Deel 4 van de caravanreis met Yaya, Selena, Toi, Lui en Suerte

Beste mensen,

Het weekend was voorbij en langzaam maar zeker begonnen we ons weer voor te bereiden op het vervolg van de reis. We wilden de 60 snoeppakketjes en de airkennels weg gaan brengen en ons natuurlijk bezighouden met de hondjes waar het deze reis om te doen was. Voorzichtig overwogen we om, indien de auto gerepareerd kon worden, de reis iets te verlengen maar we durfden eigenlijk nog helemaal nergens aan te denken. Dingen die we niet meer nodig zouden hebben voor de komende twee dagen worden weer keurig vast opgeborgen om te kunnen reizen. Dat waren de eerste kleine tekenen die aangeven dat we onbewust al bezig waren met de tijdelijkheid van ons verblijf op deze camping en rekenden op het vertrek op dinsdag.

Maandag 15 oktober 2012
De zon scheen en de wereld zag er weer schoon en anders uit. Het plekje waar we stonden was zo mogelijk nog mooier en deze dag zouden we vast ook wel doorkomen. We besloten om vandaag weer boodschappen te doen in de grote supermarkt Carrefour. Op de terugweg konden we dan polshoogte nemen van hoe het met de auto stond. We zouden alles halen zodat we, mocht er groen licht komen, we meteen konden vertrekken. Wat is er nou bijzonder aan het boodschappen doen ?? Niks natuurlijk tenzij je goed oplet.!!!! Allereerst is het Annerie die in alle supermarkten over de gehele wereld (en we hebben er echt door de jaren heel veel bezocht ) overal blindelings de weg lijkt te vinden. Ik niet… ik blijf meestal hangen bij de lekkere dingen waar ik toch geen keuze uit kan maken … en voordat ik iets wil pakken weer weg getrokken wordt door Annerie die het beste met me voor heeft.

Maar nu even terug naar datgene dat was opgevallen. Hoe gek mag je het vinden als je in een Franse supermarkt met een zogenaamd ‘huismerk’ een Franse en Hollandse tekst op de artikelen vindt ? Geen Engelse of Duitse tekst nee Nederlands !!!! Zou het kunnen zijn dat hun afzetgebied België en Frankrijk is..??? We proberen ons te herinneren of we Carrefour ook in België waren tegengekomen. We weten het even niet meer maar het zou best kunnen.

We troffen ook typische Hollandse artikelen aan die in het huismerk waren opgenomen zoals Goudse kaas en een lekkere rollmops.

Nadat we onze inkopen gedaan hadden reden we naar de garage. We wilden pas na de middagpauze bij de garage aankomen. Ze houden namelijk middagpauze van 12.00 tot 13.30 uur. !!! Ondanks het rekken van de tijd in de supermarkt waren we er toch te vroeg. Toen we bij de garage aankwamen zagen we de auto buiten staan. Dat was nieuw en we wisten niet of dit goed of fout was. Het jammere was dat de middagpauze nog niet voorbij was. Dan maar eerst even met de hondjes gaan lopen. Eindelijk werd het half twee. Of ik even een rondje wilde rijden om te zien of de auto nu meer vermogen had dan de laatste keer. Ik kan je vertellen dat er niets moeilijker is dan te moeten beslissen of de auto voldoende vermogen heeft door het maken van een rondje in de bebouwde kom van 3 minuten. Gelukkig merkte ik dat hij wel meer vermogen had dan voorheen dus moest ik aannemen dat dit beter was. Nu hadden we nog ‘’een akkefietje” en dat was en lekkage in de radiator. We hadden geconstateerd dat bij het opvoeren van de druk op het koelwater er hele kleine belletjes werden geblazen aan de zijkant van een stukje kunststof dat aan de radiator vastzit. Tja. Dan die ook maar laten vervangen. Anders komt dat wel in Nederland aan de beurt.

Aldus vertrokken we weer naar de camping in afwachting van wat er morgen zou gebeuren. De ANWB belde nog even om te vertellen wat we zojuist van de garage hadden gehoord. De totale prijs van de reparatie, het tijdstip wanneer de reparatie klaar was èn ze vonden het een goed idee om op weg even gevolgd te worden door de garage om er zeker van te zijn dat het heuveltje op en af rijden goed zou gaan. We waren een beetje gerust gesteld maar nog niet volledig voor de 100%..

Aan het eind van de avond, na het laatste rondje wandelen, geven we de hondjes wat eten uit de hand. Ze worden hier lekker rustig van en is een goede aanloop voor de nacht. Tijdens deze gebeurtenis hebben we van Botas een paar plaatjes geschoten.
Eerst kijkt Botas belangstellend naar ons in afwachting wat hij zal krijgen.
Als hij eenmaal door heeft dat het gaat gebeuren dan laat hij keurig voor zich de tafel dekken.
Daarna komt het grote moment dat hij zich lekker brokje voor brokje laat voeren.

 

Het zou een onrustige nacht worden. Nou is dat niet zo gek hoor als je weet dat het meestal vechten is om een plekje te vinden. Annerie maakt de foto om te laten zien wat voor hindernis ze moet nemen voordat ze eindelijk kan gaan liggen. We kunnen het slaapgedeelte ook afsluiten hoor… maar dat is meestal niet nodig want als Annerie eenmaal ligt dan gaat de grote rode Daisy voor het bed liggen. We mogen natuurlijk helemaal niet klagen want als we straks ook Lui, Suerte, Yaya, Toi en Selena erbij hebben is het pas echt druk…..

Dinsdag 16 oktober 2012
Het was koud en er hing weer een grijze sluier. Van het zonnetje is in alle vroegte geen spoortje te bekennen. Op het ontbijtnieuws bij Jan de Hoop op RTL 4 hoorden we dat het in de loop van de week in Nederland 20 graden werd verwacht…. Dat moeten wij nog maar afwachten want alleen in Spanje wacht ons het mooie weer.

Zoals we eerder hebben gemeld is de mobile verbinding van de laptop echt “uien” te noemen. Als alternatief konden we op ons mobieltjes toch mail binnen zien komen. Toen we vandaag merkten dat ook onze mobiele telefoons geen verbinding meer konden maken met het internet, belden we Vodafone. Daar kregen we te horen dat er een mega storing gaande was en dat half Europa verstoken is van een goede mobiele verbinding met internet. Geadviseerd werd om regelmatig te proberen en af en toe gewoon eens te wisselen van provider… en oh ja, men is met man en macht aan het werk om de storing te herstellen maar dit kon wel enkele dagen gaan duren. Hier hebben we natuurlijk helemaal niets aan en zijn we dus niet in staat om het internet te benaderen om de mail te bekijken tenzij we gebruik kunnen maken van wifi. Gelukkig kunnen we wel bellen is er nog Whatsapp en de SMS dienst … Je vraagt je af hoe we ooit zonder mobieltje hebben kunnen leven….

Het was de dag van de waarheid. We gingen ervan uit dat alles goed zou verlopen. Rond 13.00 uur belden we naar de garage om te horen hoever ze stonden. Ze moesten er nog aan beginnen. Dat was maar goed ook want nu kon ik ook nog doorgeven dat er bij een hoger toerental een fluitgeluidje te horen was dat er normaal niet was. Het zal wel niets bijzonders zijn maar toch… Al met al zou dit dus betekenen dat in het meest gunstige geval de auto pas tegen 16.00 uur klaar zou zijn…

Dan gaat de telefoon… Het is 14.05 uur. Het is niet de garage maar onze schoonzoon Arjan die met nog veel leuker nieuws kwam. Hij vertelde dat ons zevende kleinkind is geboren. De nieuwe spruit is een meisje die de naam Jaely heeft gekregen. Jaely weegt 4350 gram en is 53 cm. Met mama Lieke en de kleine gaat het fantastisch…. We wensen papa Arjen, mama Lieke en broertje Keany met de nieuwe aanwinst de best wensbare toekomst …!!!! Nu hebben we gelijk een goed doel om straks de winkels af te stropen in kinder-minnend Spanje want daar hebben ze hele leuke babyspulletjes. Dat wordt natuurlijk ook na terugkomst in Nederland snel een bezoekje plannen. De meeste drukte is dan achter de rug en dan zullen we op ons gemakje kennis gaan maken met het frummeltje…..

Hoera…!!! Om half vijf kon ik de auto gaan halen. We spraken af dat we morgen, door het dorp, met de caravan van de camping naar de garage zullen rijden. Hierdoor wordt de auto aan een behoorlijke test onderworpen omdat die weg een paar lelijke klimmetjes in zich heeft. Naast de garage is een benzinepomp waar we ook gas kunnen tanken. Als alles goed gaat zullen we daarna onze weg richting Spanje vervolgen.
Zonder tegenbericht zullen we dus morgen weer onderweg zijn.

Tot zover maar weer…

Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
06-22225271

«
»