Dierenmissies Weekjournaal van 14 juli 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met de brief aan Iris waarin haar lot is beschreven met gelukkig eind, zijn we nog steeds op zoek naar nieuw baasje voor Toppie,  doen we verslag van Pichi’s bezoek aan de dierenarts, heeft Xanxan toch geluk na dosis ellende,  verzoeken we om spulletjes te doneren, hebben we leuke updates van baasjes uit het land. In de column hebben we het over een ongelukkige combinatie tussen wielrenners en honden, en de (on)zin van de week delen we genegenheid. En dat is nog niet alles hoor want er valt nog veel meer leuks te lezen. Kijk maar:

– Het beroerde lot van Iris kent gelukkig eind.
– Pichi onder het mes !!!!
– Ook Xanxan heeft geluk na veel ellende..
– Leuk filmpje: “Gedeelde smart is halve smart”
– HOTTER THAN HOT!
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Het bos werd voor Flor ineens een stuk kleiner.
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Honden die het asiel mogen verlaten
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Senna & Ace & Aika, Estela, Sep, Thelma

– De vierkante column van Ton met : “Met de hond naar de Tour de France”
– De (on)zin van de week gaat over: “Genegenheid om te delen”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 8 juli 2019
.
Het beroerde lot van Iris kent gelukkig eind.

.
Lees het onderstaande verhaal. Het is geschreven in de vorm van een brief aan Iris. De brief is uit eerste hand opgesteld door de medewerkers van het asiel en in de sociale media breed verspreid. Natuurlijk hoopten we dat Iris snel een baasje zou vinden. Als u het verhaal leest zult u begrijpen waarom …
Later in de week, op zaterdag, kregen we het goede nieuws dat er zich een nieuw baasje heeft gemeld voor Iris.   

.

.

Brief aan Iris:

Lieve lieve Iris, wat zijn wij geschrokken… waar was je nou!!

Iris een 6 jarig ontzettend lief en sociaal teefje van 46 cm, zwart met grijze snoet, was bij ons in het asiel altijd al een kansloos hondje. Aangevallen door andere honden in de kennel, nog net eruit gehaald, bijgekomen van haar verwondingen, jaren wachten op een huisje in het stressvolle asiel… en dan ineens…. 1 ochtend zit je samen met je kennelgenootjes op het speelterreintje, welke altijd 1 keer in de week even het ´pleziermomentje´is voor jou en de andere honden en dan ineens zien we je niet meer… waar is Iris !!! alle andere honden nog wel… maar jij ? waar ben je…. een rond geknipt gat in de omheining vertelt het verhaal… je bent gestolen…….

Ondanks dat het asiel echt geen pretje is om in te leven…. we wisten waar je was… en je stond gepubliceerd voor een eventuele familie die op je zou vallen… je bent meegenomen naar adoptie feria´s omdat je zo n makkelijk hondje was, met kinderen met andere honden, knuffelig, niet zo groot, rustige energie…. we konden je allemaal goed en dan ineens weten we niet meer waar je bent.. de onzekerheid… en ook de pessimistische gedachten.. iemand die een hond steelt heeft over het algemeen toch niet zo veel goed in petto.. zou je voor hondengevechten gebruikt zijn? wat was de reden dat ze je meenamen ? was jij de enige die door je knuffelige aard naar het gat in het hek liep ? nieuwsgierig naar een aai een lief woordje, welke je al zo lang niet had gehoord ?

weken gingen voorbij, op de website hebben we op ´gereserveerd´gezet…in de hoop dat je teruggevonden zou worden…. want ´elimineren´ op de website was definitief en we hadden nog hoop dat je gevonden zou worden…

…..

en dan gisteren kwam het verlossende bericht! IRIS is gevonden en ze maakt het redelijk goed!!

Wat een opluchting…..je bent aan het bijkomen in een dierenartsen kliniek, maar we willen zo graag dat jij niet meer terug hoeft naar het asiel…

Waar was je dan ? een belletje van iemand in een ´slechte buurt´van Vilafranca…´er zitten een aantal honden op een balkon in volle zon zonder water´. Politie gaat een kijkje nemen met een vrijwilliger van een reddingsteam….. daar zitten ze in de volle zon… een aantal honden te verdrogen… en jij bleek daar 1 van te zijn…. doordat je chip op naam van het asiel stond, kregen wij het nieuws.. Je bleek te zijn gestolen door 1 van de slechtste en meest criminele families van die regio, waarom is nog steeds een vraag… was het voeding voor hondengevechten? en waren ze nog niet toegekomen daaraan ? of was het voor bewaking ? waar je uiteraard niet echt voor dient…. het maakt niet meer uit… Je bent veilig en uiteraard zoeken een we een familie van jou ver weg van het land welke alleen nog maar ellende heeft opgeleverd voor je… een warme mand.. in een groen klein landje .. met lieve mensen.. waar je dan eindelijk na 6 ellendige jaren van de ene ellende in de andere ellende.. eindelijk.. maar dan ook eindelijk…. je leven zou kunnen beginnen…..

je verdient het…
je bent lief…. en je hebt niets raars…
je bent verdorie alleen zo verschrikkelijk onzichtbaar…

.

Het geluk lacht Iris nu toe … Jippie

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.
Dinsdag 9 juli 2019

.

Pichi onder het mes !!!!
.
Het is onze arme manneke… met zijn ruime 10+ jaar de oudste van onze roedel. Dapper en waakzaam maar inmiddels heeft hij al wat tandjes verloren, heeft hij een groeiende moedervlek op zijn hals en een onbestemd bobbeltje in zijn lies, heeft hij wat last van stramheid als hij stil heeft gelegen en heeft hij een gruwelijke hekel aan het knippen van zijn nageltjes. Tja, bij de ene hond is dat nooit nodig en bij een andere hond wel… Dat wij ook nog eens altijd op zandpaden of gras lopen doet de nagels niet op een natuurlijke manier afslijten. Dus het was weer zover… en dat was een mooie gelegenheid om hem eens goed te laten bekijken door de dierenarts.

Hij zou sowieso een roesje krijgen voor het knippen van zijn nageltjes en dat gaf mooi de gelegenheid om hem een soort APK keuring te laten ondergaan. Dus zo gingen we onderweg. Blij dat hij weer eens mee mocht zocht hij meteen de beste plek uit om liggend alles te zien.

.

.

We hadden om 19.30 uur de afspraak bij de dierenarts en waren wat aan de vroege kant. Mooi om even buiten een plasje te laten doen en hem de gelegenheid te geven lekker te snuffelen. Daarna gingen we naar binnen. De dierenarts was nog even buiten met paarden bezig dus liet ik Pichi alvast maar even plaatsnemen op de weegschaal. 9,7 kg. Oeps.. ach dat mag wel hoor …

.

Toen kreeg hij een prikje om te gaan slapen. Het roesje was voor hem een zegen want zo waren de nageltjes zonder stress te knippen en daar door kan hij weer lekker lopen.

.

Vervolgens werden de bobbeltjes eens goed bekeken. Die konden maar beter preventief verwijderd worden. En zo kwam het dat hij dus gelijk onder het mes moest. Twee heuse operaties. Met op beide plaatsen een klein prikje erbij voor een extra lokale verdoving en hopla… een scalpel, chirurgisch schaartje, naald en draad en per plek drie hechtingen…

.

.

.

.

.

.

.

.

Toen nog even naar het gebit gekeken. Daar troffen we een rotte tand die los zat.  Die kun je dan ook niet laten zitten dus ook die …. hopla eruit.

.

.

Hierna kreeg Pichi nog een prikje antibiotica en een prikje om weer wakker te worden. Terwijl ik wachtte tot Pichi weer bij kennis kwam kregen we nog een doosje met antibiotica mee. Twee keer per dag een half pilletje voor vijf dagen…. .

Een beetje groggy maar pijnloos en, in de auto op zijn favoriete plekje liggend, reden we weer naar huis. We moesten hem daar een beetje beschermen tegen het nieuwsgierige enthousiasme van de thuisblijvers die hem met een flinke dosis liefde wilden overladen. Het was goed bedoeld hoor.

.

..


<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Woensdag 10 juli 2019

.

Xanxan heeft geluk na veel ellende..
.

Xanxan

Doordat er momenteel weinig adopties zijn… en het asiel steeds meer inwoners krijgt…. raken de kennels weer (te) vol met allerlei vervelende gebeurtenissen ten spijt.  Zo werd Xanxan slachtoffer van een over gestreste hond die hem aanviel. Nu is hij herstellende en in een tijdelijke opvang buiten het asiel. Het tij is nu gekeerd voor de arme Xanxan. Door lokale publicatie met video met wonden heeft er zich een geïnteresseerde getoond die voor Xanxan zou willen zorgen. Zo blijkt zijn ellende ook  zijn ´uitgang´ te worden. Ook voor hem is er dus een baasje gevonden. Xanxan heeft geluk gehad maar een hond kan ook dood gebeten worden en dat hebben we helaas ook meegemaakt.

 

Reden te meer om iedereen te verzoeken uit te kijken naar nieuwe baasjes voor de vele hondjes die op een baasje wachten. Helpt u ook mee?  Als u iemand kent die voornemens is een hond te nemen… vertel eens van www.dierenmissies.nl.
De kans dat we een leuke geschikte hond voor die persoon hebben zou zo maar kunnen…..

.

.


.

Het bos werd voor Flor ineens een stuk kleiner.
.
Zoals vaste lezers weten is onze Flor nog al bang uitgevallen Vooral voor vreemde mensen. Daarom lopen we alle dagen in alle vroegte in het bos zodat zij ook los kan lopen omdat de kans dan erg klein is dat we iemand tegen komen. Maar ja, alles wat voor haar vreemd is, is per definitie een kleine ramp. Zo liepen we de vaste ronde in het bos tot we ineens een lint tegen kwamen. Honderden meters lint, vermoedelijk om een route uit te zetten, was voor Flor een onoverkomelijke barrière.
Ze bleef er maar naar staren en wilde het liefst meteen rechtsomkeert maken. Pas toen ik een andere deel van bos in liep was ze weer een beetje tot rust gekomen. Toch bleef ze zo bang en schichtig dat ze geen snoepje aan wilde nemen en ook niet haar behoefte durfde te doen.
Waarschijnlijk kwam dat ook omdat we nu pony’s tegen kwamen die voor Botas, Mia en Pichi een leuke afwisseling waren, Flor bleef natuurlijk of afstand….

.

In ieder geval was het lint gelukkig de volgende dag weg gehaald…. tot grote opluchting van Flor. Niks fijner dan op eigen grond, op een matrasje, in het zonnetje te liggen. Dat Pichi naast haar komt liggen is alleen maar gezellig…

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Gedeelde smart is have smart”

.
..

.

.

.

.

Donderdag 11 juli 2019

.

.

HOTTER THAN HOT!
.
De zomer maakt hoogtijden in Spanje en de temperaturen lopen op tot boven de 40 graden! 🥵
Dit is niet te doen voor de honden en samen met de vrijwilligers in Vilafranca hebben wij het volgende bedacht!
Inzamelen van zwembadjes (ook zandbakken kinderen zijn geschikt) zodat ook de viervoeters in de hete maanden nog wat vertier kunnen hebben als ze even uit hun hok zijn! Even badderen op een zaterdag of zondag met wat vrijwilligers op de speelterreintjes (welke normaal gezien in de zomer niet gebruikt worden vanwege de hitte), maar met wat afkoeling kan dit prima gebruikt worden!

.

.
.

Wij willen snel inzamelen zodat ze nog heel de maand augustus en september hiervan kunnen genieten, helpt u mee ? heeft u een oude plastieken zandbak schelp over van uw kind of een ander zwembadje welke niet makkelijk kapot gaat ? brengt u deze dan, te samen met tuigjes (die ook hard nodig zijn) en halsbanden naar 1 van de verzamelpunten! Rotterdam, Gouda, Zevenbergen, Noordwijk, Harmelen of Hengelo. Stuurt u even een mailtje naar dierenmissies@gmail.com voor het precieze adres in 1 van deze steden

.

.


.

.

Verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

📍HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter Een baan is gevonden, maar geen huis…. 😳

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres: miranda_rdam@hotmail.com
en nummer: 06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 12 juli 2019

.

Adoptie van Fellow lijkt gestopt.
.
Helaas kunnen we geen contact meer krijgen met de familie die interesse had getoond in Fellow. Op verzoek van die familie hebben we alle info gestuurd over Fellow en het adoptieproces maar sindsdien blijft het angstvallig stil. Op herhaalde mailtjes krijgen we geen reactie. Hieruit kunnen we alleen maar opmaken dat Fellow deze keer helaas op de kans op een fijne mand misloopt.

Mocht u iemand zijn die een prachtige, lieve, flinke, kroeldoos zoekt… en u had Fellow nog niet eerder opgemerkt … en u wilt meer over hem wil weten… klik dan op één van zijn foto’s om zijn adoptiepagina te bezoeken ….

.

.

.

.

.


.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie heeft nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen een beschermingsdrang laten zien jegens vreemde mannen. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een gehoorzaamheidscursus zou kunnen helpen maar vooral een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen.  Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail  of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes. 

 

 

 

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 13 juli 2019

.

Honden die het asiel mogen verlaten

hond

Body

hond

Mickey

.
.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Nisha

hond

Xanxan

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Iris

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 14 juli 2019

.

.

Naam                             Besluitfase             formaliteiten       bloed              medisch        datum
                                              baasje                                                   onderzoek        traject       reis naar NL

Annie  ———————in ijskast—————xxxxxxxxxx——xxxxxxxxx——-xxxxxxx——xxxxxxxxxxxx

 

 

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 21 juli 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Len en Jos, baasjes van Senna, Ace en Aika deelde met ons de favoriete bezigheid van Senna.

Aika

Senna

Ace

.
.

.

.

.

.

.

.

.

Senna's favoriete bezigheid 😄

Geplaatst door Jos Verberne op Dinsdag 9 juli 2019

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons een beeldverslag van de laatste tijd.

De foto’s zijn genomen op de volgende locaties: Thuis en plantsoen voor de deur, onderweg en tijdens de scouting BBQ Muurbloemweg, Graffity in wc Kijkduin in een deel wat gesloopt gaat worden voor nieuwbouw.

Zoals jullie zien… aan aandacht heeft de mooie Estela geen gebrek.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Marga, baasje van Draga en Sep en kleine Tukker, laat zien hoe met Sep is na 1 jaar Nederland

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Een jaar geleden viel Marga’s oog op Dic. Liefde op het eerste gezicht en zodra hij bij Marga mocht komen wonen kreeg hij de naam Sep. Die naam draagt hij met trots en dat hij ook hier vriendjes genoeg heeft kunt u op het filmpje zien.

.

Hoi Ton, onze geweldige Sep woont vandaag precies een jaar bij ons! En nee, we hebben hem niet teruggestuurd naar Spanje maar dit is op een kurkdroog veldje in Doetinchem 😉😄

.

.

.

.

.


.

Roelie, baasje van Thelma, stuurde ons dit zoekplaatje

.

,

.

.

.

Thelma houdt van bloemen.
Kunt u haar vinden?.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Met de hond naar de Tour de France.???

.

Dat het leuk is om met je hond op vakantie te gaan .. nou daar kunnen we uit eigen ervaring uitgebreid over vertellen hoor en met ons, nog duizenden baasjes.

Hoe leuk is het niet om, als je in Frankrijk bent en er is toevallig een etappe van de Tour de Frans bij je in de buurt, om daar dan eens naar toe te gaan?  De gekte meemaken van de Tour is een hele belevenis en daar zijn elke dag weer nieuwe beelden het bewijs van. Duizenden mensen staan aan de kant van de weg om de wielrenners aan te moedigen.  Halve campings ontstaan er langs de weg en het aantal campers, caravans en tentjes zijn niet te tellen. Vaak staan die er al een dag van te voren om vooral de beste plaats, dicht bij de rijbaan, te hebben om alles goed te kunnen zien.

.

O ja, en dan heb je ook de baasjes die hun hond mee hadden genomen op vakantie. Tja, het hele huishouden inclusief hond zijn klaar voor het passeren van de renners. Vaak is het tijdens de Tour erg warm in Frankrijk. Nu zijn de beste plaatsen op of nabij een top van een berg waar de renners, zwoegend en langzaam rijdend, de berg op klimmen. Of  de hond dan net zo enthousiast is om net als de baasjes daar in de bloedhitte en verzengende zon te wachten op de renners… dat kun je je afvragen. Maar ja de baasje doen zich te goed aan koele biertjes en wijntjes want dat hoort bij Frankrijk.
.
Helaas gaat het nog al eens fout bij een wielerwedstrijd tijdens het passeren van de renners en blijkt de combinatie van honden renners niet zo gelukkig. kijk maar …

Agostinho

.
Op 30 april 1984 rijdt Joaquim Agostinho de Ronde van de Algarve. Ago, al 42 jaar, draagt de leiderstrui van de ronde door zijn Portugal. Agostinho sprint in de vijfde etappe vol mee. Maar een hond steekt over. Agostinho valt er over het dier. Agostinho komt door de val te overlijden.
.
Marcus Burghardt reed in 2008 tijdens een afdaling frontaal tegen een hond op. Burghardts wiel klapte dubbel en hij rolde als het ware van zijn fiets. Ook de hond bleef gelukkig ongedeerd.
.
4 juli 2010. We zijn hartstikke trots dat dit keer de Tour in Nederland mocht starten.

SCHOUWEN-DUIVELAND – Een toerist die niet de discipline kon opbrengen om zijn hondje aan de lijn te houden, was op de zondagmiddag de aanleiding van een valpartij geweest in de Tour de France. De hond liep opeens het parcours op. Renner David Millar kwam ten  val maar kon gelukkig later weer aansluiten bij het peloton. Het hondje kwam met de schrik vrij.

.
20 juli 2012. Tijdens de 18e etappe van de tour komt  Philippe Gilbert ten val door een loslopende hond.
Na zo’n 120 kilometer koersen, liep er plots een grote zwarte hond de weg op tussen het peloton.  Behalve Gilbert kwamen ook de Rus Denis Mentsjov en de Fransman Arthur Vichot ten val. De Belg rende briesend af op de eigenaar van de hond om zijn ongenoegen te uiten. .
.
.
.
22 mei 2016. Ronde van Noorwegen
Een loslopende hond heeft een lelijke valpartij veroorzaakt in de Ronde van Noorwegen. Toen het peloton in volle vaart voorbij reed, rende de hond plotseling de weg op. Ontwijken ging niet meer: een aantal wielrenners kwam lelijk ten val.
.
.

.

.
10 juli 2017. Degand trok er alleen op uit voor een ritje op de eerste rustdag van de Tour, die de eerste volle week in koers al tal van valpartijen en geblesseerde wielrenners opleverde. ,,Plotseling kwam een dalmatiër uit de tuin van een woning aangelopen”, liet Degand weten. ,,Ik kon hem niet meer ontwijken, hij liep recht in mijn wiel en ik kwam ten val.”
.
Ach en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nee, als je per sé met je hond naar een wielerwedstrijd wilt gaan kijken… Zorg dan voor een goede riem of tuigje. De drukte, aparte geluiden zoals gejoel van publiek, claxons van de auto’s in de tour en het zoevende geluid van de fietsen kunnen de hond laten schrikken… maar dat kan natuurlijk elk kind wel begrijpen.
Hoe kan het dan toch nog fout gaan ????
Massa hysterie en te veel alcohol ???

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
“Genegenheid om te delen”

“Hoe meer zielen hoe meer vreugd !?!?!”.

.

.

.

Het delen van genegenheid is het mooiste dat er bestaat …

Ja toch ?!?!?!

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 20 juli tot 14 augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019ierenmissies Weekjourn

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com