Dierenmissies Weekjournaal van 1 september 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we opnieuw met een verzoek om steun te verlenen aan een mobiele dierenkliniek in de regio Barcelona maar natuurlijk zijn we volop in de voorbereiding om de reis van Baxter en Fellow, die op zaterdagavond plaatsvindt, zo goed mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk is hun reisverslag in dit weekjournaal opgenomen en hebben we ook weer leuke ervaringen van baasjes uit het land. In de column geven een mogelijkheid om er zeker van te zijn dat we een stukje vlees eten van vee dat echt een goed leven heeft gehad en in de (on)zin van de week laten we zien dat een lief koppie mee helpt om een baasje te vinden… Maar er valt nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:

– Help de start van de mobiele dierenkliniek
– De voorbereidingen voor de aankomst van Fellow en Baxter
– Stevie’s World
– De groepsapp voor de reis van Fellow en Baxter

– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Leuk filmpje
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Parkeerplekje bij Park&Fly gereserveerd.
– Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
– De koffertjes van Baxter en Fellow staan klaar
– De reis van Baxter en Fellow
– Kort nachtje.,..
– Berichtjes van de baasjes van  Banjer & Jet, Archie & Bonita, Lee & Woody, Tres en Lucy
– De vierkante column van Ton met : Ik ben geen vegetariër maar toch …!
– De (on)zin van de week gaat over: “Hadden ze allemaal maar zo’n lief bekkie”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 26 augustus 2019
.

Help de start van de mobiele dierenkliniek
>
Op 4 oktober wordt er een benefit dag georganiseerd om een mobiele dierenkliniek bij elkaar te sparen voor in de regio Barcelona.
We verkopen hele mooie 2e hands merkkleding, er is een loterij waarbij je een reis naar Ibiza kunt winnen incl vliegtickets en kaartjes voor Armin van Buren en we sluiten de dag af met een heel leuk gezellig feest. Dit alles op een prachtige locatie, the Boathouse in R’dam Kralingen. Doel €25.000,-
Loten kosten €10,- per stuk
Kaartjes voor het feest €20,- incl een drankje…
De volledige opbrengst gaat naar de mobiele kliniek…

FFLG&D_A3_poster  

KLIK op de linkjes om de poster en facebook pagina te bekijken.

https://www.facebook.com/petsresquestichtingjoost/

.


.

.

De voorbereidingen voor de aankomst van Fellow en Baxter
.
Renske en Maxime, de baasjes van Baxter en Marieke, baasje van Fellow, hebben de mail met tips gehad voor de aankomst van hun nieuwe huisgenoten. Mirthe de vluchtbegeleidster heeft een kopie van de mail gekregen zodat ze ziet wat er wordt afgesproken.  Zaterdagavond is het zover en we kijken er allemaal erg naar uit…!!!

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 27 augustus 2019

.

De groepsapp voor de reis van Fellow en Baxter
.
Vandaag is de groepsapp aangemaakt waar alle betrokkenen in zitten die iets te maken hebben met de reis van de twee kanjers. Vrijwilligers van het asiel, Miranda, de baasjes, de vluchtbegeleidster en wij… Zo kunnen we elkaar volledig op de hoogte houden van de allerlaatste nieuwtjes van de reis.


.


.

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen niet echt vertrouwd. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 28 augustus 2019

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

.

hond

Isar

hond

Mamy

hond

Lana

.

.

.

.

.

hond

Eros

hond

Nino

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

Klagen over het uitlaten van de hond omdat die zo trekt? 

Je moet hem wel leren te gedragen tijdens de wandeling maar als je dat eenmaal gedaan hebt kun je gerust een paar meer hondjes tegelijk uitlaten… kijk maar…

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 29 augustus 2019

.

Parkeerplekje bij Park&Fly gereserveerd.
.
Zoals altijd bij een aankomst van hondjes op vliegveld Eindhoven boeken we een plekje voor de auto bij Park&Fly. Destijds is, pal voor de luchthaven,  de gloed nieuwe parkeergarage ingestort en sindsdien is het parkeren daar een ramp. Daar hebben handige ondernemers op in gespeeld en zo kun je toch, tegen betaling, redelijk dichtbij parkeren.  Het is al weer wat maanden geleden dat ik op Eindhoven ben geweest dus ben benieuwd of er al iets veranderd is aan de parkeersituatie…

.

.

.

..


.

.

Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter Een baan is gevonden, maar geen huis….

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres: miranda_rdam@hotmail.com
en nummer: 06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 30 augustus 2019

.

De koffertjes van Baxter en Fellow staan klaar
.
Baxter en Fellow zijn helemaal gereed voor de reis. Het medische traject is helemaal doorlopen op de laatste medische controle na. Vlak voor de reis krijgen ze namelijk nog de medische eindcontrole voor de gezondheidsverklaring die 48 uur voor vertrek door de dierenarts moet worden afgegeven, anders mogen ze het land niet uit. Zo worden door het asiel ook alvast de traces (NVWA reisdocumenten voor de Baxter en Fellow) klaar gemaakt die naast de paspoortjes nodig zijn om te vliegen. Stichting Dierenmissies moeten die traces goed bewaren zodat we kunnen verantwoorden welke honden door ons naar Nederland worden gehaald.

.

Via de groepsapp werden de eerste appjes verstuurd:

Mirthe liet weten:
Hola everyone, I’m glad that I can help to bring the dogs to their new homes as a flight attendant.

Marieke stuurde deze foto  

Counting down!!

.

.

Maxime en Renske stuurden het appje: 

Wij zijn er helemaal klaar voor en Baxters 5!! nieuwe vriendjes ook…
.

Blanca van het asiel liet met de emoticons blijken dat ze met de baasjes mee leeft met de spannende dagen voor de reis van de twee kanjers.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

EN U MAAKT KANS OP RUIM 100.000 ANDERE PRIJZEN

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 31 augustus 2019

.

De reis van Baxter en Fellow,
.
De hele dag is het al spannend. Vanmorgen hebben Baxter en Fellow nog een poetsbeurt gehad om hen netjes op reis te laten gaan. De kennels zijn in elkaar gezet en staan klaar voor gebruik. Vrijwilliger Lluis zal Baxter en Fellow naar de luchthaven brengen. Het is toevallig een feestdag in Spanje dus daardoor zijn er veel mensen vrij…

Er is geen stress want de vlucht is pas vanavond.

Het is iets voor 18.00 uur als Lluis met de honden vertrekt naar de luchthaven. Het is al tegen 19.00 uur als hij daar aankomt. Mirthe staat met Jordy te wachten bij de incheckbalie van Transavia en daar treffen ze elkaar. Het inchecken verloopt spoedig en met behulp van Lluis en met  de baliemedewerkster van Transavia worden de honden naar de odd-size bagageafdeling afgegeven. Daar gaan de kennels door de X-ray om te zien of er geen verkeerde zaken het vliegtuig binnen gesmokkeld wordt. Ach ja… het protocol …

.

Dan mogen de honden in de kennels en worden ze naar het vliegtuig gebracht. Mirthe en Jordy  gaan vervolgens naar de douanecontrole om met de boardingpass naar de gate te gaan.

.

.

.

.

Daar zien ze dat de hondjes aan boord geladen worden.

.

.

Mirthe en Jordy kunnen vrijwel direct aan boord gaan en rond 20.55 uur vertrekt het vliegtuig naar Eindhoven.

.

Ondertussen in Nederland.

Het is rond 18.00 uur als ik in de auto stap om af te reizen naar de luchthaven Eindhoven. Ik wil daar op tijd zijn om nog even met de baasjes te kunnen kletsen voordat het vliegtuig aankomt. Ook de baasjes zijn inmiddels onderweg en we kijken uit naar het moment dat we elkaar zullen zien op het vliegveld om samen de aankomst af te wachten.

Maxime en moeder Renske

Pa en dochter Marieke

Onder het genot van een kopje koffie wordt er lekker bij gekletst…

Dan krijgen we bericht dat het vliegtuig is geland en rond 23.30 uur begeven we ons naar de uit/in gang van de aankomsthal. Daar begint het lange wachten. Gelukkig duurt het niet zo lang als op Schiphol maar ja elke minuut is eigenlijk te lang.

Dan is het moment daar dat we Mirthe en Jordy met twee karretjes met de kennels aan zien komen en eindelijk komen ze door de schuifdeuren de aankomsthal binnen gestapt. Het is dan ruim 45 minuten na de landing. Zoals altijd is weer best veel bekijks en we besluiten om maar snel een rustig plekje  op te zoeken. Van Mirthe krijg ik de paspoortjes en traces en zij krijgt van ons een presentje voor de moeite.

.

.

.

.

.

Wat een leuk gezicht is het toch keer op keer als de honden eindelijk hun baasjes te zien krijgen. Al die aandacht en knuffels vinden ze heerlijk.

Nu is het tijd om elkaar echt te leren kennen. Marieke ontfermt zich over haar Fellow en de klik is er meteen. Net als Renske en Maxime die Baxter  het gevoel geven dat hij in de hemel is beland… en natuurlijk is dat ook zo…. Het asiel is voor altijd verleden tijd.

Mirthe neem afscheid van de twee reisgenoten.

Ik word door Jordy geholpen met het uit elkaar halen van de kennels en als dan de paspoortjes zijn uitgereikt dan is het tijd om naar huis te gaan. Baxter, Renske, Maxime, Mirthe en Jordy blijven even bij de kennels wachten tot ik de auto heb gehaald. Omdat Marieke en haar vader de auto op dezelfde parkeerplaats hebben staan als ik, lopen wij daar naar toe. Op de parkeerplaats neem ik afscheid van Marieke, haar vader en Fellow en spoed ik mij  met de auto terug naar de plaats waar Baxter met het gevolg de kennels bewaakt. Jordy helpt nog even de kennels in de auto te tillen en bij het afscheid nemen van Jordi en Mirthe zeggen ze toe nog wat tips te zullen geven waardoor onze website nog beter te vinden zal zijn  op internet. Kijk dat is natuurlijk altijd fijn want hoe meer hondjes wij aan een baasje kunnen helpen hoe beter…

Als laatste neem ik afscheid van Renske en Maxime die hun auto vlak bij het luchthavengebouw geparkeerd hebben. Dan kan de reis huiswaarts beginnen.  Onderweg worden nog gauw de foto’s gedeeld die Jordy genomen heeft en even later komt ook de foto binnen waaruit blijkt dat Baxter geen probleem heeft met het autorijden want hij neemt pontificaal zijn plaats in de auto in.

.

Tja en terwijl ik nog onderweg naar huis ben krijg ik eerst te zien dat Fellow zijn zachte bed heeft gevonden in zijn nieuwe huis.

.

.

.

.

.

.

.

..Nu had Baxter een kennelluchtje om zich heen hangen dus kreeg hij thuis nog eerst even een snelle wasbeurt.

Kort daarna kon ook hij eindelijk neerstrijken op zijn zachte velletje.

.

Ondertussen is het 02.30 uur geworden als ik IJhorst binnenrijd.

Zo zacht mogelijk kom ik thuis om niet de niet de buren wakker te maken. Normaal laat Annerie de hondjes mij buiten welkom heten maar gezien het tijdstip leek ons dat niet zo’n goed plan. Toen ze weer rustig waren zijn we vervolgens met onze kanjers nog gauw een rondje gaan lopen.

Toen kwam het moment dat we het verslagje konden maken van deze dag.

Rond 04.00 uur ging het licht uit. Met een voldaan gevoel konden we gaan slapen. Het was weer een pracht dag geweest…. vooral voor Fellow en Baxter …

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 1 september 2019

.

Kort nachtje…
.
Het was vannacht flink buffelen om het weekjournaal af te krijgen met het reisverslag van zaterdagavond. De foto’s uitzoeken en het verhaal schrijven … het was nog een ‘klusje’ maar  ach we doen het graag. We hopen dat u er een leuk weekjournaal aan heeft.

 

 

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 8 september 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Jo en Inge Tosseint, baasjes van Lee en Woody, laten zien dat ze heerlijk samen spelen…

Dat ze samen een goed team zijn wordt beaamd: ” Ze zijn geweldig samen. Waar de een is, is de ander ook ”

.

.


.

Florian en Marlies, baasjes van Banjer en Jet, stuurden ons deze leuke update
.
Ongeveer een jaar geleden gingen we Banjer ophalen van Schiphol. Het jaar is voorbij gevlogen.
Banjer bleek niet zo’n makkelijke hond als in de eerste instantie werd gedacht. Het leven in Spanje heeft z’n uitwerking op hem gehad. Voor hem blijft het aan de riem lopen een enorme uitdaging als we een andere hond tegen komen. Hij valt dan snel uit naar een hond en raakt in paniek. We hebben het afgelopen jaar 2 cursussen gehoorzaamheid gedaan en hij heeft veel geleerd. In september gaan we weer naar cursus speciaal voor reactieve honden. We hopen nog steeds dat we hem kunnen leren niet zo snel in paniek te raken.

Als hij los kan lopen gaat het bijna altijd goed met andere honden. Hij kan dan ook erg genieten en rennen. Banjer blijkt ook een enorm jachtinstinct te hebben. Schapen, hazen en eenden zijn hun leven niet zeker als hij in de buurt is. Zijn neus is enorm goed, hij ruikt ze al van verre. Wij wonen in de polder, helaas kan hij bij ons in de buurt dus nergens los lopen. We rijden elke week naar een park toe een half uurtje bij ons vandaan. Daar kan hij wel los lopen en luistert dan ook prima.
Verder is het een super lieve knuffelbeer en kan hij het inmiddels prima vinden met onze andere hond Jet.
In Juni zijn ze mee geweest op vakantie en hebben we lekker gewandeld in de bergen. Banjer vond het heerlijk en hij heeft een geweldig goede conditie.
Groetjes Florian en Marlies

.


.

.

Petra, baasje van Tres, stuurde ons deze kleine update met foto’s

.

Lieve Tres. Alweer 2 jaar in ons levenal gaat hij achteruit, hij wordt echt oud oud, toch hopen we dat Tres nog een tijdje bij ons blijft. Aangepaste wandelingen en medicatie helpen hem daarbij en natuurlijk onze liefde voor ons ex zwervertje. We zijn zo trots op onze lieve schat

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Gjalt, baasjes van Archie en Bonita, delen met ons de ervaringen op de hondenspeelplaats in Hoogeveen. (Bron uit de blog van Ellen)

.

We hebben vakantie en daarom proberen we ook iets extra voor onze huisdieren te doen. Voor de katten is het al gauw goed: een stoel met kussen in de patio om riant op te luieren en af en toe een extra snoepje en wat kattenmelk.

Voor onszelf moeten we natuurlijk altijd rekening houden met de honden omdat die altijd mee gaan. Zoekende naar een hondenspeeltuin kwamen wij de hondenspeeltuin in Hoogeveen tegen. Wat deze voor ons zo aantrekkelijk maakt is dat je ook een gedeelte kunt reserveren omdat je hond bang is, niet sociaal genoeg of bijvoorbeeld omdat je met hem wilt trainen. Wij durven onze handen niet in het vuur te steken over het toppunt aan sociaal gedrag, op cursus reageert Bonita ook vaak sterk als er een ‘nieuwe’ hond aanwezig is. Wat ze niet kent, hoeft ze niet. Met mensen is het al niet veel anders…..

Dus afgelopen woensdag een uurtje gereserveerd. Tas ingepakt met water, kauwstaafjes, een bal en een discus. We zien wel of en wat ze er eventueel mee willen. Stoelen achterin de auto neergeklapt en een dekbed erop zodat de twee schatjes lekker kunnen zitten/liggen. Dat neerklappen van de stoelen doe we alleen nog als we wat verder weg gaan omdat Bonita daar soms wat moeilijker opkomt; het is beduidend hoger natuurlijk en we moeten wel een beetje rekening houden met haar botten. Voor Archie maakt dat allemaal niet uit met zijn ADHD gedrag….
Eerst nog even een stukje bos gepakt aan de rand van Emmen voor de noodzakelijke behoeften en dan verder naar Hoogeveen. Met een blaffende opgewonden Archie die niet tot zwijgen viel te krijgen. We waren een kwartiertje te vroeg maar omdat we hadden gezien dat er voor ons geen reserveringen waren zijn we maar vast naar binnen gegaan. Tassen neergezet en honden los. ‘Huh, dat is gek, mag hier lopen waar ik wil!’ Lekker onderzoeken met z’n tweeën en dan zie je weer dat mama Bonita haar ventje goed in de gaten houdt. Het zijn vier poten op 1 buik hoor!

Op een gegeven moment liep er een meneer met een schep en vuilniszak een en ander op te ruimen; dat was Bonita dus ook al opgevallen……’Woef,woef,woef’, probeerde ze hem weg te jagen vanaf een afstandje van ongeveer een meter. De man trok zich niets van haar aan en negeerde haar volkomen. We hebben een tijdje met hem staan praten waardoor we wat meer inzicht kregen in het hele gebeuren. Bonita roerde zich nog met regelmaat maar ging anderzijds ook rustig zitten als je dat vroeg. Archie kwispelde vriendelijk vanaf een vertrouwde afstand.

.

Een dik uur is ook zo weer om maar ook genoeg: aan de honden was ook te merken dat ze moe werden van de reis, het heen en weer geloop, de nieuwe geuren en indrukken. Dus langzaam aan de spullen weer bij elkaar gepakt en naar huis. Bonita viel onderweg al bijna in slaap en zelfs Archie was bij wijze van uitzondering rustig geworden.

.

.


.

Anne Marie, baasje van Lucy (Bruxa). stuurde ons deze foto met commentaar… 

.

.

.

Hallo Ton en Annerie,

Het lijkt een zwarte vlek van woeste haren maar het is Lucy die volledig ontspannen geniet van haar tuin.

Groetjes Anne Marie

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Ik ben geen vegetariër maar toch …!!!!!
.

Aansluitend op de column van vorige week waarin ik van leer trok tegen de vergunningverlening voor de mega-varkensstal ….. is het ook goed om een alternatief te bieden. Nee, van mij hoef je echt geen vegetariër te worden want dat ben ik ook niet. Maar als je toch iets wil doen aan de leefomstandigheden van een varken of koe dan is dit wellicht een aardig alternatief.

Op 30 jun. schreef SamenEenKoeKopen <info@sameneenkoekopen.nl> het volgende:

Pas op!
Vers vlees uit de supermarkt vaak 3 tot 4 keer ingevroren
De weg die een gemiddeld stukje vlees aflegt voordat het in het schap van de supermarkt beland is lang. Langer dan u denkt soms wel duizdende kilometers. Daarmee, met deze hoge temperaturen, gevaarlijker dan u denkt.

Een gewoon voorkomend voorbeeld: Albert Heyn
Land herkomst: Zuid-Amerika, Noord- Afrika.
Vervoer naar Engeland, hele bevroren koeien en/of karkassen (zie foto hieronder)
Verwerking: Ontdooid verwerkt tot grote delen en ingevroren
Vervoer naar NL: Ontdooid om tot zijn uiteindelijke vorm te verwerken, biefstukjes gehakt etc. en weer ingevroren
Transport naar winkel en ontdooid voor dat het in het uiteindelijk in koelvak beland.
Wellicht dat u het stukje vlees thuis nogmaals gaat invriezen.
Wist u dat:
De uiterste wettelijke grens, waarbij vlees nog als “Vers” mag worden verkocht 3 jaar is. Bron: Consumentenbond / NVWA

Dit doen wij om het vlees lekker vers bij u in de vriezer te krijgen.

klik op de foto on de website te bezoeken

Herkomst: Nederland, Achterhoek, Rekken, onze boerderij
Vervoer: gekoeld transport slachthuis slagerij/SEKK
Vers vlees in onze rijpkamer 
Verwerking: in geconditioneerde ruimtes ambachtelijke verwerkt en verpakt
Bezorging bij u thuis: ieder vleespakket afzonderlijk in eigen diep gekoelde koelbox verpakt. Dus constante temperatuur.
In uw vriezer wordt het vlees voor de allereerste keer ingevroren.

www.sameneenkoekopen.nl
www.sameneenkipkopen.nl
www.sameneenvarkenkopen.nl

Onze missie:
“Eet minder vlees, en kies voortaan voor (h)eerlijk & traceerbaar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad”

Als u er aan toe bent om op een verantwoorde, meer bewuste manier met uw vleesconsumptie om te gaan en toch wilt genieten van een (h)eerlijk stukje vlees dan bent u toe aan SamenEenKoe!

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Hadden ze allemaal maar zo’n lief bekkie”
.

Pardon, Is dit de plaats waar ik mijn adoptieouders ontmoet?

.

Het hoeft niet altijd een humoristisch plaatje te zijn.
.

Hadden alle honden maar z’n lief bekkie… dan konden we nog veel meer nieuwe baasjes vinden… .

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Arie (Geza) en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com