Dierenmissies Weekjournaal van 10 juni 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste mensen,

Deze week in het journaal beginnen we met de vakantie van Moos, Sjors en Mikey, hebben we allerlei  berichtjes over en voor hondenbezitters in Spanje, geven we een update over Thom, laten we zien waar in Spanje je terecht kunt met je hond, hebben we hondjes die het asiel mogen verlaten en nog veel meer. Verder gaat het in de column over waarom mensen van honden houden en in de (on)zin van de week blijken verleidingen soms te groot om te weerstaan. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • De vakantie van Sjors, Moos en Mikey
 • Politie vindt in container gegooide puppies dankzij moederhond.
 • Cohete in de  belangstelling
 • In Spanje met hond naar een hotel.
 • Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Hoe pik je speeltje”
 • Update van Thom
 • Spaanse regels voor hondeneigenaren.
 • Hondjes die het asiel mogen verlaten
 • Vluchten in het verschiet
 • Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
 • Berichtje van de baasjes van Estela, Nicola & Mr Wilson en Suerte. 
 • De 4-kanten column van Ton: “je houdt van je hond uit puur eigenbelang…”
 • De (on)zin van de week over: “kat op spek binden…”.
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

 

Zondag 3 juni 2018

.

Hoera de vakantie van Sjors, Moos en Mikey is begonnen.
.
Linda kwam ze in de namiddag brengen en we gingen vrijwel gelijk met de hele club het bos in. Op de foto rechts wandelen we, met alle hondjes nog aangelijnd, over de camping naar het bos. Flor en Mia zijn er ook hoor maar die heb ik vast als ik de foto maak.

Het is altijd gezellig als Linda er is en de sfeer onder de hondjes is prima. Eén hechte club. Natuurlijk waren Moos, Sjors en Mikey al vaker bij ons geweest dus wisten al meteen waar al het lekkers vandaan kwam.

Als in de avond Linda met de auto naar huis rijdt probeert Annerie de gasten af te leiden.

.

Mikey neem ik even mee in de caravan omdat die het meeste moeite heeft met het vertrek van Linda. Als ze eenmaal in de auto zit en de motor heeft gestart mag de deur van de caravan weer open.

Toch moet Moos nog gauw even kijken hoe de auto wegrijdt.

.

Al snel hebben ze hun rust gevonden en hebben ze zo hun plekje gezocht.

.

.

.

.

.

.

En zo is hun vakantie officieel van start gegaan…

.

..
Maandag 4 juni 2018 .
.
Politie vindt in container gegooide puppies dankzij moederhond.
.
In ‘Spanje Vandaag’ lazen we een berichtje om van te gruwelen maar gelukkig is inmiddels de dierenbeul gepakt. De agenten van de “Seprona” Guardia Civil, hebben samen met vrijwilligers van de Protección Civil, dankzij een moederhond die de wacht hield, een zak met vijf net geboren puppies uit een afvalcontainer weten te halen. Het voorval deed zich voor op 8 mei toen buurtbewoners de politie belden omdat er al urenlang een nerveuze hond de wacht hield bij een container.
Het gebeurde in de gemeente Poio in de provincie Pontevedra in Galicië. Agenten van de dierenpolitie van de Guardia Civil reageerden op een melding van buurtbewoners die een nerveuze hond zagen bij een afvalcontainer. Toen de agenten deze openden zagen ze een zak met daarin vijf netgeboren puppies die logischerwijze meteen uit de container werden gehaald. Toen de agenten de puppies aan de moederhond gaven begon zij meteen met deze te verzorgen, schoon te maken, warmte te geven en te voeden. Later werden alle honden aan een gastgezin gegeven maar helaas zijn ondanks de verzorging van dierenspecialisten dagen later drie van de vijf puppies overleden.
Ondertussen is de politie op zoek naar de persoon die de honden in de afvalcontainer heeft gedumpt. Deze werd later gevonden, een inwoner van dezelfde gemeente Poio die ook in dezelfde straat woont waar de honden werden weggegooid alsof ze afval waren. Er wordt door de politie gekeken of deze persoon voor dierenmishandeling voor de rechter gebracht kan worden.
.
.
.
Dinsdag 5 juni 2018
.

Cohete in de belangstelling.
.
We krijgen een mailtje om informatie over Cohete. Natuurlijk hebben we gelijk alles toegestuurd want Cohete zit al van af januari 2016 in het asiel. Het zou dus geweldig zijn als deze lieverd (want dat is hij echt) nu een kans kreeg op een fijne mand in Nederland.
.
Hierop kregen we het berichtje dat de familie nog twee andere hondjes uit een asiel op het oog had en dat ze de hond zou kiezen die de beste match voor hen zou zijn. Dit betekent dat we in een soort competitie zijn beland met als hoofdprijs de adoptie van Cohete.  Nu is er niets vervelends te vertellen over Cohete dus maakt deze super charmeur een goede kans.
.

Hoe het dus ook uitpakt in ieder geval zal een  zwervertje een fijn huis krijgen.
.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.


.

Woensdag 6 juni 2018>

.
In Spanje met hond naar een hotel.
.
Voorheen was je voor een vakantie met je hond in Spanje eigenlijk altijd aangewezen op een hondvriendelijke camping. Het was vroeger vrijwel ondenkbaar om met een hond naar een hotel of appartement te gaan. Toch is dit nu echt lang geen bijzonderheid meer. Probleemloos kun je nu uit een flink aantal aangeboden accommodaties een hotel of appartement kiezen waar je met je lieverd naar toe kunt.  Klik op het logo en zie hoe makkelijk het is om te boeken.

De meeste toeristen in Spanje komen toch echt voor zon, zee en strand. Onlangs zagen we een hele serie van bijzondere goed uitgeruste hondenstranden. Klik op de foto om het artikel in Spanje vandaag te lezen :

Deze stranden zijn afgezet voor de weglopers, hebben speciale ligbedden, strandbar “Chiringuito” en speciale douches voor hond en baasje. Het leuke is dat nu blijkt dat deze stranden toeristen aantrekken en daar spelen de lokale hotels weer handig op in want in meer en meer hotels en appartementen nabij deze stranden zijn hondjes dus welkom.

Kijk dat is dan weer een erg leuke ontwikkeling.

.
.
Donderdag 7 juni 2018
.
.
Update van Thom
.
Trouwe lezers hebben gelezen dat Thom in de particuliere opvang De Residentie verblijft en daar de tijd krijgt te wennen aan het leven buiten het asiel. Vandaag kregen we het volgende berichtje van Miranda:
.
Met Thom gaat het steeds iets beter. De man van de Residentie heeft zijn vertrouwen al gewonnen en is nu bezig om hem aangelijnd uit te laten in de tuin, een veilige omgeving. Dat gaat goed en steeds beter. Hij kan hem ook gewoon aanhalen en hij luistert als hij wordt geroepen. Er is nog wel wat werk te doen want de volgende stap is buiten de veilige Residentie te gaan. Het doel is om Thom zich daar te laten ontspannen. Wordt vervolgd…
.
We wachten nog op een vervolgonderzoekje naar zijn lever. Hiervan wordt de uitslag ergens eind volgende week verwacht. Als dat goed is en zijn vorderingen gaan zoals verwacht dan wachten er hele lieve baasjes op hem in Nederland. We duimen met zijn allen dat hij de reis van zijn leven mag maken….
.
.
.
.
——————————————————————————————
.
.
.

Sneakiest dog ever…

Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.

Zo pik je een speeltje .”
Klik op het plaatje….
.
.
.
.
.
.
———————————————————————————————–
Deze prijzen kunt u winnen!
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dat kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans op schitterende prijzen.
.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 8 juni 2018

.
Spaanse regels voor hondeneigenaren.
.
Wist u dat er wel degelijk regels zijn voor het houden van honden in Spanje? Dat er jaarlijks meer dan 115.00 honden in een asiel terecht komen omdat honden om allerlei vage redenen worden gedumpt of in de steek worden gelaten is er de reden geweest dat vorige jaar nieuwe wetgeving van kracht is geworden. Die regels gelden ook voor vakantiegangers . Nu met de zomervakantie voor de deur zetten we die nog eens voor u op een rijtje:
.
Chip
Een hond moet een identiteit chip hebben, dat is per wet verplicht waardoor de hond ten alle tijden teruggevonden kan worden en de baasjes te traceren zijn.
.
Inschrijven
Bent u ingezetene van Spanje dan moet uw hond ingeschreven worden bij de gemeente, iets wat niet veel mensen doen in de praktijk. Niet alleen wordt er door registratie bijgehouden hoeveel honden er wonen in een gemeente maar mocht dat aantal groot zijn dan kan de gemeente ook maatregelen nemen en/of voorzieningen installeren zoals extra prullenbakken voor de poep, speciale afgesloten speel- en uitlaat ruimtes voor de honden en hondenstranden. In veel gemeenten is het inschrijven van je hond gratis maar bij andere dient men een jaarlijks bedrag te betalen wat een beetje gezien kan worden als een hondenbelasting.
.
Hondenpoep
Hondenpoep moet opgeruimd worden. De poepzakjes zijn niet erg duur en kun je bij elke Chinese winkel voor minder dan 60 cent vinden (4 of 5 rollen) of kopen bij de dierenspeciaalzaken. Mocht de politie je op heterdaad betrappen (of eigenlijk meer je hond) dan kun je een boete tot soms wel 1.000 euro krijgen. Bij sommige gemeenten dien je verplicht het DNA van de hond af te geven en te laten registreren zodat de eigenaar van een hond achterhaald en bekeurd kan worden in het geval van gevonden hondenpoep.
.
Riem
Honden moeten aan de riem. De als gevaarlijk geclassificeerd honden (PPP) MOETEN een muilkorf (bozal) dragen.
.
Omgang
Honden moeten goed behandeld worden, voldoende eten en water hebben en ruimte om zich te bewegen. Dat zeggen althans de wetten, of dat in de praktijk ook daadwerkelijk gebeurd is nog maar de vraag. In principe kan eenieder die zich niet aan deze wetten houdt bekeurd worden en zelfs in de gevangenis belanden.
.
In de steek laten
Honden mogen niet in de steek gelaten worden. De wet zegt dat je honden niet in de steek mag laten maar dat gebeurd wel massaal, dit terwijl het strafbaar is. Daarom is het belangrijk dat in een geval van dierenmishandeling of in de steek laten, dat gemeld wordt bij de politie of via het gratis telefoonnummer van de Guardia Civil (Seprona) 062.
.
Meerdere honden (of katten)
In het geval dat je vier of meer honden hebt dan moet je een “núcleo zoológico” vergunning aanvragen. Dat is eigenlijk een vergunning die gegeven wordt aan dierentuinen en safariparken maar dan in kleinere vorm. Dit houdt echter wel in dat je aan diverse eisen en verplichtingen moet voldoen, iets wat ook regelmatig gecontroleerd zal worden. Overigens geldt dit ook als je bijvoorbeeld twee honden en twee katten hebt of meer, dan moet je ook de bijzondere vergunning aanvragen. Dit gebeurt echter niet erg veel in de praktijk en er zijn meer dan genoeg mensen die 4 of meer huisdieren hebben en geen vergunning hebben. Deze personen kunnen op de bon geslingerd worden en kunnen hun huisdieren kwijtraken.
.
Stranden
In principe mag je met honden niet de stranden op in Spanje maar gebeurt dat wel zeer veel. Dit kan echter leiden tot flinke bekeuringen omdat het verboden is. Een hond mag alleen op die stranden komen die speciaal zijn aangegeven of ingesteld als hondenstrand. Gelukkig komen er daar steeds meer van en zelfs de grote steden zoals Alicante, Valencia, Málaga en Barcelona beginnen in te zien dat dit als zeer positief ervaren wordt door de hondenbezitters. Veel mensen menen echter dat je gedurende de wintermaanden, als er toch niemand op de stranden (in het overgrote deel van Spanje) aanwezig is, het dan automatisch is toegestaan om met de hond op het strand te lopen. Helaas is dat niet zo maar de politie kijkt wel vaak de andere kant op als ze een hond op het strand zien in de winter.
Zaterdag 9 juni 2018
.
Hondjes die het asiel mogen verlaten

Maci,

Cate

Guiseppe,

.

.
.
.
.
.
.
.
.

Troy,

Vela

Iris

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Orus

Zahara

.

.
.
.
.
.

.

.

.

.

.

.

Stichting Lamoja

Stichting Lamoja uit Gouda, die vaak echte oudjes een plekje wil geven in Nederland, probeert nu geld in te zamelen voor deze twee zodat ze het asiel kunnen verlaten en naar een particulier opvangadresje kunnen.

Linoa, Teef – 12 jaar,

Dit is Lorrie, Teef – 12

.

.

.

.

.

.

.

.

Zondag 10 juni 2018

.

Vluchten in het verschiet: 

Ramos (Petter) komt op 20 juni omstreeks 23.20 uur aan op luchthaven Eindhoven.

Voor Dic wilden we aanvankelijk zelf vliegen op 11 juli maar omdat zeer vermoedelijk Marcel de vrijwilliger in Spanje op 12 juli naar Eindhoven zal vliegen mag hij met hem mee naar Nederland komen. Aankomsttijd zou dan 18.45 uur zijn. We hopen deze boeking voor Dic snel definitief te kunnen maken.

 

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XW
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Bericht van

.

Eef en Rik, baasjes van Nicola en Mr. Wilson, stuurden ons deze foto…

.

Nicola en de kleine mr. Wilson laten zien hoe je tuinmeubels kunt gebruiken als het weer hiertoe uitnodigt…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurt weer een mooie foto van Estela in de natuur.

.

.

Wat steekt daar in de verte het pad over.???
.
Is dit de zoveelste wolf die in Nederland zijn heil zoekt? En dat notabene helemaal in het westen van het land !!!
.
Nee hoor, het is Estela die lekker aan de wandel is ….

.

.

.

.

Ook hier in Puinduinen te Den Haag is Estela van de partij met haar jonge baasjes op de achtergrond. Even poseren voor de kiek !!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Monique, bazinnetje van Suerte en Paris, stuurde ons deze foto met de opmerking:

.

Kleine Paris en grote Suerte, “….mijn allerliefste vriendinnetjes…”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“je houdt van je hond uit puur eigen belang…”
Terwijl ik nadacht over een onderwerp voor deze column kwam spontaan het idee naar boven om te schrijven over iets dat voor ons vanzelfsprekend is maar misschien voor andere baasjes wat anders ligt.
.
Kijk, onze kinderen zijn al vele jaren de deur uit, hebben hun eigen leven gekregen en hebben ervoor gezorgd dat we automatisch opa en oma en zelfs overgroot ouders, werden. Nee, we hebben nooit last gehad van empty-nest-syndroom maar dieren hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in ons leven en ja, onze hondjes zijn inderdaad wel zo’n beetje onze kinderen geworden. Je wilt ze het allerbeste geven en het mag hen aan niets ontbreken. Tot zover is dat eigenlijk niets nieuws.
.
Wel vraag ik me af waarom mensen zoveel van honden kunnen houden?
.
Is het omdat ze zo goed gezelschap zijn en voor afleiding zorgen ? Omdat je ze dingen kunt leren die voor het baasje handig zijn ? Omdat ze je aan het lachen maken ? Omdat ze altijd blij zijn als ze je zien en nooit sacherijnig zijn ?
.
Allemaal waar … maar er is nog veel meer. Zo geven ze je het gevoel dat je voor hen belangrijk bent. Daarbij kun je voor iemand zorgen die daar behoefte aan heeft en daarvoor ook nog dankbaarheid toont. Dat geeft ontegenzeggelijk een bevrediging waar mensen nu eenmaal gelukkig van worden.
Tja, en dan laten hondjes ook nog zien dat hun baasje voor hen het allerbelangrijkste zijn. Dat ze je nooit ter verantwoording roepen ook al neem je soms verkeerde stomme beslissingen en dat ze je klakkeloos volgen al loop je honderd keer het zelfde rondje.
.
Waarom zijn hondjes zo volgzaam? Omdat het baasje hun leider (lees roedelleider) is. Het instinct van de hond zegt hen dat hun baasje altijd gelijk heeft omdat die immer handelt in het belang van de roedel. Blindelings volgen en adoreren van de baas hoort daarbij anders zouden zij niet hun steentje bijdragen aan de roedel waar zij deel van uitmaken. Jij bent als baasje in hun ogen nou eenmaal de beste, liefste en mooiste mens van de hele wereld.
.
Zeg nou eens eerlijk…, wie vindt het niet fijn zo verheerlijkt te worden ?

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“kat op spek binden…”.
.

Uitdagingen en verleidingen kunnen zo groot zijn dat dit spreekwoord maar al te waar is.

.

Dat geldt ook voor hondjes.

.

Je kunt het ze niet kwalijk nemen.

 

 

 

.
.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com