Dierenmissies Weekjournaal van 13 november 2016

1

 

Beste mensen,
.

Deze week laten we de ondernomen acties zien om zo veel mogelijk stakkertjes te plaatsen voor 1 januari 2017 en er is natuurlijk nog veel meer nieuws te melden … Kortom, het beste kunt u natuurlijk gewoon het Dierenmissies Weekjournaal lezen zodat U vanzelf de volgende onderwerpen de revue ziet passeren:  De zoektocht naar opvangplaatsen gaat onvermoeid verder. Een bezoekje naar www.Odena.nl. Wedstrijdje aandacht vragen. Aankomst Trisha. Opvang van Kerst tot en met de jaarwisseling. Aankomst Trisha. Voorbeeld voor de rest en zorgen voor veiligheid. Sint in Maassluis. Facebook van Ton Bogers (Dierenmissies). De Feria. Chewie in de belangstelling. Medicijnen voor Odena. De jaarwisseling met Dierenmissies. Medicijnen voor Odena. De stakkers in Spanje. Ingezonden stukjes  over Mosca, Albert en Samira, Daisy en Boris,  Sofie en Freekie. De registratie van uw hond is verplicht. De vierkante column van Ton: “Dierenmissies waakt over het welzijn van paard Amigo…”. De (on)zin van de week over “fout honds presentje…”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.


Advertentienieuws over: Vrijwilligerswerk in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  Bedfast Plus en Fresh PC.
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

  Zinvol bezig zijn in Spanje…

.

Vrijwilligers gezocht en verblijfsaccommodatie en hondenoppas in Spanje aangeboden

bedfastplusVoor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. Heeft u zin dit jaar uw strandvakantie om te ruilen en mee te helpen aan dit project, of juist uw vakantie te verlengen en honden in nood te helpen?

Dat kan bij ons! Welkom in Pension Bedfast & Odena Asiel

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 Voor informatie over vrijwilligerswerk (tot 31-12-2016) op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. 

 De week van dag tot dag:

.

Maandag 7 november 2016 

.

De zoektocht naar opvangplaatsen gaat onvermoeid verder.
.
Met nog zo’n anderhalve maand  voor de boeg heeft Miranda een nieuwe posters gemaakt van alle hondjes die nu nog in Odena zitten en opvang behoeven.
.
Deze pamfletten hebben we hieronder opgenomen in het weekjournaal. Beste mensen de tijd dringt dus mocht u iemand kennen die een leuke hond wil adopteren. … kijk dan eens naar deze snoetjes en vraag om extra info over deze lieverds…  Dat kan via Dierenmissies op het mailadres dierenmissies@gmail.com of via de website www.Odena.nl/
.
img-20161112-wa0000

foto

 

 

 

.
Een bezoekje naar www.Odena.nl .
Op die site vindt u de noodkreet van Miranda en Roger die hieronder hebben neergezet

Noodkreet van Miranda en Roger!

Noodkreet voor 79 honden in asiel in Odena, Spanje.

Tot mijn grote verdriet moet ik u mededelen dat ons asiel in Odena, regio Barcelona Spanje, zijn deuren moet sluiten en dit per 1 januari 2017. Financieel was het niet meer mogelijk voor het overkoepelend orgaan Olescan om de huur en kosten te betalen en de eigenaar van het terrein heeft aangegeven dat wij zijn terrein moeten verlaten op uiterlijk 1 januari en hij zal het terrein voor eigen doeleinden gaan gebruiken.

Als u een Podenco (Spaanse jachthond) wil opvangen of adopteren kunt u contact opnemen met Podencoworld www.podencoworld.nl op deze site staan ook afbeeldingen en beschrijvingen van de podenco’s.

Wilt u een hond een leven geven door te adopteren? Dan kunt u contact opnemen met stichting Dierenmissies via www.dierenmissies.nl de foto’s van de andere honden kunt u vinden op www.olescan.org daarna klikt u links in het menu op Animales Odena het is een Spaanse site met vertaalfunctie linksboven.

Wilt u een van de honden die niet via Podencoworld bemiddelt worden opvangen? Dan kunt u een email sturen naar Jonk6@icloud.com

Wij hebben ook een facebook met albums aangemaakt van alle honden in Odena, kijkt u op: https://www.facebook.com/vriendenvanodena/?fref=ts en u ziet alle honden die er nog zitten.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
WIST U DAT BUDDIES HET WEBSHOP KEURMERK HEEFT ONTVANGEN
 .

2016-11-kalender-animalwebshop

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KLIK op de advertentie om hun website te bezoeken.

.

.
Woensdag 9 november 2016
.
Wedstrijdje aandacht vragen..
.
Ondertussen weten we dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika zal worden. Zo … dan kunnen we nu weer over naar de orde van de dag. Voor mij betekent dit dat ik vandaag een poging doe om, met nieuwe medicijnen die de rijvaardigheid niet beïnvloeden, mijn werk te hervatten. Gisteren begonnen met die nieuwe medicijnen maar vannacht was ik weer diverse keren wakker geworden van de pijn in mijn rug.
20161110_204627

“Hallo… ik ben hier … “

2016-11-06-11-03-09

“Je houdt toch wel van me ? Ik ben je vriend die altijd om je grapjes lacht… “

Ze blijken niet sterk genoeg. Dat beloofde niet veel goeds en dat was ook zo. Helaas ben ik dus nog even uit de roulatie en moet morgen naar de fysiotherapeut.
.
De hondjes vinden het overigens prachtig en ze proberen de hele dag mijn aandacht te trekken. Pichi loopt voor op maar ook Nelly kan er wat van. Pichi probeert me met  zijn charmante glimlach voor zich te winnen en Nelly kan je zo aankijken van: “Kijk mij nou ik ben zielig … aai me nou … vlug vlug !!!!”
.
.
.
===========================
.
Aankomst Trisha
.
Zoals we al eerder hebben gemeld is de aankomst van Trisha op 19 november. Nu weten we dat dit rond Eindhoven en vermoedelijk rond het middaguur zal plaatsvinden. Met spanning wachten we op de exacte plaats en tijd. Natuurlijk doen van de aankomst een meer uitgebreid verslag in het volgende Weekjournaal.
.
.
.
Donderdag 10 november 2016
.
img-20161111-wa0000Opvang van Kerst tot en met de jaarwisseling.
.
Vandaag kregen we het verzoek om Estela bij ons een plekje te geven tussen kerst en Oud&Nieuw.

Natuurlijk willen we Estela graag door de

club

onze vijf kleine schurken

knallende tijd heen helpen want daar heeft ze het nogal moeilijk mee. Tja of je zit in de bossen van IJhorst of in hartje Den Haag dat is natuurlijk heel wat anders.

Nu moeten we natuurlijk wel even zeker weten dat Estela goed met kleine hondjes overweg kan. We vermoeden van wel maar dat moeten we nu even zeker weten.
.
.
.
.
Vrijdag 11 november 2016.
.
.
Voorbeeld voor de rest en zorgen voor veiligheid.
We nemen vandaag even een kijkje in de rol van Botas als roedelleider.
Het is weer 12.00 uur en tijd  voor een wandeling. 
20161110_125638

“Het is bijna tijd om uit te gaan maar ik wacht rustig tot ik gewaarschuwd wordt. Zo doen we dat hier …”

20161110_125814

“Zie je wel dat ik van Ton en Annerie altijd als eerste mijn halsband om krijg ! Ik ben niet voor niets de roedelleider…”

Botas ligt rustig te wachten want hij weet dat ik de wandeling aankondig met: “Wie gaat ermee plassen!” Hij is dan de eerste die gelijk voor me staat om de riem aan te laten doen.
20161110_124427

“Psssst .. daar links… heb je dat gezien .. Kennen we die ..?”

20161110_124421

“Eerst ff van achter de boom goed kijken of alles het veilig is … daarna waarschuwen we pas de anderen …”

Meestal zie je helemaal niemand in het bos en soms tref je een paar baasjes tegelijk. Baas Botas  en zijn veiligheidsofficier Pichi  zijn de eersten die onverwacht bezoek opmerken.

Dan is het gelijk een gezellige drukte. Prima voor het socialiseren. Groot of klein … het maakt niets uit …
20161112_085056

“OK jongens kom er maar bij het is hier veilig … “

20161112_085311

“Ach arme Sally.  Je hoeft niet bang te zijn want die grote lummel doet niks hoor.”

.

.
 .
 .
 .
.
.
.
20161112_084535.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Zaterdag 12 november 2016
 .
20161112_122620Sint in Maassluis
.
De aankomst van Sint was toch net iets anders dan anders en dat was voor mij de aanleiding om daar mijn column van deze week over te schrijven.
,
Wist u dat dit jaar diverse echte zwarte ‘Zwarte Pieten’ een bijbaan als agent hadden en dat er ook één agent bang bleek voor een Zwarte Piet?
 .
.
.
=====
.
a_20191427063810.
.
Chewie in de belangstelling.
.
Wat is het leuk dat Chewie misschien wel een baasje heeft gevonden. Wat een heerlijk idee. Natuurlijk moeten we nog verder een boel info uitwiselen maar het zou zomaar eens kunnen dat hier een matching uit komt. We houden u op de hoogte want deze schat verdient een gouden mand.
 ,
.
.
 .
 =============================
.
De Feria (braderie)
.
Aan het eind van de dag krijgen we nog net een beeldverslagje van de Feria toegestuurd die dit hele weekend duurt. Zeker met de komende sluiting op 1 januari 2017, is het hartstikke belangrijk dat echt elk evenement aangepakt wordt om bekendheid te krijgen voor de hondjes die een baasje hopen te vinden voordat de deur van asiel definitief dicht gaat.
Kong, Chrome, Alama, Jack, Basti  en Gru waren de gelukkige die deze keer me mochten.
fimg-20161113-wa0004

Chrome

fimg-20161113-wa0002

Chrome

fimg-20161113-wa0008

Kong

fimg-20161113-wa0007

Alama en Kong

.

fimg-20161112-wa0003

Kong

 .
 .
.
.
.
.
fimg-20161113-wa0000

Chrome

fimg-20161113-wa0003

Alama

fimg-20161112-wa0011

Alama

fimg-20161112-wa0010

Alama

fimg-20161112-wa0005

Alama

fimg-20161112-wa0004

Alama en Gru

.

.
.
.
.
.
.
fimg-20161112-wa0012

Chewie

fimg-20161113-wa0006

Kong

.
.
.
 .
 .
.
.
.
fimg-20161112-wa0002

Gru

.

.
,
,
,
,
,
,
,
.
.
,
,
.
Morgen is de tweede dag van de feria.
 .
.
.
Zondag 13 november 2016
.
De jaarwisseling met Dierenmissies.
.
Het laatste weekjournaal van dit jaar zal uitkomen op vrijdag 23 december in plaats van op Kerst zondag 25 december.  We hebben daar al eerder iets over verteld maar hoe verder we komen, hoe meer we kunnen vertellen over de inhoud. Het eerste Weekjournaal van 2017 komt uit op zondag 8 januari 2017.
.

vooraankondiging-op-maat.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

==============

facebook-logo-animalwebshop

klik op de witte F en start Facebook

Facebook van Ton Bogers (Dierenmissies).

.

Tot voor kort deden we niet zo veel met Facebook omdat we dachten genoeg communicatie kanalen te hebben. Toch hebben heel veel mensen mijn ‘Ton Bogers facebook account’ gevonden. Omdat het leven van Annerie en mijzelf draait om de hondjes en Dierenmissies waren de berichtjes ook al voor een overgroot deel gericht op beestjes. Nu zoveel mensen ons actief benaderen via Facebook hebben we maar besloten dit account ook een iets meer ‘Dierenmissies tintje’ te geven. Helaas blijft de naam van het account Ton Bogers maar iedereen die te maken heeft met Dierenmissies zal de link snel leggen. Dus: Naast email, website van Dierenmissies, Whatsapp, sms, telefoon, Skype wordt nu ook Facebook frequent bijgewerkt. We deden daar sinds enige tijd ook al de aankondigingen van het Weekjournaal vermelden maar er worden zoveel leuke berichtjes achter gelaten dat we echt verplicht zijn om Facebook serieus te nemen. We moeten nog een boel leren  hoe we Facebook optimaal kunnen gebruiken dus als we wat  ‘domme dingen’ doen dan verontschuldigen we ons hiervoor bij voorbaat.

14906843_1033601783432807_5460404033125429459_n

Eerste kennismaking met Suerte in Nederland

ollie-van-alice-dekker

                    Ollie

Naast tal van leuke berichtjes lazen we bijvoorbeeld toevallig dat Monique, baasje van onder andere de herder Suerte uit Zwolle, en Alice, baasje van Ollie uit Den Haag, melding maakten dat deze lieverds nu vier jaar in Nederland waren. Vanzelfsprekend vinden we het enorm fijn dat we meer en meer contacten krijgen want hoe meer mensen ons volgen hoe beter het is. Dit komt per slot van rekening ten goede van de hondjes.
We lezen alles maar het beantwoorden van alle berichtjes is wel een erg tijdverslindende bezigheid. Daarom hopen we dat vragen, die echt aan ons gesteld worden, ons ook en vooral per mail (dierenmissies@gmail.com) bereiken. Zo weten we zeker dat we niet een belangrijke vraag  te laat beantwoorden of misschien toch over het hoofd zien.  

 .

.

======================================

img-20161113-wa0009Medicijnen voor Odena.
.
Van een donateur die anoniem wil blijven hebben we dozen met medicijnen gekregen die ons geschonken werden voor de zwerfhonden in Spanje. Het was nogal een gewicht en betrof flinke dozen en zak vol. Dan komt algauw de vraag: Hoe krijg je die spullen in Spanje? Gelukkig brachten de vrijwilligers Jasmijn en Ferdinant (die al eerder als vrijwilligers op het asiel Odena bij Miranda hebben geholpen uitkomst. Zij bereiden een pallet met goederen voor die mee op een transport kan naar Spanje. Kijk, daar kunnen deze spulletjes mooi bij.

Vandaag hebben ze de medicijnen bij de donateur opgehaald. Zodra de spulletjes op transport gaan laten we dat natuurlijk weten in het weekjournaal.

Lieve donateur hartelijk dank voor de donatie
en Jasmijn en Ferdinant hartelijk dank voor jullie actie.

Geweldig …!!!!

 

.
================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaans asiel op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

.
.
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.
 Ingezonden update van Truus (Baasje van Samira en Mosca en stiefmama van Albert)
.
Onlangs is bij Mosca Leishmania geconstateerd gelukkig maar slaat de medicate prima aan en is Mosca weer helemaal de oude. Nu mogen Mosca en Samira regelmatig vanuit Rotterdam op bezoek bij Albertje die haar moeder als baasje heeft.
.
Saampjes wachten op iets lekkers

Mosca en Albert saampjes wachtend op iets lekkers

Hoi Annerie en Ton,
.
Met Mosca gaat het erg goed, ze speelt zelfs met kleine pups en andere honden, is vrolijk en blij, doet alles goed, we zijn er zo blij mee!
.
Wij gaan zeer regelmatig naar Friesland, Albert en Mosca zijn dikke maten en zelfs Samira past erbij.
.

Groeten uit Rotterdam,
Truus, Samira en Mosca,

.

.

========================================

.

Ingezonden update en foto’s van Ramon en Marjolein (baasjes van poes Daisy en kat Boris).
.
ximg_1166Hallo Ton en Annerie,
.
Bijgaand een paar foto’s van Daisy.
Nu het weer verandert (regen, nachtvorst) is Daisy niet meer zoveel buiten.  ‘ s Nachts is zij nu vaker binnen.
ximg_1096Zij is erg speels, weet wat zij wil. Als zij aandacht wil, komt zij erom vragen. Als zij vindt dat zij genoeg geaaid is, staat zij op en loopt zij verder.
.
.
.
ximg_0962Zij kan het over het algemeen goed vinden  met Boris ( zie foto van Daisy en Boris op de bank). Boris is de baas en kan soms jaloers zijn, maar Daisy is niet bang en kan goed voor zichzelf opkomen,
.
ximg_1206Wij genieten erg van haar. Zij is erg lief, een dame die weet wat zij wil.
Zo leuk al die verschillende karakters bij de poezen. Met de andere twee poezen, Tommie en Mickey kan zij het ook goed vinden, maar zij heeft minder contact met hen. Zij eten samen en soms liggen zij samen te slapen maar verder gaan zij hun eigen gang.
.
Nog een fijne zondag
Vriendelijke groet
Ramon en Marjolijn
.
.
======================================================
.
.
Ingezonden update en foto’s van Eric en Ingrid (Baasjes van Sofie en Freekje)
.
.

2Beste Ton en Annerie,

Hierbij een update van het nieuwe leven van Freekie (voorheen Rony). Freekie was de laatste hond uit het asiel in Tobarra. We hebben hem daar zo’n 1,5 jaar geleden opgehaald.

4Inmiddels is hij al helemaal ‘ingeburgerd’ in Nederland en ons gezin. Onze andere hond, Sofietje, is erg op hem gesteld. Ze spelen vaak samen en als hij tijdens een wandeling teveel achterblijft blijft ze op hem wachten en corrigeert hem. Ze is en blijft tenslotte de alfahond, zo klein als ze is.

Freekie heeft geen moeite gehad om zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie, maar ik denk wel dat  hij het warme Spaanse klimaat een beetje mist. Hij is een koukleumpje en slaapt ’s nachts onder een warm dekentje.

1Inmiddels hebben Freekie en ik drie hondentrainingen gevolgd. Hij kan nu lekker loslopen in het bos en spelen met andere honden. Hij is een leergierige hond en past zich gemakkelijk aan.

3Noemenswaardige problemen hebben we nooit met hem gehad. Wél viel ons op dat hij in paniek raakte toen we op vakantie gingen.  Naarmate er meer tassen werden klaargezet verdween zijn staart steeds verder tussen zijn poten en begon hij vreselijk te trillen. We denken dat zijn vorige eigenaar hem misschien ergens heeft achtergelaten toen hij op vakantie ging.

Inmiddels is hij die angst te boven gekomen. Hij heeft nu zelf een reistas gekregen en zodra die tas in de kamer staat weet hij onmiddellijk dat er iets leuks gaat gebeuren.

Hierbij stuur ik enkele foto’s van de vakantie op Terschelling. Freekie houdt niet van water, maar het strand vindt hij helemaal het einde.

Hartelijke groeten van
Ingrid Aarts & Eric Schouten
Sofietje & Freekie

=======================================================

.

Registratie van uw hond is verplicht

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Dierenmissies waakt over het welzijn van paard Amigo…”.  
.

.

20161113_000416Sint is weer in het land. Hoera.!!!!!!
.
Ik weet niet hoe met u was maar ik heb met toch een wat beklemmend gevoel naar de aankomst van Sint gekeken. Niet omdat de pakjesboot losgetrokken moest worden maar vanwege de aangekondigde betogingen inzake de totaal onnodig “zwartepietendiscussie”, waardoor, bij een vervelend incident, voor eens en altijd een smet geworpen zou worden op één van de meest leuke kinderfeesten die je maar kunt bedenken en die al sinds mensenheugenis miljoenen kinderen in volvoering heeft gebracht.
20161113_000500Gelukkig is alles meegevallen. Eén man is gearresteerd omdat hij  in een tas een hakmes bij zich had waarvan de politie vond dat dit geen attribuut was dat op een kinderfeest thuis hoorde en 200 demonstranten uit Rotterdam zijn tegengehouden omdat ze geen vergunning hadden om daar te demonstreren. Applaus voor de politie !!
.
Wil je iets bereiken dan moet je goed weten wat de gevolgen zijn van de gevoerde acties. Het gaat dus voor de laatste keer over dat gedoe van Zwarte Piet want die hele Zwarte Pieten discussie komt me zo langzaam aan mijn neus uit. Wat Dierenmissies daar dan nog mee te maken heeft zal ik uitleggen.
.
karikaturenAls je vindt dat je onterecht vergeleken wordt met een karikatuur uit een kindersprookje dan is het mijn inziens niet slim om die karikatuur bewust zo te laten veranderen dat de gelijkenis alleen maar groter wordt want dat is nu precies wat er gebeurd. Hierdoor zien juist steeds meer gekleurde landgenoten een gelijkenis met de sprookjes figuur Zwarte Piet. Begrijpen zij dan niet dat Sint en Piet slechts karikaturen zijn?
.
Geen enkele mens op aarde wereld heeft een echte gitzwarte huid, vuurrode lippen, idioot grote gouden oorbellen en een idioot brede smetteloze witte kraag om door schoorstenen te klimmen. En neem van mij aan dat geen bisschop er uit ziet als onze Sint met lange witte baard en haar en geen enkele bisschop op de wereld kan met een schimmel op de daken van huizen rijden.
.
op-dak Geloof maar gerust dat als wij van Dierenmissies onmiddellijk in het geweer zouden komen als er maar enig vermoeden van waarheid zou bestaan in het verhaal over een idioot die probeert ‘s nachts met een paard over daken te rijden. Nee lieve mensen, doe je zelf en ruim 13 miljoen andere Nederlands een plezier en probeer de realiteit van sprookjes te scheiden.  Dus niemand hoeft zich aangesproken of beledigd te voelen. Laat staan Sinterklaas en Zwarte Piet te koppelen aan een zwarte bladzijde uit de vaderlandse geschiedenis die hier echt helemaal niets mee van doen heeft.
 .
Misschien kunt u nu begrijpen wat ik bedoel en waarom ik er echt niets van snap. Of je nu voor of tegen Zwarte Piet bent, volgens mij is er, bij het bepalen van een strategie, een verkeerde weg gekozen en zal het doel nooit bereikt worden. Zeker niet als nu blijkt dat 78% van de inwoners van Nederland gewoon de traditionele Zwarte Piet verkiest boven alle andere kleuren.
.
Ik zeg: “Weg met blanke Pieten met een zwarte veeg in het gezicht, of een afwijkende kleur van het gelaat… want dat is gewoon ongepast. Wedden dat je dan weer nieuwe groepen van mensen krijgt die zich mogelijk achtergesteld of beledigd voelen? Indianen die zich als ‘roodhuiden’ gediscrimineerd voelen, of chinezen die standaard geportretteerd worden met een gele huid. Nee, laat zwarte Piet alsjeblieft echt zwart zijn, geef hem juist die fel rode lippen, grote gouden oorbellen, zijn maillot en smetteloze witte kraag om door met roet vervuilde schoorstenen te kruipen. Wat is er geen groter sprookje dan dat !??!?!?!?!.
Dus echt…. niemand hoeft zich vergeleken te voelen met Zwarte Piet dus moet en kan het kinderfeest weer een echt kinderfeest worden zonder enige wanklank !”.
 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u eens klikken op de mooie Lima zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus kunt kopen
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “fout honds presentje…” .

.

hond-als-cadeau-2hond-cadeauBij menig gezin zorgt de volgende stelling misschien voor een opstootje ….

Maar een hond is nou eenmaal geen Sinterklaas, Kerst of verjaardagscadeautje …

 

.

=============

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

1431788636657

oktober 2016
ma di wo do vr za zo
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18  19 20 21 22 23
24 25 26 27  28 29 30
 31  –
november 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
december 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
januari 2107
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 30  31  –  –  –  –  –

 

========

 

augustus 2107
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com