Dierenmissies Weekjournaal van 16 september 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we: meer nieuws over arme Nelly, nieuwe koppies op de site, meer over de vakantie van Ian, een hond die wraak nam, veel berichtjes van ex asielhondjes in Nederland, laffe baasjes, de mening van je hond die belangrijker is dan die van de buurman en nog meer leuke of interessante onderwerpen. Kortom er is weer een boel om over na te praten dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– Nelly is nog niet uit de gevarenzone.
– Nieuwe adoptantjes op de site
– Nelly’s laatste redmiddel
– Leuk filmpje ter ontspanning over “Je zelf bezighouden…”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
De vakantie van Ian
– De hond die zich verdedigde
.
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Lopende adopties

– Berichtje van de baasjes van Smiley, Ollie, Bonita, Ayka, Ziva, Demi, Lucy en Jody
– De 4-kanten column van Ton met “Blijf bij je hond gedurende zijn laatste momenten…”

– De (on)zin van de week gaat over: “De mening van…”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

 

.


.

.

Maandag 10 september 2018
.
Nelly nog niet uit de gevarenzone
.
Leek eerst de antibiotica aan te slaan om de bacterie die op haar pootje diepe wonden veroorzaakte, nu we een paar dagen verder zijn lijken we de strijd te verliezen. We wachten met smart op de uitslag van de biopsies die genomen zijn van het geïnfecteerde gebied om meer te weten over wat haar ziek maakt.

 


.

.

Dinsdag 11 september 2018

.
Nieuwe adoptantjes op de site
.
De volgende honden hebben een plekje op de adoptiesite gekregen en wachten op een lief baasje. Door op de foto te klikken kunt u meer over deze schatten te weten komen.
.

Dit is Kiss, Teef – geboren 2013- Mix Whippet . Karakter: Lieve en zachtaardige hond welke graag speelt.

Dit is Kaylie, Teef – geboren 2011 – Kruising Australische collie – 54 cm. . Karakter: leuk teefje sociaal met andere honden zeer lief en actief

Dit is Hela, Teefjde – geboren 2012 – Kruising labrador – 55 cm . Karakter: Zeer lief karakter, sociaal met andere honden, tikje verlegen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Pia, Teef – geboren 2014 – Kruising terrier – 42 cm. Karakter: Pia weet zich prima staande te houden tussen de grote honden. Knuffelig met mensen.

Dit is Leda, Teefje – geboren 2012 – Kruising – 40 cm . Karakter: lief teefje, welke in opvang zit zindelijk maakt niets kapot kan met katten

Dit is Cilka, Teefje – geboren 1 juli 2012 – Kruising – 45 cm. Karakter: rustig teefje knuffelig Bijzonderheden: Cilka is een bijzonder lief teefje dat graag contact zoekt met mensen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 12 september 2018
.

Nelly’s laatste redmiddel
.
De uitslag van de biopsies is binnen en het ziet er zorgelijk uit.
In het onderzochte weefsel is dermatitis, panniculitis met veel necrose vastgesteld. Het enige dat haar nog kan redden is een ‘derde keus’ antibiotica (Baytril / Enrofloxoral). Dit is bij wet verboden en mag alleen gegeven worden met melding aan de autoriteiten.  Voor de minder medisch onderlegde lezers betekent dit dat er in haar poot een vleesetende bacterie woekert waardoor er weefsel afsterft. Het is een zeer pijnlijk proces wat typisch is voor necrotizing fasciitis. Het nare is dat als dit niet gestopt kan worden organen zullen uitvallen. Amputatie van de poot zou slechts een tijdelijke oplossing zijn want als het niet gestopt kan worden met antibiotica komt de bacterie in 90 % van de gevallen terug.

Alle hoop is nu gevestigd op dit middel… pas na het weekend zullen we weten of het heeft gewerkt…

 

..

 


.

klik op het plaatje

.

.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

Wat is het verschil met iemand die zich in het zweet werkt op een loopband in een sportschool?

“Je zelf bezig houden….

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 13 september 2018.
.

De vakantie van Ian.
.
Ian is al even onze gast en naast het rennen met Mia is het natuurlijk ook leuk om op avontuur te gaan in het bos. Daarom lopen we regelmatig nieuwe routes zodat er voor Ian steeds weer wat te ontdekken valt. Bij voorkeur maken we die trektochten in de vroege uurtjes want dan is het doodstil in het bos en kan ook Flor loslopen.

.

.

 


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 september 2018
.

De hond die zich verdedigde.
.
Vandaag stond het volgende artikel in “Spanje Vandaag”

TARRAGONA – Een hond van een groep op straat levende mensen heeft een Senegalees in zijn kruis gebeten en hem zwaargewond op straat achtergelaten. De man gedroeg zich agressief tegen de hond door deze te schoppen waarop de hond wraak nam en de man aanviel door hem in zijn kruis te bijten. Dit gebeurde in de nacht van 11 op 12 september in de Calle Santa Tecla in de stad Reus, provincie Tarragona.
.
Er is natuurlijk nogal wat te vertellen over dit voorval. Het betrof een American Staffordshire een zogenaamde ‘gevaarlijke hond’. Maar ja die was aanvankelijk gemuilkorfd. Dat die zijn muilkorf kwijt raakte kwam door de trap van de man… De man is naar het ziekenhuis gebracht en onderging reconstructieve chirurgie. Hij raakte ook nog gewond aan zijn hand omdat hij daarmee de hond probeerde af te weren toen de hond zijn penis en eikel beet had en een stuk van de huid wegscheurde… .
.
Tja…. ik heb alle commentaren van de lezers gelezen. De meeste reacties waren in de trant van eigens schuld dikke bult… jammer dat er ook racistische reacties geplaatst waren die de plank missloegen maar ja dat kun je nou eenmaal verwachten.
.
Waarom moest de man dan ook zonodig die hond schoppen…. Blijf met je poten van andermans hond af… en ga zeker niet de dierenbeul uithangen tegen zo’n dier…. als ik het had zien gebeuren had ik hem misschien wel iets aangedaan. Een hond schoppen is al walgelijk maar een gemuilkorfde hond schoppen omdat je denkt dat je hem dan veilig de vernieling in kunt trappen is nog walgelijker daar zijn gewoon geen woorden voor… . Dat dit dus anders uitpakte dan de man had verwacht is zeker ….
.
Nu maar hopen dat de hond met rust gelaten en niet afgemaakt wordt….

.


.

.

Zaterdag 15 september 2018

.

Administratie.
.
Vandaag is het dag voor administratie en dat hoort er ook bij.  Niet onze meest geliefde bezigheid want in de papieren en cijfertjes duiken staat ver af van de hondjes. Toch moet het wel gebeuren en als we er een paar uurtjes aan besteden dan is het ook weer zo voorbij. Gelukkig was er maar weinig mailverkeer dus dat kwam goed uit.

.

.

.


.

.
Zondag 16 september 2018
.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam besluitfase formaliteiten bloed-           medisch  reis naar
             baasjes                                    onderzoek   traject     Nederland

 

Sic        afgerond              afgerond          afgerond          gaande       27 sept.

Oli        afgerond             afgerond           afgerond          afgerond    27 sept

Boye    afgerond              afgerond           afgerond          gaande       2 okt.

Candy afgerond              afgerond           afgerond          afgerond     2 okt.

 

.

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

Peter en Frances, baasjes van Smiley, laten weten dat hij nu een jaar in Nederland is. 

Hoe je kunt laten zien dat Smiley helemaal thuis is…..?       Zo !!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Tracie en Collin, baasjes van Ollie, laten weten dat Ollie nu een jaar in Nederland is.

.

.

Een collage door het jaar heen.

.

Met als eerste één van de laatste foto’s van het asiel in Spanje

.

maar toen gauw de trots van  Den Haag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Gerrie baasje, van Ayka, gaven ons deze update

.

Geef Ayka een tennisbal en ze is er de hele dag zoet mee….

 

en hebben met Ayka een bezoekje afgelegd aan de dierenarts voor wat plekjes op de huid. Daar werd een huisafkrabsel onderzocht maar er blijkt gelukkig niets ernstigs. Een prikje tegen de jeuk en verder wassen en ontsmetten moet alles weer doen over gaan.

.

.

en laten zien hoe ze haar leren zwemmen in Vinkeveen…

.

.


.

Gjalt en Ellen, baasjes van Bonita, laten ons zien hoe de relatie tussen haar en de poezen is… …

.

Als we met Bonita uit zijn geweest en we komen weer thuis is het feest voor Suske (kat) . “Ha, daar is mijn grote meissie weer”, lijkt hij te denken en knuffelt haar oneindig door kopjes te geven waar hij maar kan. Wiske (poes) kijkt op de achtergrond een klein beetje jaloers toe hoe haar ventje zich aanstelt.

.

.

.

 


.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, laten weten hoe zwaar het leven van Ziva is

.

Hoezo zwaar leven… ???

gewandeld, brokjes binnen en nu slapen….

Wat een leven…

.

.

.

.

.

.


.

.

Ilona, baasje van Demi en Boyka, laat weten dat Demi nu al weer drie jaar in België bij haar en het vriendje van Boyka mag zijn…. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy (Bruxa), stuurde ons dit geweldige bericht.
.
(Lucy mocht op 7 juli jl. bij haar in Haarlem komen wonen. Bloedonderzoek had bij Lucy een lichte Leishmania vastgesteld waarvoor zij medicatie kreeg)
.

Beste Ton en Annerie,

Goed nieuws over Lucy, ze mag stoppen met de medicatie tegen Leishmaniosis!
Vandaag de definitieve uitslag gehad dus mijn dag kan niet meer stuk.

Het gaat goed met Lucy, ze is soms wat onzeker naar andere honden, maar met de bal in de mond/bek komt ze op een fijne manier de wandelingen rond.
Ze is vrolijk ondeugend en zeker thuis helemaal zichzelf.
De hondentraining gaan we weer oppakken als ze minder onzeker is buitenshuis.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Marjanne en Kevin, baasjes van Jody stuurde ons deze mooie foto

.

Vorige week zagen Jody al op een filmpje langs de waterlijn…
Deze week een mooie foto waarop haar viendje laat zien welke kant ze op moeten zwemmen om Engeland te bereiken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

4-kanten Column van Ton

Deze week: “Blijf bij je hond gedurende zijn laatste momenten….”.

.

Dit verhaal gaf mij een brok in mijn keel. Het was een dierenarts uit Ierland die zijn verhaal deed op facebook.
De daarop volgende reacties waren aandoenlijk maar vooral bij de laatste reactie uit America werd mij duidelijk hoeveel baasjes er de moed ontbreekt om hun trouwe huisdier bij te staan in hun grootste nood. Ik hoop dat dit bij Nederlandse baasjes anders is….
.
Ik heb het bericht van de Ierse dierenarts zo goed mogelijk vertaald zodat iedereen kan lezen wat hem zo triest maakte…

“Als je baasje bent van een huisdier  dan is het onvermijdelijk, dat in meeste gevallen, jouw dier eerder zal overlijden dan jij. Ik wil je iets belangrijks vertellen voor het moment dat jij jouw huisdier meeneemt naar de dierenarts voor een humaan pijn vrij einde.
.
Jij bent het middelpunt geweest gedurende hun hele leven.  Zij zijn misschien een klein onderdeel van jouw leven maar jij bent alles wat ze kennen als hun familie. Elke keer weer is het moeten kiezen voor euthanasie van je huisdier een vreselijke beslissing en dat zal niemand betwisten en is het heel erg om je dierbare huisgenoot te moeten verliezen. Maar alsjeblief ik smeek u laat hen niet alleen.!!! Laat hen de overgang van leven naar dood niet doorstaan tussen allemaal vreemden in een ruimte die ze akelig vinden.
.
Wat jullie als baasjes moeten weten is dat ze je zoeken op het moment dat je ze achterlaat. Ze kijken naar elk gezicht in de kamer in de hoop hun geliefde vertrouwde baasje te zien. Ze snappen niet waarom hun baasje hen heeft verlaten juist nu ze ziek, bang, oud of dood gaan van kanker en hebben jouw troost en medeleven nodig. Wees geen lafaard omdat je denkt dat dit voor jou te emotioneel of te zwaar zal zijn. Stel je eens voor wat zij moeten doormaken  als juist jij ze in de steek laat op hun meest kwetsbare moment.
.
Mensen zoals ik, doen elke keer ons uiterste best om hen gerust te stellen, hun angst weg te nemen en uit te leggen waarom hun baasje niet kon blijven.

Was getekend.

Een vermoeide dierenarts met een gebroken hart. “

(Hillcrest Veterinary Hospital/Facebook)

Dit stukje was opgenomen op hun facebook en werd meer dan 87.000 keer gedeeld.

Meer dan 4.000 reacties kwamen er binnen.

Hieronder zijn er een paar opgenomen en vooral de laatste opmerking van een mevrouw uit Knoxville Tennessee  doet je toch afvragen of het in Nederland net zo erg gesteld zou zijn met de moed van baasjes als in Amerika…

One man, named Randy Mason wrote: “Had to let my beautiful 20 year old Siamese go. I insisted on holding my baby as he crossed… I kept telling him I loved him and he knew I was with him.
“I wanted him to see me and know that I’d always be with him…he gave me so much over the years and I still miss him every day…”
.
Another user, named Jenna Jackson, commended the veterinary clinic for sharing the message.
“So glad you posted this. I’ve heard people say “it was too hard for me to stay.” REALLY ? Too “hard” for you?
“That time isn’t about YOU. It’s about THEIR last minutes on this earth.
“I dont care how much It hurts you. Do the right thing for THEM. All they gave you was unconditional love,” she added.
.
The vet’s emotional post was prompted by a tweet from pet owner Jessi Dietrich from Knoxville, Tennessee.
She said she asked her vet what the hardest part of his job was.
He said when he has to put an animal down 90% of owners don’t actually want to be in the room when he injects them so the animal’s last moments are usually them frantically looking around for their owners &tbh that broke me,” Ms Dietrich wrote in a tweet.
.
Misschien dat het komt omdat we met Nellie in een uiterst onzekere fase zitten voor wat betreft haar gezondheid, dat mij dit bericht zo aangreep maar hoe dan ook is het naar onze mening alleszins de moeite om het onder de aandacht te brengen…. Ik wist echt niet dat er baasjes zijn die hun geliefde huisdier op zo’n moment op zo’n laffe kille manier in de steek konden laten…

.

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“ De mening van…”

Bij het teruglezen van dit weekjournaal moest ik aan deze spreuk denken.

.

Natuurlijk is het belangrijk te weten wat anderen van je denken want je leeft nu eenmaal niet alleen op de wereld. Maar je hoeft ook niet jezelf te verloochenen om alleen maar een ander te plezieren…..

,

.

en dan kom je automatisch bij de volgende ‘tegelwijsheid’ terecht die Annerie en ik als baasjes erg goed bevalt.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 20 t/m 27 okt
Chispa in november

Luna en Ocean augustus 2019is

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com