Dierenmissies Weekjournaal van 11 april 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Deze week hebben we te horen gekregen dat King weer komt logeren, dat Hongarije actie onderneemt tegen illegale hondenhandel, Crimineel Straathof ‘de varkensbaron’ opnieuw in het nieuws met 57.000 omgekomen varkens, willen ze in Spanje af van de lijst met hoog-risico-honden, en worden honden geweerd van alle ‘niet hondenstranden’.  In de column hebben we het weer over een onverbeterlijke broodfokker uit Lelystad en bij de (on)zin van de week zien we wat er is veranderd in de rol van de hond in de afgelopen 50 jaar. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– King komt weer logeren.
– Hongarije in actie tegen illegale hondenhandel
– 
De beruchte varkensbaron Adriaan Straathof opnieuw in het nieuws.
– 
De politie vraagt uw hulp
– Wetsvoorstel Spanje om Hoog-Risicohonden-lijst te annuleren en naar individueel gedrag te kijken
– Tot half oktober zijn honden alleen op hondenstranden nog welkom.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: moeders en kinderen ….
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Senna & Ace &Aika, Zeno, Anuska & Rico 

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Karen’s blog: Broodfokhandelaar in Lelystad weer actief 
– De (on)zin van de week gaat over:  Tijden veranderen.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 5 april 2021
.

King komt weer logeren.
.
Vandaag kregen we het verzoek of King van 12 oktober tot 10 januari 2022 bij ons mag komen logeren. Baasjes Jan en Martha hopen in die periode hun zoon in Amerika te kunnen bezoeken. Nu is de kleine, bescheiden, oude en bijna blinde King een lieverdje die zijn dagelijkse prikjes moet krijgen tegen suikerziekte maar verder lekker mee hobbelt met onze club en voor ons geen extra zorg betekent. Natuurlijk willen we daarom voor die drie maanden met liefde en plezier de zorg voor hem op ons nemen.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 6 april 2021 

.

Hongarije in actie tegen illegale hondenhandel
.

Van  Ellen en Gjalt, de baasjes van Bonita en Archie,  en die geëmigreerd zijn naar Hongarije kregen we dit bericht dat op zijn minst een beetje hoopvol lijkt.

===quote===

Hierbij nog even de link over de regels voor broodfokkers en het is GEEN 1 april grap !! ‼️ per 1 april 2021 is het verboden om nog huisdieren te kopen/verkopen of adopteren van iemand die geen FELIR Registratie heeft ‼️

Het fokken en verhandelen van huisdieren zal in de toekomst een door FELIR gecontroleerde activiteit worden.  De verplichting is geregeld in het Regeringsbesluit Exploitatie Informatiesysteem Voedselketen (FELIR), dat op 1 april 2021 in werking treedt.  De maatregel is een belangrijke stap in de lopende werkzaamheden om de illegale activiteiten van fokkers van dieren en handelaren in huisdieren in bedwang te houden en uit te bannen.  Jaarlijks worden vanuit Hongarije tienduizenden honden verkocht aan de lidstaten van de Europese Unie *.

De meeste hiervan zijn honden jonger dan een half jaar, die zijn van hondenfokkers zonder stamboom.  Bovendien worden puppy’s uit Hongarije, op basis van feedback van EU-lidstaten, vaak illegaal en te jong vervoerd.  Tot dusver hebben degenen die betrokken zijn bij de handel in huisdieren en hondenfokkers hun activiteiten niet hoeven te melden bij de autoriteit.  Dit zal in de toekomst veranderen om de illegale handel in huisdieren uit te bannen.  Vanaf 1 april 2021 moeten bedrijven die gezelschapsdieren op de markt brengen hun activiteiten met een FELIR-identificatienummer melden bij de lokale bevoegde keuringsinstantie voor de voedselketen.  (FELIR administratieve link: https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/ugykatalogus/ugyleiras/F0001- S0051-U0005) Downloadbaar materiaal: Handelaren in huisdieren krijgen te maken met een nieuwe verplichting (doc) Gerelateerd regeringsbesluit en artikel : 578/2020.  (XII. 14.) Regeringsbesluit https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok- utaztatasara-applyozo-tajekoztato * Bron: ca.  30.000 honden werden getroffen door het zogenaamde TRACES-systeem (TRAde Control and Expert System), dat de bewegingen van levende dieren binnen de Europese Unie volgt.

===unquote===

.


.

.

Woensdag 7 april 2021 

.

De beruchte varkensbaron Adriaan Straathof opnieuw in het nieuws.

57.000 varkens
57.000 varkens omgekomen bij brand in voormalige megastal beruchte ‘varkensbaron’ | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Het megabedrijf in Alt Tellin dat vorige week in vlammen opging, was een van de grootste varkensfokkerijen in Noord-Duitsland. In de achttien stallen van het bedrijf pasten zo’n 60.000 zeugen en biggen. De stal is in handen van de Landwirtschaftliche Ferkelzucht Deutschland (LFD) holding, een bedrijf dat is voortgekomen uit het Nederlandse familiebedrijf van de controversiële ondernemer Adriaan Straathof. Zoals op veel van Straathofs locaties, is de geschiedenis van de varkensfokkerij in Alt Tellin een aaneenschakeling van schendingen, protesten, rechtszaken en incidenten.

Oorzaak brand Alt Tellin onbekend

Van de varkensfabriek in Alt Tellin brandden alle achttien stallen tot de grond af. Nu, na een kleine week van onderzoek naar de ramp, hebben de inspecteurs nog steeds geen idee wat de oorzaak was. Wel is bekend dat maar 1500 dieren deze hel hebben overleefd.

Kersten Lenz, voorzitter van de Duitse Dierenbescherming bezocht de locatie en was ernstig geschokt:

“De rookwolken stijgen overal op, de vlammen verspreiden zich van de ene stal naar de andere en de brandweer staat machteloos. We zien hier een ramp waarbij duizenden dieren in doodsangst stikken of levend worden verbrand.”

Een groepje varkens dat de vlammenzee heeft overleefd geniet van waarschijnlijk hun eerste stappen in de buitenlucht.

De buurtbewoners zijn erg aangedaan door de brand, maar niet verrast. Er bestonden al jaren grote zorgen over de brandveiligheid van de stallen. Ondanks de bouweisen zouden de eigenaren onvoldoende maatregelen hebben getroffen om de stallen brandveilig te maken. En omdat dieren in zulke enorme aantallen worden gehouden, is het onmogelijk om ze in bedwang te houden en te redden tijdens een ramp. Daarnaast kunnen de zeugen geen kant op omdat ze klem liggen tussen de stangen in hun kraambox.

De getroffen zeugen- en varkensfokkerij is al vanaf het begin in 2010 controversieel. Er hebben zich sindsdien herhaaldelijk incidenten voorgedaan. Het bedrijfssysteem, dat jaarlijks zo’n 10.500 zeugen en ongeveer 250.000 biggen kan ‘herbergen’, kreeg vanuit verschillende hoeken kritiek. En dat bleek terecht: schandalen over ontbrekende of niet verleende vergunningen, een houdverbod voor dieren, het lekken van grote hoeveelheden zwavelzuur in 2019 en het overlijden van meer dan duizend biggen door een defect ventilatiesysteem zijn slechts enkele van de negatieve krantenkoppen rond het bedrijf. Daarbij komen nog vervalsing van gedocumenteerde aantallen varkens, overbevolking in de stallen, vroegtijdige ingebruikname van een stal en overtreding van emissieregels. Ook de bouwplannen waren controversieel: er zou maar één uitgang uit het complex zijn.

Belangenorganisatie BUND had in 2017 al een rechtszaak aangespannen vanwege de tekortkomingen in de stallen en de brandbeveiliging. Deze procedure werd na een mislukte onderhandeling geschorst. Ook uit de omringende dorpen klinken al jaren kritische geluiden over het bedrijf. Men vindt het onbegrijpelijk dat de plannen ooit zijn goedgekeurd en is naarstig op zoek naar degene die dat op zijn geweten heeft. Maar iedereen verschuilt zich achter iets of iemand anders.

Wat echter zeker is, is dat er in de afgelopen tien jaar niets is gebeurd, ondanks de vele rechtszaken en protesten. Het bedrijf kon altijd manoeuvreren op de grenzen van wat mogelijk was en kwam altijd weg met alleen wat boetes. Geheel in lijn met hoe Straathof altijd heeft geopereerd.

Straathof is een beruchte varkensbaron met een lange geschiedenis van verwaarlozing en mishandeling van dieren. Zijn varkensimperium strekt zich uit van Nederland en België tot Duitsland en Oost-Europa. Overal waar hij is zijn er conflicten en lapt hij de wetten en regels aan zijn laars. In Duitsland werd hij meerdere malen veroordeeld vanwege schendingen op het gebied van dierenwelzijn. Omdat hij zijn aanpak daarna niet verbeterde, kreeg hij in Duitsland in 2016 een beroepsverbod aan zijn broek vanwege dierenmishandeling. Hierop verkocht hij zijn Duitse bedrijven en richtte zich op Nederland en Hongarije.

Zoals te verwachten zette Straathof na zijn vertrek uit Duitsland in ons land zijn gebruikelijke patroon van verwaarlozing en mishandeling voort. Over de jaren heen werden zijn fokbedrijven tientallen keren door de NVWA gecontroleerd. Hierbij werden regelmatig ernstige overtredingen geconstateerd, soms met ernstig verminderd dierenwelzijn tot gevolg.

De vijf jaar oude beelden van Animal Rights van het naar adem happende biggetje dat op een hoop dode soortgenoten ligt op een kruiwagen, zullen velen zich nog herinneren.

Niet gul met investeringen in brandveiligheid, was het daarnaast geen verrassing dat een van zijn megastallen afbrandde. Een inferno verwoestte in 2017 zijn bedrijf de Knorhof in Erichem en kostte zo’n 24.000 varkens en biggen het leven. Inmiddels heeft Straathof, ondanks de vele protesten,  toestemming gekregen om Knorhof niet alleen te herbouwen, maar zelfs uit te breiden naar een ‘varkensfabriek’ van vijftien meter hoog. Een onbegrijpelijk besluit

Dan kan Nederland beter een voorbeeld nemen aan Duitsland, waar de autoriteiten nog een stap verder gingen dan een beroepsverbod voor de varkensbaron. De Duitse rechtbank veroordeelde hem vorig jaar tot een celstraf van acht maanden voor dierenmishandeling. Hopelijk is zijn strafblad een reden voor overheden en banken om niet meer met hem en zijn bedrijf Sebava in zee te gaan.

Naast het heugelijke feit dat Straathof acht maanden mag brommen, heeft de ‘kwestie Straathof’ tot enige verbetering voor de Duitse varkens geleid. Er ontstond maatschappelijke en politieke discussie over het bestaansrecht van dergelijke megastallen en de vreselijke wijze waarop de dieren worden gehouden en behandeld. Vooral over de kraamboxen, waarin zeugen soms weken tussen stangen geklemd liggen en geen kant op kunnen. Soortspecifieke basisbehoeften zoals foerageren, rennen en nestbouw zijn vrijwel onmogelijk. Onlangs heeft de rechter bepaald dat uiterlijk in 2029 de zeugen maximaal vijf dagen in een kraambox mogen liggen. Daarna moeten ze in groepsstallen worden ondergebracht.

In Nederland zijn stalbranden helaas geen uitzondering. Gemiddeld komen zo’n 143.000 dieren per jaar bij stalbranden om het leven. Ondanks de actieplannen en de door de sector beloofde maatregelen nemen de aantallen alleen maar toe. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder dit jaar dat voorkomen van stalbranden geen enkele prioriteit heeft, niet bij de veehouderijsector en niet bij het betrokken ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De gruwelijke dood van zoveel dieren wordt gewoon als acceptabel bedrijfsrisico gezien en het nemen van maatregelen wordt te duur gevonden.

Dat boeren met een beroepsverbod in een ander land gewoon in Nederland verder kunnen boeren, stuit op veel onbegrip in de maatschappij. In 2016 is daarom door de Kamer besloten dat er een Europese zwarte lijst moet komen voor boeren die een beroepsverbod hebben gekregen in één van de Europese lidstaten. Minister Schouten zou dit aankaarten op Europees niveau, maar tot op heden zit er weinig schot in die zaak.

.

Bron: AnimalsToday

.


.

.

.

Donderdag 8 april 2021 

.

.

De politie vraagt uw hulp

.

.

Het is gelukkig niet altijd kommer en kwel en soms kunnen we ook een luchtig plaatje laten zien…

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 9 april 2021 

.

Wetsvoorstel Spanje om Hoog-Risicohonden-lijst te annuleren en naar individueel gedrag te kijken

Wetsvoorstel Spanje om Hoog-Risicohonden-lijst te annuleren en naar individueel gedrag te kijken
Beeld: 123rf

Op dit moment staat er in de Spaanse wet omschreven wat PPP of Hoog Risicohonden zijn in Spanje. Daarbij wordt niet alleen  gekeken naar de hondenrassen maar ook naar de individuele kenmerken zoals lichaamsbouw en karakter van de honden.

Met name de individuele kenmerken van de hond zijn belangrijk bij het wetsvoorstel dat de lijst van hondenrassen die als ‘Perros Potencialmente Peligrosos’ geregistreerd staan moet annuleren.

Op dit moment staan de volgende rassen en kruisingen te boek als PPP honden: Pitbull Terrier; Staffordshire Bull Terrier; American Staffordshire Terrier; Rottweiler; Dogo Argentino; Fila Brasileiro; Tosa Inu; Akita Inu. Verder wordt ook gekeken naar bepaalde kenmerken en het gedrag zoals HIER omschreven.

In het wetsvoorstel staat verder ook dat de 17 regionale wetten en regels in de 17 autonome regio’s samen moeten komen in een nieuw landelijk op te richten ‘Sistema de Registros de Protección Animal’ (SRPA).

In dat SRPA-register moet alle informatie over geregistreerde hondentrainers, hondenfokkers, opvangcentra en in de steek gelaten honden te vinden zijn maar dan niet op regionaal maar op landelijk niveau.

Eind 2017 besloot de regering via een wetsaanpassing dat honden geen ‘dingen’ (cosas) meer zouden zijn maar volgens de wet gezien zouden worden als ‘levende wezens met gevoelens’ (seres vivos dotados de sensibilidad).

De verandering van deze status van huisdieren in Spanje werd in december 2017 aangekondigd maar is vanwege o.a. de verandering van de regering nog steeds niet in werking getreden.

Met het nieuwe wetsvoorstel keert deze verandering terug naar de politieke tafel en is de kans nu wel groot dat honden geen dingen meer zullen zijn maar levende wezens met gevoelens waardoor honden een betere juridische bescherming genieten.

.

Bron: Spanje Vandaag.

.


.

.

Zaterdag 10 april 2021
.

.

Honden tot half oktober niet meer welkom op de stranden in Spanje

Nu we toch weer hopen deze zomer in Spanje onze vakanties door te kunnen brengen….. is het goed te weten dat je met je hond buiten de speciale hondenstranden niet meer welkom bent op de gewone stranden…
Honden niet meer welkom op de stranden in Spanje
Beeld: Pixabay
MADRID – Tussen 1 april en half of eind oktober zijn honden op de meeste stranden in Spanje niet meer welkom. Landelijke wetten en regels wat betreft honden op de stranden ontbreken maar gemeenten en autonome regio’s kunnen hun eigen regels hebben waarbij in de meeste gevallen het wandelen, spelen en zwemmen met honden tijdens de zomerperiode op de stranden niet meer is toegestaan.

Vanaf nu is het niet meer toegestaan om tot tenminste half of eind oktober op veel stranden in Spanje met een hond te komen. Doe je dat toch en ziet een agent dat dan kunnen er hoge boetes gegeven worden tussen de 300 en 1.500 euro, afhankelijk van de gemeente. Het is alleen nog toegestaan om met honden op speciale hondenstranden te komen waarvan er steeds meer komen.

Veel hondeneigenaren begrijpen de wet of gemeente regels niet want zij vinden dat de mens meer vies maakt dan de honden maar dat hangt vaak ook weer af van de mensen die wel of niet de uitwerpselen opruimen etc. Daarnaast moet men er altijd rekening mee houden dat niet iedereen gediend is van honden op een strand en dat er mensen zijn die bang zijn voor honden.

De enige honden die tussen 1 april en half of eind oktober zijn toegestaan op alle stranden zijn de assistentiehonden zoals blindengeleidehonden. Alle andere honden mogen alleen nog op de speciale hondenstranden komen die o.a. vermeld staan in ons overzicht (dat regelmatig wordt bijgewerkt).

Bron: Spanje Vandaag.

.

Zondag 11 april 2021 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…

Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Moeders en kindertjes….

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

 

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Jos en Len, baasjes van Senna, Ace en  Kaya, stuurden ons deze update met filmpje over Senna. (Ace helpt mee want je weet maar nooit of je iets lekkers kunt krijgen) 

.

Met ons en de honden gaat alles goed. Senna krijgt wel last van de ouderdom… ze wilt niet graag meer meelopen, dus gaat ze vaak apart korte stukjes lopen. Ze is ook heel gefixeerd op eten, staat dan ze hijgend voor je, vaak wel een half uur voor etenstijd. Ook slaapt ze veel en diep.. maar verder alles goed, ?? groetjes, ook aan Annerie,

.

.

.

.

.

.

 

.

.


.

.

Jeroen en Petra, baasjes van Zeno en Bizzy, stuurden ons deze update van Zeno

.

Hoi Ton,

Hierbij weer een berichtje van ons over Zeno. Het gaat heel goed met hem. Zijn poot is weer helemaal hersteld en hij is knuffeliger dan ooit. Hij kan ook heerlijk achterstevoren binnenstebuiten in zijn mand liggen. Zie bijgevoegde foto.

We wisten vooraf dat Zeno goed uitgedaagd moest worden en graag wil leren. Naast behendigheid (al eerder filmpje over gestuurd) en frisbee (filmpje stuur ik zo via WeTransfer) zit Zeno sinds kort op zangles. In het filmpje zie je ons thuis oefenen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Bruin

.

.

.

.


.

Danny  en Therese, baasjes van Anuska en Rico, stuurden ons deze foto met fijne update

.

Anuska was gisteren naar de dierenarts geweest, Bloedonderzoek en meer, maar ze was te zwaar paar kilo ?

De uitslag is uitstekend en ze hoeft geen medicijnen tot Oktober a.s .

We waren ontzettend blij voor Anuska dat ze gezond is !!!

Met vriendelijke groetjes Danny en Therese

.

.

,

 


.

.

..<<Advertentie>>

Merel 

Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Karen’s blog: Broodfokhandelaar in Lelystad weer actief 

Deze week maak ik gebruik van een fantastisch artikel van Karin Soeters van Animals Today. Ik heb al diverse malen stukjes geschreven over ellendige broodfokkers. Als je zoals nu een prachtig artikel tegenkomt dat hier perfect op aan sluit, dan maak ik hier van graag gebruik. Dus alle hulde komt toe aan Karin….

Even hadden we de hoop dat de broodfokhandelaar in Lelystad de deuren op het bedrijfsterrein voorgoed gesloten had. Maar helaas, niets is minder waar. Op een industrieterrein in Lelystad worden puppy’s afkomstig uit Hongarije verhandeld die te jong zijn, vaak ziek en waarvan de paspoorten niet kloppen. De NVWA onderneemt er nog steeds niets tegen en ook Marktplaats faciliteert de broodfokhandel als vanouds.

Broodfokhandelaar in Lelystad weer actief
Screenshot website We Love Puppies uit Lelystad

Na publicatie van ons onderzoek werd er een flitsende website in de lucht gegooid. Natuurlijk is die prachtige dame onder het kopje onder ‘over ons’ niet werkzaam bij deze handelaar. Het is gewoon een rechtenvrije foto die van internet is geplukt. En onderstaande tekst is natuurlijk ook 1 grote leugen:

“Wij werken met een netwerk aan Europese gezinnen om voor de pups een goed huisje te vinden. Bij ons staat het welzijn van de hond voor op. Al onze pups zijn opgegroeid in een gezin met de moeder en vaak ook met kinderen.”

Hun honden komen bij een beruchte hondensmokkelaar vandaan. Bekijk onderstaande reportage van House of Animals nog maar eens als je meer wil weten. Omdat wij aangifte hebben gedaan tegen de dierenarts die met deze handelaar werkte, is hij door de Hongaarse autoriteiten op non-actief is gezet en dat is een flinke kink in de kabel voor de handel.
.

.
Na de lancering van de website werd het dus stil. Zouden ze zijn gestopt? Ruim een maand stonden er geen advertenties online en werd de telefoon niet beantwoord. Maar helaas. Vorige week stonden er weer 6 advertenties op Marktplaats. Het enige verschil is dat als je wil komen dat niet zomaar gaat. Nee, je moet eerst een aanbetaling doen van 300 euro. Vervelende dierenbeschermers gooiden natuurlijk roet in het eten van de afschuwelijke handel in zieke en te jonge puppy’s met vervalste paspoorten.

Er moest natuurlijk uitgeweken geworden naar een nieuwe leverancier in Hongarije. Dat is ‘verzamelcentrum’ Moinar Laszio in Boedapest. Dus helemaal geen ‘Europese gezinnen met kinderen’ maar een ordinair verzamelcentrum waar de broodfokpuppy’s als goederen worden verhandeld.

Ondertussen heeft ons onderzoeksteam van House of Animals niet stilgezeten. Naar aanleiding van nieuwe meldingen van kopers van puppy’s in Lelystad zochten we verder en er meldden zich meer kopers met honden die ziek waren en zelfs parvo hadden. Ook de rabiësentingen zijn niet geldig.

Ook zijn 12 puppy’s spoorloos verdwenen. Dat wil zeggen: de handelaar heeft de dieren geregistreerd en uitgeschreven, maar daarna zijn ze niet meer geregistreerd door een puppykoper. Nu kan het zo zijn dat een koper dat vergeten is, maar aangezien deze puppy’s allemaal op het zelfde transport zijn binnengekomen lijkt ons dat sterk. Dus maar weer een oproep: heb jij een puppy gekocht bij We love Puppy’s in Lelystad? Dan komen wij graag met je in contact. Mail ons op info@houseofanimals.nl.

En verder kan ik natuurlijk alleen maar zeggen: koop hier toch alsjeblieft geen puppy!
.

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Saar en Arie van 16 tot 30 mei 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.

.

.

.

.

.

 

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022.

 

.

 

.

.

.

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com