Dierenmissies Weekjournaal van 10 december 2017

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met de Feria die zijn vruchten heeft afgeworpen getuige de flinke lijst van adopties, presenteren we een aantal nieuwe hondjes, grote pech voor Max, is er nieuwe oppositie tegen vuurwerklawaai,  de updates uit het leven van Lara die jarig is, kortom er is een boel te lezen. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De Feria van afgelopen zondag
  • Bij einde adoptie wordt adoptiebijdrage niet terug gegeven.
  • Kora opnieuw in de belangstelling.
  • Adoptie van Max gaat niet door
  • Nieuwe koppies
  • Wie nog meer het asiel mogen verlaten
  • Kora lijkt een volgend geluksvogeltje te worden.
  • Zware sneeuwval bleef nog even uit
  • Laatste stand van de reis zaken over Blanca’s reis naar Nederland.
  • Registratie van uw hond is verplicht
  • Berichten van baasjes over Lara
  • De 4-kanten column van Ton: “Krijgen we een stil en rustig Oudjaarsfeest? “
  • Reacties van collega stichtingen
  • (on)zin van de week over: “Iedereen gun je een lekker bakkie”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 4 december 2017
.
De Feria van afgelopen zondag
.

klik hier voor meer info over Dumbel

Vandaag doen we verslag van de Feria (braderie) in Barcelona waarop het asiel vertegenwoordigd was. Alles om de hondjes uit het asiel onder de aandacht te brengen. De gebruikelijke stand wordt ingericht met een fotoboek van alle te adopteren hondjes en als speciale gast mocht Dumbel mee naar de Feria.

.
.
Hij vindt het geweldig leuk om aandacht te krijgen. Hij verdient dit uitje omdat hij een prima voorbeeld is van een goed gesocialiseerde hond. Voorts kan hij ook prima met katten opschieten.
Tja dan ben je natuurlijk wel een toppertje… .

.
Cana ligt er rustig bij en ziet alle drukte voorbij trekken. Cana vindt alles best en zo dagje uit is best leuk…. Veel mensen die haar even over de kop aaien…
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dinsdag 5 december 2017

.
Bij einde adoptie wordt adoptiebijdrage niet terug gegeven.
.
Dit is ook opgenomen in het adoptiecontractje en wordt altijd vermeld als er sprake is van een beëindiging van de adoptie. De reden van de beëindiging kan natuurlijk van alles zijn maar is altijd bijzonder.

Zo vroeg het ex-bazinnetje van Morky de mix York of zij het adoptiebedrag terug kon krijgen wanneer Morky opnieuw geadopteerd zou worden. We hebben voorgerekend dat de kosten die we voor Morky gemaakt hebben en nog zullen maken boven het adoptiebedrag uitstijgen en dat we hopen, bij een eventuele nieuwe adoptie, die kosten een beetje gedekt kunnen worden. Tja, we hopen van harte dat Morky een lief baasje zal vinden maar als dat niet lukt zal hij nog lang bij ons zijn.

 

.

=======================================================

.

.

Kora opnieuw in de belangstelling.

.

Kora

Barka en Scifo

Een tijdje geleden had een familie interesse getoond in Kora omdat één van hun twee honden erg oud begon te worden. Hun oudste hond had toen erg veel medische aandacht nodig en men besloot toen om een adoptie uit te stellen. Inmiddels is hun oude Barka overleden en hopen ze opnieuw dat Kora het nieuwe vriendje voor Scifo kan worden.  We duimen voor Kora….

.

.

.

.

Woensdag 6 december 2017

.

Ik reken erop dat er een ander lief baasje is die mij een plekje wil geven want ik ben zooooo ontzettend lief …. ook voor katten !!!!

Adoptie van Max gaat niet door.
.
Het is een grote domper om het bericht te krijgen dat de adoptie van Max niet doorgaat. Totaal uit het niets wordt het afgeblazen terwijl er gisteren  nog gesproken is over de adoptie van een eventueel tweede hondje… In Spanje was al met de bloedonderzoeken begonnen en was er al een opvangplekje gezocht voor de periode tot de reis naar Nederland. We wachten nu op de uitslag van het bloedonderzoek af maar helaas mag Max niet naar de tijdelijke gezinsopvang omdat de reis nu niet door gaat. Dit is toch verschrikkelijk. We gunnen hem alle geluk van de wereld.

 

 

Misschien is er een ander baasje die

Ik heb wel een beetje het lijf van een basset maar heb niet die vervelende kwijllippen en ben gewoon veel knapper.

Max wel die liefde wil geven en dat lekkere plekje op de bank met hem wil delen. Max zal je eeuwige dankbaar zijn.  Max is een heerlijke ventje dat goed met katten kan en lekker relaxt in het leven staat.

 

We hebben weer een harde les geleerd en dat is dat we ons niet moeten laten meeslepen door het enthousiasme van een potentieel baasje. Pas als het adoptiecontractje is getekend en het adoptiebedrag is betaald kunnen we er zeker van zijn dat een adoptie door gaat. We hopen dat we niet onze spontaniteit verliezen en of te cynisch worden want dat zou de adoptie van de hondjes in de weg kunnen staan.

 

.

Donderdag 7 december 2017.

.

Nieuwe koppies
.
Zoals eerder aangekondigd hebben we weer de nodige nieuwe hondjes die geschikt zijn bevonden voor adoptie
.

Chabu  (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

<<< Dit is Chabu, reutje, geboren 2010 en ca 50 cm hoog. Karakter: Zeer kroelerig, aanhankelijk, mensgericht, lief, sociaal met andere honden.

Sol (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

>>> Dit is Sol, reutje, geboren 2012 en circa 55 cm hoog. Karakter: Super lief en aanhankelijk, sociaal met andere honden, geniet van elk menselijk contact, grote vrijkous, volkomen op zijn gemak. Geen drukke hond.

.
.

Roger (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

<<< Dit is Roger, reutje, Breton, geboren  2013 en cirac 49 cm hoog. Karakter: Vriendelijke, vrolijk en opgeruimde hond. Houdt van actie is speels en kroelerig, sociaal met andere honden.
.

Ibi  (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

 

>> Dit is Ibi, reutje, Podenco-Ibicenco, geboren 2013 en 65 cm hoog. Karakter: Zeer lief, totaal ontspannen, zacht karakter, sociaal met andere honden.

.

Prem (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

<<< Dit is Prem, reutje, Podenco, geboren januari 2017 en 58 cm hoog. Karakter: Enorm aanhankelijk en knuffelig. Lief in alles wat hij doet, is speels en heerlijk sociaal met andere honden.
.

Ýoda (KLIK op foto om de adoptiepagina te bekijken)

>>> Dit is Yoda, reutje, mix van een mix Rottweiler, geboren 2015 en 52 cm hoog. Karakter: heerlijke knuffel die graag met baasje kroelt, lief en zacht in omgang, sociaal met andere honden.

 

.
.

Kaiser (eigen pagina volgt)

<<<Dit is Kaiser, reutje, geboren 2011 en 65 cm hoogte. Karakter: Sociaal met andere honden, ontspannen, kroelerig, hele fijne hond.

.

Pina (eigen pagina volgt)

>>Dit is Pina, teefje, geboren 2014 en 48 cm hoog. Karakter: Beetje verlegen in begin maar zodra zij je kent erg kroelerig en aanhankelijk, sociaal met andere honden. verder erg lief.

.

.
.

.

Zara (eigen pagina volgt)

<<< Dit is Zahara, teefje, geboren 2015  en 49 c, hoog. Karakter: Erg kroelerig, actief en speels, heerlijke hond, goed met ander honden.
.

Togo (eigen pagina volgt)

 

>>> Dit is Togo, reutje, mix Dobermann, geboren februari 2017, en 70 cm hoog. Karakter: heerlijke hond, sociaal met andere honden, jong en speels, volledig op zijn gemak, nieuwsgierig en prachtige hond.

.

.

Milu (eigen pagina volgt)

<<< Dit is Milu, reutje, geboren 2015 en 45 cm hoog. Karakter: Erg lief en kroelerig, sociaal met andere honden.
.

Diesel (eigen pagina volgt)

> Dit is diesel, reutje, geboren 2016 en 49 cm hoog. Karakter: Blije hond, lekker knuffelig, geweldig lief karakter en goed met andere honden

.

.
.

.

.

Xanti (eigen pagina volgt)

.
<<< Dit is Xanti, geboren maart 2017 en 55 cm hoog. Karakter: Jong en speels, erg lief en goed met andere honden.
.

Narco (eigen pagina volgt)

 

 

>>>Dit is Narco, reutje, geboren 2015 en 60 cm hoog. Karakter: Actief, gek op wandelen, sociaal met andere honden, aanhalig…

.

.

.

Cana (eigen pagina volgt)

<<< Dit is Cana, teefje, geboren 2011, hoogte 51 cm.  Karakter: Sociaal met andere honden erg lief en goed met mensen en katten. Heerlijk karakter…

.

.

Voor vragen over de hondjes die nog geen eigen pagina hebben …. mail gerust dierenmissies@gmail.com

.

.

.

.

.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

Vrijdag 8 december 2017

.

Wie nog meer het asiel mogen verlaten

Alle moeite die genomen is om de hondjes bij het brede publiek onder de aandacht te brengen heeft het nodige succes opgeleverd. De volgende hondjes mogen het asiel verlaten…

Thibault

Skip

Nemo

,

.

.

.

.

Foix

Geda

Happy

.

.

.

.

 

Zazou

Wonka

Alia

.

.

.

.

.

Russel

.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 9 december 2017

.

Kora lijkt een volgend geluksvogeltje te worden.
.
Informatie-uitwisseling met de potentiele nieuwe baasje van Kora gaat voortvarend en met vertrouwen zien we de komende dagen tegemoet. Vandaag ging het mailen een beetje met horten en stoten omdat ik moest werken maar gelukkig was er de avond nog. Inmiddels is er gevraagd om een kattentest voor Kora…

.


.

.
Zondag 10 december 2017
.
.
Zware sneeuwval bleef nog even uit
.
Met enige spanning hebben we de nacht afgewacht. Beelden op het nieuws van zaterdag van totaal ondergesneeuwde wegen bij code geel voorspelde niet veel goeds. Er werd nu zelfs code oranje afgegeven voor het oosten van Nederland.  Er was 5 tot 10 cm sneeuw voorspeld. We hebben dit een keer eerdere meegemaakt waarbij door het gewicht van de sneeuw een deel van onze tent was ingestort. Natuurlijk was het ook vandaag weer vroeg dag om het weekjournaal af te maken maar we hadden er op gerekend om eerst sneeuw te moeten ruimen maar er bleek helemaal niets te liggen. Dat was weer een enorme meevaller. Wellicht komt dat nog…

.

.

===========================================

.

.

Blanca in de kliniek net wakker na de sterilisatie …

Laatste stand van de reis zaken over Blanca’s reis naar Nederland.
.
Nadat we eerder al de uitslag van de bloedonderzoeken hadden gehad en ze helemaal gezond was verklaard, vernamen we deze week ook dat de sterilisatie van Blanca prima is verlopen en dat ze nu in de recovery is en daar mag blijven tot de grote reis naar Nederland.
.
Die reis is nu ook helemaal geregeld. Op 17 december zal het baasje Gjalt naar Barcelona vliegen om hun lieverd Blanca zelf te gaan halen. Op 18 december omstreeks 16.25 uur komen ze dan samen aan op Eindhoven. Natuurlijk zijn we daarbij om daar verslag van te doen en om de kennel weer mee te nemen en klaar te maken voor de volgende reis.

.

.

.

 

===============================================================

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.

.


Berichtjes van ….

.

Baasjes van Lara laten weten dat Lara jarig is

.
Zo vlak na Sinterklaas is het misschien wel wat veel …
.

.

Wat zeg je ?
Nog meer cadeaus ?
Voor mij ????

.
.
=================================================================================
.
.
De 4-kanten column van Ton
.
 Krijgen we een stil en rustig Oudjaarsfeest?
 .
 .
Zonder de moraalridder uit te willen hangen krijgen we zo langzamerhand weer het gedoe met het vuurwerk. Wat mij betreft lijkt het voorstel om vuurwerkpijlen en knalvuurwerk te verbieden en voor eens en altijd te verbannen uit de schappen van de winkels een prima idee maar daar ga ik niet over.
.
Al jaren pleiten we voor alternatieven omdat de dieren zo gigantisch bang zijn van het vuurwerkgeweld. Helaas is tot op heden het ontzien van die arme dieren voor de beleidsmakers geen doorslaggevende reden om hier iets aan te doen.  Toch gloort er nu een zonnetje aan de horizon. Er is nu een financiële prikkel gevonden om hier aandacht aan te schenken.  Het onlangs verschenen rapport van de Veiligheidsraad heeft laten zien dat er elk jaar minstens 1 dode en zo’n 500 ernstige gewonden vallen en dat er duizenden incidenten zijn. Tja, je kunt dus gerust stellen dat het afsteken van vuurwerk rond oudjaar een redelijk gevaarlijke hobby is. Als je het over het drukken van de ziektekosten hebt is dat in iedere geval een goede start. Een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn dat je een speciale ziektekostenverzekering zou moeten afsluiten als je gedekt wilt zijn voor letselschade door het afsteken vuurwerk. Dat gaat nooit gebeuren want dan moet je ook andere risicovolle hobby’s aanpakken. Dan krijg je onmiddellijk de discussie over wat wel en wat geen gevaarlijke hobby is. Dan ga je een heleboel mensen op hun zieltje trappen…. want je hebt het dan over amateurvoetballers, wintersporters, parachutisten, bergbeklimmers, duikers etc…  die allemaal hiervoor in aanmerking zouden komen.  Volgens mij is er al wel iets voor extreem gevaarlijke sporten maar goed daar weet ik niet het fijne van… Overigens vergeten we voor het gemak maar even de miljoenen euro’s aan economische schade die sport- of hobbyletsels veroorzaken omdat werknemers voor korte of langere tijd uit de running zijn…
 .
Ik hoor voorstanders zeggen dat het afsteken van vuurwerk cultuur en een traditie is. Nou niets is minder waar. Dat is slechts iets van de laatste 50 jaar en de laatste decennia is het soort vuurwerk enorm veranderd. Massaal wordt er illegaal vuurwerk uit het buitenland betrokken. Begon dat ooit met de zogenaamde verboden lawinepijlen waarvoor de liefhebber dus echt fysiek de grens over moest gaan (want in Nederland zijn er nou eenmaal geen sneeuwlawines), tegenwoordig is het mogelijk om van alles via internet te bestellen. Dat zwaar explosief materiaal gewoon met de post verstuurd wordt is gewoon misdadig.  Vergeet niet dat het vuurwerk met het jaar zwaarder en gevaarlijker is geworden. Zelfs zo zwaar en krachtig dat het te vergelijken is met een handgranaat. Als zo’n ding ontploft in de buurt van een gevel gaan gegarandeerd de ruiten eruit. Rond Oudjaar is het verlies van handen of delen daarvan dan ook de laatste jaren enorm toegenomen. Dit vuurwerk heeft niets meer te maken met het rotje of de gillende keukenmeid van vroeger…
 .
En we moeten niet vergeten dat er een enorme hoeveelheid politiemensen,  brandweerlieden en ambulancepersoneel in de weer moeten zijn om dit ‘leuke’ oudejaarsfeestje in goede banen te leiden. Daarnaast is er elk jaar nog schadepost van vele miljoenen euros door allerlei branden. Vuilcontainers, auto’s en zelfs huizen gaan in vlammen op omdat oproerkraaiers vinden dat dit hoort bij het afscheid van het oude jaar.
 .
Hoe dan ook … voorzichtig wordt er aan gedacht om de vuurwerkpijlen en het knalvuurwerk gewoon te verbieden. Afsteken van het zwaardere vuurwerk wordt dan overgelaten aan profs op speciale plaatsen en op een speciale tijd.
In het belang van alle beestjes zijn wij hier natuurlijk helemaal voor… maar ja, we kunnen niets anders dan afwachten en hopen dat ook anderen het licht zien voordat meer onvoorzichtige stoere jongens het licht in de ogen moeten missen…. en misschien zijn we daar nu dicht bij…
.
 .
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Iedereen gun je een lekker bakkie”

.

Iedereen is gelijk

Wie of wat je bent kun je niet uitkienen

Elk leven is belangrijk

Gelukkig zijn er mensen die iedereen willen bedienen.

 

 

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 .

 .

oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
november 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18  19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  –

 

december 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com