Dierenmissies Weekjournaal 21 juni 2015

lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

In deze nieuwsbrief leest u over de nieuwe koers van Dierenmissies en nemen we van dag tot dag de week door en leest u over de onderwerpen: Het asiel in Brazilië van Wilson Martins Coutinho, Petitie tegen hondeneetfeest in de Chinese provincie Yulin, Dierenthuis te Almere, Dank voor het tekenen van de petitie voor Cuenca, Berg steun-mailtjes, De vakantie van Kino, Twee honden gered door Linda, het asiel Animals in Distress, Update reddingsactie van asiel Cuenta met een selectie hondjes die dringend baasje zoeken, Gezocht: 100 spelers in de Vriendenloterij, Een ingezonden stukje van Danielle over haar Kim en van Sanne over de avonturen van Ian, de 4-kanten column met “Jouw vijand is ook mijn vijand”, De (on)zin van de week over “Dank namens vrouw en kinderen”, Belangrijke mededeling van Dierenmissies en nog veel meer.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

 

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com;

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo meerkoeling Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

De week van dag tot dag:

Zondag 14 juni 2015

Tips voor en nieuwe koers van Dierenmissies

Fijn dat zo mee wordt mee gedacht over de nieuwe koers van Dierenmissies en eventuele nieuwe acties of asiels die onze aandacht zouden kunnen gebruiken. Volgens onze doelstelling zijn onze werkzaamheden gericht op de verbetering van leefomstandigheden van dieren waarbij we ons primair richten op Zuid Europa. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we geen reclame zullen maken voor prachtige initiatieven waarbij het dierenwelzijn wordt gediend.

Zo werden vandaag we als eerste door Richard en Marlous (baasjes van Soska) gewezen op Stichting Dierenthuis in Almere. Stichting Dierenthuis is een opvang voor kansarme asieldieren. Een blijvend thuis voor dieren die niet meer in de maatschappij passen vanwege hun ziekte of gedrag. Zoals verwilderde katten, katten die drager zijn van het dodelijke virus AIDS(FIV) of Leucose(FeLV) en oude zieke honden of honden met ernstige gedragsproblemen.

Dierenthuis 1Wie
Stichting Dierenthuis werd officieel opgericht in december 2001 en wordt gerund door twee beheerders. Om continue zorg te kunnen bieden wonen de beheerders tussen de dieren in. Bij de professionele verzorging van de dieren kan de stichting rekenen op een enthousiast team dierverzorgers dat met regelmaat wordt uitgebreid. Dierenthuis is officieel erkend als opleidingsbedrijf, waardoor ook stagiaires en studenten met plezier hun steentje bijdragen. Voor zowel de beheerders als de dierverzorgers geldt: Er worden geen salarissen uitgekeerd. Het vele werk geschiedt op vrijwillige basis. Maar wel met heel veel liefde.

Steun
Donateurs en adoptanten steunen het werk van Stichting Dierenthuis. Daarmee kan het huidige aantal dieren optimaal verzorgd worden. Wil de Stichting echter meer dieren opnemen, zijn meer donateurs nodig.

Wilt u meer lezen over Dierenthuis ? Klik dan op de foto en bezoek hun website ….

——

Het asiel in Brazilië van Wilson Martins Coutinho

KLIK OP DIT LOGO OM ZIJN FACEBOOK TE BEZOEKEN

KLIK OP DIT LOGO OM ZIJN FACEBOOK TE BEZOEKEN

Ook werden we door Richard en Marlous gewezen op een asiel in Brazilië da ze al jaren via Facebook volgen. Het wordt geleid door Wilson Martins Coutinho. Uiteraard is de tekst op facebook in het Portugees maar de stukjes tekst zijn te vertalen dus dat hoef geen echt probleem te zijn. Daarom nodigen we u van harte uit om zijn facebook met een bezoekje te vereren.

 

.

Petitie tegen hondeneetfeest in de Chinese provincie Yulin

verzamelde honden die op het punt staan om geslacht te worden.

verzamelde honden die op het punt staan om geslacht te worden.

Mogelijk herinnert u zich de 4-kanten column Hond op het menu” in het Dierenmissies Weekjournaal van 14 juni 2015 dat was gewijd aan het jaarlijkse ‘hondeneetfestijn’ in Chinese provincie Yulin en waarbij duizenden honden worden geslacht. Ik eindigde toen de 4-kanten column met de opmerking dat ik een petitie zou tekenen die tegen dit idiote feest zou zijn. Toevallig kwam ik op de facebook van Wilson die oproep tegen die ik ook graag aan u wil voorleggen.

Tekent u ook de Petitie tegen het hondeneetfestijn in China…? KLIK dan op onderstaande link.

. https://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival

========

Gezocht: 100 spelers in de Vriendenloterij

prijzenpot 2015Speel nu mee en steun direct het werk van Stichting Dierenmissies….

 

sl_bannerKLIK op dit logo voor het digitale deelname formulier van de Vriendenloterij.

 

Bent u die ambassadeur van Dierenmissies die de moeite neemt om familie, vrienden en collega’s over het werk van Dierenmissies te vertellen en hen zo nodig te helpen bij het invullen van het Vriendenloterij deelnameformulier op onze website?

 

Prijzenpot juni 2015-1Prijzenpot juni 2015-2Vul uw gegevens in en maak voortaan iedere maand kans op ruim honderdduizend prijzen oplopend tot 100.000,- euro.


Bovendien maakt u elke Jackpottrekking (12 trekkingen per jaar) kans op meerdere auto’s.

Wint u een auto in de AutoJackpot en speelt u met uw winnende lotnummer mee met de Jackpotbonus, dan wint u óók nog 10.000,- euro.

 

 

ANBI_125Help mee om minimaal 100 spelers te vinden die voor de ANBI Stichting Dierenmissies mee doen met de Vriendenloterij waarmee het werk van Dierenmissies voor langere tijd is verzekerd van voldoende structurele sponsoring.

De huidige lotenstand is 8.


.
Maandag 15 juni 2015

Dank voor het tekenen van de petitie voor Cuenca

Na_de_arbeid_nog_even_met_de_honden_knuffelen_425Al snel kregen we van meerdere kanten ook het bericht over het asiel Cuenca (Spanje) dat onder management dreigt te komen van een ongediertebestrijdingsbedrijf met een bijzonder slechte reputatie wat dierenmishandeling betreft.

Wat we vrijwel nooit doen maar deze keer wel hebben gedaan, is het rondsturen van aparte verzoeken om petities te tekenen. Omdat dit voor 21 juni binnen moest zijn hebben we dit toch gedaan. Hartelijk dank aan iedereen die inmiddels deze petitie heeft getekend. Top.!!

De_hokken_staan_op_het_terrein_425In de petitie beloofden we om meer achtergrond info te verzamelen over dit asiel met zo’n 200 honden. Dat komt nu mondjesmaat binnen maar door dringende zaken die onze onmiddellijke aandacht vereisen kunnen we zelf nog niet actief naar info op zoek gaan.

Inmiddels kunnen we wel het volgende melden. De volgende info is van hoe het asiel werk tot op heden vorderde door de enorme inzet van de vrijwilligers aldaar. Niet duidelijk is of dit ook nog zo zal zijn na de overname van het ongediertebestrijdingsbedrijf op 21 juni 2015. Omdat het ergste wordt gevreesd worden zoveel mogelijk honden overgebracht naar een collega asiel in Barcelona. Hierover is verder in dit Weekjournaal meer te lezen.

Dit is onder meer nu nog op hun website te lezen.

Een van de grote problemen is echter dat de meeste opgenomen dieren niet gesteriliseerd/gecastreerd zijn. Alleen in het weekeind komt een locale dierenarts om een aantal operaties te doen, maar dat is veel te weinig om de grote aanwas van pups tegen te kunnen houden.

DSC_5277_cabines_425Hulp op het gebied van het kunnen uitvoeren van deze operaties is dan ook bijzonder welkom. Met de dierenarts kan worden afgesproken dat hij de eerste dagen paraat is, maar daarna zal het vooral zelf moeten worden gedaan. Ideaal zou daarom zijn als hier een afgestudeerde dierenarts tijd voor zou willen vrijmaken.

Een verblijf hier kan ideaal worden gecombineerd met bijv. een week vakantie. Het stadje (65.000 inwoners) Cuenca is wondermooi! Het behoort zelfs tot het Werelderfgoed van de UNESCO. Ideaal om te wandelen, te winkelen en heerlijk te eten.

Maar ook voor studenten Dierverzorging, Paraveterinair, e.d. is hier altijd veel te doen en veel te leren. Ook vrijwilligers zijn hier van harte welkom. Vervoer tussen het hotel in Cuenca en het asiel kan voor hen geregeld worden.

KLIK HIER voor meer info over vrijwilligerswerk op Cuenca

Dinsdag 16 juni 2015

Vandaag wordt de periodieke keuring van de gasinstallatie in de Dierenmissies caravan uitgevoerd. De kachel is weer schoongemaakt en gelukkig was alles prima in orde.

Voorts kregen we van diverse kanten berichtjes doorgestuurd waarin we konden lezen wat er precies over Dierenmissies werd geschreven. Toen begrepen we dat we niet anders konden dan iedereen een mail te sturen waarin we uitleg gaven over de werkelijke reden waarom we met pijn ons hart, de samenwerking die vijf jaar had geduurd, hebben moeten opzeggen.

Woensdag 17 juni 2015

berg mailtjesBerg steun-mailtjes

Dit is de dag dat de mailbox van Dierenmissies bijna ontplofte van de steunbetuigingen. We hebben getracht iedereen persoonlijk antwoord te geven en te bedanken voor het vertrouwen en de lieve woorden die ons enorm goed hebben gedaan. Mochten er toch mensen zijn die van ons geen bedankje hebben gehad dan doen we dat graag alsnog bij deze.

 

Donderdag 18 juni 2015:

IMG-20150618-WA0039De vakantie van Kino

Nee ze kunnen hun Kino echt niet missen maar als zijn baasjes Eline en Sjors gaan trouwen en is het zo’n moment dat Kino beter een fijne vakantie kan krijgen dan in de drukte verloren rond te lopen. Vandaag was zover dat we Kino op zouden halen. Natuurlijk nam ik ook deze keer Pichi mee en daar in De Haag mocht hij voor het eerst kennis maken met Kino. Dat was meteen prima. Voor de poes James had Pichi geen interesse…

 

 

IMG-20150618-WA0041IMG-20150618-WA0044Het was een leuk moment dat ik even met Eline en Jos kon bijkletsen en Kino en Pichi aan elkaar konden wennen voor we samen de flinke autorit naar IJhorst zouden maken. De sfeer was zo gemoedelijk alsof het leek dat die twee al jaren samen waren. Natuurlijk wilde Kino ook zijn baasjes aan Pichi voorstellen. Dat vond de charmeur prima want aandacht is aandacht en hij vindt dat hij daar nooit genoeg van kan krijgen…

.

.

.

IMG-20150618-WA0043IMG-20150618-WA0049Tegen 16.00 uur gingen we op weg en was de vakantie voor Kino echt begonnen. Bij het instappen maakten ze ons al duidelijk dat ze per se allebei voorin wilden zitten. Kino achter het stuur en Pichi op de passagiersstoel

Kom op jongens een beetje opschuiven want ik moet er ook nog bij….

.

.

IMG-20150618-WA0060IMG-20150618-WA0071Als we eenmaal op de snelweg zijn is het Kino die als eerste naar achter gaat maar nog door de opening van het tussenschot alles in de gaten houdt.

Als even later ook Pichi naar achteren gaat gaan ze allebei een plekje zoeken waar ze de rest van de reis zouden liggen.

Door diverse files duurde de reis drie uur maar ze hebben geen kik gegeven.

Zo kwamen we aan in IJhorst waar Annerie met Botas, Sally en Nessje op ons wachtte. Probleemloos voegde Kino zich in ons clubje.

 

Vrijdag 19 juni 2015

Vervolg vakantie Kino
14108618607821420068109234Deze morgen mag Kino ook los in het bos en samen moet Botas, Sally, Nessje en Pichi vormen ze een prachtig kwintet.
Lekker zwerven over smalle bospaadjes en over de hei ..tja zoveel nieuwe indrukken, geuren en geluiden.
.
.
.
.
.
14201191264071420119157965Elke keer als we na een wandeling weer thuis zijn dan is het goed uitrusten. Ieder zoekt dan zo zijn plekje. Kino heeft besloten steeds de bank voor zich zelf te nemen. Groot gelijk..!!!!
.
.
.
.
Zaterdag 20 juni 2015
IMG_5611Twee honden gered door Linda
Linda die tijdelijk in Spanje verblijft heeft al drie hondjes waarvan er twee via Dierenmissies geadopteerd zijn.
Al jaren houden we contact en wisselen we nieuwtjes uit. Vandaag had Linda het nodige te vertellen. Ze heeft twee zwervertjes opgevangen. Door de chip blijkt dat ze van een Engelse eigenaar zijn maar die nergens te vinden is. Nu wonen ze tijdelijk bij haar omdat het dorpsasiel Animals in Distress (http://www.animals-in-distress.eu/index.html), dat door Janice geleid wordt, overvol zit. Het ligt in de verwachting dat we voor deze twee kanjers een plekje moeten zoeken zodra de ‘eenentwintig wachtdagen’ voorbij zijn .
.
.
IMG_5613IMG_5612Vooruitlopend op die dag willen we u nu al vast kennis laten maken met Peppie en Kokkie (namen door Linda gegeven).
.
Beiden zijn goed opgevoed, gezond met uitzonderlijk mooi geit, zindelijk, gecastreerd en gechipt. Beiden zijn aanhankelijk en kroelerig, hebben uitzonderlijk lief karakter en kunnen prima met andere honden.
IMG_5629IMG_5614Het is duidelijk dat ze gewend zijn aan het leven in een huis.
.
Mocht voor één van de twee of misschien wel voor beiden een plekje hebben of wilt u meer info over deze twee lieverds, stuur dan even en mailtje naar dierenmissies@gmail.com
,
JAN%201Bezoek vooral ook de website van het asiel van Janice. Klik op de foto rechts om haar website te openen.
,
,
,
,
,
,
—————–
Vervolg info Cuenca
Bericht van Miranda:

cuenca transport 7cuenca transsport 2VANDAAG was het dan zover! De gereserveerde hondjes plus een aantal pups zijn van Cuenca naar Barcelona overgebracht! 40 honden zijn aangekomen en daarmee is hun toekomst veilig gesteld. Deze honden hebben zicht op een warme mand wat natuurlijk geweldig is…

 

cuenca transport 4Voor iedereen die de laatste tijd mee heeft geleefd .. hier wat foto´s van het ophalen… in de speciale wagen voor dierenvervoer.. en uiteindelijk in Barcelona waar een zero afmaak beleid heerst en het dus voor hen veilig is.

Dit werd mogelijk dankzij ‘het grote hart’ van Xavi voor dieren en de enorme steun vanuit Nederland voor de dieren van Olescan Cuenca die we kregen in de afgelopen dagen. Mede door die steun werd de media op zijn kop gezet, deden we de email box van de deputatie van Cuenca ontploffen en dankzij de donaties konden we deze honden weghalen.

cuenca transport 9De tweede lichting honden, de honden zonder reservering, zal snel geschieden, maar wij hopen dat ook deze lieverds nog een kans krijgen op een mandje ipv wederom in een kennel te moeten leven en opgaan in de vele honden die Barcelona al heeft.

.

cuenca transport5De vele monden zijn een grote last voor Olescan Barcelona en daarom willen we een plan opstellen om voor deze opgevangen honden de voeding middels donaties te verkrijgen! helpt u mee ? Dit kan bijvoorbeeld dmv een donatie of dmv voedsel pakketten! Alles is zeer welkom!

Olescan
LA CAIXA: ES68.2100.3579.15.2200051947
Swift/Bic: CAIXESBBXXX
Barcelona, Spanje
onder vermelding: Comida Perros Cuenca (eten voor de honden uit Cuenca)

.
Zondag 21 juni 2015
.
Zoals gebruikelijk is de zondagmorgen het moment voor de afronding van het Weekjournaal.
Tegen de middag kregen we op de valreep we nog dit berichtje van Miranda uit Barcelona met een update over de honden uit Cuenca en haar rol in Cuenca als vrijwilliger.
Dit mogen we u niet onthouden.
<<<quote>>>

hallo Ton,

Ik geloof dat ik net te laat ben om info aan te leveren voor het Weekjournaal !!! ik zit nu achter mijn computer, om zo door te stomen naar het asiel waar de eerste honden uit Cuenca zijn aangekomen… 40!!

Er zitten nu nog ongeveer 30 honden… iets minder… die nog niets hebben… We willen die zeker naar ons asiel halen, alhoewel het voornamelijk om grotere honden gaat.. en dus is het wat moeilijker.. ook 1 pitbul die niet met andere honden kan.. bovendien met de zomer loopt het hier ook enorm vol.. Ik ga zo kijken wat de mogelijkheden zijn.

z cuenca demonstratie

Zaterdag 20 juni 2015. Protestactie in Cuanca tegen het politieke besluit om het asiel in handen te geven van het bedrijf dat niet de belangen van de asieldieren voor op zet…

.

Gebruik maken van pensions is voor ons geen optie of er moet een grote sponsor komen! en als alle dieren gereserveerd waren dan kun je nog uitrekenen hoeveel het kost om die, voor bijvoorbeeld voor 1 maand tot aan transport, daar onder te brengen… maar nu met 30 honden zonder reservatie is dat absoluut onmogelijk. Vermoedelijk zullen die opgaan in de menigte (aantal van 760 honden) van de asiels van Olescan in Catalunya. Helaas is de kans dan groot dat ze daar dan jaren kunnen blijven zitten… Ik hoop dus nog dat er mensen zijn die deze honden voor adoptie willen reserveren zodat ze allemaal een toekomst perspectief krijgen..

De advocaat heeft alle archieven uitgeplozen om te kijken of er nog wat aan te doen valt.. zelfs tot in Duitsland gezocht.. .maar een oude zaak tegen het bedrijf is niet terug te vinden…. ontzettend triest… Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren.. ik blijf hopen op een omkeer..maar tot op heden blijft het stil..heel stil..van de kant van de diputatie..die deze beslissing heeft genomen (politieke partij PP, de huidige partij van de president van Spanje Rajoy).

Ik woon zelf in Catalunya en coordineer alles vanaf hier, ik ben wel in de afgelopen jaren een aantal keer in Cuenca geweest en weet hoe het daar is.

De opbouw projecten hebben hier in Catalunya plaatsgevonden, projecten waaronder het seniorenproject hier in Odena vlakbij waar ik woon. Maar in het verleden ook in Cuenca (inderdaad huisjes gebouwd etc… maar dat is alweer zo’n 3 of 4 jaar geleden.

Cuenca-correctieIk zal wat foto´s toezenden met een aparte email

Hartelijk dank voor alle moeite!
Groetjes,
Miranda

<<<unquote>>>
Miranda vraagt gelijk aandacht van een paar van de hondjes uit de groep van niet gereserveerde honden die nu op het punt staan om in het volgende transport naar Barcelona gebracht te worden.
Wilt u meer weten over deze lieverds en de wijze hoe zij uw hondje kunnen worden?
Mail dan naar rechtstreeks naar miranda_rdam@hotmail.com.
Dit is Baby, teefje:  twee jaar oud! is sociaal met andere honden en is rustig van karakter.

Dit is Baby, teefje:
twee jaar oud! is sociaal met andere honden en is rustig van karakter.

Dit is Lidi, een lief middelgroot teefje van 7 maanden oud. Ze is wat verlegen.. en onderdanig maar heeft een lief karakter..

Dit is Lidi, een lief middelgroot teefje van 7 maanden oud. Ze is wat verlegen.. en onderdanig
maar heeft een lief karakter..

Dit is teefje Reina,  Reina is een actieve hond die graag speelt... leuk voor sportieve mensen. Reina is het liefst heel de dag op de patio met de andere honden. Reina is 3 jaar oud.

Dit is teefje Reina, Reina is een actieve hond die graag speelt… leuk voor sportieve mensen. Reina is het liefst heel de dag op de patio met de andere honden. Reina is 3 jaar oud.

Dit is Bingo, ras Breton, lief reutje zoekt dringend baasje

Dit is Bingo, een breton van 3 jaar oud. Super speels, sociaal met andere honden. Hoog energie niveau… wil rennen, springen, spelen. Afijn een leuke vrolijke hond die gewoon een sportief baasje nodig heeft..

Dit is Noa, ras mix  Pointer mix, teefje, erg sociaal, zoekt dringend baasje

Dit is Noa, teefje van 2 jaar oud. Een pointer en zoals bijna alle pointers, zeer lief van karakter. sociaal met andere honden, speels en vrolijk! Middenmaatje…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Dit is Athos, ras mastin mix, is kerngezond maar is besmet Leishmania en behoeft dagelijks Allopurinol, lieve reu zoekt dringend baasje

Dit is Athos, ras mastin mix, is kerngezond maar is besmet Leishmania en behoeft dagelijks Allopurinol, lieve reu zoekt dringend baasje

Dit is Barth! 1 jaar oud, dit reutje!  Een lieverd, die graag speelt.. en prima met andere honden is.. Barth is een middenmaatje... een leuke hond mix..

Dit is Barth! 1 jaar oud, dit reutje! Een lieverd, die graag speelt.. en prima met andere honden is..
Barth is een middenmaatje… een leuke hond mix..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
2015-06-05 hond in de auot met Hondenpenning.net
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.
Ingezonden stukje met foto’s van Sanne (Baasje van Ian)

Beste Ton en Annerie,

Hoe gaat het met jullie? Met ons alles wel goed.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik foto’s heb toegestuurd van Ian, bij deze heb ik weer veel leuke en mooie foto’s van hem in actie in de bossen wat je vast wel in je weekjournaal kan gebruiken.
Mvg Sanne Fam Kersjes en Ian. Emoji
.
Screenshot_2015-06-17-17-28-23

Ik denk dat ik vandaag wil pootje baden… Moet wel opschieten anders roepen ze me zo weer voor een spelletje…

Welke kant was dat ook al weer even denken ... oh ja die kant op ...

Waar was dat meertje nou ook al weer …. oh ja die kant op …

OK we zijn op weg maar het is een lange weg om af te leggen ...

OK ik ben op weg maar het is best een lange weg om af te leggen …

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hoer moet ik door de struiken  en dan kom ik vlak bij het meertje ...

Hier moet ik door de struiken en dan kom ik vlak bij het meertje …

Nu  nog dor de struiken heen worstelen en dan ben ik er heerlijk .....

Nu nog dor de struiken heen worstelen en dan ben ik er heerlijk …..

Screenshot_2015-06-17-17-26-01 k

Zo dat was lekker maar ik moet snel weer terug ….

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dat was lekker zeg.. maar je nu weer naar huis ...

Misschien hebben ze me thuis niet gemist… dan is het gewoon ons geheimpje ….

.

Wat leuk is het als je zo een beeldverhaal kunt schrijven van de belevenissen van Ian..
Ian die stiekem gaat pootje baden.
.
.
Nee Ian we zullen niets zeggen ….
.
.
We zijn benieuwd of je nog meer avonturen zult beleven.
.
Misschien mogen we wel van andere baasjes ook fotoseries krijgen die samen een verhaaltje vormen…
.
.
.
.
.
.
.=============
.
20150117_102722 20150113_110341Ingezonden stukje met foto’s van Danielle (Baasje van Kim)
Hoi Ton,
Het gaat heel goed met Kim en we hebben het erg naar ons zin.
Af en toe is Kim ondeugend als er weer eens iets lekkers in de keuken te vinden is en baasje vergeten is dit op te ruimen, maar verder is Kim rustig en afhankelijk.
Fijne avond,
Danielle Pieterse

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX
DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak. .

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

kop ton

De 4-kanten Column van Ton met “jouw vijand is ook mijn vijand”

Iedereen weet dat een hond een roedeldier is. De hond is trouw en loyaal aan de club waar hij toe behoort. Hij laat er zelfs eten voor staan. Ik heb al eens eerder gewezen op een Japans onderzoek waarbij gedag van een hond onder de loep genomen werd. Het ging toen om aan te tonen dat de hond empathische gevoelens heeft jegens zijn baasje..Nu kwam ik onderzoeksresultaten tegen waarbij werd aangetoond dat mensen, die het baasje niet behulpzaam zijn, ook niet op sympathie hoeven te rekenen van de hond. Sterker nog de hond zal niets van die persoon aannemen zelfs niet als het iets eetbaars is en juist dat is bijzonder te noemen om dat het tegennatuurlijk is.

.

Onderzoek
Voor het onderzoek werden drie groepen van 18 honden gemaakt. In elke groep moesten de baasjes van de dieren een doos openen. In groep 1 kreeg het baasje absoluut geen hulp van de andere aanwezige persoon. In groep 2 kreeg het baasje wel hulp van die persoon en in groep 3 was er totaal geen interactie tussen het baasje en de aanwezige persoon. En wat bleek?De honden uit groep 1 nemen pertinent geen voedsel aan van de persoon die het baasje duidelijk weigerde te helpen. Met de persoon in groep 2 en 3 hadden de honden geen moeite en werd voedsel wel aangenomen.

loyalty.

Loyaliteit
Het gedrag dat deze honden vertonen tijdens het experiment is niet iets wat bij hen van nature voorkomt en het vaststellen ervan is opzienbarend. De dieren lijken heel bewust partij te kiezen voor hun baasje en hun eigen belang in de zin van het ontvangen van voedsel daar ondergeschikt aan te maken. Honden blijken echt loyaliteit naar hun baasje te kennen. De resultaten en een uitgebreid verslag van het onderzoek is verschenen in wetenschappelijk tijdschrift Animal Behaviour.

.

Is dit vreemd? Voor mij niet. Ik ben niet zo gek op mensen die niet van honden houden. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat het omgekeerde ook zo is. Als ik met mijn clubje aan de wandel ben en ik kom iemand tegen waarvan ik weet dat die persoon niet van honden houdt dan merk ik dat meteen aan de groep. Lopen ze aan de lijn dan willen ze direct op die person af en moet ik ze goed vast om ze tegen te houden. Als los lopen kan ik ze beter even vast maken anders stuiven op die persoon en staan ze tegen die persoon te blaffen. Dat bevordert natuurlijk niet de vriendelijke sfeer in het bos. Het jammere van het geval is dat die persoon (meestal door angst voor honden) ook nog eens gedrag vertoont dat de situatie alleen maar erger maakt. Hij kijkt de honden aan, gaat om zijn as draaien om ze allemaal in de gaten te houden en maakt met de armen en voeten bewegingen die anders zijn dat een aai over hun bolletjes dat ze gewend zijn. Ze krijgen ook niet de kans om even te snuffelen. Meestal horen we dan luide scheldpartijen in plaats van zachtje sussende woorden…

images2GL7AWBE.

Nee honden en baasjes trekken één lijn. Dat heeft te maken met zielsverwantschap, loyaliteit en vriendschap. Bereid zijn het voor de ander op te nemen. Jammer dat het net lijkt als of dat tussen mensen steeds minder lukt …..

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

;ogo henselmans 001

Rechtsgebieden:

contracten en aansprakelijkheid, huurzaken, echtscheiding, erfrecht, probleemoplossing

Advocaat Mr Stef Henselmans houdt kantoor te Amsterdam aan de Herengracht 142.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Dank namens vrouw en kinderen”.

naamloosimages4C2NYPBSHet eindigde in de gevangenis, daarvoor sloeg hij vrouw en kinderen en daarvoor mishandelde hij zijn kat en hond ….Bel 114 en meld elke vorm van dierenmishandeling als je die tegenkomt …

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo onepack_logo Maurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

BELANGRIJK NIEUWS VAN DIERENMISSIES

Stichting Dierenmissies heeft een nieuwe weg ingeslagen en zoals u heeft kunnen lezen steunen is onze steun niet meer toebedeeld aan één asiel. maar staan we open voor allerlei steunacties zolang dat past binnen de doelstelling van onze stichting. Uw hulp is daarbij immer onmisbaar.

 

Nu we definitief afscheid hebben genomen van Los Mejores Amigos rest ons u allen te danken voor stortvloed aan leuke, lieve en soms zeer persoonlijke steunbetuigingen. We waren hier erg blij mee !!
.
S
peciale dank gaat uit naar de diverse organisaties die vóór 2011 (voor dat wij dit deden) zich hebben ingezet voor dit asiel maar daarmee waren gestopt. De strekking van hun berichtjes was voor ons niet alleen hartverwarmend maar vooral bijzonder ‘veelzeggend’.
Net als bij de meeste steunbetuigingen die we van u mochten ontvangen, bevatte ook hun boodschap dat we deze nare periode snel achter ons moesten laten en werd expliciet de hoop uitgesproken dat we vooral door zouden blijven gaan met het werk van Dierenmissies. Het gaat tenslotte maar om één ding : “het welzijn van dieren”. En zo zal geschieden…
.
Om voor eens en altijd de aantijgingen van onterecht achtergehouden gelden te weerleggen en een inzicht te krijgen over de feitelijke financiële stand van zaken tussen LMA en Stichting Dierenmissies worden op dit moment stuk voor stuk alle transacties met LMA nagelopen vanaf 1 januari 2011 tot heden. Een overzicht hiervan zal zijn verwerkt in het financieel overzicht van 2014.
.
Omdat we geen administratiekantoor zijn, alles handmatig wordt uitgezocht en dit naast het normale werk moet gebeuren neemt dit enige tijd in beslag. Voor het overzicht gepubliceerd kan worden gaat de administratie naar de penningmeester voor een boekhoudkundige toetsing en goedkeuring. We hopen het overzicht publicatie gereed te hebben over circa 14 dagen.
.
Het was al bekend dat Dierenmissies, door volledige overmakingen van ingezamelde gelden, zonder afrekening van de vastgestelde organisatiekosten, van LMA nog een bedrag te goed had. Nu reeds blijkt onder andere dat er in voorgaande jaren abusievelijk dubbele betalingen voor één adoptie hebben plaatsgevonden en er, wegens tussentijds overlijden van honden op het asiel, de reeds overgemaakte adoptiebedragen niet zijn teruggestort aan Dierenmissies. Een en ander zal aantonen dat de verrekening die (in overleg met LMA) in 2014 en op 26 mei jl heeft plaatsgevonden niet dekkend is geweest. Ergo, dat LMA feitelijk aan Dierenmissies nog een som geld verschuldigd is.
.
Aanvankelijk was de afrekening in mei van dit jaar voor Dierenmissies voldoende en wilden we het daarbij laten. Wat we nu met deze nieuwe cijfers moeten doen zullen we later bekijken. Uiteraard willen we de hondjes van het asiel in Tobarra niet de dupe laten zijn…

U kunt mede ‘De nieuwe koers van Stichting Dierenmissies’ bepalen..!!

Alleen door uw hulp konden de talloze projecten op het asiel in Tobarra gerealiseerd worden. Daarom willen we nu graag uw stem horen bij de keuze van nieuwe activiteiten.

Vanzelfsprekend blijven we goederen inzamelen voor asielen die dit goed kunnen gebruiken, zorgdragen voor bemiddeling en begeleiden bij adopties van honden (wanneer hier om wordt verzocht en mits aan de kwaliteitscriteria van Stray Animal Foundation Platform kan worden voldaan), werken aan bewustwordingsacties over de problematiek van zwerfdieren, het verlenen van support aan acties van particulieren en organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren in het algemeen en zwerfdieren in het bijzonder.

Mocht u schrijnende omstandigheden tegenkomen waarbij u denkt dat Dierenmissies zou kunnen helpen ?

Laat het ons dan weten….

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com