Dierenmissies Weekjournaal van 16 april 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met Salou die hond vriendelijk wordt, vinden kinderen een met tape beplakte dwergpapagaai, heeft meldpunt 144 twee zaken te melden en maken we kennis met nieuwe hondjes. Grijpt de NVWA in na beelden van misstanden in transportcentrum voor vee. In de column hebben we het over dat wat elke werknemer wel wil en ide (on)zin van de week zien we dat chocolade en chocolade toch samen kunnen gaan … (niet echt natuurlijk)Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

–  Vakantieplaats Salou wordt “Hond-vriendelijk”
– Dwergpapagaai vastgeplakt
– 
Meldpunt 144: Vervolg illegale puppyhandel en In beslaggenomen dier adopteren. 
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Kennismaken met : Tessa, Golfo, Jonny, Urbel de Wady-Anas, Yruja de Campodom, Min, Atom en Bou
– NVWA grijpt in bij transportcentrum kalfjes na zien van beelden verborgen camera

–  Hondjes die het asiel mogen verlaten: Suri en Salvadora
– De vakantie van Ian en Babs begint.
– Berichten van baasjes: Moira, Bros & Albert, 

– Leuk filmpje: 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Dat wil toch elke werknemer?”  
– De (on)zin van de week: Dat nou juist chocolade zo slecht is voor de hond …

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 10 april 2023  2e Paasdag

.

Vakantieplaats Salou wordt “Hond-vriendelijk”

.
Voordat wij met Dierenmissies begonnen, (ruim 14 jaar geleden) waren wij frequent in Salou te vinden. De badplaats die eigenlijk voornamelijk bekend was bij de jeugd, die tot diep in de nacht de discotheken bezochten, was voor ons met de auto goed te berijden als we een paar dagen vrij hadden. De jeugd kwamen wij vrijwel nooit tegen want wij zijn vroege vogels en de jeugd kwam pas tegen de avond weer bij zinnen om vervolgens rond middernacht naar een disco te gaan. Tegen die tijd lagen wij al lang weer in bed… Toen we eenmaal met Dierenmissies startten, waren onze vakanties in Salou voorbij en hadden we het transport van hondjes tot doel om Spanje te bezoeken.  Maar gezien het verleden heeft Salou altijd toch een speciaal plekje in ons hart behouden. En dan zien we nu dit leuke bericht dat ook deze mondaine badplaats het ‘licht’ heeft gezien …..

Steeds meer steden, maar vooral badplaatsen aan de Spaanse Costa’s willen pet-friendly zijn, want men is er (nu pas) achter gekomen dat ook steeds meer nationale en internationale toeristen met hun geliefde huisdier reizen. Recent schreven we nog dat de provincie Alicante en de Costa Blanca pet-friendly zijn geworden, nu is het de beurt aan de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada.

Pet-friendly worden klinkt leuk, maar een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor voor veel hondenliefhebbers is natuurlijk een strand voor honden. De gemeenteraad van Salou heeft geluisterd naar de bezoekers en inwoners van de kustplaats en heeft een deel van het populaire Llevant-strand beschikbaar gesteld als hondenstrand. Dat is stap één, al is nergens officieel de informatie terug te vinden, alleen in het nieuwsbericht  van de gemeente Salou.

Eind maart  werd een weekend voor honden en hun eigenaren georganiseerd met verschillende activiteiten voor jong en oud. Het ‘Salou Pet Friendly’ project heeft als doel om de badplaats aantrekkelijker te maken voor bezoekers die reizen met hun huisdieren, door bepaalde diensten en faciliteiten aan te passen en beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt beoogd om het toeristische aanbod te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van het seizoen.

Op deze manier kunnen eigenaren die met hun huisdieren reizen via de promotiekanalen van het toeristenbureau informatie verkrijgen over toeristische accommodaties die aangepast zijn voor huisdieren, dierenklinieken, gespecialiseerde winkels, evenals recreatiegebieden en openbare ruimtes waar huisdieren kunnen rusten, spelen of afkoelen. Het is echter van belang dat de regels voor het gebruik van deze specifieke ruimtes en de algemene wetgeving over huisdieren worden nageleefd en gerespecteerd.

Burgemeester Pere Granados heeft aangegeven dat de gemeente inzet op pet-friendly toerisme, zodat Salou ook een geschikte bestemming is voor gezinnen die met hun huisdieren reizen. Dit is een nieuwe stap voorwaarts in het consolideren van de gemeente als referentiepunt voor inclusief toerisme, waarbij diensten worden aangepast en toegevoegd aan de behoeften en eisen van een diversiteit aan bezoekers om hun verblijf te vergemakkelijken en de uitdaging van seizoensgebondenheid aan te pakken.

.

.


.

.

Dinsdag 11 april 2023  

.

Dwergpapagaai vastgeplakt. 

Een groep spelende kinderen vond zaterdagavond op de Lindberghlaan in Den Haag een gewonde dwergpapegaai in de bosjes. De vleugels van het vogeltje waren met plakband vast geplakt.

Bij controle door de Dierenambulance Den Haag werd duidelijk dat de vleugels van de agapornis waren vastgemaakt met plakband. Toen de medewerkers van de dierenambulance het plakband van de vleugels hadden gehaald, bleek het vogeltje ook nog andere wondjes te hebben. Andere vogels hebben de dwergpapegaai vermoedelijk aangevallen.

Toen de vleugels weer vrij waren van plakband, voelde de dwergpapegaai zich volgens de dierenambulance al een stuk beter en hopte hij weer vrolijk rond. Totdat het beestje volledig is aangesterkt, verblijft hij bij de opvang van de dierenambulance.


.

.

Woensdag 12 april 2023.                                                .

.

.

Meldpunt 144 .


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 13 april  2023

.

Kennismaken met:

.

Dit is Tessa, teefje,Ras: bodeguero, geboortedatum: 1/10/2015,  9 Kg, 38 hoog 43 lang. Tessa woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: Ze kan goed overweg met andere honden, er zijn geen problemen met reuen of teven. Met katten hebben we nog niet getest, maar desnoods zou dat wel gebeuren. In de auto doet ze het goed en ook loopt ze mee aan de lijn, bij mensen en kinderen is ze nieuwsgierig en wil ze graag kennismaken. Achtergrondinformatie: Tessa is op straat opgepakt, de politie en enkele buren vertelden ons dat de hond al enkele uren in de buurt was maar dat niemand haar herkende. Ze is een erg joviale hond, ook al is ze volwassen. Hij vindt het heerlijk om te wandelen en rennen, met je te spelen en geaaid te worden. We gaan ervan uit dat iemand ooit met haar heeft gefokt en dat ze ook onlangs nog een nestje heeft gekregen omdat haar tepels verraden dat ze pas pups gezoogd had. Vermoedelijk is ze op straat gezet omdat je volgens de nieuwe wet geen pups meer mag verkopen als je legale verkoper bent. Kortom ….. Nu hoeft ze alleen nog maar een thuis te vinden waar ze gelukkig kan zijn en niet weer in de steek gelaten wordt.

.

.

.


.

.

Dit is Golfo, reutje, geboortedatum: 10/1/2016, ras mix, 43 kg, 71 cm hoog en 81 cm lang. Golfo woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: Golfo is een super rustige, vriendelijke hond, hij blaft niet, hij kan goed overweg met kinderen. Hij loopt zonder problemen aan de lijn en in de auto is hij heel rustig. Met andere honden heeft hij ook geen problemen. Bijzonderheden: Golfo heeft als pup gebrek gehad aan kalk. Hierdoor zijn de voorpoten vergroeid. Hij heeft hier geen pijn aan of last van maar ziet dit er ‘abnormaal’ uit. Achtergrondinformatie: Golfo heeft een lang levensverhaal, de eerste keer dat we hem hebben gered was op straat voor de deur van een huis, waarvan de eigenaar ons belde omdat Golfo daar al bijna een dag lag. Toen we hem gingen halen kwam er een man te voorschijn die zei  dat Golfo van hem was. Hij vertelde dat hij ze los liet lopen om de behoefte te laten doen. Hij had 4 honden en hij liet ze zo allemaal los. Zowel reutjes als teefjes. Golfo had een litteken op zijn gezicht, we veronderstellen dat het door de tralies was gekomen die hij daar had. Golfo was niet gechipt en de man probeerde met foto’s aan te tonen dat Golfo van hem was.  De honden waren niet gecastreerd of gesteriliseerd dus met regelmaat kwamen er nestjes.  Een jaar later meldde de politie dat er een hond op de weg lag en het was weer Golfo. Nu was hij erg vermagerd en gewond. We vertelden hem dat we hem zouden aangeven als hij de hond weer mee zou nemen. Nu is Golfo dus al een tijdje bij ons. Opereren aan de voorpoten is geen optie en het enige dat we kunnen doen om het ietsje te verbeteren is het aandoen van gewrichtsbeschermers die 60 cent per dag kosten. We zoeken een thuis waar hij eindelijk gelukkig kan zijn, aangezien hij een zwaar leven heeft gehad en zijn baasje nooit interesse in hem heeft getoond sinds hij een baby was.

.

.

.


.

.

Dit is Jonny, reutje, reutje, ras: mix, geboren 16/02/2021, 42 Kg, 75 cm hoog en  83 cm lang. Jonny woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: zacht, voorzichtig, speels, aanhalig, goed met andere honden en lief voor volwassen en en kinderen, houdt van autorijden. Achtergrondinformatie: Jonny leefde 5 jaar lang in het asiel omdat zijn eerste baasje hem had verkocht aan een familie waar hij de hele dag aan een korte ketting moest liggen. Ondanks dat heeft hij een geweldig karakter en is hij jegens mensen erg vergevingsgezind. Het enige dat deze grote jongen er aan heeft overgehouden is dat als je hem een ketting omdoet hij niet meer beweegt. Het is natuurlijk misdadig om een hond zo te houden zonder dat hij ook maar een beetje kan bewegen. Nu is hij een erg dankbare hond die snakt naar de zachte hand van lieve baasjes. We hopen dat we voor deze enorme knuffelbeer een fijne mand kunnen vinden. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

voor de trimmer

Dit is Urbel de Wady-Anas, reutje, ras: Waterhond, geboren 15/11/2017, 21 Kg, 53 cm hoog en  60 cm lang. Urbel woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: Tikje verlegen in het begin, zeer lief voor volwassenen en kinderen, slim, sociaal met alle andere honden, speels en aanhalig. Achtergrondinformatie: Urbel komt van een fokker die vanwege de nieuwe dierenwelzijnswet afstand deed . In Spanje is het niet langer legaal  om de staart van honden te couperen. Hierom heeft hij de honden, die met lange staarten zijn geboren, weggedaan. De honden die hij per se wilde houden heeft hij wel gecoupeerd.  De honden die zonder staart zijn geboren beginnen nu nesten zonder staart te krijgen.

.

Urbel is, net als de anderen van dezelfde fokker gekomen. Hij is een tikje verlegen maar krijgt al snel vertrouwen. Je moet begrijpen dat zij van pup af aan zonder genegenheid van het baasje moesten leven. Ze werden puur en alleen gebruikt voor het fokken. Verder eten ze zo uit je hand. Aan de riem loopt hij langzaam omdat hij alles moet ontdekken, maar beetje bij beetje gaat dit beter. Hij heeft een familie nodig die hem liefde en genegenheid zal geven en hem zal leren hoe hij de ideale huishond moet zijn. Het zijn zeer intelligente en sociale honden, ze kunnen goed overweg met andere honden, ze hebben met meer dan 30 honden op de boerderij geleefd, waar ze los gehouden werden.  Hij kan goed overweg met kinderen, ook al is hij in het begin verlegen, het is een heel sociaal en speels ras, maar je moet begrijpen dat ze ook het spelen nog moet leren. In de auto gedragen ze zich prima en zijn heel rustig. We hebben de honden van dit ras bij de fokker opgehaald omdat hij ze aan een andere fokker wilde geven wat voor de rest van hun leven, en zeker voor de teefjes, een vreselijke periode zou zijn geweest. Hun haar was erg slecht, super lang en vol met dreadlocks, dus ze moesten naar de kapper en nu zal hun haar mooier en verzorgder groeien. En…  ze verliezen geen haar en dat scheelt stofzuigen.

.

.

.


.

.

voor de trimmer

Dit is Yruja de Campodom, teefje, ras: Waterhond, geboren 06-12-2016, 14 kg, 43 cm hoog en 42 cm lang. Yruja woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: Tikje verlegen in het begin, zeer lief voor volwassenen en kinderen, slim, sociaal met alle andere honden, speels en aanhalig. Achtergrondinformatie: Yruja komt van een fokker die vanwege de nieuwe dierenwelzijnswet afstand deed . In Spanje is het niet langer legaal  om de staart van honden te couperen. Hierom heeft hij de honden, die met lange staarten zijn geboren, weggedaan. Daarom worden veel honden van dit ras weggedaan. De honden die hij per se wilde houden heeft hij wel gecoupeerd.  De honden die zonder staart zijn geboren beginnen nu nesten zonder staart te krijgen.

 

Yruja is, net als de anderen van dezelfde fokker gekomen. Ze  is een tikje verlegen maar krijgt al snel vertrouwen. Je moet begrijpen dat ze van pup af aan zonder genegenheid van het baasje moesten leven. Ze werden puur en alleen gebruikt voor het fokken. Verder eten ze zo uit je hand. Aan de riem loopt ze langzaam omdat ze alles moet ontdekken, maar beetje bij beetje gaat dit beter. Ze heeft een familie nodig die haar liefde en genegenheid zal geven en haar zal leren hoe ze de ideale huishond moet zijn. Het zijn zeer intelligente en sociale honden, ze kunnen goed overweg met andere honden, ze hebben met meer dan 30 honden op de boerderij geleefd, waar ze los gehouden werden.  Ze kan goed overweg met kinderen, ook al is hij in het begin verlegen, hij is een heel sociaal en speels ras, maar je moet begrijpen dat ze ook het spelen nog moet leren. In de auto gedragen zich prima en zijn heel rustig. We hebben de teefjes van dit ras bij de fokker opgehaald omdat hij ze aan een andere fokker wilde geven wat voor de rest van hun leven een vreselijke periode zijn geweest. Haar haar was erg slecht, super lang en vol met dreadlocks, dus ze moest naar de kapper en nu zal haar haar mooier en verzorgder groeien. En…  ze verliezen geen haar en dat scheelt stofzuigen.

.

 .

.

.

.

.

.

 


En dan nu wat kleintjes:

 

Dit is Min, reutje, Chihuahua, geboren 29/10/2014, minder dan 10 kg, wit van kleur en kort haar. Min is van het asiel CAAD in Barcelona en zit momenteel bij een pleeggezin.  Karakter: Zeer aanhankelijk, gehoorzaam en lief voor iedereen. Min kan goed overweg met honden en katten.

 Hij heeft verminderd zicht aan één oog waarvoor hij behandeld wordt om erger te voorkomen.

.

.

Min, bij de dierenarts, lijkt hier rechts zijn lip op te trekken maar dat is niet echt hoor. Hij vindt het gefriemel aan zijn oog gewoon niet zo leuk.

Wie heeft er een fijne mand voor hem? Wie wil deze senior lekker verwennen en beschermen tegen al het kwaad van de boze buitenwereld ? Wie wil een trouw maatje zonder puppy streken, een lief mannetje als huisgenoot die goed kan luisteren en graag bij je op schoot ligt, die samen tv wil kijken en samen stukjes wil wandelen. Ach dan hopen we dat je Min niet voorbij loopt …..

.


.

.

Dit is Atom, reutje, Bodeguero Andaluz, ouder dan 7 jaar, minder dan 1o kg, kleur wart/wit, kort haar. Atom is van het asiel CAAD nabij Barcelona en woont momenteel in een gastgezin omdat hij geen partij is voor het leven in een asiel. Karakter: Atom heeft een rustig karakter, hij kan goed overweg met andere honden, katten en is erg aanhankelijk en knuffelig. Als hij bang is dan kan hij van zich af bijten. Het is dus geen goed idee om kleine kinderen, die niet weten hoe je met een senior hond om moet gaan, met hem te laten spelen. Het is niet dat hij zomaar wat zal doen maar door onverwachtse en onvoorspelbare acties van een klein kind zou hij angstig kunnen worden. Daarom heeft hij een familie nodig die hem met veel kalmte en liefde behandelt en hem accepteert zoals hij is. Bijzonderheden: Hij is positief getest voor leishmaniasis dat nu onder controle is. Hij is ervoor behandeld en hij krijgt hier dagelijks Allopurinol voor (Dit medicijn wordt gratis door Dierenmissies verstrekt).

 

.

 

 

.

.

.

.


.

.

Dit is Bou, reutje, Bodeguero Andaluz kruising, geboren 28/10/2017, circa  15 kg, bruin-wit. Bou woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Erg lief, beetje verlegen, beetje bang voor vreemde mensen, maar wint gauw vertrouwen. In het begin was Bou bang om aan de lijn te lopen en wilde hij de lijn doorbijten om weg te komen. Dat is nu al heel anders. de vrijwilligers leren hem om goed aan de lijn te lopen. Achtergrond informatie. Bou kwam samen met een ander Bodeguero reutje Atom in het asiel. Het is dus geen goed idee om kleine kinderen, die niet weten hoe je met een senior hond om moet gaan, met hem te laten spelen. Het is niet dat hij zomaar wat zal doen maar door onverwachtse en onvoorspelbare acties van een klein kind zou hij angstig kunnen worden. Daarom heeft hij een familie nodig die hem met veel kalmte en liefde behandelt en hem accepteert zoals hij is.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 april 2023

.

.

NVWA grijpt in bij transportcentrum kalfjes na zien van beelden verborgen camera

De NVWA heeft nu eindelijk opgetreden, gelukkig. Vervolgens wordt er ook aangifte gedaan voor dierenmishandeling door House of Animals.  

Dierenbeschermingsorganisatie Ongehoord slaat opnieuw alarm over misstanden die ze ziet in de vee-industrie, nu speciaal over de transporten van (melk)koeien en kalveren. Ze heeft filmpjes op de eigen site gepubliceerd die naar eigen zeggen met een verborgen camera zijn gemaakt – drie dit jaar, één eind vorig jaar. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ondernam intussen al actie, liet ze in een reactie weten.

.


.

 

Zaterdag 15 april 2023

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten
Ook deze week hebben we weer goed nieuws over hondjes die een baasje hebben gevonden.
.

Suri

Salvadora

.

.

.

.

.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 16 april 2023 

.

Vandaag komen Ian en Babs logeren. Omdat het weekjournaal al gepubliceerd is voordat zij hier zijn krijgt u het welkomstritueel van Ian en Babs volgende week te lezen in het weekjournaal.

.

.

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke honden- reclamefilmpjes van Ohra

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

Janna, baasje van Moira, stuurde ons deze collage voor hun 1e jaar samen …..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Alba en Donella, baasjes van Bros en Albert, laten zien dat hun knapperds eieren zoeken  …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

.

“Dat wil toch elke werknemer?”  
.

.

Het staat voor mij vast dat ik een ‘welvaartsproduct’ ben. Ik heb dit te danken aan mijn ouders. Ik ben opgegroeid in betrekkelijke weelde en ben nooit iets te kort gekomen.Ik moet me realiseren dat normen veranderen en dat normen onlosmakelijk verbonden zijn met noodzaak en welvaart.

Hoe meer er welvaart is, hoe meer luxe men zichzelf en alle naasten gunt. Dat gaat dan weer gepaard met een groeiende afkeer tegen het gebruik van dieren in een werksituatie. Toch is dat niet altijd terecht en dat zal ik uitleggen. En wat goed is om je te realiseren is dat er, door de tijd heen, een factor onverminderd belangrijk is gebleven in de relatie tussen baasje en hond.

homdemlar-1

politie hield toezicht of hond geschikt was voor de kar.

hondenkar1Toen ik klein was, was het gebruik van trekpaarden op de boerderij eigenlijk al uit de tijd.  Er waren nog wel hier en daar van die zware trekpaarden maar dat was duidelijk een uitstervende werkwijze. Ik ken de hondenkar alleen van hele oude prenten …. Wel heb ik nog de kettinghonden meegemaakt die je destijds, vooral op afgelegen boerderijen, veelvuldig tegen kwam. Gelukkig is dat nu ook verleden tijd.  Als je nu al een hond tegenkomt aan een lijn is dat geen ketting van amper twee meter maar een lange looplijn die bedoeld is om te voorkomen dat de hond onder een auto loopt.

.

.

.

imagesa0yzbujeToen ons welvaartspeil nog een stuk lager lag en alles mee moest helpen om de monden te voeden, lag niemand er wakker van dat een hond voor een kar moest lopen.

Kijk … een hond heeft geen oog voor luxe… een mooi behangetje of een gestofzuigd tapijt doet ze niets. Wel heeft hij duidelijke voorkeur voor een droge tochtvrije grond en het allerbelangrijkste : genegenheid. Dat komt omdat het gevoel ‘erbij te horen’ essentieel is voor het welzijn van een hond. Dat geldt trouwens voor mensen net zo…

hond-met-tasWil je een getraumatiseerde hond kweken dan moet je vooral de hond het gevoel geven dat hij niet opgenomen wordt in het gezin (zijn roedel). Het hunkeren naar die acceptatie is precies de drijvende kracht en kern van elk leerproces dat een hond door maakt. Zijn hele leven is erop gericht om ten diensten te staan van de roedel. Dat verzint hij niet … dat zegt zijn instinct en daar kan hij geen weerstand aan bieden.

Was een hond voor een trekkar een ongelukkige hond?  Nee niet per se tenminste als hij niet een te zware last moest trekken. Natuurlijk is dat voor de gemiddelde hond nou niet echt een geschikte baan al heb je ook de sledehonden die daar goed voor uitgerust zijn. Het gaat nu even om de vraag of het voor de hond slecht is als hij als werkhond of luxe hobbyhond een taak krijgt toebedeeld.

imagesx0h7flvpNee absoluut niet. Zeker nu niet meer nu we steeds beter de kwaliteiten van een hond leren te benutten.

Als de hond (lees werknemer) merkt dat hij door het baasje wordt gewaardeerd als hij een bepaalde prestatie levert, dan is dat voor hem zo’n beetje het grootste plezier dat hem gedaan kan worden. Zijn baasje die de roedelbaas is vertelt hem dat hij goed bezig is en dat hij daardoor belangrijk wordt gevonden voor de roedel. Hierdoor stijgt hij in aanzien en bouwt hij credit op bij de grote baas. Tja, is dat niet wat stiekem elke werknemer wil ?!?!?!  Wat zegt u ?  Kunt u zich op uw werk niet onderscheiden door een bijzondere opvallende prestatie ?  dan verzint uw baas vast wel iets zoals ‘werknemer van de maand’ of zo … In ieder geval krijgt uw hond door zijn werkzaamheden veel aandacht van zijn baas en dat past allemaal in de lijn van de beloning. Nee, jouw hond zal zo nimmer een burn out krijgen.

Dus hoe meer je  de hond leert waarmee hij kan scoren… hoe leuker hij het vindt.

20050521_01_surfhondOmgekeerd is dus ook het geval.

Als je hem geen uitdagingen geeft waarmee hij zich kan profileren en zijn baas kan bekoren, dan kwijnt hij weg van ellende.  De prestaties hoeven geen grote daden te zijn zoals het speuren naar overlevenden of slachtoffers, het trekken van een slee, het pakken van boeven….  maar kunnen ook hele kleine prestaties zijn zoals het laten liggen van een koekje op de salontafel terwijl je weet dat zijn ogen daar steeds naar toe dwalen.  Het is maar net hoe je als baasje laat zien dat je waardeert dat hij zo goed luistert. Het geluk dat je je hond schenkt door hem te bedanken met het geven van wat lekkers of hem te overladen met knuffels is onbeschrijflijk en versterkt de band tussen jou en je hond, het geeft hem vertrouwen in jullie relatie en bevestigt jouw positie als baasje.  Iemand die hij nimmer opzettelijk in de weg zal lopen, zal verraden of belazeren.  Loyaliteit heet dat. En dat is nou weer net iets dat bij mensen niet altijd zo vanzelfsprekend is … jammer hè dat juist daar de vergelijking ophoudt. ?!?!?!

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dat nou juist chocolade zo slecht is voor de hond …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com