Dierenmissies Weekjournaal van 1 juli 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week starten we het weekjournaal met een heugelijke dag voor Dic, vragen we potentiele baasjes eens te kijken naar Patxi want misschien kan hij hun hart veroveren, hebben we nieuwe koppies om te laten zien, kan Ziva (Dunia) nu defintief haar koffertje pakken, wijzen we op de mogelijkheid om mooie prijzen te winnen, is Xino zo goed als geadopteerd, staan de geplande reizen op een rijtje, hebben we weer updates over ex-adoptantjes,  leggen we in de column uit dat ons werk nog niet klaar is, en laten we in de (on) zin van de week toch een handigheidje zien om tanden te kunnen poetsen.  Kortom, weer een boel te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Een heugelijke dag voor Dic.
 • Nieuwe koppies
 • Het mag ook wel eens mee zitten voor Ziva (Dunia).
 • Fritz die luistert naar de naam Patxi moet terug naar het asiel.
 • Weer een leuk filmpje ter ontspanning
 • Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
 • Hoera Xino is geadopteerd
 • De geplande aankomsten van nieuwe Hollandse makkers
 • Berichtje van de baasjes van Estela, Ramos, Bonita en Tuba. 
 • De 4-kanten column met: “Is het nog steeds nodig ….?”
 • De (on)zin van de week gaat over: “Deze keer is het een balletje…”.
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

 

.

Maandag 25 juni 2018 .
.

Een heugelijke dag voor Dic.
.
Deze morgen kwam vrijwilliger  Marcel bij asiel Dic ophalen om bij hem te logeren tot zijn reis naar Nederland op 12 juli. Naast zijn eigen twee honden was nu een eerder logeetje weer terug naar zijn baasje en kwam er een plekje vrij voor Dic. Dic die de rust zelve is lag rustig te wachten tot Marcel arriveerde.

.
Marcel woont niet ver van het asiel en al snel kon Dic kennismaken met zijn honden. Dic vindt alles prima maar toen Keiko tegen hem aan kwam liggen was die intimiteit nog een beetje te veel van het goede.  De arme ziel kwam net uit het asiel in deze vreemde omgeving.

 

Daags daarna kregen we van Marcel een filmpje waarop hij aan het wandelen is met de drie honden. Dic loopt prima aan de lijn.

.

.
Dinsdag 26 juni 2018

Nieuwe koppies.

Deze lieverds krijgen zo spoedig mogelijk een eigen adoptiepagina. Mocht u nu al meer willen weten over deze kanjers, mail dan gerust om uw belangstelling te tonen. dierenmissies@gmail.com

Dit is Kenia, Teef – geboren 2010 – Kruising – 53 cm. Karakter: Zeer lieve hond, sociaal wat verlegen naar mensen maar erg goed met andere honden.

 

Dit is Puc, Reu – geboren 2016 – kruising – 58 cm. Karakter:
zeer lief, vrolijk, sociaal naar mensen en ander honden

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Sala, Teef – geboren 2008 – Kruising herder – 60 cm. Karakter:
sociaal naar mensen en andere honden, loopt goed aan de lijn, is erg lief en vindt het heerlijk gekamd te worden.

Dit is Rufus, Reu – geboren 2015 – Kruising – 65 cm Karakter: Zeer lieve hond, sociaal, enorm goed met kinderen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

.

.

Woensdag 27 juni 2018

.

Het mag ook wel eens mee zitten voor Ziva (Dunia).

Ziva is definitief geadopteerd en mag naar Nederland komen.  Ze moet even een kuur afmaken en nog de sterilisatie ondergaan maar dan wordt heel snel haar koffertje gepakt want:  De reis van Ziva staat nu ook vast en hebben we kunnen boeken voor 25 juli 2018.

.
.
.
Donderdag 28 juni 2018
.

Fritz die luistert naar de naam Patxi moet terug naar het asiel.
.
Hoe komt het dat hij luistert naar de naam Patxi ?
Patxi heeft vijf maanden in de winteropvang gezeten. Daar is hij al die tijd Patxi genoemd. Aanvankelijk leek het erop dat hij voor altijd in die opvang zou mogen blijven en dat hij formeel geadopteerd zou worden. Maar de realiteit bleek anders. De mensen van de opvang hebben besloten om te gaan reizen en ja…, dan kunnen ze geen opvanghondjes houden. Het resultaat laat zich raden en Patxi moest weer terug naar het asiel. Dit is echt heel erg want nu is hij juist volledig gewend aan het huiselijk leven, is zindelijk, loopt keurig aan de lijn, maakt niets kapot in huis en is helemaal klaar voor zijn definitieve huisje. Hij kan met katten en andere honden. Als laatste is hij dus nog erg lief voor mensen ook dus wat wil je nog meer. Wie geeft deze schat een fijne mand !!!!!! Je hoeft geen Spaans te leren hoor, Patxi leert snel Nederlands.

 

.

.

 .

Hond herkent baasje eerst niet

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

Als het baasje na vijf weken ziekenhuis voor het eerst weer verenigd wordt met zijn hond….

Klik op het plaatje….
.
.
.
.
.
.
———————————————————————————————–
Deze prijzen kunt u winnen!
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 29 juni 2018

.

Xino

Hoera Xino is geadopteerd
.
Vandaag kregen we het bericht dat, nadat een familie  informatie had gekregen over Xino, hij in principe was geadopteerd. Hij moet nu zijn medische traject nog door maar als alles goed is, mag hij gaan wonen in Velsen Noord. We duimen voor hem !!!!

.
.
.
Zaterdag 30 juni 2018
.

.

De geplande aankomsten van nieuwe Hollandse makkers

Bruxa

.

7 juli 2018, 11.20 uur:  komt Bruxa aan op luchthaven Schiphol

.

.

.

.

.

Dic

Vigo

.

12 juli 2018, 19.45 uur: Dic en Vigo komen aan op luchthaven Eindhoven. .

.

.

.

.

.

25 juli 2018, 11.20 uur: Ziva (Dunia) komt aan op luchthaven Schiphol

.

.

.

.

Zondag 1 juli 2018

.

Update over Thom
.

Thom in afwachting van uitslag dokter

Rest ons nog om een update te geven over Thom. Thom is de hond die baasjes had gevonden maar voor de adoptie eerst in therapie ging om zijn ergste angsten buiten het asiel te overwinnen en hij moest genezen van een leverontsteking. Op donderdag
28 juni heeft de arts hem weer gezien. Helaas moeten we tot maandag wachten om meer te horen van de dokter. Het geduld van de baasjes en van ons wordt op de proef gesteld maar we kunnen niet anders dan gewoon afwachten.
Sinds hij in de opvang De Residentie is gaat het erg goed met hem. Hij heeft het daar erg naar zijn zin en wordt steeds vrijer in zijn doen en laten. Dat is een prima teken en geeft veel vertrouwen dat hij ook zijn angst voor op straat zal overwinnen. Daar wordt aan gewerkt. Des te belangrijker wordt het dat zijn leverwaarden na de toegediende medicijnkuur kuur weer goed zijn. Hij is al zo dicht bij een adoptie !!!!
.

 

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

klik op advertentie

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XW
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Bericht van

 

.


Jean Piere stuurden ons plaatjes van Estela in de vrije natuur.

Estela aan het zwerven? Nee hoor… op weg naar …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen  en Marc, baasjes van Ramos, stuurden ons deze update.

Met onze jongen gaat het uitstekend. Hij loopt los in het bos. Blijft continue in de buurt, komt onmiddellijk als we roepen of fluiten. Op de foto ligt hij heerlijk in de tuin.

Nu ligt hij uit te hijgen na een potje ballen op het plantsoen bij ons voor. Marc heeft uitgevonden dat hij helemaal gek is van een bal. Hij zag een paar jongens op een weiland voetballen en hij ging dwars op de sloot op af. Gelukkig was het een schone sloot.

En dan is er natuurlijk ook nog de lekkere mand.

.

..


.

.
.
Ellen en Gjalt, baasjes van Bonita, stuurden ons deze update
Twee weken geleden konden al op een videootje zien hoe er druk met Bonita geoefend werd. Het is examentijd en dat geldt ook voor Bonita.
En dan: HOERA geslaagd !!!!
Tas aan de vlaggenmast en de presentielijst mogen niet ontbreken.
.
.
.
 .

Bonita is geslaagd voor de puppycursus!!! Kun je een mooier kado krijgen? Gisteravond was de laatste les, de diploma uitreiking is pas zaterdag. (waren ze vergeten van Max en Bonita). Die dan ook hevig teleurgesteld waren…. Maar zaterdag gaan we naar een proefles sport en spel en krijgen we alsnog het diploma uitgereikt. De cursus sport en spel begint pas in augustus dus gaan we de maand juli opvullen met losse onderdelen van de cursus behendigheid. Ben eigenlijk best benieuwd wat Bonita het leukst vindt.

.

.

.


.

.

 

Lonneke, en Arnold, baasjes van Tuba, stuurde ons deze leuke update en fotoreeks

Lonneke adopteerde de oude dog Tuba in september 2015.  Sindsdien mochten we getuige zijn van een metamorfose. Tuba werd weer een hond met een jong karakter en veel levenslust. Zo zagen we haar al op een video spelen in de wei en rennen door de stallen. Nu drie jaar later krijgen we dit berichtje:

Hi Ton,

Het is al veeeeeel te lang geleden dat ik een mailtje heb gestuurd. Met onze lieve Tuba gaat het fantastisch! Ze is inmiddels al weer bijna 3 jaar bij ons en we genieten enorm van haar en zij het het volgens mij ook wel naar haar zin 😉 Ze mag dan al wel ruim 10 jaar oud zijn maar ze gedraagt zich af en toe nog als een jonge godin 🤣 Hopelijk gaat bij jullie ook alles naar wens!

Heel veel lieve groetjes van ons!

spelen in dolle bui

rollen in het gras

.

.

.

.

.

.

.

.

.

respect voor het jonge leven

mijmeren over het goede leven

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

kroelen met de baas

of gewoon lekker samen zijn

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

.
De 4-kanten column van Ton.
.
Is het nog steeds nodig?
.

We krijgen regelmatig de vraag of het werk van Dierenmissies nog wel nodig is. Anno 2018 is er in Spanje toch al veel veranderd zou je zeggen… Nieuwe wetgeving met zwaardere straffen en de speciale afdeling van de

Seprona neemt hond in beslag

Guardia Civil ‘Seprona’ die overuren maakt… dat alles zou toch resultaat moet opleveren ?  Ja dat is zo, maar al die maatregelen zijn er niet voor niets genomen. Het leed van de huisdieren in Spanje is nog lang niet voorbij.

.
Nee, zelfs is er een lichte stijging te zien in het aantal afgedankte dieren in 2017 ten opzichte van 2016.
Ik zal me beperken tot de hondjes want daar zijn we per slot van rekening het meeste mee bezig en dat geeft al genoeg stof om over na te denken. Wist u dat er in Spanje in 2017 bijna 105.000 honden door hun baasje gedumpt werden?
.
Ik hoor u al zeggen: “Hoe gedumpt bedoelt u worden die dan niet door het baasje bij het asiel gebracht ?” Natuurlijk ook dat gebeurt gelukkig wel eens. En dan wel het respectabele aantal van 9 % van het totale hoeveelheid. Dat betekent dat 91 % op straat zwervend werd aangetroffen. In Nederland is meer dan omgekeerde het geval.
.

galgo’s gebruikt voor de jacht

Waarom mensen in Spanje hun hond dumpen heeft verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen voor de mens om honden in de steek te laten zijn ongewenste geboortes of zwangerschap. Als tweede belangrijke reden staat het einde van het jachtseizoen en als derde de economische factoren op de lijst terwijl het niet te corrigeren gedrag van een huisdier op de vierde plaats staat en het verlies of gebrek aan interesse in het dier (alsof het speelgoed is) ook een van de redenen is om een dier in de steek te laten.  In Nederland is dat heel anders. Vaak zijn hier gedragsproblemen de oorzaak om afscheid te nemen van het huisdier. Dat het dan niet de makkelijkste en veelal zogenaamde ‘gevaarlijke honden’ betreft, zal duidelijk zijn.

.
Kijken we naar de situatie in Spanje dan moeten we rekening houden met het feit dat de genoemde aantallen gebaseerd zijn op cijfers van officieel geregistreerde asielen en dat er geen aantallen zijn meegenomen van vermoorde honden. Het aantal gedumpte slachtoffers zal dus nog een stuk hoger zijn.
.
Gaan we terug naar de vraag of het werk van Dierenmissies in Spanje nog steeds nodig is ?
.
Dan bestaat er over het antwoord geen enkele twijfel. “JA”.
Wij vinden van wel en gelukkig met ons vele andere organisaties, talloze vrijwilligers en de nodige donateurs die het werk belangeloos steunen en mogelijk maken.
.
.
.
.

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Deze keer is het een balletje…”

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Elke hond heeft iets waar je hem mee kunt afleiden.
Het is alleen de kunst uit te zoeken wat dat is…
!!!

Como escovar os dentes do seu cachorro, bem fácil!<3Encontros Pet<3

Geplaatst door Encontros Pet op Donderdag 1 juni 2017

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30

De maand september is geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com