Dierenmissies Weekjournaal van 12 maart 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het einde van de vakantie van Doska en Nelson, vragen we ons af of het terecht is dat de wolf in het verdomhoekje zit, maken we kennis met Avi, blijkt verwaarlozing van hondjes in Nederland nog op grote schaal voor te komen, nemen we afscheid van Smiley en Max, kent Valencia nieuwe dierenbeschermingswet en zijn Sunny en Nieve klaar voor de reis. In de column lezen we dat we ondanks alle negatieve berichten optimistisch zijn door uw betrokkenheid en ide (on)zin van de week zien we dat iedereen zijn hond het leukste vindt. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Doska en Nelson zijn weer thuis.
– De wolf in het verdomhoekje. Terecht of onterecht ???
– Kennismaken met Avi
– Verwaarlozing op grote schaal kent geen einde …
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– In Memoriam Smiley
– Valencia is de volgende regio in Spanje met een nieuwe dierenbeschermingswet
– Nieve en Sunny zijn klaar voor de reis op 24 / 25 maart…
– In Memoriam Max
– Berichten van baasjes: Ranger en Estela
– Leuk filmpje: Hoe leer ik het commando PANG aan
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “toch optimistisch door uw betrokkenheid…!!!!”
– De (on)zin van de week: de leukste hond van allemaal
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Zondag 56 maart 2023

.

Neslon en Doska zijn weer thuis. 

.

We hebben weer genoten van hun aanwezigheid en  vandaag was het moment dat ze weer naar hun baasjes gingen. Mia is weer zichtbaar opgelucht want zij kan de drukke Doska niet goed de baas. Doska wil maar spelen en uitdagen maar omdat Doska wel respect heeft voor Botas, Flor en beetje voor Nelson, is Mia elke keer de pineut. Nou is Mia slim en ervaren genoeg om Doska te ontlopen als ze een drukke bui had dus dat kwam wel goed.

.

Tot op de laatste dag hebben ze hun best gedaan om mollen te vangen maar ja niet alles is een succes. Na deze laatste wandeling gingen ze de auto in op weg naar huis.

Froukje vertelde dat ze na een logeerpartijtje de eerste dagen veel liggen te slapen ….

Nu hebben we even geen logees tot 16 april want dan komen Ian en Babs ons clubje weer versterken…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Maandag 6 maart .2023

.

De wolf in het verdomhoekje. Terecht of onterecht ???

.

De steun voor de wolf lijkt definitief over zijn hoogtepunt heen te zijn. De afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar het draagvlak. Zo blijkt uit onderzoek van de overheid in 2012 dat nog 31 procent van Nederland vond dat de wolf thuishoort in Nederland.

Onderzoek van het Hart van Nederland-panel in 2019 wees uit dat de steun inmiddels was toegenomen tot 56 procent, en een jaar later bleek uit onderzoek van de overheid dat de steun inmiddels al was afgenomen naar 52 procent.

In 2022 nam dit volgens Hart van Nederland-onderzoek verder af naar 42 procent, en inmiddels ligt de steun voor de wolf dus nog eens 5 procent lager.

Schapen lopen het meeste risico en dat wordt dan ook breed uitgemeten in de pers. Het zijn de verhalen van schaaphouders die je de afgelopen jaren vaker ziet in de media. Toch is dit weinig genuanceerde berichtgeving. “Daardoor komen we niet van de onterechte angst voor de wolf af”, zegt hij. “Want gaat het om een rationeel risico? Nee, niet echt. Er gaan jaarlijks meer mensen dood aan vallende kokosnoten dan door de wolf.”

Hoe voorkom je dat de wolf schapen of andere landbouwhuisdieren aanvalt of beperk je eventuele schade? In de speciale Faunaschade Preventiekit Wolven vindt u verschillende preventieve middelen:

Ja maar wat doen we dan aan de economische schade die de wolf veroorzaakt ???

In 2022 zorgde de grauwe gans met 18,8 miljoen euro nog voor de meeste schade, gevolgd door brandganzen, kolganzen, rotganzen, mezen, smienten, roeken, knobbelzwanen, dassen en roestganzen. De wolf leverde in heel 2022 in totaal 46.093 euro aan schade op. Hieruit blijkt dat  wolven geen grote economische schade veroorzaken. “Ze staan nooit in de top 10 van dieren die de meeste schade veroorzaken.”

Wat is het nut van wolven in Nederland ???

De wolf doet veel aan wildbeheer, maar dat wordt nauwelijks benoemd in de media. De effecten zijn er wel degelijk. Waar enkele jaren geleden nog veel werd gesproken over een overschot aan reeën of overlast gevende wilde zwijnen op de Veluwe, is dat probleem volgens hem nu veel minder groot. “Als er te veel biggetjes worden geboren, eten de wolven die op.”

 


.

.

Dinsdag 7  maart 2023  

.
Kennismaken met Avi
.
Dit is Avi, teefje , geboren 25/05/2022, spaniel breton, schouderhoogte 40 lengte 42cm, gewicht 11 kg. Avi woont in het asiel van Elena en Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: grappig, zachtaardig, gehoorzaam, goed met kinderen en katten, erg lief en aanhalig, speels, loopt prima aan de lijn leert momenteel om, als pup, niet te trekken aan de lijn en dat gaat al beter.  Achtergrondinformatie: Ze is bij het asiel achtergelaten door het baasje. Die kon of wilde niet meer voor haar zorgen. Zeer vermoedelijk is Avi als jonge pup als cadeautje gegeven aan haar baasje. Maar die had er na een paar maanden, zoals helaas erg vaak gebeurd, genoeg van. Tja ….. Nu is ze bijna een jaar. Veel zal ze niet meer groeien dus is ze een zogenaamde kleine midden hond. Een lieverd die op het punt staat om de wereld te ontdekken. Bij welk gezin mag zij een mandje gaan vullen? Zij is de liefde zelf en dat mag ze natuurlijk ook van haar nieuwe baasjes verwachten.
KLIK GAUW HIER om haar eigen adoptiepagina te bekijken.
voor meer info over Avi of het adoptieproces …. stuur een mailtje naar dierenmissies@gmail.com

 

.

.

.

Woensdag 8 maart 2023.                                                .

.

.

Verwaarlozing op grote schaal kent geen einde … 

.

Er lijkt maar geen eind te komen aan de illegale handel van hondjes en de daarmee gepaard gaande verwaarlozing en mishandeling. Elke week kunnen we het weekjournaal wel vol zetten met berichten die je maag doen omkeren. Beste mensen, wij als dierenvrienden zijn echt de enigen die voor de stakkers een signaal kunnen afgeven aan de autoriteiten. Die kunnen er een einde aan maken. Zij hebben echter onze oren en ogen nodig om op te kunnen treden. Als u het idee heeft dat er ergens dieren worden gehouden zonder goede verzorging, kijk dan niet weg maar bel 144. Beter tien keer te veel bellen dan één keer te weinig.

Zes ernstig vermagerde en zieke honden in bewaring genomen in Venray

Opnieuw heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) honden van een fokker afgenomen omdat de dieren er slecht aan toe waren. Nadat de inspectie eerder al ingreep bij fokkers in Someren en Deurne, pakte de LID afgelopen vrijdag zes honden af van een fokker in Venray. De fokker moet er bovendien voor zorgen dat nog eens tachtig honden die op een kale betonnen vloer liggen, op korte termijn beter gehuisvest, medisch verzorgd en gevoed worden. Dat maakte de inspectie woensdag bekend.

De zes honden die werden meegenomen waren vermagerd en hadden darminfecties, ontstoken tandvlees en huid- en vachtproblemen. “Een pup liep rond met een darmverzakking door een spoelworminfectie en een volwassen dier had een vrijwel dichtgegroeid oor door een zwaar verwaarloosde ontsteking”, aldus de inspectie.

Nog één kans

De dieren zijn ondergebracht op een geheim adres waar ze verzorgd worden. De eigenaar hangt niet alleen een proces verbaal van de politie boven het hoofd. Ook moet zij de kosten voor de verzorging van de afgenomen honden betalen.

De fokker krijgt nog een kans om de overige tachtig honden beter te verzorgen. Het gaat daarbij onder meer om keeshonden, shiba inus en poolhonden. Doet zij dat niet, dan volgen er meer sancties. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan dan op zijn kosten de zaak alsnog op orde brengen. Maar ook kan de RVO hem een dwangsom van vele duizenden euro’s opleggen.

Tachtig honden in paardenstal

De inspectiedienst en de politie namen ruim een week geleden ook al in Deurne 21 dieren, hoofdzakelijk chowchows, mee van een fokker. Deze dieren moesten met spoed naar een dierenarts. De fokker moet voor nog eens tachtig honden in een paardenstal de huisvesting en verzorging op korte termijn verbeteren, en dwangsommen van duizenden euro’s betalen omdat paspoorten en entingsbewijzen niet op orde waren.

Die bleken ook niet te kloppen bij een broodfokker in Someren, waar de inspectie drie weken geleden een bezoek bracht. De 130 honden waren in matige conditie, hadden vaak een vervilte vacht en slecht gebit. Er was te weinig ventilatie en licht. Ook deze fokker moet de zaak snel op orde brengen, anders volgen sancties.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 9 maart  2023

.

In Memoriam Smiley

.

Vandaag ontvingen we het droevige bericht van de baasjes Frances en Peter dat hun lieve Smiley was overleden. Smiley is geboren in 2007 en kwam in 2015 in het asiel terecht. Het was begin augustus 2017 dat Frances en Peter hun oog hadden laten vallen op de lieve flinke kerel die toen nog Smile heette. Hij werd door hen omgedoopt tot Smiley en op 15 augustus 2017 kwam Smiley uit Spanje aan in Nederland en mocht hij bij Frances en Peter gaan wonen. Daar kreeg hij als senior alle zorg en liefde die hij zich maar kon wensen. Zo werd hij 16 jaar toen we onderstaande berichtje kregen …..

.

.

.

Dag Annerie en Ton, helaas een verdrietig bericht over Smiley, onze lieve lobbes. Vanmiddag heeft de DA bij ons thuis Smiley laten inslapen. Bij de plussen en minnen en de kwaliteit van het leven van Smiley kregen de minnen helaas de laatste weken de overhand. Erg verdrietig allemaal. Onze senior adoptiehond zou dit jaar 7 jaar bij ons zijn geweest. Smiley was een echte knuffelhond en ons maatje. We zullen hem enorm missen en het zal stil zijn in huis maar de liefdevolle herinneringen aan hem zullen altijd een warm plekje in ons hart hebben. R.I.P. Smiley 09-03-2023. Peter en Frances.

.

We leven erg mee met het verlies van Smiley en zijn enorm dankbaar dat deze senior nog zo’n geweldig leven heeft mogen leiden bij Frances en Peter..

.

.

.


.

.

Vrijdag 10 maart 2023

.

Valencia is de volgende regio in Spanje met een nieuwe dierenbeschermingswet. .

.

Regionale dierenwelzijnswet in Valencia regio aangenomen met boetes tot 45.000 euro

Beeld: Canva

VALENCIA – De regionale regering van de Comunidad Valenciana heeft een nieuwe regionale dierenwelzijnswet aangenomen. Deze wet geldt dus alleen voor de Valencia Regio (provincies Valencia, Alicante en Castellón) en is eerder actief dan de landelijke dierenwelzijnswet in heel Spanje. In deze wet, die de 30 jaar oude regionale wet over het welzijn van dieren in de regio vervangt, staan veel regels waaraan men moet voldoen en sancties die kunnen oplopen tot 45.000 euro.

Deze regionale wet  streeft naar ‘nul slachtofferschap’ van dieren en beschouwt ze als ‘gevoelige wezens’ in plaats van alleen maar huisdieren. Om dit te bereiken wordt adoptie geprioriteerd en zijn eigenaren verplicht om hun huisdieren te registreren en te identificeren, met een termijn van zes maanden om ze in te schrijven in een gemeente register. Er komt een betere gedetailleerde regulering van de implementatie van de identificatiechip en de oprichting van een adviserende raad op het gebied van de bescherming van huisdieren.

De sancties  worden gevarieerd afhankelijk van lichte gevallen van mishandeling – van 100 tot 3.000 euro – zoals het niet adequaat verzorgen van dieren, het niet identificeren van hen, of het niet opruimen van uitwerpselen, of zeer ernstige overtredingen – tot 45.000 euro, met de mogelijkheid om de dieren in beslag te nemen – zoals het doden, mishandelen of uitbuiten van dieren.

Over het algemeen is het doden verboden, behalve in de bepaalde gevallen, evenals mishandeling, het permanent vasthouden van dieren, het geven van medicijnen zonder supervisie van een dierenarts, het niet geven van voldoende voedsel of water, het fokken of verkopen van dieren zonder vergunning, het achterlaten van dieren in auto’s zonder toezicht of het trainen van dieren voor gevechten. Bovendien zijn bepaalde sportactiviteiten verboden die een wrede behandeling van dieren met zich meebrengen, evenals rondreizende circussen met alle soorten dieren en niet alleen wilde dieren.

De regelgeving specificeert dat stikkende halsbanden met spikes of elektrische varianten alleen mogen worden gebruikt door professionals en voorziet in de oprichting van een register van personen en entiteiten die zijn uitgesloten vanwege overtredingen of misdaden van dierenmishandeling.

Andere opgenomen maatregelen omvatten de identificatie van katten inclusief hun beheer en bescherming van katten kolonies en populatie beheersing. Daarom worden de voortplanting van honden en katten gereguleerd, waarbij ze minimaal één jaar oud moeten zijn voordat ze voor dit doel kunnen worden gebruikt en niet ouder dan acht jaar mogen zijn, met een interval tussen geboorten van 12 maanden.

Jachthonden

Een van de punten die de meeste onenigheid veroorzaakt, is de classificatie van jachthonden. Op aanraden van diverse politieke partijen is een amendement om dierenmishandeling te definiëren opgenomen, waarbij de verwondingen die gezelschapsdieren oplopen tijdens het uitvoeren van specifieke taken in het kader van hun functies, zoals jachthonden, geleidehonden of reddingshonden, worden uitgesloten.

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 maart 2023

.

Nieve en Sunny zijn klaar voor de reis op 24 / 25 maart… 

.

Nieve

Sunny

Het duurt altijd lang als je moet wachten. Nieve en Sunny zijn nu helemaal klaar om te reizen. Zowel Nederland als in Spanje is alles klaar voor de komst van die twee. Alleen de gezondheidscontrole die binnen 48 uur voor vertrek door de dierenarts moet worden uitgevoerd, dient nog te gebeuren.

.

.Tja en dan is het maar afwachten en de dagen aftellen. Nog veertien nachtjes slapen…..

.

.

.


.

.

In Memoriam Max

.

Max in 2017

In februari 2018 had een leuke teckel, Oki genaamd, in het verre Spanje de interesse weten te wekken van Maxime en Renske. Hij had, als 1 jarige teckel, hun hart gestolen en hij mocht op 12 maart 2018 de reis naar Nederland maken om bij hen te gaan wonen. Bij zijn nieuwe leven kreeg de nieuwe naam “Max”.

Max 2023

Zo mocht hij verder door het leven gaan. Hij kreeg  daar alle liefde en leuke vriendjes kortom het leven lachte hem toe. Onlangs heeft hij van zijn grote vriend Dikke Beer afscheid moeten nemen. Tja, en nu kregen we het trieste bericht dat ook Max er niet meer is.

 

 

Wederom verdrietig nieuws. Onze Kleine Max is ingeslapen op schoot van Maxime.

Hij had net allerlei onderzoeken gehad, hartecho, bloedonderzoek.
Er moesten een paar tandjes getrokken worden. Daarvan was Max aan het herstellen.
Het ging goed totdat hij op schoot bij Maxime opeens in elkaar zakte. Dat was het. Dierenarts heeft ook geen idee.

Wat een fantastische teckel is hij voor ons geweest. Hij mocht maar 8 jaar oud worden.
Zo snel ná onze Dikke Beer voelt heel erg onrechtvaardig. Wij zullen hen beiden nooit vergeten.

.

We wensen Renske en Maxime alle sterkte voor dit tweede onverwachte verlies. Het gevoel van onrechtvaardigheid delen we. De enige troost is dat Max niet heeft hoeven te lijden… maar dat maakt het verdriet er niet minder om …

 


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 12 maart 2023 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

Je mag je hond ook best iets leren wat totaal niet belangrijk is maar misschien wel leuk.

Zoals het commando “PANG”.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

Jean Piere, baasje van Estela, geeft haar de kans om heel veel vriendjes te ontmoeten. 

.

.


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurden deze schitterende foto …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: “toch optimistisch door uw betrokkenheid…!!!!”

.


Ik voel me een beetje triest. Zoekend naar een goed onderwerp voor mijn column kom ik het ene nare bericht na het andere tegen. Zo wordt je keer op keer geconfronteerd met die ellendige Spaanse Galgo en Podenco martelingen (daar is nu gelukkig weer veel aandacht voor), of voel je plots je nekharen overeind gaan staan bij het lezen de meest idiote streken van mensen die huisdieren ernstig te kort doen. Het ergste is dan nog dat ze het soms niet eens door hebben. altijd vraag ik dan meteen af wat er de oorzaak van is… Komt dit omdat daders zo zijn opgegroeid en nooit hebben geleerd hoe om te gaan met dieren?  Zou het komen door het gebrek aan empathie, geweten of zou het gewoon komen door een sadistische inslag ? Zouden er echt mensen zijn die er een genoegen in vinden om dieren expres pijn te doen ? Laat ik die vraag voor u beantwoorden. Ja die mensen zijn er echt.  Ik zeg wel eens gekscherend.:  “Als ik die ooit voor mijn bumper krijg …..!”.

20170221_Hond_mager_wond-Arnhem_GROOT

KLIK op foto om het artikel te lezen over deze hond die noodzakelijke medische zorg is onthouden door geldgebrek

Een opvallend bericht bleef in mijn hoofd rondspoken. Dat ging over baasjes die niet genoeg geld hadden om voor hun honden te zorgen. Blijkt dat in meerdere gevallen dieren moesten inslapen omdat door een langdurig onthouden van medische zorg waardoor de dieren zover heen waren dat genezing niet meer mogelijk was. Instanties waren gewaarschuwd door omstanders of buren zodat er ingegrepen kon worden. Onbehandelde botbreuken, open wonden,  infecties en meeste ziekten moeten een goede medische behandeling krijgen anders gaat het fout. Een dier op een kleedje leggen en alleen maar eten en drinken geven is dan echt niet voldoende. Als zo’n dier dan soms een jaar of langer heeft moeten lijden en inmiddels zover heen is dat het moet inslapen dan lopen de rillingen over mijn rug.

Laten mensen zich, voor dat ze een hond nemen, alsjeblieft goed realiseren dat een huisdier geld kost. Om een heleboel ellende te voorkomen zijn er niet voor niets verzekeringen die onvoorziene ziektekosten kunnen dekken. Dat betekent overigens niet dat alles zomaar gedekt wordt. Lees vooral de voorwaarden goed en vergelijk ze met verschillende maatschappijen.

Ik moet wel een optimist zijn want ondanks het schrijven van deze serieuze en minder prettige column, komt er bij mij toch weer een meer positief gevoel naar boven. Gelukkig blijken gevallen van Dierenmishandeling in Nederland ‘slechts’ incidenten en dat de overgrote meerderheid van  de bevolking er van walgt. Het roept, bij mensen die er van horen, een bereidheid tot actie op wat één van de redenen is om je in te zetten als vrijwilliger. In Spanje is het anders.. daar is dierenmishandeling voor het gros van de bevolking, en zeker bij ouderen,  nog iets waar je je schouders bij ophaalt. Maar toch zien we langzaam maar zeker ook daar veranderingen optreden die door de overheid met kleine duwtjes van de wetgeving en het vervolgingen van dierenbeulen, de goede richting in wordt gedreven.

Ik besef me dat we met alles wat we doen bij Dierenmissies, in het geheel gezien, slechts een klein beetje verschil maken voor de talloze stakkers in Spanje die op een baasje wachten. Maar voor de hondjes die Hollandse makkers mogen worden is dit het allerbeste wat hen kan overkomen.  En weet u wat nu zo mooi is ? We zijn niet alleen  !!!!

Tientallen organisaties net als wij, met gezamenlijk in het binnen en buitenland, werkelijk duizenden vrijwilligers, doen er alles aan om dieren in nood te helpen op de best mogelijke manier. Persoonlijk geloof ik dat de ingezette veranderingen in de bewustwording bij de Spanjaarden in een onomkeerbaar proces terecht zijn gekomen. We zijn er nog lang niet want gebruiken en gewoonten uit een eeuwenlange geschiedenis kun je niet zomaar veranderen en er is dus nog veel werk te doen maar de eerlijkheid gebiedt ook te vermelden dat er in  de afgelopen jaren al flinke stappen zijn gezet en dat komt door de betrokkenheid van u als lezer ….. Uw bereidheid een Spaanse zwerver op te nemen in uw midden, uw bereidheid om een petitie te tekenen, uw bereidheid om een donatie te doen … U maakt het verschil …. Hartelijk dank …!

Ter nabeschouwing….

Nederland telt in 2022 1,7 miljoen hondeneigenaren. Dat is 10% van de gehele bevolking. Maar als je bedenkt dat er circa 2.6 miljoen gezinnen/huishoudens zijn dan betekent dit dat ruim 65% van de gezinnen een hond heeft. Van alle baasjes heeft bijna 1 derde een kruising. Dit is circa 30% en circa 70% heeft een rashond. De overgrote meerderheid van adopterende zwerfdierstichtingen haalt jaarlijks 1-99 honden naar Nederland: 106 zwerfdierstichtingen, overeenkomend met een percentage van 76,8. Er zijn door 16 zwerfdierorganisaties tussen de 100 – 199 honden hebben geïmmigreerd (11,6%).

.

.

.

.

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com