Dierenmissies Weekjournaal van 1 maart 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met de vliegende Moses, houden we rekening met Morky, leren we weer wat over het Coronavirus, zien we dat Baby klaar wordt gemaakt voor haar grote reis en hebben we weer een leuk filmpje. Verder laten we in de column zien dat het niet zo makkelijk is om twee weken met je hondje op een hotelkamer opgesloten te zitten en in de (on)zin van de week zien we dat een hond een prima levende kruik is …. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Moses werd over het hek gegooid
– We maken ons al vast klaar om Morky op te vangen.
– Kan mijn hond besmet raken met het coronavirus ?

– Stevie’s World (advertentie)
– Baby zit is de medische molen voor haar adoptie
– Veilige tuigjes (advertentie)

– Leuk filmpje: “op zijn minst verrassend ….”
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Alternatief voor Allopurinol
– Uitslag Bloedonderzoek Baby perfect…
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Nieuwe koppies op de site: Arenita en Nutella
– Teken en vlooien weg door geluid
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Hermes, Ranger, Estela ….
– De vierkante column van Ton met : “In quarantaine met je hondje …”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Zo heeft ieder zijn of haar taak …. ”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 24 februari 2020 

.
Moses werd over het hek gegooid.
.
We hebben het in het verleden al eens eerder meegemaakt. Stel je eens voor dat er een hond over een twee meter hoog hek wordt gegooid. Dat moet dus een actie zijn van minimaal twee mensen. Een hond zo jonassen dat hij de vlucht over het hek maakt kan alleen maar verkeerd aflopen. Zo’n arme lieverd kan nooit goed terecht komen want de keiharde grond ligt bezaaid met grote en kleine keien dus kun je je wel bedenken hoe dat zou aflopen…

Nou Moses is een hond die de twijfelachtige eer had om de vlucht te maken en we kunnen alleen maar God op onze blote knietjes bedanken dat hij de landing zonder ernstige verwondingen of breuken heeft overleefd. Dit is wat we te horen kregen:

Moses werd vorige week over het hek van het asiel gegooid… deze 9 jarige lieverd zal geen goed leven achter de rug hebben gehad met zulke baasje… hij is 9 jaar en heeft nog een paar mooie jaren te gaan, wij zoeken daarom voor hem echt de allerliefste baasjes met een hart vol liefde om hem nog mooie jaren te geven, welke hij verdient.

.

Moses is rond de 57 cm, een middenmaat, husky/herder achtige type, alhoewel we dat niet zeker weten. Hij heeft een intens trieste blik in zijn ogen. Het is een ontzettend lieve hond, prima met andere honden, wellicht altijd met andere honden gewoond… maar ook zachtaardig naar de mens.. ondank dat hij heel waarschijnlijk niet een al te best leven heeft gehad, maar dat is ook raden natuurlijk.

Wie heeft er nog liefde te geven en een mandje in huis leegstaan ? wie o wie geeft deze verloren ziel het leven wat hij verdient.

We hebben hem Moses genoemd, vanwege het feit dat hij zo is achtergelaten… maar hij zelf kent de naam niet, dus u bent vrij de naam te veranderen.

.

.

Dinsdag 25  februari 2020 

.

We maken ons al vast klaar om Morky op te vangen.
.
Loes en Marieke doen hun uiterste best om de dagopvang voor Morky te regelen. Het valt blijkbaar toch niet mee en daarom hebben ze gevraagd of, indien hun zoektocht niet succesvol mocht zijn voor 8 maart,  Morky vanaf die datum voor onbepaalde tijd bij ons mocht komen logeren. Natuurlijk laten we Morky niet in de kou staan…. Mocht het zover zijn dan zal onze Mia het in ieder geval heerlijk vinden want die twee konden het altijd al erg goed met elkaar vinden. Kijk dit filmpje maar uit november 2017…

..


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 26 februari 2020
.
Kan mijn hond besmet raken met het coronavirus ?

Kan mijn hond besmet raken? En meer lezersvragen over het coronavirus

Is het virus overdraagbaar via dieren? Kan ik bijvoorbeeld mijn hond besmetten?
.
“Dat is op het moment nog niet bekend.  Vooralsnog gaan we ervan uit dat huisdieren bij de verspreiding van het nieuwe coronavirus weinig of helemaal geen rol spelen.” Aldus viroloog Ab Osterhaus…

.

.

En dan hebben we hier nog een fabeltje over het Coronavirus dat we graag ontkrachten… Zoals bij iedere uitbraak van een infectieziekte doen er binnen de kortste keren de wildste verhalen de ronde. Dat is bij het nieuwe coronavirus niet anders. Zo ging er een tijdje een gerucht dat het virus zich zou verspreiden via pakketjes die vanuit China worden verstuurd. Tot nu toe is er geen reden om aan te nemen dat coronavirussen zich zo kunnen verspreiden. Andere coronavirussen verspreiden zich ook niet op deze manier en tot nu toe heeft nog niets uitgewezen dat dit nieuwe coronavirus zich wel via karton of verpakkingsmateriaal kan verspreiden.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Hier is Baby net geopereerd…

Donderdag 27 februari 2020
.
Baby zit is  de medische molen voor haar adoptie
.
Gisteren is Baby gesteriliseerd en hebben ze bloed afgenomen voor het bloedonderzoek. Eindelijk konden we Vera en Wim weer iets vertellen over Baby. We moesten namelijk eerst de verplichte 20 dagen afwachten voordat we zeker wisten dat de adoptie door kon gaan. Nu moeten we de uitslag afwachten van het laboratorium en als dat allemaal goed is kunnen we uitkijken naar een geschikte vlucht.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

“Op zijn minst verrassend…

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 28 februari 2020 
.

Alternatief voor Allopurinol?

Miranda kreeg van een baasje dit berichtje.
.
Betrof een vervanging voor Allopurinol die Leishmania patiëntjes krijgen.
.
Natuurlijk willen we dat met iedereen delen maar waarschuwen wel dat een eventueel gebruik ipv Allopurinol het beste kan gebeuren in overleg met en onder toezicht van de dierenarts. Vergeet niet dat dit een experimenteel proces is dat goed gemonitord moet worden.

.

.

.

.

.

.
.


.

Uitslag Bloedonderzoek Baby perfect…
.
De uitslag is net binnen. Nu staat er niets meer in de weg voor de reis naar Nederland. Het enige waar we nu nog naar uitkijken is een vlucht voor Baby. Even leek het of er een mooie vlucht voor haar was op 23 maart maar de vluchtbegeleider had geboekt bij Veuling en dan kan er geen hondje mee in het ruim. Jammer. Je begrijpt dat we dus dringend op zoek zijn naar een vluchtbegeleider die in de nabije toekomst van Barcelona naar Nederland en dan natuurlijk met Transavia vliegt…  dus zegt het voort …

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 29 februari 2020

.
Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

Anuska

Boika

Chica

.

.

 

.

.

.

.

Blanquita

Boise

.

.
.
.
.
.
.
.
.

.


.

Nieuwe koppies op de site

.

Dit is Arenita, Teef – 1 jaar, 1 maand – Catalaanse herder – 53 cm. Arenita woont momenteel in het asiel nabij Barcelona, Karakter:  Ze is erg lief. Ze was een beetje nerveus kalmeerde al gauw. Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden. Ze kan goed met andere honden en katten. Bijzonderheden: Leeftijd moet nog nauwkeuriger ingeschat worden…

.

.

Dit is Nutella, Teef – 2 jaar, 1 maand – Mix – 60 cm, Nutella woont momenteel in het asiel nabij Barcelona, Karakter: Nutella is erg lief, aanhankelijk, actief en speels. beetje nerveus. Kan goed met andere honden en katten. Bijzonderheden: Leeftijd moet opnieuw worden ingeschat.

.

.

.

.

.


.
Teken en vlooien weg door geluid
.
Ellen heeft ons vorige week al het een en ander verteld over een alternatieve manier om je hond te wapenen tegen vlooien en teken. Toen noemde ze een mechanisch middeltje maar had toen niet de naam paraat. Hierbij komt de nadere uitleg. Het is te koop in de betere dierenspeciaalzaken en op internet.

.

Beste Ton,

Ik zou je nog laten weten wat ik gebruik tegen teken en vlooien. Dat is Tickless Pet.

Het werkt door middel van een ultrasone impulsen die als een heel zacht geluid worden uitgezonden. Dit geluid vinden de vlooien en teken vervelend en daarom zullen ze niet op de hond of kat afgaan. Impulsen gaan niet op en daarom is het product duurzaam. De TickLess Pet hang je aan de halsband of tuig en daarna kan het zijn werking doen. De werking is niet gebaseerd op de chemische stoffen of geuren en is dus niet schadelijk voor kinderen. Omdat de Tickless Pet niet schadelijk is, kan het ook gebruikt worden door puppies, kittens, drachtige, zieke of zogende dieren. Daarnaast heeft het geen bijwerkingen of bijeffecten. De batterij werkt 10 tot 12 maanden. 

Groet, Ellen

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 1 maart 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

.

Wilma, baasje van Hermes, stuurde ons deze foto met commentaar…

.

Ook bij het poetsen is Hermes uiterst behulpzaam.

.

Hij gaat er regelmatig met de poetsdoek vandoor.

.

.

.

.


.

Cees en Alma, baasjes van Ranger (Bruno), stuurden ons dit filmpje van hun fotomodel

.

.


.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons dit filmpje waarop we zien dat zij op afstand het verkeer in de gaten houdt.

Het verkeer moet in goede banen geleid worden nu er gewerkt wordt aan de weg dus: Estela als politiehond ?

 

 


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

“In quarantaine met je hondje …”.
.
Nu we de stormen van afgelopen weken hebben doorstaan kunnen we ons weer druk maken om wereldse zaken die dieren aan gaan.

.
We hebben allemaal gelezen over de mensen die onverwachts wekenlang in hun hut moesten blijven aan boord van een cruiseschip of op hun kamer moesten blijven in een hotel op de Canarische Eilanden. Laten we daar eens even bij stil staan want er komt nogal wat bij kijken als je een hondje hebt….
.
We kennen meerdere senioren stellen met een hondje die gaan overwinteren in Spanje. Het betreffen dan kleine hondjes die zelfs mee in de bus mogen. Het is natuurlijk erg leuk als je daar kunt overwinteren en je niet je kleine huisgenootje achter hoeft te laten in Nederland. Persoonlijk zou dat voor ons sowieso een absolute ‘no go’ zijn. Maar ja dat is dus niet nodig…
.
Stel je hebt een vakantie geboekt en bent daar met je partner en kleine huisgenoot en dan plots blijkt er zich onverwachts zo’n Coronageval aan te dienen. Daar zit je dan op je hotelkamer en mag daar niet vanaf. We hebben het dan wel over een quarantaine van twee weken… Dat wordt met je hondje een bijzonder scenario voor wat betreft het uitlaten. Dan maar hopen dat je hem de behoefte kunt laten doen in de badkamer op een krant of zo. Het gros van de hotelkamers hebben geen balkonnetje dus dat wordt dan echt wel een dingetje….
.
Als jij zelf dan na verloop van tijd al  niet tegen de muren omhoog wilt klimmen, dan zal misschien je hondje dat wel voor je doen. Heb je een wat ouder hondje dan zal hij niet zo’n behoefte hebben aan fysieke inspanning maar als hij in de kracht van zijn leven is dan zal hij echt wel zijn energie kwijt moeten kunnen. Een spelletje met een balletje of poppetje op het bed kan dan wat uitkomst bieden maar het blijft wel behelpen en dat kan natuurlijk nooit op wegen tegen lekker rennen in de buitenlucht.
.
Als laatste hebben we het dan nog even over de extra kosten die gemaakt moeten worden tijdens zo’n ongepland langer verblijf… Het vervelende is dat je niet weet of de reisverzekering alle kosten dekt… Ik hoorde op TV van een reisorganisatie dat de kosten dan in zulke gevallen meestal gedeeld worden tussen maatschappij en vakantieganger. In het geval van een 14 daagje quarantaine betekent dat een bijbetaling voor het verblijf van 7 dagen voor jou, je partner en je hondje… Tja, dan maar hopen dat de vlucht, trein- of busreis naar huis wel vergoed wordt. Dat is meestal wel het geval als je bij een touroperator hebt geboekt.  Boek je rechtstreeks bij luchtvaartmaatschappij dan zul je meestal in zo’n geval ook nog nieuwe tickets moeten kopen.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al 4,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

Zo heeft ieder zijn of haar taak ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King van 3 maart  tot 30 april 2020

.

.
.

.

Hermes van 4 tot 7 maart 2020

.

.

.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

.

.

.

.

.

.

Kino van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com