Dierenmissies Weekjournaal van 14 mei 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal hebben we gezien dat Camilla en Koning Charles van hondjes houden, is de vakantie van Lizzy begonnen, heeft Sunny een plekje gevonden, zoekt de politie weer getuigen, blijkt een Italiaanse dierenarts een schurk en hopen we dat de nieuwe dierenwet ook een ‘dierenhoudverbod’ voor het leven mogelijk maakt. In de column vragen we nieuwe baasjes wat geduld te betrachten zodat hun nieuw geadopteerde huisgenootje kan wennen aan de nieuwe situatie en ide (on)zin van de week zijn er geen grenzen aan de mogelijkheden van een hondenhok. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Camilla houdt van asielhondjes
– 
De vakantie van Lizzy is begonnen.
– Sunny heeft een plekje gevonden
– Rond 13.30 uur arriveerde Sunny bij Huis voor dieren….

– Politie: getuigen gezocht naar kattenhater…

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Italiaanse dierenarts brengt piepjonge aapjes met camper naar Nederland, ‘toestand zorgelijk’
– Laat de nieuwe dierenwet ervoor zorgen dat een houdverbod werkelijkheid wordt.
– Nieuwe koppies op de site
– Berichten van baasjes: Lucy, Estela

– Leuk filmpje: 100 Leuke videofragmentjes 
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Geef een geadopteerde hond de tijd om de gewenste huishond te worden. 
– De (on)zin van de week: Dit geeft een ritje met de motor een nieuw karakter … 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 7 mei 2023

.

Koningin Camilla is ook erg begaan met asielhondjes.

Natuurlijk heeft de  hele wereld gekeken naar de kroning van koning Charles III. Verblindt door alle pracht en praal wist je gewoon niet waar je naar moest kijken. Gelukkig dat de Telegraaf een artikel had gewijd aan de jurk van Camilla. Daar stonden haar twee kanjers op geborduurd.  Wij werden door Golida, baasje van Olly, gewezen op dit artikeltje. Het is toch erg leuk dat je zo net iets meer te weten komt over Camilla. Tja en als dat dan over hondjes gaat dan is het natuurlijk ook erg leuk om daar iets over te schrijven.

Haar twee honden, Bluebell en Beth, zijn Jack Russell terriërs. Ze adopteerde eerst in 2011 Beth en een jaar later Bluebell bij het dierenasiel in Battersea, een plek die ze regelmatig heeft bezocht.

Dit is toch weer leuk om even te melden ….

.

.

.

.


.

Maandag 8 mei 2023 

.

De vakantie van Lizzy is begonnen.
.

Het leek er even op dat Lizzy misschien al wel op de zondag zou komen maar baasje heeft laten weten dat ze het niet redt op de zondag dus werd het vandaag 11.00 uur. Haar weekje vakantie is begonnen en natuurlijk gingen we haar lekker verwennen.

Lizzy was meteen weer thuis. Lizzy vindt het wandelen in het bos prachtig en neemt daar dan ook alle tijd voor. En af en toe een stukje gras erbij kan ook geen kwaad.

Daarnaast heeft ze een heerlijk eigen willetje want als ze genoeg heeft van het wandelen dan gaat ze naar huis … en dat weet ze feilloos te vinden.

Dat ze zich volledig thuis voelt zie je ook als Annerie thuis komt van het boodschappen doen. Net als ons eigen roedeltje doet ze mee aan het begroetingsritueel.

.

.


.

.

Dinsdag 9 mei 2023  

..

Sunny heeft een plekje gevonden.
.
Vorige week hebben we verteld dat Sunny na 4 weken in Nederland te zijn, op zoek moest naar een nieuw baasje omdat ze te energiek was en te veel aan de lijn trok. Sunny had van haar baasjes geen officiële volledige 8 weekse gehoorzaamheidcursus gekregen en werd de handdoek na vier weken in de ring gegooid. Dit is echt veel te kort om te kunnen beoordelen of een hondje wel of niet geschikt is. Immers moet je hier minimaal 3 maanden voor uit trekken. In ieder geval waren de baasjes niet fysiek in staat om Sunny, van 1,5 jaar, die sturing te geven die ze behoefde.  Tja, dat was natuurlijk een enorme tegenvaller en ga dan maar eens vlug een nieuw baasje vinden. Toen we twee weken later nog geen nieuw baasje hadden gevonden kregen we het bericht dat ze zo spoedig mogelijk weg moest omdat de baasjes het niet meer aankonden. Hierop werden alle registers opengetrokken en ook gekeken naar een noodopvang.
Zo kregen we via het informele circuit van Suus het berichtje dat Huis voor dieren voor Sunny een plekje hadden.  Zij zijn net als wij, afhankelijk  van donaties om hun werk te kunnen doen. Zij zijn ook een ANBI (goede doelen) stichting  die zich belangeloos inzetten voor hondjes in nood. Hoe geweldig is het niet dat zij zich bereid verklaarde om Sunny te helpen. Natuurlijk is dat geen definitieve plek maar wel een plekje waar ze zich zelf kan zijn, tegelijk de training krijgt om netjes aan de lijn te lopen en waarbij ondertussen wordt gezocht naar een nieuw definitief baasje. Omdat Suus op dit moment op vakantie is heeft ze haar collega Arzu verzocht om de honneurs waar te nemen en Sunny op te vangen. Hoewel Suus enkele dagen later al weer terug zou zijn van vakantie wilde ze Sunny niet langer laten wachten op een herplaatsing.  Nu krijgt Sunny morgen bij Suus en Arzu in Almelo, een nieuw start.
Suus, namen Sunny, hartelijk dank !!!!!!!!!

.

.


.

.

Woensdag 10 mei 2023.                                                .

.

Rond 13.30 uur arriveerde Sunny bij Huis voor dieren….

.

Dat Sunny hier blij is hoeft verder geen betoog. 

.

.


.

Meldpunt 144

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 10 mei  2023

.

.

Italiaanse dierenarts brengt piepjonge aapjes met camper naar Nederland, ‘toestand zorgelijk’

Een Italiaanse dierenarts heeft in het afgelopen weekeinde met zijn camper vier piepjonge aapjes naar Nederland gebracht. De pasgeboren dieren waren in beslag genomen bij een controle aan de grens van Italië met Slovenië en hadden specialistische zorg nodig die de Stichting AAP in Almere kon leveren.

Eén aapje is onderweg overleden aan longproblemen. De andere drie dieren zitten nu in quarantaine bij het opvangcentrum in Almere, aldus een woordvoerder van AAP.

De Italiaanse verkeerspolitie nam de drie witoorpenseelaapjes en een witgezichtoeistiti in beslag. Het jongste dier bleek pas twee weken oud te zijn. De dierenarts, verbonden aan de Italiaanse Universiteit van Udine, stelde vast dat de beestjes alleen met speciale medische zorg konden overleven.

Met hulp van het instituut voor herstel van wilde dieren in zijn land maakte hij zijn camper gereed voor de reis naar Almere. De twee jongste dieren lagen in een couveuse. Voor de andere twee apen was een babyverblijf ingericht.

Longproblemen

De drie aapjes in Almere worden behandeld aan longproblemen. Hun toestand is stabiel maar zorgelijk, aldus AAP. De stichting is op zoek naar soortgenoten die als adoptieouders kunnen fungeren. Veel dierentuinen in Nederland hebben wel penseelaapjes en oeistiti’s. Er is in Italië een onderzoek ingesteld naar de handelaren in de kleine aapjes.

.

bron hart van Nederland

 


.

.

Vrijdag 12 mei 2023

.

Laat de nieuwe dierenwet ervoor zorgen dat een houdverbod werkelijkheid wordt. 

Donderdag 11 mei is het langverwachte debat in de Tweede Kamer over – onder meer – straffen bij dierenmishandeling. Hierin zal de wetswijziging worden besproken die eindelijk de mogelijkheid biedt tot het opleggen van een levenslang houdverbod. Karen Soeters van House of Animals:

“Het is ontzettend belangrijk dat een levenslang houdverbod mogelijk wordt gemaakt als zelfstandig opgelegde maatregel. Het dossier Bert’s Animal Verhuur maakt pijnlijk duidelijk dat het anders dweilen is met de kraan open, met alle gevolgen voor de dieren.”

.

Al in 1998 zijn bij het dierenverhuurbedrijf van Bert R. de eerste overtredingen geconstateerd. Het dossier van de NVWA over dit bedrijf bevat schokkende rapportages, zo blijkt uit een Woo-verzoek van House of Animals.

Beeld: NVWA

Dierenartsen beschrijven het leed dat ze aangetroffen: extreem doorgegroeide hoeven, zieke en gewonde dieren die geen of onvoldoende zorg krijgen en extreem ondervoede, magere dieren.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Er ligt bedorven voedsel, de huisvesting voldoet niet aan de wettelijke eisen en dieren worden aan alle weersomstandigheden blootgesteld, zonder schuilmogelijkheden.

House of Animals wil houdverbod voor Bert’s Animal Verhuur
Beeld: NVWA

Ook stelde de NVWA vast dat het sterftecijfer van de dieren op het bedrijf extreem hoog is. Men vindt zelfs een dood paard in de sloot.

Beeld: NVWA

Dat Bert’s Animal Verhuur niet voornemens is te stoppen, blijkt uit het feit dat House of Animals het bedrijf eind april hen wederom betrapte op het illegaal verhuren van dieren, ditmaal in België. Bert’s Animal Verhuur mag op last van de rechter sinds 2019 geen dieren meer verhuren, dus deze zoveelste overtreding betekent dat de dwangsommen inmiddels zijn opgelopen tot een half miljoen euro. Karen Soeters:

“Op dit moment past de NVWA bestuursrecht toe, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de situatie. Na 25 jaar proberen te ‘verbeteren’ mag duidelijk zijn dat het niet werkt. Er moet per direct strafrecht worden toegepast. En ik hoop heel erg dat de nieuwe wetgeving wordt aangenomen, zodat mensen als Bert een definitief houdverbod opgelegd kunnen krijgen. Want dat blijkt de enige manier om dit ernstige dierenleed definitief te stoppen.”

.

Beeld: NVWA

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bron Animals Today.

.

 

Zaterdag 13 mei 2023

.

Nieuwe koppies op de site

Dit is Bimba, teefje, geboren 01/04/2022, mix van mix, 12 kg, 49 cm hoog en 54 cm lang. Bimba woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Speels en actief zoals een jonge hond moet zijn. Nieuwsgierig en tikje verlegen, is gek op rennen, goed en lief met andere honden, goed met kinderen en volwassenen. Ze loopt wat langzaam aan de lijn omdat ze dat nog niet zo gewend is.  Achtergrondinformatie: Samen met Niebla achtergelaten bij asiel door een man die beiden weg haalden bij een boer die hen wilde doden omdat hij door hoge leeftijd niet meer voor de dames kon zorgen.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Bimba te bezoeken

 

.


.

.

Dit is Niebla, teefje, geboren 01/06/2021, mix van een mix, gewicht 10 kg, 44 cm hoogte en 49 cm lang. Niebla woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Lief  en goed voor kinderen en volwassenen. Goed met alle andere honden, is speels en leergierig. Ze loopt wat langzaam aan de lijn omdat ze dat nog niet zo gewend is Heerlijk karakter. Achtergrondinformatie: Samen met Bimba achtergelaten bij asiel door een man die beiden weg haalde bij een boer die hen wilde doden omdat hij door hoge leeftijd niet meer voor de dames kon zorgen.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Niebla te bezoeken

.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 14 mei 2023 

.

Vandaag komen Arie en Sara weer logeren.

Omdat het weekjournaal al op zaterdagavond gepubliceerd is. Hiervan komt een verslag in het volgende weekjournaal.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

100 Leuke videofragmentjes ….

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

 Anne Marie, baasje van Lucy, laat weten dat Lucy tijdens vakantie even mocht logeren bij dochter …

.

Hallo Ton en Annerie,
Tijdens mijn vakantie heeft Lucy gelogeerd bij mijn dochter, haar vaste oppas plek.
Ze is verwend door mijn kleinkinderen met een extra dekentje maar poes Dikkie heeft vanaf het begin laten weten dat hij de baas is en Lucy’s plaid in beslag neemt ????
 Ik kreeg tijdens mijn vakantie knuffels van een bruine Lucy ook een ‘ tweedehands ‘ hond.
Groetjes Anne Marie

.

.


.

Jeane Piere, baasje van Estela, laat zien dat ze zien dat ze ondanks haar leeftijd ook af en toe wil spelen. .

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

.

Geef een geadopteerde hond de tijd om de gewenste huishond te worden. 

.

Gelukkig komt het maar zelden voor dat een hond niet de tijd van drie maanden krijgt om zich helemaal thuis te voelen bij een nieuw baasje. Natuurlijk kan het altijd voor komen dat door omstandigheden een geadopteerde hond toch uit moet kijken naar een nieuw baasje. Het overlijden van de eigenaar of onvoorziene medische omstandigheden kunnen een valide reden zijn om een herplaatsing te moeten regelen. De verantwoording voor het vinden van een nieuw plekje ligt in principe bij de eigenaar maar vanzelfsprekend doen wij er alles aan om zo’n herplaatsing zo snel mogelijk waar te maken. Omdat wij niet onmiddellijk een plekje voor een herplaatser hebben kan dit enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd blijft de hond bij het baasje. Dit is in het adoptiecontractje overeen gekomen.

Om onnodig leed te voorkomen voor baasje en hond, kijken we we mee met de keuze die men maakt bij uitzoeken van een geschikte hond. Als een hondje nog training nodig heeft is het van belang dat de potentiele baasje ervaring heeft in de opvoeding van een hond.

.

Hierbij moeten we af gaan op wat het potentiële baasje ons vertelt tijdens het adoptieproces.  Helaas blijkt in incidentele gevallen de realiteit niet overeen te komen met hetgeen is voorgespiegeld. Immer, en zeker bij jonge honden die nog basisvaardigheden moeten leren, wordt aangeraden om met de hond een gehoorzaamheidscursus te volgen bij een erkende hondenschool.

.

Men moet er van doordrongen zijn dat een adoptiehondje altijd een rugzakje heeft. Dit hoeven geen onoverkomelijke issues te zijn maar wel iets waar men altijd rekening mee moet houden. Vaak kan dit wat verlegenheid of bangig gedrag zijn als gevolg van een vorig leven en ervaring met minder lieve mensen. Als er zaken zijn zoals een bijtverleden of agressief asociaal gedrag jegens andere honden dan zal een dergelijke hond niet aangeboden worden voor adoptie.

.

.

Zodra een hondje in Nederland aankomt en een baasje maakt kennis met hun nieuwe huisgenoot, is er meteen een klik. Dit moment is goud waard en een prille band staat op het punt om een heerlijke relatie te worden waarbij het hondje nimmer het baasje zal teleurstellen. Een geadopteerde asielhond, die een baasje heeft gevonden die voor hem zorgt en veiligheid biedt, zal het baasje nooit verlaten. De band die dan bestaat laat zich zien door onvoorwaardelijke trouw.  Dit aandoenlijke feit hebben we zelf al honderden malen mogen aanschouwen.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dit geeft een ritje met de motor toch wel een heel nieuw karakter …

.

.

Het is even knutselen maar dan heb je wel een super hondenhok op wielen. ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 8 tot en met 15 mei 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com