Dierenmissies Weekjournaal van 16 mei 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Deze week lezen we wat de meest gebruikte honden namen in Spanje zijn, hebben we een nieuwe asielbewoner en een asielverlater, is de Belgische politie goed bezig met het oprollen van de illegale puppyhandel, helpen we ook de politie weer in het vangen van dierenmishandelaars, wordt mevrouw Paay en man Robert bedankt voor haar inzamelingsactie en komen Sara en Arie weer logeren. In de column zien we hoe het komt dat er zwerfhondjes in Spanje zijn en bij de (on)zin van de week zien we hoe je de functie van knuffelhond moet bewaken… Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Hoe heet de Spaanse hond ?

– Nieuw koppies – asielverlater
– Grootschalige malafide puppyhandel opgedoekt in Chaam
– Politie vraagt uw hulp bij: Vervolg moord op hondje en vraagt om videobeelden van mishandeling eendjes in Uden
– Particia Paay ambassadrice van Blijdorp.

– Sara en Arie komen voor een vakantie

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Ongewone vriendschap … 
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
Berichten van Senna & Ace & Aika, Ziva,  Moos & Sjors & Mike
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Hoe komen de honden in Spanje op straat terecht ?
– De (on)zin van de week gaat over:  Ongewone vriendschap.

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 10 mei 2021
.

Hoe heet de Spaanse hond ?

Vandaag beginnen we met de meest favoriete hondennamen in Spanje.

Woon je in Spanje, ben je van plan in Spanje te gaan wonen of wil je in eigen land een hond nemen dan kan het best zijn dat je voor een Spaanse of internationale naam kiest. Volgens de website Rover waren in 2020 de meest voorkomende hondennamen Coco en Luna voor respectievelijk ‘machos’ en ‘hembras’ ofwel mannetjes en vrouwtjes honden.

Het kiezen van de perfecte naam voor een huisdier is een serieuze zaak. In veel gevallen wordt gekozen

voor de typische namen die zo’n beetje overal hetzelfde zijn zoals Max, Bella, Luna, Kira en Lola.

Maar nadat series en speelfilms die met name de streamingdiensten zoals Netflix de huiskamers binnenkomen steeds populairder zijn geworden, wordt ook vaak gekozen voor namen van hoofdrolspelers in series en films. Ook heeft het eerste pandemie-jaar invloed gehad op hondennamen.

Bij Rover inspecteert men elk jaar de database met meer dan een miljoen huisdieren om te bepalen welke namen het populairst zijn. Lees verder om de meest populaire hondennamen van 2020 te ontdekken in Spanje.

Wij melden de top 10 maar op deze website kun je voor zowel de mannelijke als vrouwelijke honden de top 100 lijst bekijken met genoeg namen voor inspiratie.

De 10 populairste mannelijke hondennamen (machos)
  1. Coco 2Thor 3 Max 4 Rocky 5 Toby 6 Simba 7 Leo 8 Lucas 9 Zeus 10 Bruno

De 10 meest populaire vrouwelijke hondennamen (hembras)

  1. Luna 2 Nala 3 Kira 4 Lola 5 Bimba 6 Mia 7 Noa 8 Kiara 9 Dana 10 Gala

Andere namen

Wist je dat de Spaanse hondenbezitters gek zijn namen van zowel zoetigheid als ander eten. Denk bijvoorbeeld aan Trufa, Candy, Oreo, Choco en Kinder voor zoete namen en Bimbo, Taco, Macarron, Lima en Sushi als andere op eten gebaseerde namen. Ook Canela, Cookie en Sugus wordt veel gebruikt als hondennaam in Spanje.

En wat dacht je van op alcohol gebaseerde namen zoals Whisky, Brandy, Birra, Baileys, Hendrix, Tequila, Gin, Syrah, en Mimosa.

Wat betreft tv-series en films zijn bekend Jack, Kevin, Kate, Toby (This is us), Loki (Thor), Arya (Game of Thrones), Rio, Oslo, Nairobi, Denver, Tokyo, Milan (La Casa de Papel) en Leia, Luke, Obi, Anakin, Chewbacca en zelfs Darth Vader (Star Wars).

En wat dacht je van hondennamen gebaseerd op reizen en landen zoals de exotische namen India, Asia, Kenya, Africa, Siria, Congo, Nairobi en Tokyo (beiden ook van La Casa de Papel), Dubai en Bali.

Namen geïnspireerd op de natuur en het weer zijn o.a. Luna, Duna, Jara, Estrella, Cala, Copito, Brisa, Rayo, Trueno, Isla, Sol, en Arena.

Bron: Spanje Vandaag

 


.

.

Dinsdag 11 mei 2021 

.

Nieuw koppie

.

.

Dit is Tayron, Reu – 7 jaar, 8 maanden – Mix Warren hond, Thayron woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Aanhalig goed met iedereen. Houdt van mensen en is sociaal met andere honden.

.

Klik op de foto om meer over Tayron te lezen..

.

.

.

.

.

Dit Tommy, Podenco mix, reutje, geboren 2018. Hoogte 56 cm. Tommy woont in het particuliere asiel van Elena in ciudad Real omgeving, midden van Spanje.
Karakter: Rustig en stabiel. Geen drukke dribbelaar. Houdt van wandelingen en aandacht.

.

Klik op de foto om meer over Tommy te lezen.

.

.

.

.

.

.

Dit is Lia, mix podenco, geboren ….. Hoogte 39 cm. Lia woont in het particuliere asiel van Elena in ciudad Real omgeving, midden van Spanje.
Karakter: mensgericht, speels en goed met andere honden.

.

Klik op de foto van Lia om meer over haar te lezen.

.

.

.

.

.

.

Asielverlater

hond

Zuko

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 12 mei 2021 

.

Grootschalige malafide puppyhandel opgedoekt in Chaam

Puppyhandel ‘Pups en Puppies’ in Chaam moet op last van de gemeente stoppen met het fokken en verhandelen van honden. Dat heeft de gemeente laten weten naar aanleiding van een handhavingsverzoek door House of Animals. De gemeente heeft een dwangsom van 20.000 euro vastgesteld als zij niet binnen 12 weken stoppen met het verhandelen van puppy’s.

Grootschalige puppyhandel opgedoekt in Chaam
Foto: screenshot website Pups en Puppies in Chaam – 11 mei 2021

Eigenaar van Pups en Puppies blijkt Rajaa B. Te zijn, die tot vorig jaar een beruchte broodfokhandel in het Belgische Meerle leidde, vlak over de grens bij Chaam. Op last van Inspectiedienst Dierenwelzijn werd deze handel vorig jaar gesloten.

Foto: screenshot website Meerle dogs (11 mei 2021)

De website van Meerle dogs is nog wel in de lucht, maar het aanbod is niet aanklikbaar. De foto’s van de pups zijn identiek aan die van Pups en Puppies:

Zelfde hond, zelfde bank, zelfde handelaar | Foto: screenshot Google Search

Klachten over Pups en Puppies in Chaam

Half december 2020 schreef Rajaa zich in op een adres in Chaam (NB) onder de naam Pups en Puppies. Vanaf februari komen er bij House of Animals klachten binnen van gedupeerden over deze handelaar, waarna House of Animals besluit een onderzoek te starten.

.

.

Risico rabiës

Uit het onderzoek door House of Animals blijkt dat de rabiësentingen van de in Chaam verkochte pups niet kloppen. Op basis van de in Nederland verzamelde dossiers is in Hongarije inmiddels aangifte gedaan tegen de betrokken dierenarts. Op de website van de broodfokhandelaar in Chaam staat te lezen (zie eerste foto):

“Onze pups zijn afkomstig van kleinschalige hondenfokkerijen die het welzijn van de dieren hoog in het vaandel dragen. Door onze unieke werkwijze hebben wij 100% controle op de volledige kweekcyclus en kwaliteit van onze puppies.”

Niets is minder waar. Alle honden die via deze handelaar verhandeld worden, zijn gekocht bij Eurodog Hungary (info), een groot verzamelcentrum in Hongarije. Het is daardoor niet te achterhalen waar de puppy’s vandaan komen, behalve dat ze Oost-Europees zijn en mogelijk afkomstig uit risicolanden wat betreft rabiës (hondsdolheid).

Foto: screenshot website Pups en Puppies in Chaam – 11 mei 2021

.

.

Naast malafide puppyhandel bleken de activiteiten van de handelaar ook in strijd te zijn met het huidige bestemmingsplan in Chaam. Dankzij het handhavingsverzoek van House of Animals is de gemeente in staat gesteld om de handelaar te stoppen.

Sluiting malafide hondenhandel door House of Animals

Eerder werd bekend dat een omstreden puppyhandelaar uit Lelystad ook in strijd met het bestemmingsplan opereerde, wat op dezelfde wijze leidde tot een handhavingsverzoek door House of Animals. Recent bekend werd dat hij zijn activiteiten had beëindigdKaren Soeters, oprichter van House of Animals:

“Malafide handelaren kunnen vrij hun gang gaan in Nederland, want er wordt nauwelijks gehandhaafd. De sluiting van ‘We Love Puppy’s’ in Lelystad en het stoppen van de handel in Chaam zijn belangrijke stappen in het realiseren van onze meerjarige missie: de sluiting van alle foute puppyhandelaren in Nederland.”

De klachten tegen Pups en Puppies worden ook geuit via Google Reviews.

Grootschalige puppyhandel opgedoekt in Chaam
Foto: screenshot Google Reviews – 11 mei 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bron: Animals Today.

.


.

.

Donderdag 13 mei 2021 

.

 

.

De politie vraagt uw hulp
.

Het gruwelijke verhaal rond de afgehakte hondenpootjes in Emmeloord zet zich voort. De politie laat op Facebook weten nu ook de achterpootjes aan te hebben getroffen, zeer hoogstwaarschijnlijk van dezelfde hond. De nieuwe lichaamsdelen zijn dichtbij de vorige plek gevonden, op een grasveldje aan de Schoenerstraat. De pootjes waren afgehakt en twee ervan stonden uitgestald tegen een boom

Een speurhond van het zogeheten ASAR zoekhonden-team (Aerial Search And Rescue) heeft de pootjes afgelopen vrijdag aangetroffen. De voorpootjes werden al op 3 mei aangetroffen, door een voorbijganger.

De politie gaat dinsdag het nabijgelegen watertje doorzoeken in de hoop andere delen van het ongelukkige dier te vinden.

Enkele tips

Dierenkliniek Emmeloord heeft vorige week kunnen concluderen dat de hond waarschijnlijk nog leefde toen de poten werden afgehakt. De bastaardhond woog 10 tot 15 kilo en had een rood-bruine vacht.

Bij de politie zijn enkele tips over het voorval binnengekomen. Helaas hebben die nog niet tot de oplossing van de zaak weten te leiden. Wie tips heeft of per toeval stuit op andere delen van de hond, mag zich uiteraard melden bij de politie.

Eerder was er 1.000 euro beloning beschikking gesteld door de de Koninklijke Hondenbescherming voor de gouden tip en ook een anonieme donateur deed daar 1.000 euro bij. Vandaag heeft daarbij de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren een beloning uit van 5.000 euro uit geloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader van de brute moord op een hond in Emmeloord. Hierdoor is de totale som voor de beloning op 7.000 euro gekomen.

.

.


.

.

Jongens van 12 en 14 ontkennen fatale mishandeling eendjes in Uden: politie vraagt om videobeelden

.

De politie in Uden heeft maandagavond twee jongens van 12 en 14 staande gehouden voor het mishandelen van een moedereend en haar kuikens, afgelopen weekend. Dat laat een politiewoordvoerder weten aan Hart van Nederland. De politie heeft de jongens inmiddels gesproken, zij ontkennen betrokkenheid.

“Wij zien hen op basis van de informatie die we nu hebben niet als verdachte”, aldus de politie. “Wij benoemen dit nadrukkelijk om te voorkomen dat de jongens mogelijk onterecht als verdachten in verband worden gebracht met de mishandeling van de eenden.” Omwonenden zouden filmpjes van de wandaad hebben, de politie hoopt dat zij zich melden zodat er meer duidelijkheid komt over de identiteit van de daders.

De jongens kwamen in beeld toen medewerkers van de dierenambulance na het incident bij de Wetstrikkel aan het surveilleren waren. “Ze zagen daar twee jongens die voldeden aan het signalement”, vertelde een politiewoordvoerder eerder vandaag. “Die medewerkers hebben vervolgens geschakeld met de melder, en die zei dat het signalement overeenkwam.” Daarop werden de jongens staande gehouden.

Eieren één voor één kapot gegooid

Zaterdagavond overgoten twee jongens een broedende eend met cassis. Toen de moeder was weggejaagd, gooiden de tieners haar tien eieren één voor één kapot. Twee meisjes zagen de dierenmishandeling gebeuren en belden snel de dierenambulance, die de jonge eendjes vervolgens naar de De Maashorst in het naburige Schaijk bracht.

‘Schilletjes op hun koppies’

In totaal bekommerde de opvang zich om acht kuikentjes. “De eieren zijn in honderd stukjes gebroken”, vertelde Sharon van Offeren van de dierenopvang zondag woedend aan Hart van Nederland. “De eendjes hadden nog schilletjes op hun koppies toen ze bij ons binnenkwamen.”

De hulp kwam echter te laat: zes kuikentjes bleken zondagochtend te zijn overleden, de twee andere jongen waren toen al halfdood en bezweken later op de dag. De eendjes hadden eigenlijk nog een paar dagen uitgebroed moeten worden, weten ze bij De Maashorst. De andere diertjes zouden in de jaszakken van de jongens zijn verdwenen.

.

Bron: Hart van Nederland

 


.

.

Vrijdag 14 mei 2021 

.

De brandweer haalt niet alleen katten uit bomen…

Het was alles behalve een rustige donderdagavond voor de Apeldoornse Charlotte. Haar zes maanden oude kitten Mowgli wist te ontsnappen en kwam vast te zitten onder de motorkap van de auto van haar buurvrouw. Zes brandweerlieden moesten er aan de pas komen om het arme diertje uit zijn benarde positie te bevrijden. “Ik ben erg gehecht aan Mowgli, dus ik ben zo blij dat de brandweer is gekomen”, zegt Charlotte over de reddingsactie. Na bijna twee uur vastgezeten te hebben lukt het de brandweer om de kitten uit de auto te halen en wordt hij herenigd met zijn ongeruste baasje. Mowgli, een binnenkat, gaat als het aan Charlotte ligt voorlopig niet meer van de buitenlucht proeven. “Hij blijft binnen”, lacht ze terwijl ze haar kitten stevig in haar armen sluit.

.

Bron: Hart van Nederland

.


.

Particia Paay ambassadrice van Blijdorp.

.

Veel dierentuinen hebben het erg zwaar door gebrek aan bezoekers vanwege de Coronacrisis. Gelukkig komt nu het bezoek weer langzaam op gang maar ze hebben en enorme financiële schade opgelopen waardoor het voortbestaan in gevaar kwam. Patricia Paay en haar man Robert trokken zich het lot van Blijdorp aan en waren een fundraising gestart. Die leverde voor de dierentuin 200.000 euro op. Een enorme welkome financiële injectie…

Ze was naar de Rotterdamse dierentuin gelokt om samen met haar man Robbert ‘even langs te komen’ om te kijken naar het pasgeboren olifantje in Blijdorp. ‘La Paay’ is groot fan van Blijdorp en zei daar natuurlijk geen nee tegen.

“Natuurlijk ben ik ook even gaan kijken bij mijn lievelingsdieren, de pinguïns”, schrijft Paay in een bericht op Instagram. In de dierentuin liep ze een cameraploeg tegen het lijf. “Ik was verbaasd dat Shownieuws er ook was, maar er bleek nog een andere leuke verrassing te zijn.”

Pinguïns Patricia en Robbert

Om Patricia te bedanken voor het inzet voor Blijdorp hebben medewerkers van de dierentuin besloten om twee pinguïns naar haar en haar man te vernoemen. “Dat is heel leuk”, reageert Patricia voor de camera van Shownieuws. “Wie maakt dat nou mee?”

Blijdorp is een beetje van Paay

De dierentuinen gaan waarschijnlijk volgende week weer open. Paay mag van Blijdorp dan komen en gaan wanneer ze wil. “Ik ben ambassadrice, hoe leuk. Diergaarde Blijdorp is een beetje van mij.”

De ruim twee ton die is opgehaald door Paay en haar volgers, wordt dankbaar besteed, laat het dierenpark weten. “Aan dierwelzijn, voeding, logistiek, onderhoud van de verblijven, energiekosten en verzorging.”

Doneren kan nog steeds, via de Tikkie-link op het Instagram-account van Patricia Paay.

.
Bron: Hart van Nederland
.

.

.

Zaterdag 15 mei 2021
.

.
.

.

Zondag 16 mei 2021 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…

Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Ongewone vriendschap …

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

 

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Jos en Len, baasjes van Ace, Senna en Aika stuurden ons deze update met foto’s.

.

Goeiemorgen Annerie en Ton,
gisteren bij de dierenarts geweest voor de jaarlijkse controle!

Alledrie weer goedgekeurd en gezond! Fijn nieuws, ???

.

.

.

Baasje weg …. de wacht houden voor de deur …

.

.

.

.

Zij is gek op kinderen, dit was zondag,

maar de kinderen vinden haar erg enthousiast, ?.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Zora, Ziva en Zando, stuurden ons dit staatsieportret van hun kanjers 

.

.

Niet helemaal gelukt om te poseren??. Van klein naar groot: Zora, Ziva, Zando. In de bollenvelden in Diever.

Zora komt uit Roemenië. Van de straat geplukt. Ze is nu bijna 9. Zando komt uit Spanje via Sphoek, is nu 7. En dan Ziva, uit Spanje via Dierenmissies is nu ook bijna 7.

.

Internationaal gezelschap. Prachtig voorbeeld voor toekomstige baasjes…???

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos en Mike stuurde ons deze plaatje van een nieuwe tuininrichting. Steen eruit en gras erin.   

.

.

.

.

ze vinden het geweldig… !!!.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel 

Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Hoe komen de honden in Spanje op straat terecht ?
.
We hebben het er wel eens eerder over gehad. Hoe komt het dat er in Spanje zoveel honden van de straat gehaald / gered worden. Het aller belangrijkste feit is dat de gemiddeld Spanjaard niet dezelfde binding met een huisdier heeft zoals wij dat hebben. Afscheid nemen van een hond of kat lijkt een mindere emotionele lading te hebben. In de top toeristische plaatsen zie je op het eerste gezicht geen verschil. Baasjes lopen keurig met de hondjes aan de lijn te wandelen en er zijn tal van plaatsen waar de hond uitgelaten kunnen worden. Ook hier hebben we diverse malen aandacht aan besteed. Maar dan hebben we het over een smalle strook langs de kust !!!! Hoe verder je van de kust af bent en of hoe verder je in zuidelijk Spanje komt hoe beroerder het voor de dieren wordt.
Tot zover is dat eigenlijk wel algemeen bekend. OK, dan hebben we het nog over de redenen van het op straat belanden van de hond. Als een hondje cadeau wordt gedaan is het in het begin wel leuk maar na verloop komen de problemen. Ik moet er niet aan denken dat ik op mijn verjaardag of met Kerst een pup cadeau krijg. Als je zo’n presentje niet verwacht valt dat wel rauw op je dak. In Spanje komt dat regelmatig voor en vindt men dat helemaal niet gek. Maar ja zoals gezegd is de gein er na een poosje vaak vanaf. Dan komen er kosten en allerlei verplichtingen die geld kosten. Het leuke poezelige hummeltje wordt groter en wordt ondeugend. Naar de hondenschool wordt al erg moeilijk want dat kost extra tijd en moeite… kortom… dan wordt het tijd om afscheid te nemen. Het kan ook zijn dat men gewoon niet het geld heeft om goed voor een hond te zorgen. Tijdens de crisis van enkele jaren geleden was het schering en inslag dat hierdoor honden op straat belandden. Maar waarom komen ze dan op straat terecht ? Ze kunnen toch ook naar een asiel ? Men is in Spanje nog gewend aan de ouderwetse hondenmepper. Tot voor kort werd een zwervende hond door de overheid van straat gehaald … dus was het probleem voor het baasje opgelost. Je kiepert de hond gewoon uit de auto bij een benzinepomp of op een industrieterrein en klaar is Kees. Dat de kans bestaat dat de hond dan in een dodingsstation komt en na een dag of tien, als er geen baasje komt, vergast wordt, wordt verder niet over nagedacht. Gelukkig zijn er dierenvrienden in Spanje die dit niet kunnen verkroppen en die hun uiterste best doen om eerder een zwervertje van straat te halen dan de hondenmepper. Zo ontstonden er particuliere asielen. Gelukkig zijn er steeds meer overheidsasielen zoals CAAD (Centre Acollida Animals de Companya) in Barcelona die zwervertjes liefdevol opvangen en die proberen aan een nieuw baasje te helpen. Omdat dit in de regio niet makkelijk gaat, wordt er hulp geboden door organisaties zoals wij van Dierenmissies, om baasjes buiten Spanje te vinden.  Ondanks de humane werkwijze van CAAD komen er toch nog steeds hondjes op straat terecht. Dan vraag je je af hoe dat toch komt. Nou dat zal ik vertellen. … We hebben al gezien dat het negen van tien keer neer komt op de kosten die een hond met zich mee brengt. In Nederland kun je afstand doen van een hond bij een asiel. Hier moet je natuurlijk wel voor betalen want de zorg wordt dan door het asiel overgenomen.
Dierenasiel Zwolle rekent bijvoorbeeld voor een hondje tot 13 weken € 10,-, voor een hond van 13 weken tot 9 maanden  € 30,- en voor een volwassen hond € 115,-. Dit zijn voor Nederlandse baasjes die noodgedwongen afscheid moeten nemen van hun trouwe viervoeter kosten die te dragen zijn. Als je daar tegenover een Spaans baasje hebt, die toch al niet zo’n emotionele band heeft met zijn hond, en geld moet betalen voor het afscheid is dat een stuk minder voor de hand liggend. De afkeer tegen het betalen voor het afscheid wordt nog eens extra versterkt door een bedrag van € 300,- dat aan het overheidsasiel betaald moet worden. Tja, zo’n bedrag helpt niet mee mensen over te halen hun hond naar een overheidsasiel te brengen.

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Wat doe je als jouw plek als knuffelhond is ingenomen door een klein mormeltje ???
Dan stel je orde op zaken …!!!!

Klik maar op denkende smiley en zie hoe je dat moet doen      —————->>>>>>>>>>

.

.

.

.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Saar en Arie van 15 tot 29 mei 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.

.

.

.

.

.

 

Lizzie van 24 februari tot 6 maart 2022.

 

.

 

.

.

.

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com