog minstens 3 uur voor hij thuis zal zijn. We besluiten nog een kop koffie te nemen alvorens hij met Nella vertrekt.

Om te laten zien dat Nella echt wel kan staan doen we deze foto erbij want de gladde vloer in combinatie met het ‘vervelende riempje’ lijkt het liggen als een vloermatje voor Nella de beste oplossing.

 

 

 

 

Aangezien de auto van Jan op P1 staat, en dat nog een behoorlijk stukje lopen is van de aankomsthal, kreeg Nella de lift … Zo nemen we afscheid van Jan en nemen wij het karretje met de lege air kennels mee naar de auto.

Het is 02.30 uur als we vanaf huis een sms-je sturen naar Piedy en Juan Carlos dat de hondjes goed zijn aangekomen.

De volgende dag krijgen we al een update van Oso met hele leuke foto’s en een verslag (in twee talen) van zijn eerste nacht en ochtend in Zwaanshoek met een boel leuke foto’s. Natuurlijk hebben we direct de Engelse versie doorgestuurd naar Piedy en Juan Carlos.

 

Het gaat met Oso prima en heeft inmiddels de tuin tot de zijne gemaakt…

 

Wij maken ons alvast weer op voor de reis van zaterdag. Annerie heeft mijn ticket al klaar gelegd en wat dingen ingepakt om de tijd te verdrijven want ook ik zal van 11.00 tot 18.00 uur op de luchthaven moeten wachten tot Piedy en Juan Carlos Sara en Pepe komen brengen. Ik kijk er naar uit. Maar nog meer kijk ik uit naar het moment als op Schiphol Sara en Pepe hun baasjes zullen ontmoeten.

Tot het volgende verslag waar alles valt te lezen over hun reis naar Nederland.

Groetjes,

Annerie en Ton

 

 

 

 

 

«
»