Dierenmissies Weekjournaal van 16 april 2017 Paaseditie

mandjeBeste mensen,

Afgelopen week was de aanloop naar het Paasfeest en nu is het zover. Natuurlijk krijgt u onze Paaswensen en is er een crowdfundingsactie voor Quinco gestart, is Trevor gered van de straat, blijkt je kind ook niet veilig te zijn bij een dierenmishandelaar, geven we meer inzicht in de eisen die aan adoptiebaasjes worden gesteld en is er nog veel meer te lezen…  Kortom: leuke, informatieve, soms roerende en spannende onderwerpen, met foto’s en videofragmenten. Alle reden om met ons de Dierenmissies week mee te maken door dit in weekjournaal te lezen over:

  • Hulp gevraagd voor Quinco !!!
  • Het profiel van een dierenmishandelaar
  • Vervolg vakantie van Mosca en Albert.
  • Goed nieuws uit Spanje is het vermelden waard
  • Met Albert gaat het weer prima.
  • Met vijf lijnen lopen is te doen
  • Trevor van de straat gehaald
  • Nog even aandacht voor Spark
  • Wie kunnen er bij Dierenmissies een hond adopteren ?
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Wij doen eigenlijk hetzelfde”.
  • De (on)zin van de week over: “Je bent gek als je een hond neemt” 
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Bed&Breakfast met hondenopvang in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’ uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’ 
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

indystukje3.

Maandag 10 april 2017

.

.

.

quicoHulp gevraagd voor Quinco !!!

Crowdfunding! Quico: 7 jaar en jaren aan de ketting gelegen in een donkere garage. Wie kan er 1 (of meer) euro’s missen om hem te helpen naar een fijne toekomst (500 euro nodig)? #sharingiscaring #crowdfunding #adoptantgezocht

Voor donatie:

https://www.4just1.com/project/1313

 

Quico is een lieve en sociale labradormix. Een reutje van 7 jaar dat met smacht zit te wachten op een leven in huis. Intelligent, energiek en goed met andere honden behalve met ongecastreerde reuen. Dit omdat hij zelf nog niet gecastreerd is.

7 jaar geleden heeft hij als pup een tijdje in huis geleefd. De vrouw des huizes bleek allergisch en omdat ze hem niet weg wilde doen, is hij naar de tuin verplaatst. Daar bleef hij janken omdat hij bij mensen wil zijn. Dit tot ergernis van de buren die nogal rigoureuze oplossingen voorstelden. Het gezin wist niet wat te doen en heeft hem uiteindelijk in een donkere garage aan een korte ketting gelegd om overlast te voorkomen

Een Spaanse vrijwilliger, eerder verbonden aan het voormalige asiel Odena, kwam hem op het spoor. Zij heeft de mensen weten te overtuigen de hond af te staan zodat hij een beter leven tegemoet kan gaan.

93a011e267ef2ea2a4e4fbeccf3fcacbZij heeft een tijdelijke sponsor gevonden zodat Quico de komende drie weken  in het pension kan verblijven waar ook de laatste Odena honden zitten. Gelukkig geen gemeente asiel dus voor hem.

De volgende stap is om hem te laten castreren. Het zoeken van een adoptant en hem reisklaar maken (analyses, vaccineren, chip en paspoort). Voor dit alles is een crowdfunding gestart. Iedere euro maakt dus echt het verschil in het leven van deze hond!

Onderstaand de link naar zijn crowdfunding pagina.

https://www.4just1.com/project/1313

Natuurlijk hopen we dat Quinco direct door een baasje geadopteerd zal worden. Dan zal het adoptiebedrag (365 euro) alle noodzakelijke kosten dekken om hem adoptiegereed te maken en hem zo spoedig mogelijk naar Nederland te laten komen.  Mocht u meer info over een eventuele adoptie van deze boy willen, aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.  

.

.stukje2 dubbel

Dinsdag 11 april 2017
.

.

.

.

Het profiel van een dierenmishandelaar
.
Steeds wordt er meer bekend over de gemiddelde dierenmishandelaar. “Wie is hij?”  en “Hoe kunnen we hem vinden?”   Waar vind je ze en wat brengt hen tot die daad? De wetenschap helpt een handje. Kortom het is de moeite waard om dit artikel te lezen…

Afgelopen vrijdag is het rapport ‘Aard van het beestje’ door de minister van Veiligheid en Justitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Het rapport zal worden gebruikt om toekomstscenario’s te ontwikkelen voor de aanpak van dierenmishandeling en –verwaarlozing van gezelschapsdieren. In het onderzoek dat gedaan is door criminologen Anton van Wijk en Manon Hardeman is nagegaan in hoeverre er kenmerken, achtergronden en risicofactoren van plegers van dierenmishandeling zijn te onderscheiden in Nederland.

dierenmishandeling

Foto: Politie

Aard van het beestje’ is het eerste grote Nederlandse onderzoek naar dierenmishandelaars. Van Wijk en Hardeman namen 97 gevallen van dierenmishandeling onder de loep. De leeftijd van de dierenmishandelaars varieert van 7 tot 85 jaar. De gemiddelde leeftijd ten tijde van de dierenmishandeling ligt op 34 jaar. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen maken zich schuldig aan dierenmishandeling. Het vooroordeel dat veel van de mishandelingen plaatsvindt in aso-wijken wordt door dit onderzoek onderuit gehaald; dierenmishandeling komt in alle milieus voor. De dierenmishandelaars zijn grofweg in twee groepen op te splitsen; die met en die zonder problemen. De laatste groep dierenmishandelaars heeft meestal geen werk en bij hun zijn de financiën een probleemgebied. Verder hebben de mishandelaars problemen op sociaal gebied en hebben zij last van impuls- en agressieproblemen. Motieven voor dierenmishandeling die in dit onderzoek naar voren zijn gekomen zijn: afreageren van eigen boosheid en frustratie, intimideren, manipuleren en straffen.

De maximale straf die kan worden opgelegd voor dierenmishandeling op basis van de Wet dieren is een gevangenisstraf van drie jaar of een geldboete van € 19.500. Daarnaast is er ook nog een bepaling in het Wetboek van Strafrecht (artikel 350 lid 2) die het opzettelijk doden, beschadigen, onbruikbaar maken of wegmaken van een dier dat (gedeeltelijk) van een ander is strafbaar stelt. Op overtreding van dit artikel staat dezelfde straf als voor overtreding van de Wet Dieren, te weten: een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of een geldboete van maximaal € 19.500. In de periode 2011-2014 zijn 1143 dierenwelzijnszaken geregistreerd, hieronder vallen dierenmishandelingszaken, maar bijvoorbeeld ook zaken met betrekking tot dierenverwaarlozing. In 2011 ging het om 66 gevallen van dierenmishandeling, in 2014 is dit aantal opgelopen naar 311. Deze stijging heeft te maken met het openen van het telefoonnummer 144 en de opkomst van de taakaccenthouders dierenwelzijn bij de politie. Dit aantal zaken is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg, omdat veel van het dierenleed zich achter de voordeur afspeelt en dus onzichtbaar is voor de buitenwereld. In Nederland zijn er 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten, toch komt bij de onderzochte zaken dierenmishandeling bij honden het meeste voor, zij worden immers door hun baasje uitgelaten waardoor een eventuele mishandeling wel zichtbaar is. Het zijn vaak derden die melding maken van dierenmishandeling. De onzichtbaarheid speelt helemaal bij nog kleinere dieren zoals konijnen, hamsters en cavia’s.

Dieren die vanuit een impuls worden mishandeld komen vaker bij de dierenarts. In de meeste gevallen brengt de partner van de dierenmishandelaar het dier dan naar de arts. Dierenartsen herkennen dierenmishandeling vaak niet, zo laat Nienke Endenburg, GZ-psycholoog en coordinator van het vak Forensische Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht, aan De Volkskrant weten. Ook kan het voorkomen dat zij bang zijn om de baasjes van hun klanten te beschuldigen. Met de oprichting van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling dat voor dit jaar op de planning staat hoopt Endenburg dat dierenartsen vaker melding zullen maken van eventuele dierenmishandeling. In maar liefst 70% van de gevallen gaat dierenmishandeling gepaard met huiselijk geweld. Dierenmishandeling vormt hiermee en belangrijke signaalfunctie: hier is meer aan de hand.

Bron: De Volkskrant en het rapport ‘Aard van het beestje’ ©AnimalsToday

.

.flap stukje4

Woensdag 12 april 2017

.

.

.

Vervolg vakantie van Mosca en Albert.
.

20170412_175245

onderweg naar de dierenarts Marita van Dierenkliniek Den Kaat te Balkbrug

20170412_180144

Even op zijn beurt wachten terwijl er zoveel vreemde luchten zijn…

Terwijl de vakantie hartstikke leuk gaat en Mosca en Albert zichtbaar genieten van hun tijd bij ons in het bos, was het wel flink schrikken toen we bloed in de ontlasting van Albert zagen. Gelukkig heeft de dierenarts ons gerust kunnen stellen. Albert blijkt wat onrustige darmen te hebben als gevolg van een infectie. Hij lijkt verder prima in orde. Een antibiotica kuur van 6 dagen moet hem helpen bij het herstel van de darmwand.

.

.

.

.

.

.imagesYMU55D0K stukje1
Donderdag 13 april 2017

 .

.

.

.

Goed nieuws uit Spanje is het vermelden waard
.
Stapje voor stapje komt Spanje los van wrede gewoonten jegens dieren.  In het weekjournaal van 2 april jl  berichtten we u dat in Torroella de Montgri de honderden jaren oude Correbous festiviteiten waren verboden. Voor uw informatie: daarbij werden ‘voor de lol’ de horens van stieren in brand gestoken.

piepvandaag-vuurstier-1Nu kunnen we u melden dat ook in de gemeente Algemesi het feest van de ‘vuurstier’ is verboden. Maar we zijn er nog lang niet. In 2015 werden de becerradas, stierengevechten met stieren jonger dan 2 jaar oud, ook gestopt in Algemesi. Deze Spaanse gemeente maakt vorderingen, maar er is nog veel werk aan de winkel: helaas blijven de stierenrennen van Algemesi nog wel bestaan. De gemeente blijft steeds geld pompen in dit soort evenementen. Ook worden er stierengevechten gehouden: ieder jaar in september vinden de novilladas (stierengevechten met stieren van tussen de 2 en 3 jaar oud) plaats. Al 30 jaar worden dode stieren uit de arena gehaald en in de straat er direct naast gelegd. Daar wordt het dier opgehesen en in een vrachtwagen geschoven. Vóór het dier opgetild wordt, mogen kinderen zich echter vermaken met de stier door deze onder te spuiten met onder andere nepsneeuw. Een schokkend gezicht.

Tegelijkertijd kunnen we u ook het goede nieuws melden dat het stierenvechten, in de toeristenstad Marbella, zijn langste tijd heeft gehad. Gelukkig is er daar geen  financiële prikkel meer om dit oude ritueel in stand te houden.
.
De stierenvechtarena van Marbella zal niet langer gebruikt worden voor stierengevechten. Het bedrijf El Toreo S.L., dat de arena beheert, wil niet langer verantwoordelijk zijn voor het gebouw, dat niet meer rendabel is. Daarnaast is er weerstand op dit soort evenementen vanuit de lokale overheid en werd eerder het verspreiden van informatie over het stierenvechten via de radio verboden. Dit heeft de licentiehouder doen inzien dat er nauwelijks aan het stierenvechten te verdienen valt in Marbella.

Daarnaast stelde de gemeentelijke politieke groep CSSP-Podemos als voorwaarde dat ze de begroting voor 2017 alleen zouden steunen als de arena een plaats werd voor iedereen en onder beheer zou komen van de gemeente. De arena zou dan voor allerlei soorten evenementen gebruikt worden, met uitzondering van stierengevechten. Dit heeft voor meer druk gezorgd op het bedrijf dat de arena runde. In de toekomst zullen er bloedvrije evenementen gehouden worden en er wordt hiervoor geld vrijgemaakt vanuit de gemeente. Het idee is dus om de arena te gebruiken als een nieuwe culturele ruimte voor iedereen. In de zomer zullen diverse concerten gehouden worden.

piepvandaag-balearenVoorts komt het einde van het stierenvechten steeds dichterbij op de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen! In het kader van onze campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) hebben we een voorstel ingediend bij het parlement van de Balearen om het stierenvechten te verbieden. De kans is zeer groot dat het voorstel daadwerkelijk wordt aangenomen, omdat we momenteel op de steun kunnen rekenen van de meerderheid van de partijen in het parlement. Met een verbod zou de Balearen de derde deelstaat in Spanje worden die het stierenvechten verbiedt.

(Bron: AnimalsToday)

 .

 

===================================================

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senior verlagen.

Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

================================

.

.

.stukje1 mini

Vrijdag 14 april 2017

.

.

.

.

.
Met Albert gaat het weer prima.
.

albert wil naar huis

KLIK op deze foto om video te starten van Alberts verzoek om vooral niet te treuzelen….

20170412_131531We kunnen in zijn ontlasting geen spoortje bloed meer ontdekken en hij is erg actief tijdens het wandelen. Hij heeft ook weer een flinke eetlust want als zijn eten klaar staat loopt hij tijdens de boswandelingen steevast vooruit om zo snel mogelijk thuis te zijn.

Rechts zie je hoe ze gezamenlijk Annerie vertellen dat zij het tijd vinden voor wat lekkers …

 

.

==================================================

.

.

Met vijf lijnen lopen is te doen

.

20170412_081839We krijgen wel eens de vraag hoe het is als je met zoveel hondjes tegelijk gaat lopen. Zoals jullie op de talrijke foto’s kunnen zien, lopen ze in het bos vrij rond maar op de camping moeten ze aan de lijn. Dat is vooral vanwege de katten die hier rondlopen. Wij willen niet dat ze tussen de caravans achter de poezen aanjagen. Helaas vinden ook niet alle bezoekers van de camping het leuk als er een groepje blaffende hondjes op hen af komt rennen om hen uitbundig welkom te heten…  20170412_081733Tja, dan zit er niets anders op dan, voor zo’n honderd meter over de camping, de lijnen aan te doen. In het begin is dat dan wat rommelig maar als we eenmaal lopen gaat dat prima. Een goede tip is wel dat je allemaal simpele lijnen gebruikt. Als je meerdere hondjes moet vasthouden zijn rollijnen niet zo handig omdat je dan te kleine handen blijkt te hebben.

 

 

============================================

.

.

2017-04 landenpenningen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=================================================

.

imagesstukje3.

Zaterdag 15 april 2017
.

.

.

.

Trevor van de straat gehaald
.
Miranda stuurde ons dit berichtje. Zo simpel kan het gaan en hopla weer een mond erbij om te voeden…
.
WhatsApp Image 2017-04-15 at 19.11.20En zo loop je van de parkeerplaats naar huis om een hapje te eten en zie je wederom een hond een beetje verloren rondlopen bij het benzine station van het dorp. De hond heeft een rode halsband om maar loopt wel wat verloren…. WhatsApp Image 2017-04-15 at 19.11.08We hebben het hele dorp rondgelopen en gevraagd van wie deze hond was. Het bleek dat deze hond al een paar dagen daar rondliep maar niemand kende hem…. Vermoedelijk heeft dit zwerversbestaan te maken met de paasvakantie die hier gaande is !!! Ik weet het wel zeker. De hond, van circa 5 jaar, heeft geen chip en alhoewel hij niet dun is, heeft hij wel honger, alsof hij toch de laatste dagen op zoek was naar eten… Het dier had ook enorme dorst maar niemand deed iets dus hebben wij ons over de hond ontfermd en mee naar huis genomen. …

.

.

.
.
WhatsApp Image 2017-04-15 at 19.11.09Nu moeten we snel een noodopvanggezin voor hem vinden, waar deze wat oudere reu even bij kan komen van alle nare ervaringen en zodat wij op zoek kunnen gaan naar een familie die hem wel waardeert, ook als de vakantie tijd eraan komt… TWhatsApp Image 2017-04-15 at 19.11.15revor hebben we hem genoemd…
.
Het feit dat Trevor zich makkelijk liet leiden en totaal geen angst voor mensen had, is voor ons een sterke aanwijzing dat hij mensen gewend is en zeer vermoedelijk een huiselijk leven heeft gehad. De komende week komen we meer te weten over het karakter van Trevor. Van wat we tot nu toe hebben gezien lijkt hij een prima gezinshond…..
.
Mocht u overwegen om Trevor misschien wel een plekje bij u thuis te geven.. vraag dan gerust om meer vrijblijvende informatie over Trevor…

dierenmissies@gmail.com

.

.

Zondag 16 april 2017 

.

ei2 ei1Eerste Paasdag 2017

Namens Stichting Dierenmissies wensen we graag alle lezers van het weekjournaal en in het bijzonder de baasjes, donateurs, vrijwilligers, sympathisanten en belangstellenden een “Zalig Pasen” toe.  

Annerie en Ton

.

.

Als laatste vragen we nog eens aandacht voor Spark.

a_11671406046248

klik op foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Door het vertrek van Ivory raakte Spark zijn maatje kwijt. Het zou toch geweldig zijn als we voor Spark ook een baasje konden vinden. Spark is een grote lieverd die graag met het baasje speelt en zoals je ziet het leuk vindt om een beetje te stoeien met een stok.

.
spark
.

.
.

.

.

.

.

.

images=============================================

.
Wie kunnen er bij Dierenmissies een hond adopteren ?
.
Nee, niet iedereen kan zo maar bij ons een hondje adopteren. Wij gaan van het standpunt uit dat we namens de hond het woord moeten doen om een optimale plek voor hem of haar te vinden. Dat betekent dat we wel eens de advocaat van de duivel lijken te spelen.  
.
De perfecte match
We hebben een beleid dat voorschrijft dat we altijd meekijken of de match tussen baas en hond een verstandige keuze is. Immers moet de aard van de hond, het karakter en de fysieke gesteldheid van hond en baasje met elkaar matchen. Gezond verstand voorkomt zo een boel teleurstelling.
.
Leeftijd
kinderwagensDaarnaast zoeken we naar een stabiele omgeving voor een periode van misschien wel 15 jaar lang. Helaas zijn we door schade en schande wijs moeten worden dat echt jonge stellen die nog aan het begin van een gezinsleven en carrière staan, vaak niet een stabiele omging zijn voor een hond. images6TZKG2CHVerhoudingsgewijs moesten we voor deze groep te vaak uitzien naar een nieuw baasje omdat de hond om allerlei redenen niet meer welkom bleek. Hiervoor hebben we de minimum leeftijd voor de formele adoptant op 25 jaar staan. Maar datzelfde geldt voor de maximale leeftijd van de adoptant. Al hopen we misschien allemaal dat we honderd jaar worden,  de gemiddelde leefdtijd is slehts 85 jaar. Neem daarbij in acht dat gedurende de laatste jaren de mobiliteit meestal drastisch vermindert, dan snap je ook dat we een maximale adoptieleeftijd van 70 jaar hebben gesteld. Is hier vanaf te wijken? Jawel als er iemand op het adoptieformulier meetekent die de zorg over neemt in het geval dat het baasje dit niet meer kan opbrengen. In praktijk is dat vaak een zoon of dochter die de hond dan in zijn of haar gezin opneemt.

.

depositphotos_5457603-stock-photo-puppy-with-clock-time

Echt klokkijken kan hij niet maar hij weet wel precies hoe laat het is ….

Tijd genoeg

De hondjes uit een asiel hunkeren naar aandacht. Dit komen ze in een asielsituatie structureel te kort. Ze zijn al eens door een baasje in de steek gelaten en daarom moet je veranderingen zoveel mogelijk zien te voorkomen. Tegelijkertijd moet een baasje ook de nodige tijd kunnen besteden aan de hond. Iemand die meer dan 3 x 4 uur per week van huis is en dan de hond alleen moet laten kan beter geen hond nemen. Bijzondere omstandigheden, zoals een tweede hond, kunnen hier ietsje meer ruimte in geven omdat ze afleiding aan elkaar hebben, maar daar zit wel degelijk een grens aan die we niet overgaan.
.
Ervaring niet vereist
Het is niet erg als je, als adoptant, voor de eerste keer baasje wordt van een hond. We zullen nieuwe baasjes graag bijstaan met allerlei advies en tips om een leuke, fijne en gezonde relatie met je hond op te kunnen bouwen. Een pré is het natuurlijk als er al de nodige ervaring is met het verzorgen van honden. Dan weet je wat er allemaal bij komt kijken. Ervaring is zeker belangrijk als een beoogd hondje wat extra tijd nodig heeft vanwege bepaalde angsten die het opgelopen heeft voorafgaande aan de asielopvang. Niet zelden ging dit gepaard met een vorm van mishandeling door mensen, waardoor het vertrouwen in mensen tijd moet krijgen om aan te sterken. 
.
Toch moet niemand bang zijn om een adoptieaanvraag in te dienen. In het belang van de hond denken we met u mee want we willen natuurlijk in geen geval een kans van een stakker op een fijne mand laten schieten.
===========================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaanje op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

===================================================.

.

De ideale plek in Spanje voor dagopvang voor uw hond tijdens vakantie!

Bent u in Spanje op vakantie met uw hond, maar wilt u toch even een dagje de stad in, op het strand liggen of gewoon even naar een restaurant! Dat kan! U kunt u viervoeter bij ons brengen voor een dag of meerdere dagen, zodat u een combinatie vakantie kan maken. U kunt zelf ook van ons Pension gebruik maken.

Welkom in Pension Bedfast & dagopvang voor uw viervoeter

bedfastplus

Lieve vrijwilligers en dierenvrienden,

  • Bij ons tref je Nederland sprekende persoon aan;
  • Directe treinverbinding van vliegveld (Barcelona, 5 kwartier) naar ons pension Bedfast cq opvang (in het dorpje Pobla de Claramunt in Catalunya);
  • Bent u met auto of camper, dan zijn er in het dorp altijd parkeerplekken

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 

.

 

===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Wij doen eigenlijk hetzelfde…

.

.

Panda gekte
.
Met een lichte verbazing heb ik de Pandagekte gade geslagen. Wat anderen er ook van vinden, ik vond het een hele professionele publiciteitsstunt die goed in elkaar was gezet.  

pandaverblijf buiten

Nieuwe Pandaverblijf

Dat moet ook wel want hun komst is niet alleen leuk voor Rhenen, het draagt bij aan een wereldwijde bewustwording van het probleem dat Pandaberen hebben. De leasekosten van 1 miljoen, dat het dierenpark jaarlijks aan China moet betalen, komt te goede aan de opvang en fokprogramma’s van Panda’s in China. Dat geld moet natuurlijk wel ergens van betaald worden dus doet het dierenpark er alles aan om zoveel mogelijk reclame te maken zodat ze inkomsten kunnen genereren. Ze mikken op zo’n 500.000 extra bezoekers en de merchandise aan Panda spulletjes. Zo betalen bezoekers in Rhenen uiteindelijk indirect mee aan de Panda’s in China. Een prima constructie waar niks mis mee is. Oh ja, de Panda’s worden geen eigendom van Nederland maar blijven van China… een soort tijdelijke adoptieconstructie dus ….

 

inspectie pandaveblijf binnen

inspectie binnenruimte van pandaverblijf

Dat er een inspectie plaatsvond, om te zien of de opvang die wij voor de Panda’s hebben zou voldoen aan de specificaties van de Chinese Panda-specialisten, is niet meer dan normaal. Dat geldt evenzo op de jaarlijkse inspectie die het dierenpark tegemoet kan zien.
.
Helaas is het zo dat zonder menselijk ingrijpen deze beren al uitgestorven zouden zijn. Krijgen we dan geen wilde exemplaren? Nee, maak je geen illusie. Deze panda’s zijn enorm gedomesticeerd, vanaf de geboorte gewend aan mensen en gewend om met enige regelmaat van verblijfsruimte te veranderen. OK, deze keer was het een flink stuk van China naar Nederland maar in feite is de afstand niet zo’n probleem. IMG-20160222-WA0025-300x225De vaste begeleiders bleven de gehele reis bij de kooien en de hele weg konden ze op hun gemakje genieten van hun lievelingskostje Bamboe. Dat ze totaal niet gestrest waren kwam ook niet door een verdoving zoals eerst werd gesuggereerd maar door de professionele manier van vervoeren. KLM is daarin gespecialiseerd. Net zoals extreem dure springpaarden de gehele wereld over vliegen en die dan kort na aankomst een topprestatie moeten leveren, zo vlogen ook de Panda’s naar Nederland. En … zo komen er immers ook heel veel geadopteerde hondjes naar Nederland. (zie de vele vliegreizen waar we hondjes mee naar Nederland lieten komen)
.

En dan waren er natuurlijk ‘de beroeps azijn-pissers’ die zo nodig weer de hele operatie af moesten kraken. Te veel publiek en het duurde allemaal veel te lang. De Panda’s zouden helemaal van streek zijn geweest. Nee hoor totaal niets van waar en grote onzin. Vanzelfsprekends moesten er ook weer mensenrechten bij gehaald worden ..

panda

aankomst panda’s op Schiphol

Dat dit onderwerp aan de orde moet komen is prima maar niet over de rug van deze panda’s aub..!!! …. OK, uiteindelijk werd ik er, na een weeklange berichtgeving in en op alle nieuwsmedia  ook wel een beetje moe van maar ja dat is het systeem van commercie dat we nu eenmaal hebben. Dat kun je ook de panda’s niet kwalijk nemen.
Dus ik geef ook toe dat de aankomst van de Panda’s inderdaad een mediaspektakel was maar ik had nou niet de indruk dat dit hun leven op zijn kop zette. Het publiek werd toch op behoorlijke afstand gehouden. Lekker onderuit liggend en kauwend op een bamboestengel keken ze de boel in het rond. Nee. dat is prima verlopen. Overigens, als wij hondjes laten vliegen dan worden die in de aankomsthal direct bij hun baasjes gelaten in het bijzijn van tientallen andere luchthavenbezoekers. Mensen die allemaal even het koppie willen aaien …..
.
Eigenlijk lijkt de hele komst van de Panda’s op een adoptie van hondjes. Natuurlijk doen wij ook een achtergrond onderzoekje om te zien of het potentiele baasje geschikt is voor het betreffende hondje.  Dragen de adoptiegelden bij aan de opvang van en het adoptie gereedmaken van de stakkertjes die een baasje behoeven en proberen we contact te houden met de baasjes zodat we ook achteraf zien hoe het met ze gaat.
.
Zucht ….. Konden wij maar zo’n reclamecampagne opzetten om baasjes te vinden voor die arme stakkertjes in Spanje.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Je bent gek als je een hond neemt”

.crazy

Vier keer per dag er op uit moeten ook bij slecht weer

Kosten van voer en dierenarts betalen

Vieze poten op de vloer en tegen schone kleren

Haren aantreffen waar je ze niet wilt

Immer strijd tegen vlooien en teken

En toch willen wij ze voor geen prijs missen, gek hè !!!…

.

.

.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,

kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12-
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

april 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
–  

 

mei 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
–  
juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

juli 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
september 2017
ma di wo do vr za zo
1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com