Dierenmissies Weekjournaal van 13 oktober 2019

 WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begonnen we met het vertrek van Sara en Arie, kregen we het berichtje dat Joy is overleden, is Trixie in veiligheid, is de adoptie van Roxy en Mollie gestopt, Hermes tevergeefs in de belangstelling. Ook hebben we weer een leuk filmpje waarin we een goede camouflage laten zien. In de column laten we een manier zien om het verhandelen van honden op internet kan worden voorkomen en in de (on)zin van de week hebben we het over muziek die kalmte brengt… maar vanzelfsprekend valt nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:
.
– Gisteren was het vertrek van Arie en Sara
– In Memoriam Joy
– Trixie is in veiligheid…
– Roxy en Mollie hebben pech.
– Stevie’s World
– Trixie in bad geweest
– Nog een reiskennel in aantocht
– Veilige hondentuigjes
– Hermes in de belangstelling
– Hondje die ook het asiel mag verlaten
– Leuk filmpje:  “Toppunt van camouflage ??? “.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
Toppie (Chuck) heeft een nieuw baasje gevonden.
– Toppie (Chuck) is de nacht goed doorgekomen
–  Trixie update
– Stand van de adopties
– Berichten van Estela, Bonita & Archie, Fellow & Tinko, Nangi & Pippa
– De vierkante column van Ton met : “Hoe kunnen we de illegale handel in honden frustreren…”
– De (on)zin van de week gaat over: “Muziek die voor kalmte zorgt”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 7 oktober 2019

.

Arie laat zien dat hij ze gemist heeft

Sara staat al bij het hek want wat haar betreft is er nu wel genoeg afscheid genomen…

Gisteren was het vertrek van Arie en Sara.
.
Hun vakantie zat erop. Inma en Ingrid kwamen de twee schurken halen. Wat waren Arie en Sara blij toen ze de baasjes zagen.  Zo hoort het natuurlijk ook. We hebben onder het genot van een kopje koffie onze ervaringen gedeeld en toen was het weer tijd om afscheid te nemen.

.

.

.

.

.

.

Ik loop met Inma en Ingrid mee naar de auto die voor de camping op de parkeerplaats staat.  Zodra de achterklep open gaat springen Sara en Arie erin. Het lijkt eerst wat krap en een warboel maar al gauw staan ze er allebei goed bij en blijkt er voldoende ruimte te zijn…

.

Tijd om de reis naar huis te beginnen… Tot volgend jaar !!!!!

.

.

.

.

.


.

In Memoriam Joy

Vandaag kregen we dit bericht van Saskia baasje van Joi

.

Beste ton,
Helaas moet Ik vertellen dat joy bij Jullie bekend als Moi 20 sept is ingeslapen.
Ze is 15 jaar geworden, ik heb 7 jaar van haar mogen genieten.
ze was de beste hond die ik ooit had kunnen wensen.
Lief trouw en stond altijd voor me klaar. Ik hoefde haar nooit aan te lijnen. Ze bleef altijd in mijn buurt. Ze word erg gemist. Haar maandje is vreselijk leeg, ik hoop met de tijd weer een hondje uit Spanje te adopteren.
P.s de bench is niet van haar maar mevrouw dook er altijd in als we ergens op visite waren ze vond dat heerlijk knus hahaha ik noemde haar altijd mijn Spaanse muts.

.

Wat was dat vreselijk nieuws… Afscheid moeten nemen van je maatje die al 7 jaar bij je is, hakt er wel in. Ik weet nog als gisteren hoe ik Joi op 12 augustus 2012 ben gaan halen in Spanje en Saskia met haar zoon Tim, Joy kwamen ophalen in Leidschendam.
Joi was de moeder van Toi en Luis, de twee hondjes die zo op haar lijken en die destijds ook allebei een mandje in Nederland hebben gevonden. Natuurlijk weet je dat je altijd je hond zult overleven maar dat maakt het verdriet er niet minder om. We leven met hen mee en kunnen alleen maar hopen dat zij troost kunnen vinden in de wetenschap dat zij bij hen ongetwijfeld die laatste zeven jaar de mooiste jaren van haar leven heeft mogen beleven.
We wensen Saskia alle liefs en veel sterkte bij het verwerken van het verdriet.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 8 oktober 2019

.

Trixie is in veiligheid.
.
Deze middag heb ik Trixie opgehaald en kon ze haar troosteloze leventje aan een touw op de boerderij voor goed gedag zeggen. Het oude boertje had nog ideeën over het houden van honden uit de middeleeuwen en hoe ik dat ook jarenlang geprobeerd heb om dat te veranderen, het moest duren tot hij zelf inzag dat hij niet meer voor de hond kon zorgen. In die tussentijd kon ik niets anders doen dan elke dag te zorgen dat Trixie in ieder geval genoeg te eten en te  drinken had en elke dag die broodnodige aai over haar bolletje kreeg. Al die ellende is nu voorbij. Ze sprong zo achter in de auto en heeft geen moment omgekeken naar haar oude leven. Natuurlijk was ze wat onwennig tijdens het rijden maar de nieuwsgierigheid was te groot en ze wilde vooral niets missen van wat er allemaal onderweg te zien was.

.

Toen we thuis kwamen stond Annerie met onze club al te wachten met de riemen aan klaar om onze ronde te lopen in het bos. Trixie maakte zo met Botas, Pichi, Mia en Flor buiten de tuin voor de eerste keer kennis. Om het gesnuffel wat gedoseerd te laten plaatsvinden zat ik gehurkt en liet Annerie de lijnen steeds een beetje vieren zodat Trixie niet overspoeld zou worden van aandacht. Ze zou bijna in m’n binnenzak kruipen om veiligheid en steun te vinden maar ze liet alles goed toe en toen was het ijs gauw gebroken. Zo liepen we met de nieuwe club van Vijf een ronde door het bos.
.
Hierna kwamen weer thuis en lieten we de honden allemaal los in de tuin. Pichi en Flor vonden het allemaal welletjes zo en gingen gauw naar binnen. Botas en Mia bleven met Trixie buiten spelen. Toen ze hier allemaal genoeg van hadden namen we plaats op de veranda. Voor Trixie een hele belevenis want bij het boertje mocht ze niet in huis komen. Dat ging prima en al gauw nam ze plaats op mijn schoot terwijl Pichi zijn normale plekje op de bank had ingenomen.

.
Toen we daarna naar binnen verhuisden had Trixie het begrepen.
“OK, dat mag hier dus gewoon…”
“Kijk mij nou eens !!!!”

.

Eerst Trixie maar eens lekker bij laten komen. Morgen gaat ze in bad ……

.

.

.

.

.


.

Roxy en Mollie hebben allebei pech
.
Gisteren en vandaag kregen we achtereen volgens het bericht dat de adopties van Mollie en Roxy spaak zijn gelopen.

De baasjes van Mollie lieten weten:

Hi Ton!

Ik heb het er net weer over gehad en we gaan op dit moment niet verder met Mollie…
ik vind het lastig hoor maar als er een andere geïnteresseerde komt voor die lieve hond dan hoop ik dat ze daar een warme plek vindt.
Mocht ik blijven twijfelen kijk ik gewoon tegen die tijd weer of Mollie er nog is. Het lijkt me echt een lieverd

– – – – –  – – –

Het nieuwe vrouwtje in spé van Roxy liet eerder  al weten dat haar man de adoptiekosten te hoog vond. Nu kregen we het mailtje:

Hallo Ton,
Helaas krijg ik mijn man niet zover.
Ik hoop dat er een ander geïnteresseerd is in haar.
Knuffel voor Roxy.
Groetjes

.
.
Toch jammer dat we na zo’n twee weken heen en weer mailen te moeten horen dat ze toch maar niet doorgaan met de adoptie om een reden die eigenlijk al eerder bekend was…. 
.
Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat de baasjes van Mollie in hun eerste mail hadden aangegeven dat ze zich aan het oriënteren waren en dat ze graag meer info over Mollie zouden willen krijgen. Ook is toen aangegeven dat er bij hen nog twijfel zat.

 


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 9 oktober 2019

.
Trixie in bad geweest.
.
We hadden het beloofd en nu heeft Trixie haar bad gehad.  Op de foto proberen we met een grote handdoek het meeste water uit de vacht te krijgen. Ze vindt het allemaal heerlijk… hoe meer er getutteld wordt hoe lekkerder ze het vindt.  De witte haren zijn weer wit geworden en ze ruikt heerlijk. Dat zal een boel schelen als ze vannacht weer bij ons op bed kruipt. Ach ja…..
We zien dat ze meer vertrouwd raakt. Moest ze voorheen het liefst continue op je schoot kruipen…. nu neemt ze ook genoegen met een plekje in de mand naast de tafel.

.

.

.


.

Nog een reiskennel in aantocht. 
.
Vandaag kregen we een berichtje van Corine dat ze nog een varikennel voor ons heeft. Een tijdje geleden heeft zij ook al kennels gebracht en nu heeft ze er weer een.  Geweldig !!!! Zondag zal ze hem meenemen naar IJhorst en aan ons overdragen. Waarom we zo blij zijn met kennels komt omdat ze nogal aan slijtage onderhevig zijn. Niet zozeer als ze met een hond naar Nederland komen maar vooral als ze teruggestuurd worden met pakketpost blijken ze nog al eens beschadigd aan te komen.

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Toppunt van camouflage”

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Ze hebben niets door…. denken dat hij een koe is …”.

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 10 oktober  2019

.

Hermes in de belangstelling maar helaas….
.
Zoals al vaak is gebeurd kregen we vandaag een berichtje van Marcel (Vrienden van Odena) dat een mevrouw belangstelling had getoond voor een hond uit het asiel. Het betroffen deze keer Violeta en Hermes. Nu is Violeta al geplaatst dus hebben we alle info gestuurd over Hermes in de hoop dat hij bij haar een kansje maakt. We hielden de vingers gekruist en duimden voor Hermes. En ondanks dat dit niet meeviel omdat tegelijk te doen…. werd onze moeite niet beloond. Helaas was Hermes toch een maatje te groot. We hebben nog getracht Mollie voor het voetlicht te brengen maar ja … je moet natuurlijk wel een klik hebben met het soort hond en dat was Mollie net niet het geval.  Er wordt dus verder gezocht.

.


.

Toppie (Chuck) heeft een nieuw baasje gevonden.
.
Al enige tijd zochten we naar een nieuw baasje voor Toppie. Vorige week hebben we potentiele nieuwe baasjes van Toppie in contact gebracht met de huidige baasjes. Vandaag kregen we het verlossende bericht van baasje Kevin dat de nieuwe baasjes voor Toppie met hen hadden kennis gemaakt.

Dit is wat hij ons vertelde:

Hallo Ton, het zijn echt hele fijne mensen en wij denken echt geschikt voor Chuck. Ze houden van wandelen en zijn de hele dag thuis voor haar en een heerlijk rustige omgeving zonder te veel vreemde mensen en afleiding. We hebben er echt heel veel moeite mee want we zijn ook aan haar gehecht maar ze gaat er morgen avond naar toe omdat we overtuigd zijn dat dit een goed huis voor haar is. Mocht het daar om wat voor reden toch niet lukken willen we Chuck ook zeker weer terug om voor haar te zorgen! Jullie ook bedankt Ton! Het doet ons echt veel verdriet maar wij denken dat uiteindelijk voor Chuckie dit heel fijn is….het blijft een geweldige hond…

 

 

.

.

 


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 11 oktober 2019

.

.

Namens Naomi, (particuliere opvang van zwervertjes in Spanje) vraag Miranda aandacht voor Nicole. We zoek voor deze leuke jonge dame een baasje.

Naam: Nicole, hoogte 60 cm, geboren januari 2019, Karakter:  zeer lief, sociaal, goed met andere honden en goed met kinderen! leuke gezinshond.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

.

.

.

.


.

.

Hondje die ook het asiel mogen verlaten.

.

Alex

Lori

Steve

..

.

.

.

.

.

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 12 oktober 2019

.

Toppie (Chuck) is de nacht goed doorgekomen
.
Vanmorgen kregen van Dick het nieuwe baasje van Toppie een telefoontje dat Toppie gisteravond goed bij hen was aangekomen en dat zij de eerste nacht prima had doorstaan. Ze hadden haar, op aanraden van de oude baasjes, in een kennel gedaan met het deurtje dicht, maar dat vond ze niet echt pretig. Dat moet dus maar gauw afgelopen zijn. Vanmorgen werd ze tijdens het uitlaten nog geaaid door de buurvrouw en dat vond ze prima. Nu ligt ze lekker bij het baasje en geniet ze van de rust. Daar, waar ze nu woont, is het in tegenstelling tot haar vorige huis waar mensen pal langs het raam liepen, voor haar een stuk rustiger.  Ook raken de baasjes niet zo onder de indruk als Toppie zich even vergist. Rustig laten bekomen van een stressmomentje en dan is alles weer goed. Dit is met recht een Gouden mandje voor haar…

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 13 oktober 2019

.

Vanmorgen in alle vroegte konden we het weekjournaal weer on line zetten zodat u het kunt lezen en rond 10.00 uur verwachten de komst van Corine met de kennel. Maar dat lezen jullie weer volgende week.

.


.

Mocht u nog willen weten hoe Trixie het maakt ???

Ik weet niet of er veel honden zijn die veel beter luisteren dan zij….

.

.

.

.

.


.

.

Stand van de adopties

Naam ——— besluitfase –Formaliteiten—bloedonderzoek—medisch——datum naar
——————-baasje——————————————————-traject———-baasje

Toppie Chuck-afgerond ————————————————————————16 oktober

Trixie———-afgerond ————————————————————————18 oktober

.


 

 

.

.


.

Berichten van …..

.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons deze twee foto’s met een Estela die lekker op onderzoek is. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Marieke, baasje van Fellow en Tinko, laat zien dat nu de vriendschap definitief is.

.

Het heeft even geduurd maar Fellow en Tinko gaan super samen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Veronique, die met hun dochters en kleinkinderen de baasjes zijn van Nangi en Pippa.

.

.

.

Ze laten weten dat ze verhuisd zijn en dat het met die twee ontzettend goed gaat.
Veronique liet nog weten dat zij ook voor Trixie  een plekje vrij zou willen maken ….

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Gjalt, baasjes van Bonita en Archi.

.
Deze keer hebben we de blog van Ellen hieronder vermeld. Het is de moeite waard om die steeds te lezen want de verhaaltjes zijn erg vermakelijk. Nu het gaat om een mogelijk hulpmiddel tegen artrose, is de vermelding in het Dierenmissies weekjournaal niet alleen leuk om maar ook leerzaam…
.
Ellen bedankt !!!

Dierenspullen

  Het is alweer even dat het ’s morgens en ’s avonds wat donkerder is en dus werd het tijd om de verlichte halsbanden voor Bonita en Archie te gaan gebruiken, al moest er voor Archie eerst nog een worden gekocht. Verbeterde versie, je kent het wel, is nu meer een lichtcirkel. Persoonlijk vind ik de ‘slappere’ versie met lichtbolletjes die Bonita heeft leuker. Maar uiteindelijk gaat het erom gezien te worden: dat lukt ze beter dan de gemiddelde fietser en dan heb ik het al helemaal niet over de onverlichte scootmobiels……

.

Omdat Bonita soms wat last heeft van artrose waar in de winter door ons wat meer aandacht aan wordt besteed door bijvoorbeeld een onderhoudskuurtje Synopet, bedacht ik dat een warmtemat  ’s nachts in haar mand ook wel goed voor haar kon zijn. Het is namelijk in de winter redelijk fris in onze slaapkamer. Archie ligt dan op bed tussen/onder/in dekens en dekbed dus die heeft nergens last van.

.

Op zoektocht naar een warmtemat. ‘Die heb je toch zo gevonden?’ Klopt, dat is de kunst ook niet maar afmeting, prijs, veiligheid, recensies, betrouwbaarheid aanbieder, allemaal zaken waar ik op let. En zo duurt het een tijdje voordat je denkt: ‘ik probeer toch DIE’. Wat al impliceert dat het product niet helemaal aan al mijn eisen voldoet. Het grootste probleem blijkt de afmeting te zijn; ze zijn bijna allemaal 35 x 40 en dat is best klein. Als je lang zoekt vind je ook wel grotere maten maar ook meteen voor hele grote bedragen. Het schijnt dat de warmte ook uitstraalt als er een dier op ligt: volgens één recensie lag er zelfs een herdershond op. Knap! De warmtemat toch besteld met in het achterhoofd dat het ook voor de katten gebruikt kan worden.

.

Toen de bestelling binnen was heb ik hem natuurlijk zo snel mogelijk aangezet om te voelen of het werkte en zo ja, hoe warm is warm dan? Dat valt niet tegen. Het is lauwwarm en daarmee zeker voor een dier aangenaam om op te liggen. Suske als proefkonijn erop gezet wat zo goed beviel dat hij nu elke middag een paar uur op het warmtekussen in een stoel ligt. Nee, ik laat hem niet ’s nachts aan wat deze is niet voorzien van thermostaat en ik wil wel rustig kunnen slapen.

.
.
.
.

Nu dus een grotere besteld voor Bonita met 9 standen maar liefst voor dezelfde prijs als het reeds aangeschafte matje. Ik laat weten hoe die Bonita bevalt maar dat duurt een paar weken.

.

https://www.huisdierenpraat.info/blog/dierenspullen

.

.

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 20 oktober 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

“Hoe kunnen we de verkoop van hondjes van illegale handel en broodfokkers frustreren ???”

De 4-kanten column van Ton

Dat het internet HET verkoopkanaal voor dierenhandel is geworden, is een feit. Dat wij gebruik maken van Marktplaats om mensen te bereiken die een hond zoeken is ook een feit. Maar wij verkopen geen honden want die zijn in principe gratis. De adoptieprijs is voor het adoptiegereed maken van de honden inclusief de reis. Een hond is geen ding maar een levend wezen daarom kijken wij ook mee om ervoor te waken dat de matching tussen baasje en hond zo optimaal mogelijk is en dat er geen onrealistische verwachtingen zijn. Zo doen we ook een onderzoekje naar de potentiele baasjes om enige zekerheid te hebben dat we te maken hebben met een geschikt baasje…. Op deze manier doen we ons best voor de hondjes die niets anders kunnen doen dan onze werkzaamheden blindelings vertrouwen.
.

Maar wat gebeurt er als de partij die honden aanbiedt zelf niet te vertrouwen is !!! Dat je te maken hebt met subversieve elementen uit de illegale hondenhandel en of broodfokkerijen.  Dit komt erg vaak voor en eerlijk gezegd geeft dat alle bonafide organisaties die hun best doen om voor stakkers een goed mandje te vinden onterecht een slechte naam. Dat er hard wordt nagedacht over hoe je dit tegen zou moeten gaan blijkt uit een actie in Spanje.

Wat zou er gebeuren als er een boete uitgedeeld zou worden aan een verkoopsite als Marktplaats omdat er daar een hond te koop aangeboden wordt ????
.
Als u zich afvraagt of zoiets mogelijk is, nou dan kan ik u vertellen dat dit in Barcelona een feit is geworden. Zie onderstaand artikel ui Spanje Vandaag

.

BARCELONA – Voor het eerst in Spanje zijn er boetes uitgegeven voor het aanbieden op internet van dieren, met name jonge honden en katten. De gemeente Barcelona heeft de in Spanje populaire advertentiewebsites Mil Anuncios en Vibbo beboet met 150.000 euro voor het toestaan van advertenties waarin dieren te koop worden geplaatst.

Volgens de gemeente Barcelona hebben beide websites die eigendom zijn van de multinacional Schibsted gedurende maanden geen gehoor gegeven aan de oproepen van de Catalaanse gemeente om advertenties met daarin dieren te koop worden aangeboden te verwijderen. Deze zijn in strijd met de gemeentelijke verordening ‘Ordenanza sobre la protección, la tenencia y la venta de animales’ uit 2014.

De gemeente Barcelona zegt dat deze advertenties die met name op Mil Anuncios en Vibbo worden geplaatst het welzijn van de dieren in gevaar brengen’ en ‘willekeurig fokken’ en ‘het in de steek laten’ van honden en katten aanmoedigen. 

Feit is echter dat de illegale verkoop van dieren online een miljardenbusiness is in Spanje en Europa waarbij de winstmarges kunnen oplopen tot wel 2.000% aldus deze krant.

Op websites als Mil Anuncios en Vibbo worden niet alleen honden en katten aangeboden (in alle leeftijdscategoriën maar hoofdzakelijk puppies) maar ook exotische dieren waarvan in feite de handel tussen particulieren verboden is in Spanje.

.

Als dit echt gaat werken … dan is het misschien ook wel iets voor Nederland…

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Juiste muziek werkt stress verlagend….”

.

.

We weten natuurlijk al lang dat muziek rustgevend kan werken. Dat werkt ook bij dieren zo. Het is even uitzoeken welke muziek je er het beste voor kunt gebruiken. Voor het gemak kun je er van uit gaan dat rustige muziek (waar je zelf ook rustig van wordt) ook dezelfde uitwerking heeft op je huisdier.

Hardrock of marsmuziek dus niet…. !!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 202

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com