Dierenmissie 9, Deel 1 De aankondiging van de caravanreis in mei 2012

Beste mensen,

Sinds de laatste vliegreisjes van de afgelopen weken waarmee Sara, Pepe, Nella en Oso naar Nederland zijn gekomen, is er weer veel gebeurd. Don was al geadopteerd en die zou sowieso met de caravanreis van mei met ons meekomen. Het is altijd weer spannend om een reis te plannen want we weten natuurlijk nooit van te voren hoeveel hondjes er in die komende weken een nieuw baasje zullen vinden. Nou dachten we aanvankelijk nog dat we Don toch met het vliegtuig moesten laten komen dan komen plots de adopties weer op gang. Op het moment dat we deze nieuwsbrief schrijven zijn er vijf gelukkigen die naar Nederland gaan komen. Don, en Blanca zijn volwassen en  Otje (Bianca),  Tyna en Nuka zijn pups variende van 5 tot 7 maanden.
Laten we ze even aan je voorstellen..

Hier links is Don (voorheen Ton). Hij is slim en speels maar rustig van karakter. Een knuffelkont die het liefst dicht bij zijn baasje is om aandacht te krijgen en vooral wil laten zien dat hij een prima maatje zal zijn. We hopen dat Don en Blanca de pups een beetje tot de orde zullen roepen als ze het te bont maken. 

 

Hier rechts is Tyna een pup die belooft om een stukje te groeien en alles uit het leven te halen wat er te halen valt. Alles is nieuw en is de moeite om te ontdekken. De ondeugd straalt van haar snoet en we zijn benieuwd hoe zij zich zal gedragen tijdens onze reis.

Hier links hebben we Nuka. Zoals ze zit en zich laat fotograferen.. zo is ze ook een lekker ding met grote aaibaarheidsfactor, nieuwsgierig rondkijkend en ja ook Nuka moet de wereld nog ontdekken

Hier rechts lijkt Otje (voorheen Bianca) te zeggen “He daar… jullie vergeten mij toch niet..!?!?!?!” Nee natuurlijk vergeten we deze boef niet. Otje is net als de andere pups lekker speels en heeft een hele aparte uitstraling. Met haar zwarte velletje is ze net een wandelende bontkraag, maar vergis je niet. Otje is een echte pup die nog zo graag in zeven sloten tegelijk loopt…

En dan hebben we hier links Blanca… Gelukkig is zij net als Don een hele lieve volwassen hond die een lichtend voorbeeld zal zijn voor de pups. Vergis je niet want ook Blanca is speels en ondeugend maar heeft natuurlijk niet meer die specifieke puppy streken.

Als ondersteuning van het opvoedteam hebben ook onze eigen hondjes Daisy, Sally en Botas nog die vooral zullen laten zien hoe men zich dient te gedragen tijdens het reizen in een caravan. Uit ervaring weten we dat de hondjes  gedrag, dat iets oplevert, onmiddellijk kopieren…

 

Nu zijn we bezig met de laatste voorbereidingen al zou er best nog een hondje op de valreep geadopteerd kunnen worden we hebben dit al drie keer eerder meegemaakt. Vrijdag worden er nog ingezamelde goederen opgehaald bij Amanda in Sliedrecht en Golida en Lammert in Zwartewaal. Aanstaande zaterdag worden benches in de caravan gebouwd want die moeten natuurlijk vaststaan. Dan kan de caravan weer een stukje verder geladen worden. Linda zou ‘s-middags ook nog even een air-kennel voor Jax halen omdat ze eerdaags met hem een trip naar Spanje zal maken. Zondagmorgen gaan we eerst even spullen naar de kraam bij Gerda en Emmy brengen op het hondenevenement te Leidschendam die Dierenmissies vertegenwoordigen. Tegelijkertijd nemen we de spullen die Gerda voor Tobarra heeft ingezameld weer mee naar huis.  Maandagavond komen de baasjes van Luna (Nube) ook nog wat spulletjes brengen. Ondertussen blijven we natuurlijk braaf de telefoontjes en mailtjes met vragen van belangstellenden beantwoorden en … de website bijhouden want ja je weet maar nooit…. Dan begint de week weer en is het nog 3 dagen werken en hopla dan gaan we weer.  Als ik het zo opschrijf wordt ik moe van mezelf… dus dat doen we niet meer…

De planning:

Op 17mei vertrekken we.  We hopen weer na een paar reisdagen op de camping in Oliva een dagje extra rust te kunnen nemen. Onze hondjes kunnen dan nog even lekker uitrazen want daarna moeten ze ook weer in het gareel en de aandacht delen met de nieuwe reisgenootjes.
Op dinsdag 22 mei zijn we in het asiel.
Op vrijdagnacht komen we weer in Nederland aan.

Waar en wanneer we ergens zullen zijn is weer te lezen in onze nieuwsbrieven. We kijken uit naar deze reis want ook deze lieverds hebben allemaal wat speciaals te bieden en wij hebben het voorrecht om de terugreis 24 uur per dag, vier dagen lang met ze op te trekken. We zullen ze dan nog beter leren kennen wat altijd weer een hele leuke ervaring is.  We hopen dat we, zoals gewoonlijk, tijdens onze reis onze ervaringen weer met jullie te kunnen delen.

Tot zover…

Groetjes van
Annerie en Ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«
»