Dierenmissies Weekjournaal van 17 december 2017

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we een winterspecial want we hebben zoveel mooie winterfoto’s gekregen dat we die aan iedereen willen showen. Dieren in Spanje worden wettelijk ietsje beter beschermd, Kora moet langer wachten op een baasje, Andro verdient de schijnwerper, gelukkig zijn er helden die in de schaduw werken en nog veel meer valt er te lezen in dit weekjournaal. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Winterpret
  • Mededeling publicaties Weekjournaal Dierenmissies rond de jaarwisseling
  • Dieren wettelijk iets beter beschermd in Spanje
  • Kora in de belangstelling maar we weten niet of het iets wordt.
  • Andro opnieuw in het spotlicht
  • Kora moet verder zoeken naar een baasje
  • Bonita’s reis
  • Registratie van uw hond is verplicht
  • Berichten van baasjes over Sara en Suerte & Paris
  • De 4-kanten column van Ton: “Wat er in de schaduw van allerlei hulpacties gebeurd bij (natuur)rampen.”
  • (on)zin van de week over: “Weinig nodig om gelukkig te worden”.
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 11 december 2017
.
Winterpret van ‘onze’ Hollandse makkers….
.
Heel Nederland was de ban van het winterweer. Kinderen konden hun lol niet op en automobilisten mochten rekening houden ongekende lange files. Maar ja ode hondjes hadden sneeuwpret en dat kregen we dan ook op diverse manieren toegestuurd.
In willekeurige volgorde komen de beelden voorbij…

Roc in de sneeuw

Smiley aan de wandel baasje

Smiley geeft niet om de sneeuw

,
,
,
,
,
,
,,
,
,
,
,
.
.

Estela

Beltzar en zijn nieuwe vriendje op de voorgrond

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Moos, Sjors en Mike

.

.

Fray, Djovi, Titan, Wolf

.

.

.
.
.
.
.
.
.
.

Lara

.

.

.

.

.

Lara was even bang voor een sneeuwpop.
Gelukkig waren de baasjes er om haar
te helpen om over de angst te komen.

.

Goldy houdt meer van de zon…

.

Voor Ace en Senna klik je op de link
https://www.facebook.com/jos.verberne.7/videos/1786725391398874/
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
Tja en ook bij ons op camping was het volop sneeuwpret, Nellie mocht even los lopen en Flor die helemaal links loopt en Botas, Morky, Pichi en Mia lopen aan de lijn voor me uit….
 .
.
.
 .
.
.

Dinsdag 12 december 2017

..

Mededeling publicaties Weekjournaal Dierenmissies rond de jaarwisseling
.
December krijgt ook weer een Dierenmissies Weekjournaal Kerstspecial die op zondag 24 december zal verschijnen, dit zal de laatste van dit jaar zal zijn. Op 7 januari zal weer het eerste Weekjournaal van 2018 verschijnen.

.

.

Woensdag 13 december 2017

.

Dieren wettelijk iets beter beschermd in Spanje
.
Dieren zijn volgens de wet in Spanje geen ‘dingen’ meer maar ‘levende wezens met gevoelens’ geworden.  Dit is een belangrijke wijziging in het Spaanse Burgerlijk Wetboek waardoor er een betere bescherming plaatsvindt. Zo heeft de tekstuitbreiding er voor gezorgd dat  de eigenaar van een huisdier hiervan mag genieten maar deze ook moet verzorgen, respecteren en geen recht geeft tot het te mishandelen of slecht te behandelen want het recht op gebruik geeft geen recht tot misbruik. Dit klinkt voor de hand liggend maar was in Spanje tot nu in de wet niet bepaald waardoor het moeilijk was om een eigenaar ook civielrechtelijk aan te pakken. Ook kunnen er nu bij een scheiding dieren niet meer in beslag genomen worden.

.

Donderdag 14 december 2017.

.

Kora in de belangstelling maar we weten niet of het iets wordt.
.
Kora geniet al een tijdje de belangstelling van een familie. Diverse mailtjes zijn heen en weer gestuurd om allerlei informatie te delen. De adoptie heeft even stil gelegen omdat men even wilde wachten tot hun oudste hond was overleden. Toen dit was gebeurd werd het adoptieproces weer opgepakt.  Inmiddels hebben we een kattentest en een test om eventuele baknijd uit te sluiten laten uitvoeren en alle filmpjes hebben we opgestuurd. Helaas mochten we hier nog geen reactie op ontvangen. Je snapt dat we met spanning wachten op een reactie. Kora met poezen blijkt niet zo’n succes. Ze is niet per se vals maar naar onze mening net iets te veel geïnteresseerd in poezen.

Wilt u meer lezen over Kora klik dan op haar foto want de kans is groot dat lieve Kora op een ander baasje moet wachten.
.

===========================================

.

Andro nogmaals in het spotlicht.
.
Hoevel pech kun je hebben. Al zo vaak hebben zich mensen gemeld voor Andro maar als blijkt dat hij nog in Spanje woont of dat er een adoptiebijdrage wordt verwacht haken mensen af.

Wie een lieve zachte hond wilt die trouw aan je zijde blijft en op alle mogelijke manieren zijn liefde en loyaliteit zal tonen, kan Andro niet overslaan.

Klik op het plaatje en bezoek zijn adoptiepagina voor meer info.

.

.

.

.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

Vrijdag 15 december 2017

.

Geluksvogeltjes die ook naar een baasje gaan

Manu

Ravi

Vandaag kregen we te horen dat Ravi en Manu het asiel mogen verlaten.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 16 december 2017

.
Kora moet verder zoeken naar een baasje

Zoals we al een beetje verwacht hadden kregen we vandaag te horen dat Kora niet op korte termijn geadopteerd gaat worden. De mensen zijn nu voornemens om ergens in de toekomst een camper te huren om zelf naar het asiel te gaan om kennis te maken. Ach we gaan het wel zien. We hopen dat Kora niet zo lang hoeft te wachten op een leuk lief baasje.

.

.

Zondag 17 december 2017
.
.
Bonita’s reis
.
Terwijl we dit weekjournaal klaar maken voor publicatie,  kijken we alvast vooruit naar morgen want dan komt  Bonita (Blanca) naar Nederland.

Gjalt

Baasje Gjalt gaat haar halen en zal vandaag vertrekken naar Barcelona. We wensen hem alvast een goede reis en we zullen hem morgen met Bonita hartelijk welkom heten op vliegveld Eindhoven.
.
Natuurlijk wordt van Bonita’s reis en aankomst verslag gedaan in het komende weekjournaal.

.

=============================================

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.


Berichtjes van ….

De hele familie met hun jarige Sara stuurden deze leuke collage
.
Sara maakt al sinds 18 maart 2012 deel uit van de familie…….

.
=====================================================================
.
Monique, baasje van Suerte en Paris stuurde deze kerstfoto.
.

Suerte maakt als sinds 6 november 2012 deel uit van de familie

.

Dat Suerte zo bij de boom ligt is haar mooiste Kerstgeschenk
.
.
.
.
.
.
========================================================
.
.
Van de baasjes van Zeno kregen we dit leuke plaatje..
.
Zeno mocht op 24 oktober 2017 bij Dani komen wonen en nu is Dani jarig.
.
Je hoeft je niet af te vragen of die twee het samen goed kunnen vinden.
.
.
.
.
.
.
========================================================================
.
.
De 4-kanten column van Ton
.
.
Wat er in de schaduw van allerlei hulpacties gebeurd bij (natuur)rampen.
.
Laatst zag ik beelden van mensen die in een bootje werden gehesen om naar droge oorden gebracht te worden. Op de achter grond zag je een hond op het dak van hun huis lopen. Meteen moest ik denken aan een filmpje over mensen die op de vlucht gingen voor de vlammen in Beverly Hills. Zij werden geïnterviewd en toen vertelden ze dat ze het zo erg vonden dat ze hun huisdieren niet mee hadden kunnen nemen…?!?!? Ik krijg dan visioenen van katten, vogels, honden of paarden die ze niet in veiligheid konden brengen en die jammerlijk door de vlammen hun dood vinden.
.
Ik denk dan meteen: “Hoe zo kon je je dieren niet in veiligheid brengen” ?!?!?! Zag je die vlammen niet aankomen? Je wordt verdorie al dagen van te voren gewaarschuwd en om het kwartier krijg je updates over het dreigende gevaar …!!!!
.
OK dat zijn dan de mindere momenten van mensen waarvoor we ons zouden moeten schamen. Er zijn zo ontzettend veel van die rampen die voor dieren dus echt rampzalig zijn want als mensen wegtrekken, dreigt er niet alleen onmiddellijk gevaar door de natuur of ander geweld, maar hebben deze dieren ook geen eten meer en onze huisdieren zijn nu eenmaal niet gewend om voor zich zelf te zorgen. Een paar dagen houden ze het wel vol maar zonder de aanwezigheid van mensen kan dat kan geen weken of maanden duren…    Te denken valt aan bosbranden in Amerika, lavastromen die alles op hun pad in brand zetten, aardbevingen, overstromingen en zelfs oorlogsgebieden.
>
Kijk en dan heb je toch nog mensen die in onze ogen helden zijn. Die mensen hebben maar één doel voor ogen en dat is om achtergebleven dieren op te sporen en in veiligheid te brengen.  Soms is dat een lokaal clubje mensen maar ook grotere organisaties die wereldwijd opereren, maken zich sterk om het lot van die dieren niet in een noodlot te laten veranderen.
.
 .
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Weinig nodig om gelukkig te zijn”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 .
Chispa van 6 t/m 21 jan.
januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
 Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 Moos, Sjors en Mike van 4  t/m 12 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

«
»
  • Petra Brand

    Misschien ligt het aan mij,maar ik lees regelmatig dat mensen belangstelling hebben voor een hond. Maar op het moment dat het er echt op aankomt haken ze om allerlei redenen af. Maar het gaat toch om een dier met gevoel,die toch hun aandacht trekt. En dan,toch maar niet. Sorry ik snap dat niet. Tis net of het om een pakkie boter gaat uit de supermarkt. Je gaat ervoor of niet! En in dat laatste geval reageer dan helemaal niet!! Sorry maar ik wilde dit even kwijt….. Misschien denk ik het wel verkeerd hoor. Wat vinden andere mensen hiervan? Ben wel benieuwd. Gr Petra

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com