Dierenmissie 9, Deel 2 De aanloop tot vertrek en het eerste deel tot Lyon

Beste mensen,

Hoe spannend en druk kunnen de laatste weken voor vertrek zijn !!!!!

Hadden we daags tevoren nog de aankondiging van deze reis verstuurd… Op maandag 7 mei had ik de laatste twee adoptiegesprekjes voor Blanca in

Autobedrijf Bösing

Autobedrijf Bösing

Enschede en Otje (Bianca) in Ubbergen. Net toen ik  in Enschede aankwam begon de auto te roken en verloor ik motorvermogen. Dit was natuurlijk helemaal niet goed. De schrik sloeg me om het hart want de caravanreis stond al gepland. Eerst maar kennis gemaakt met Erny het nieuwe bazinnetje van Blanca. Gelukkig kwam toevallig haar broer Jan binnenlopen die meteen begreep dat er actie ondernomen moest worden. Ik had immers nog een gesprekje te voeren met de nieuwe baasjes van Otje en tja ik was wel ruim 200 kilometer van mijn eigen Renault garage in Leidschendam verwijderd. Hij belde voor mij ene Herman, een bevriende garagehouder, en daar kon ik direct terecht voor een diagnose van de storing. Daar bleek de turbo overleden en kon er geen meter meer gereden worden met de auto. Even zag ik de ‘mei-missie’ in de soep lopen want bij mijn garage had de reparatie zeker langer dan een week geduurd. Gelukkig kon het blijkbaar in Enschede ook anders. Herman bood me ter plaatse een leenauto aan en beloofde dat zij de auto woensdag weer gemaakt zouden hebben. En zo was het ook. Met de leenauto kon ik door naar Ubbergen om kennis te maken met Krisje en Ebert, de baasjes van Otje, en op woensdagmiddag 9 mei kon ik de auto weer gerepareerd in Enschede ophalen. Natuurlijk was het geen goedkope reparatie maar gezien mijn ervaringen bij de Renault garage in Leidschendam hebben ze niet alleen een snelle reparatie gerealiseerd maar ook absoluut een nette prijs gerekend.  Voor onze komende reis stonden nu alle lichten weer op groen…. Met goede moed konden we verder aan de voorbereidingen werken.

Vrijdag 11 mei 2012

Afgelopen tijd kregen we berichtjes dat er weer her en der voer klaar lag om meegenomen te worden naar Spanje. Vandaag is het mooie dag om dat op te halen. Rond 11.00 uur ben ik in Sliedrecht bij Amanda die weer het een en ander heeft ingezameld en daarna vlug door naar Zwartewaal waar bij Golida, Lammert en hun hond Alma nog een heleboel voer staat te wachten staat op transport naar Spanje.  Alma heeft Spanje al bijna een jaar achter zich gelaten en is intussen een echte Zwartewaalse geworden. Natuurlijk staan alle donaties vermeld op de website want er zou later nog meer komen.

Zaterdag 12 mei 2012.

Dit is het laatste weekend voor vertrek. Dat betekent dat we nu de benches moeten inbouwen en naast onze eigen voorraad, de ingezamelde goederen voor het asiel Los Mejores Amigos moeten laden. Hiervoor wordt de caravan van stalling gehaald, de gastanks volgetankt en hem vervolgens voor de deur gezet.

Het is altijd even puzzelen om te bepalen van welke grootte en hoeveel benches ingebouwd moeten worden. Hierop wordt eerst de rondzit weer tot plateau omgetoverd en voorzien van een dekzeil. Dan wordt er net zo lang met benches geschoven tot we de meest ideale stand hebben. Naast de benches in de caravan komt er ook één bench in de auto.

Zoals we nu hebben gepland zal Blanca links achter een plek krijgen en de twee puppy zusjes Tyna en Otje links voor. Don (Ton) mag rechts in de bench plaatsnemen omdat Blanca en Don elkaar goed kennen is dat wel zo gezellig. Nuka mag in de bench bij ons in de auto. Daisy, Sally en Botas liggen tussen de bench en de voorstoelen. Nu we dat eenmaal duidelijk hebben, kan de indeling definitief gemaakt worden.

Vervolgens moet alles goed geborgd en vastgezet worden. Dat is een krap karweitje omdat je in de benches moet kruipen. Gelukkig ben ik met mijn adonis figuur lenig genoeg om dat klusje te klaren.  Veel kleiner moeten ze die dingen trouwens niet maken… Als straks de benches klaar zijn kan er voor de heenweg alle spullen voor het asiel in gedaan worden.

Ondertussen is Annerie druk bezig met onze spullen een plekje te geven in de caravan. Dit lijkt al bijna een routine klus. Toch moet er altijd goed nagedacht worden over de hoeveelheid aan hondeneten dat we moeten meenemen voor onze eigen hondjes en de hondjes die met ons mee terug zullen reizen. Het ingezamelde voer gaat allemaal naar het asiel en de eigen voorraad wordt apart gehouden. Tijdens een eerdere reis hadden we alle voer bij elkaar liggen. Toen we die keer bij het asiel waren en er met man en macht geholpen werd met het uitladen bleken we op de terugreis bijna geen eten meer te hebben en hebben we halverwege Frankrijk, in de plaats Macon, bij een lokale supermarkt extra voer moeten kopen. Dat was niet zo’n handige zet natuurlijk… Enfin, nieuwsgierig wordt Annerie in de gaten gehouden door Daisy en kleine Botas want misschien scheurt er wel een zakje open of valt er gewoon ‘toevallig’ iets lekkers op de grond.

In de loop van de middag komen Linda en een goede kennis van haar, de hondengedragsdeskundige Willem www.hpdibbes.nl uit Amsterdam langs om een grote air kennel op te halen. Er staat over een paar weken een vliegreis gepland en dan zal Jax in de air kennel mee gaan. Normaal zou Linda Jax en Sjors bij zich hebben maar Jax zit in de lappenmand. Daarom is deze keer, naast Willem, alleen kleine Sjors de gelukkige om mee te mogen.

 

Zondag 13 mei 2012.

Gerda en Emmie samen te zien

Er moet nog zoveel gedaan worden voor we kunnen vertrekken maar vandaag is ook de dag van het hondenevenement in Leidschendam.

Onze vrijwilligster Gerda heeft de handschoen opgepakt om daar te gaan staan met een kraam van Dierenmissies om ons te vertegen-woordigen. Emmie heeft daarop aangeboden om te helpen en ook de moeder van Gerda Martha offerde haar ‘moederdag’ hiervoor op.

 

 

Emmie en Martha achter de kraam

 

Rond 09.00 uur bracht ik wat speciale Dierenmissies spulletjes om de kraam wat verder in te kunnen richten. De kraam zag er goed verzorgd uit en de sfeer was prima.

Toen we rond 14.00 uur ook even met onze hondjes langs kwamen was het een gezellige boel. Niet al te druk maar wel lekker wat aanloop waardoor we toch weer wat bekendheid hebben gekregen.

 

 

Als dan ook nog de voormalige Spaanse Stakker Sara met haar baasjes de kraam met een bezoek vereren…. tja dan kan de dag niet meer stuk.

Maandag 14 mei 2012

Een drukke dag op het werk zorgt ervoor dat ik Annerie niet kan helpen met de talloze mailtjes en telefoontjes over adopties. Ze moet ook nog boodschappen doen voor de reis die overmorgen start want ik ben steeds weg. Hoewel we alles ruim van te voren plannen is er toch altijd nog de druk van het laatste moment. Een leuk moment van de dag die ons even de drukte doet vergeten is het bezoekje van Luna die met haar baasjes ’s-avonds wat spulletjes af kwamen geven. Luna is een vrolijk hondje dat wat pech heeft en komende vrijdag opnieuw onder het mes moet voor een kijkoperatie voor haar knie. Het zal  allemaal goed komen maar het vooruitzicht is natuurlijk minder leuk. In ieder geval heeft ze bij ons, te midden van Daisy, Sally en Botas,  nog een hoop gein door lekker uit te dagen en achter haar baasjes weg te duiken. Kijk .. dat is dan weer zo’n heerlijk moment om mee te maken. We wensen Luna alle sterkte voor de komende tijd.

Dinsdag 15 mei 2012

‘s-Morgens moest ik nog werken. Rond de middag nog vlug even langs tennis en racketclub Westvliet want die hebben een boel handdoeken en tennisballen verzameld. Die hebben al heel vaak tennisballen en handdoeken voor ons verzameld en onlangs hebben we daar een speciaal hoekje gekregen voor folders van Stichting Dierenmissies en een drop-box voor goederen. Brigitte en haar zus, die daar werken, houden de boel daar voor ons in de gaten en geven ons een seintje als het  weer tijd is om langs te komen.

’s-Middags kwam de caravan weer voor de deur om hem vooral nog even onder stroom te zetten. Met volle accu’s kunnen we in de caravan ongeveer drie dagen gebruik maken van de interne netspanning van 220 V zonder ergens stroom te hoeven tappen. Nu het zomer wordt en het lang licht is, verbruiken we ook minder stroom en dat is natuurlijk weer gunstig voor onze 3 à 4 dagen durende terugreis want dan zijn we volledig afhankelijk zijn van onze eigen middelen. Immers met tien hondjes  aankomen op een camping is niet zo geslaagd.

Zodra de caravan voor de deur staat worden de goederen voor het asiel in Tobarra geladen. Alles wordt zoveel mogelijk in de lege benches gedaan zodat het onder het rijden niet kan gaan schuiven. Er zit deze keer ook weer circa 200 kg voer bij en de hondjes en katjes bij Piedy en Juan Carlos kunnen dit kwaliteitsvoer goed gebruiken. Daisy inspecteert of alles goed vaststaat maar eigenlijk kijkt ze of we niet al te veel lekkere dingen weg zullen geven…

Mocht iemand van u trouwens, ergens langs de Route Soleil nabij Dijon en Lyon en/of nabij Luxemburg een goede camping weten waar we met zo’n 10 hondjes welkom zijn dan houden we ons graag aanbevolen….

Woensdag 16 mei 2012

Het is 02.00 uur. Annerie heeft, zoals voor elke reis, alle laatste belangrijke zaken geregeld. Ladingen broodjes, een sloot met koffie, ‘tig’ blikjes cola, snacks en water voor de hondjes enfin we zullen niet om komen van de honger en dorst. Nou ben ik degene die de hele weg loopt te zeuren om eten en drinken dus eigenlijk ben ik hiervan de schuldige.

Om 04.00 uur rijden we weg. We hebben besloten om in afwijking van andere keren te rijden over Maastricht en niet over Antwerpen-Brussel. Ook de terugweg zullen we over Maastricht rijden omdat we dan Don af zullen geven in de plaats Swalmen (nabij Venlo) omdat zijn baasje niet in staat is naar Leidschendam te komen.

De reis gaat voorspoedig en een paar verschilletjes merken we op. Het duurt langer voor we in het ‘buitenland’ zijn. Hierdoor blijft een zeker ‘vakantie gevoel’ wat langer uit. Het is wel wat om rijden (ruim 1 uur) maar de wegen zijn goed en we hoeven niet door Antwerpen en Brussel. Omdat het altijd net een drukke tijd is als we daar zijn en met de caravan dan van baan naar baan moeten wisselen, is dat altijd een spannend ritje…  Dat blijft ons nu bespaart. Met genoegen merken we dat de temperatuur gestaag oploopt. Was het nog 3 graden toen we wegreden tegen de tijd dat het licht werd was het al 5 graden en bij Dijon was de buitentemperatuur al 13 graden. Kijk dat is al lekker.

Het is 17.30 uur als we bij Porte de Lyon de afslag nemen om bij de camping Indigo aan te komen. En ja het is 14 graden. Wel merken we dat nu aan het eind van de dag heel langzaam de sterkte van de zon begint af te nemen. Hier hebben we al diverse keren gestaan en we weten waar alles te vinden is. Dat is wel zo makkelijk als je alleen maar voor een nachtje wilt verblijven. We maken er maar weinig werk van en zoeken een plekje waar we zonder af te koppelen kunnen staan. Kijk dan is zo’n smal randje voor ons voldoende.  Voor de mensen die daar bekend zijn… het is het laatste pad vlak bij de reinigingsplaats van het chemisch toilet en… de plek (in de hoek) waar de hondjes uitgelaten kunnen worden.

Morgen willen we echt vroeg vertrekken. Of dat gaat lukken weten we nog niet. We zullen wel zien. De planning is dat we morgen overnachten in Sant Père de Pescador (Noord Spanje) en overmorgen hebben we dan een hele lange rit naar Oliva voor de boeg waar we drie dagen blijven staan. Op maandag is het beste moment om de volgende nieuwsbrief te versturen omdat we dinsdag op het asiel te Tobarra de hondjes gaan halen. Op die dinsdag is er absoluut geen tijd om  te schrijven. We gaan dan pas tegen de avond rijden in verband met de warmte en met de vele stops proberen we toch zo ver mogelijk te komen. Dat wordt altijd tot diep in de nacht.

De volgende dag (woensdag) rijden we dan weer overdag en stoppen we tegen de avond. Dat is de tijd dat we de gelegenheid hebben om gedurende de avond de nieuwsbrief te schrijven. Dat die dan redelijk laat in de avond bij u bin de mailbox zal zitten is te verwachten. Dat is wel altijd een hele leuke nieuwsbrief omdat we dan de eerste ervaringen met de hondjes kunnen laten zien.

Vergeten we nog bijna iedereen te danken voor de leuke en goede wensen voor een fijne en veilige reis… BIJ DEZE DUS… !!!!!
(De vaste lezers zullen heel goed begrijpen dat we nu echt weer eens hunkeren naar een probleemloze reis … pfff)

Tot zover maar weer….
Groetjes van ons uit Lyon…
Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
06-22225271

«
»