Dierenmisies Weekjournaal van 20 maart 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het afscheid van Torre, hebben we de snelle adoptie van Kory die Jeudi gaat heten, zien we het jammerlijk resultaat van een verkeersongeluk, maken we kennis met Rocky, krijgen we het erg druk in mei door vijf logees, zetten we Jara nog eens in het zonnetje, heeft de hulp aan de politie om een baasje te vinden van een gevaarlijk hond succes gehad, en leren we alvast de nieuwe vriendjes van Cloe kennen. In de column laten we zien dat hondenogen niet liegen en ide (on)zin van de week geven we een plaatje dat geen uitleg behoeft. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– In Memoriam Torre
– Kory in de belangstelling en is gadopteerd.

– Letterlijk van de weg gereden
– Kennismaken met Rocky…
– Ian en Babs komen een weekje logeren in mei
– Nog even herinneren aan het kleine middenmaatje Jara

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
De politie: Enkhuizen: politie zocht baasje van dader maar die is inmiddels bekend
– Alvast een blik op de nieuwe vriendjes van Cloe
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Grote hondenrassen
Berichten van Baasjes over: Estela en  Bentley
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Hondenogen liegen niet !!!
– De (on)zin van de week: Behoeft geen tekst …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 14 maart 2022

.

 

In Memoriam Torre

Dit weekend kregen we van baasje Ellis een kort triest mailtje over Torre. Torre werd geboren in 2009 en is uit en verlaten huis gered door vrijwilligers van het asiel Odena. Op 31 juli 2016 kwam Torre op Schiphol aan. Hij werd daar liefdevol ontvangen en welkom geheten. Helaas werd na een half jaar het baasje ernstig ziek en kon hij niet meer voor Torre zorgen. Daarom mocht hij op 16 februari 2017 bij Ellis gaan wonen en kende opnieuw het geluk van zijn leven.  Torre mocht 13 jaar worden… 

 .

 

Dag allen,

Ruim 5 jaar heb ik mogen genieten van de allerliefste hond Torre.

Helaas heb ik afscheid moeten nemen van hem, met veel liefde kijk ik terug op een mooie tijd.

Met vriendelijke groet,

Ellis Wannet

.

.

We wensen Ellis sterkte met haar verlies….

 


.

Kory in de belangstelling en geadopteeerd !!!!.

.

Op zondag kregen we het verzoek om informatie over Kory. De belangstelling kwam van de familie die onlangs Sirah hadden verloren. Omdat we de familie, vanwege Sirah al vele jaren kennen, is het adoptieproces gemakkelijk en konden we snel aan de slag om de adoptie soepel te laten verlopen. De adoptie is inmiddels rond. Kory, die de naam Jeudi gaat krijgen, mag tegelijk met de reis van Deisy, Cloe en Fanta naar Nederland komen die op 8 en 9 april plaatsvindt.

 

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 15 maart 2022  

.

Letterlijk van de weg gereden …

Hond komt om bij heftig ongeluk in Ridderkerk, traumahelikopter ter plaatse

De melding van het ongeluk kwam even na 12.30 uur binnen, waarna de brandweer, twee ambulances, een traumahelikopter en een dierenambulance ter plaatse kwamen. De auto was op de rand van de sloot blijven hangen en dus hoefde het duikteam van de brandweer niet te worden ingezet. De bestuurder is uit de wagen gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk heeft ook nog een ander slachtoffer geëist: toen de auto van de weg raakte, raakte de wagen namelijk een hond in de berm. Omstanders hebben zich na de aanrijding ontfermd over het beestje. De hulp van medewerkers van de dierenambulance en een dierenarts kwam echter te laat. Hoe het met de automobiliste gaat is onbekend.

 

 


.

.

Woensdag 16 maart 2022.

.

Kennismaken met Rocky…

.

Dit is Rocky, reutje, boxer puur ras, 2 jaar oud… Momenteel woont hij in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. Karakter: lief en nog angstig om hij net in het asiel is en zich hier onzeker voelt.

Volgens Elena is het typisch een zogenaamd Corona geval. Gekocht tijdens corona… puur ras hondje en nu komt het niet meer uit…. om te huilen?

Zoon gaat studeren, moeder geen tijd, dus hup naar asiel, Het arme beest is super bang nu hij in het asiel zijn draai moet vinden na een beschermd leven in huis… Mensen hebben geen idee wat ze een dier aandoen…

Meer foto’s en gegevens volgen…  Nodeloos te vermelden dat we met spoed en plekje voor Rocky zoeken. MOCht u meer info ovr Rocky willen,  schroom niet om ons een mailtje te sturen dierenmissies@gmail.com

.


.

Ian en Babs komen weer logeren

.

Vandaag kregen de vraag of Ian en Babs van 14 tot 22 mei, een weekje mochten komen logeren. Het wordt in die periode druk omdat King en Sara en Arie dan ook al komen logeren maar omdat ik dan vakantie heb konden we gelukkig die twee kleintjes er bij hebben. Het zal samen met onze eigen drie kanjers een gezellige boel worden. Uiteraard laten we zien hoe het ons in de laatste weken van Mei vergaat als we met acht hondjes de tijd doorbrengen. Dat zal ongetwijfeld weer een feest worden….

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 17 maart 2022
.

Nog even herinneren aan het kleine middenmaatje Totti

Totti

Totti ligt hier met Tana lekker rustig op de bank.

Deze meid wacht dus ook nog op een baasje. Om nogmaals te laten zien dat Totti echt geen grote hond is maar eerder van een bescheiden middenmaatje is, hopen we met dit filmpje nogmaals de belangstelling te wekken voor een potentieel baasje die een plekje in zijn of haar hart heeft voor Totti

Klik op de linker foto om haar eigen adoptiepagina te bekijken maar bekijk ook voor even het filmpje en zie dat ze ook een leuk speels vriendinnetje kan zijn.

.

.

.

.

 


.

Vrijdag 18 maart 2022.

.

.

.

.

.Enkhuizen: politie zocht baasje van dader maar die is inmiddels bekend

Een Yorkshire Terriër is maandagmiddag overleden nadat ze was gebeten door een andere grotere hond. Ze raakte aan de Rode Paard in Enkhuizen zwaargewond, waarna ze bezweek aan haar verwondingen. Het baasje van de dader ging er daarna vandoor.

De doodgebeten Yorkshire Terriër - Eigenaar Yorkshire Terriër

 

Het gebeurde rond 16.40 uur, op de parkeerplaats bij de Aldi aan de Rode Paard in Enkhuizen. De Yorkshire Terriër werd zo hard gebeten dat hulp niet meer mocht baten. Ze overleed ter plekke, aldus de politie.

Het baasje van de bijtende hond, die zijn hond niet had aangelijnd, is na het incident weggelopen, zonder zijn gegevens achter te laten. Hij was sindsdien spoorloos. Het zou om een ‘grote’ zwarte hond gaan.

De politie ging dan ook op zoek naar de eigenaar van de hond, maar ook naar getuigen van het incident.

Het baasje van de hond zag er als volgt uit:

Signalement:
– Man
– blank
– 180 – 185 cm groot
– Ongeveer 35 jaar
– gezet postuur
– zwart kort haar
– zwarte baard, iets langer dan een stoppelbaard
– sprak Nederlands met accent
– zwart trainingspak, twee witte strepen op de schouder tot aan elleboog
– had vermoedelijk een riem in zijn hand en hij droeg een ballen werpstok bij zich.

Verdere informatie over de hond is niet bekend, behalve dat het om een ‘grote’, zwarte hond zou gaan.

De oproep van de politie heeft geen windeieren gelegd.

?????????? ??????????? ??????.

We willen iedereen bedanken voor de reacties, de informatie en het delen van het bericht. Dankzij jullie hebben wij zicht op de identiteit van de eigenaar van de hond en kunnen wij verder met het onderzoek.

.

.


.

.

Zaterdag 19 maart 2022.

.

 

Cloe

.

Alvast een blik op de nieuwe vriendjes voor Cloe

Van het nieuwe baasje van Cloe hoorden we dat ook Cloe een nieuwe naam gaat krijgen maar dat nog niet bekend is welke. Wel kregen we alvast foto’s van haar nieuwe vriendjes die haar in Frankrijk zullen helpen om zich thuis te voelen. Cloe gaat namelijk in Frankrijk wonen…

.

.

.

.

Nino

Tica

 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 20 maart 2022

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Grote hondenrassen ….

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estela, laat zien hoe zij de groene buurt controleert …

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons dit leuke filmpje …

 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

.

“Hondenogen bedriegen je niet ”.

.

Nee ogen van een hond bedriegen je nooit. De uitdrukking van de ogen zegt zoveel… Het is de kunst om de blik te verstaan en begrijpen. Het is de houding van de kop en het lichaam dat je helpt om te begrijpen wat er in het kopie omgaat. Welke baasje kent niet de vragende blik in de ogen van zijn trouwe vriend ?

.

.

.

.

.

.

.

.

Het belangrijkste gegeven die je moet weten is dat, als een hond je strak aankijkt, hij op het punt staat iets te ondernemen. Dat kan van alles zijn. Jou aanvallen is er één van. Maar dat is alleen bij agressieve honden of honden die getraind zijn om boeven te pakken zoals een politiehond. Dat is het zogenaamde “stellen” van een verdachte. In het geval jij dan die verdachte mocht zijn kun je maar het beste doodstil blijven staan en de hond vooral niet aankijken. Ach, waar hebben we het over. Onze gezinshonden hebben dat helemaal niet tenzij zij in een bewakings- of verdedigingsstemming zijn. Dit is altijd en alleen wanneer de omstandigheden hiertoe aanleiding geven.  Ben jij bijvoorbeeld een vreemde in een huis van een ander en voelt de huishond aldaar zich bedreigd, dan kan dat het geval zijn. Dat is instinct en een vorm van overlevingsdrang.

In 99% van de gevallen zal een hond die naar je kijkt naar een aanwijzing zoeken om te kunnen begrijpen wat je bedoelt… wil je met hem spelen of heb je wat lekkers of ga je hem een commando geven dat hij kent ..? Heb je zijn favoriete speeltje in je hand en sta je op het punt om dat te gooien dan is hij super alert…

Als een hond onzeker is en je strak aankijkt kun je zijn onzekerheid grotendeels wegnemen door je ogen te sluiten en of van hem weg kijken. Hoe dat werkt is eenvoudig. Hij doet namelijk hetzelfde als de mens. Omdat hij door jouw strakke blik een actie van jou verwacht blijft hij je aankijken. Doe je je ogen dicht of kijk je van hem weg toon je geen interesse in hem dan verwacht hij van jou in ieder geval geen dreiging. Omgekeerd is het kijksignaal nu ook goed te begrijpen. Als een hond terloops naar je kijkt en verder om zich heen kijkt dan voelt hij zich bij jou op zijn gemak en voelt geen enkele dreiging of noodzaak om in actie te komen.

Lichaamstaal die je helpen om een blik in de ogen van een hond  te begrijpen vind je op dit plaatje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

Nu nog even dit: ..Het aan de lijn lopen is een beperking van hun wijze van communiceren. Daarom kunnen honden soms lawaaierig zijn en aan de lijn trekken om bij de andere hond te komen. Dat ziet er soms vervaarlijk uit maar als je ze rustig en kalm begeleid naar de ander  dan is het proces van rustig worden meestal zo gepiept. Even snuffelen. Soms komt er grom en een snauw als er een grens wordt aangegeven maar dat hoort er allemaal bij. Zouden ze los lopen dan voelen ze zich veel zekerder want dan kunnen ze altijd ontwijkende bewegingen maken als de ander misschien niet zo vriendelijk blijkt.

.

Misschien helpt dit stukje om te begrijpen wat je hond bedoelt… Misschien herken je in dit stukje dingen die je hond doet…

Ach, konden ze maar praten … dat zou een stuk makkelijker zijn…

.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Behoeft geen tekst ….

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com