Dierenmissies Weekjournaal van 17 februari 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we natuurlijk de reis van Thelma en Bentley, hebben we goed nieuws over meer hondjes die het asiel mogen verlaten  maar ook triest nieuws over Baco. Voorts hebben we een versag van de gehouden hondenferia, staat de grote reis van Ace inmiddels geboekt en hebben we weer nieuwe koppies die een plekje gaan krijgen op de site. Ook hebben we de gedoneerde dvd’s op Marktplaats staan  en hebben we weer wat foto’s gekregen van baasjes uit het land. In de on(zin) van de week hebben we het over “het tonen van medeleven” en er is nog veel meer te lezen. U snapt het al, lees dit weekjournaal om weer helemaal bij te zijn en het is goed om jezelf even een leespauze te gunnen. Positief nieuws doet je goed !!!!!! Lees over de volgende onderwerpen:

– Beide reizigers van de komende vlucht op vrijdag 15 februari zijn bekend….
– Honden feria
– De volgende vlucht staat al klaar.
– Mogen we even Bruna voorstellen ?.
– De gedoneerde Dvd’s staan op Marktplaats
– Meer goed nieuws.

– Leuk filmpje: “Goed voorbeeld doet goed volgen”.
– Vandaag kregen we weer een update van Coto die vorige week in Nederland aan kwam.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– In Memoriam Baco

– De reis van Thelma en Bentley
– Updates van Bentley en Thelma,
– Verzoek van Miranda voor Flaix
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Sep (Dic) & Draga & Tukker
– De (on)zin van de week gaat over: “Gedeelde smart is halve smart”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 11 februari 2019

.

Beide reizigers van de komende vlucht op vrijdag 15 februari zijn bekend.

Thelma

Bentley

Hoera de bloeduitslag van Bentley is ook goed. Omdat hij al verder helemaal klaar is om te reizen kan hij met Thelma op vrijdag 15 februari mee naar Nederland komen. De baasjes zijn ingelicht en met spanning zien we aankomende vrijdag tegemoet. Francis is de vluchtbegeleidster en we kijken er erg naar uit.

.

.

.

.


.

.

De hondenferia (braderie) .

Opnieuw is er ee braderie geweest waar weer een selectie aan hondjes getoond zijn aan het grote publiek. Natuurlijk hopen ze dat er mensen zijn die daarbij hun hartendief vinden.

Van Miranda kregen we dit verslag.

Afgelopen zondag zijn we weer met vrijwilligers op pad gegaan naar het dorpje Palleja in Catalunya. Daar was een grote honden feria, waar vele honden die een huis zoeken onder de aandacht worden gebracht bij de lokale bevolking.

.

.

.

De deelnemers:

breton Baba, reutje, 5 jaar oud, heel zijn leven in het asiel, middenmaatje 48 cm hoog
sociaal met andere honden, groot en klein, lief en kroelerig karakter. Loopt prima aan de lijn.

.

.

.

.

mixje Gana, reutje, 6,5 jaar oud, heel zijn leven in het asiel, middenmaatje, 55 cm hoog
sociaal met andere honden, groot en klein, lief, rustig, bescheiden karakter, zachtaardig. Loopt prima aan de lijn.

.

.

.

.

Metis, reutje, 3 jaar oud, 68 cm hoog, grote rustige hond met rustige energie, sociaal met andere honden. Gevonden op een verlaten boerderij met zijn zussen en broers in zeer slechte staat ongeveer 1 jaar geleden.

.

.

.

.

Dumbel, reutje 10,5 jaar oud, 45 cm. De langstzittende van ons asiel en inmiddels bijna de oudste (7 jaar in asiel). Dumbel is een leuke middenmaat hond, zeer knuffelig, sociaal en lief.

.

.

.

.

Dara, teefje 9 jaar, 55 cm podenco andaluz cerdeña half lang haar. Nog niet zo lang in het asiel en na sterilisatie in opvang om bij te komen. Zeer lief, sociaal met andere honden, knuffelt enorm graag.

.

.

.

.

Het was enorm druk in de ochtend, maar door de vele andere honden van de andere asiels, is er maar 1 familie die interesse heeft. Zaterdag zal de familie nogmaals de honden komen bezoeken om te zien of 1 van hen bij hen past. De andere honden of wellicht allemaal zullen blijven wachten op hun baasje.

Ze deden het in iedergeval ontzettend goed en waren lief met de andere honden op de feria en de vele kinderen.

groetjes
Miranda

 

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 12 februari 2019

Ace

.

De volgende vlucht staat al klaar

Ook de vlucht van Ace is al geboekt. Hij mag op 15 maart naar Nederland komen Jippie !!!

.

.

.

.

Ace moet nog even wachten tot alle medische voorbereidingen zijn afgehandeld maar zijn dagen in de kennel zijn nu bijna voorbij. Het aftellen kan beginnen.

Ellen, baasje van Ramos (Petter),  zal de vluchtbegeleider zijn en we hopen natuurlijk dat er tegen die tijd nog een kandidaatje mee mag vliegen.

.

.

.

.


.

hond,

Mogen we even Bruna voorstellen ?
.
Dit is Bruna, Teef – 2 jaar – kruising – 60 cm   Karakter: zeer lief speels sociaal. Deze meid is ook op zoek naar een lief baasje.

Ze moet nog een eigen pagina op onze site krijgen maar geïnteresseerden kunnen ons al mailen hoor. Dierenmissies@gmail.com

.

 


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Goed voorbeeld doet goed volgen”

Het zal ongetwijfeld wel ergens goed voor zijn ….

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.

 


.

.

Woensdag 13 februari 2019

.
De gedoneerde Dvd’s staan op Marktplaats.
.
Het was een behoorlijk klusje om alle dvd’s te inventariseren maar het is gelukt en nu staan ze op Marktplaats. Alle dozen zijn voorzien van een lijstje met filmtitels die er in te vinden zijn. De dozen staan nu in de tuinkamer en dappere Mia bewaakt ze met haar leven.

.

.


.

Meer goed nieuws.
.

We hebben nog veel meer goed nieuws want ook de volgende kanjers hebben een baasje gevonden en mogen aanstonds het asiel verlaten.

.

hond

Dandy

hond

Gimo

hond

Ona

.

.

.

.

.

.

hond

Charlo

hond

Serri

hond

Linda

.

.

.

.

.

.

hond

Lief

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Donderdag 14 februari 2019

.

Vandaag kregen we weer een update van Coto die vorige week in Nederland aan kwam….
.
Coto verteld verder
.
Ik begin al aardig te wennen al zijn sommige dingen nog wel spannend hoor maar ik mag rustig aan doen om alles te leren kennen want het is best wel veel en zoooo anders dan dat ik dat jaren gewend was.
Mijn haremvriendinnen liggen of op de bank en anders op van die rare zachte dingen die ze hier matrasjes noemen. Nou ik vind het niks maar ik lig wel meestal in de kamer en lekker dicht bij mijn mensen. Tenminste, als ze rustig zijn want soms doen ze hele rare dingen vind ik. Zoals het stofzuiger of als het vrouwtje gaat dweilen of de wasmachine en droger aanzet. Dat vind ik best wel interessant en daar moet ik met mijn neus bij staan en sta ik lekker in de weg hihi.
Ik vind de tuin ook heel leuk en ga altijd met mijn meiden mee naar buiten. Ik moet toch een beetje op ze letten he en misschien kan ik ze wel uitdagen voor een spelletje achter elkaar aanrennen … want ik begin ze steeds leuker te vinden en zij mij ook wel.
Als de baas thuis komt na zijn werk, gaan we altijd allemaal naar het park en als het rustig is mag ik net als mijn meiden ook los. Dan gaan we spelen en ik krijg best wel een beetje conditie. Ik kan al een paar minuten met ze mee rennen. Gaaf vind ik dat joh maar dan moet ik daarna wel weer rustig aan gaan doen van mijn baas want mijn poten hebben nog niet zulke sterke spieren. Ik mag wel vaker mee uit hoor maar dan mag ik niet spelen want anders krijg ik misschien wel zere poten.
Ik wist eerst niet zo goed wat kluiven waren maar ik vind ze nu heerlijk en ik leer steeds beter alles te eten wat ik krijg. Brokken en vlees uit blik vind ik heerlijk en grotere stukjes vlees ook maar soms krijg ik ook fijnere stukjes vlees en dat vind ik nog een beetje lastig want soms gaat dat zo tussen mijn tanden zitten en dat voelt niet fijn. Ik moest er ook even aan wennen dat ik mijn eten niet hoefde te delen maar dat ik dat gewoon op mocht eten.
Ik heb echt al heel veel geleerd en ik vind de computer en de tv al niet meer eng en raar. Ik kijk gewoon hoe die meiden het doen nou dat kan ik dus ook echt wel al lukt het niet altijd gelijk, maar dat vind niemand erg.
Al vind ik het niet leuk maar soms ben ik ook even alleen met de meiden en mag ik niet mee. Dat noemt het vrouwtje boodschappen doen. Ik hoef al niet meer zo te huilen want ze beloofd me dat ze zo weer terug is en ben dan altijd heel blij als de deur weer open gaat en ze er weer is. Ik begin er ook al een beetje aan te wennen dat ik `s nachts bij de meiden beneden moet slapen al ligt het vrouwtje wel altijd nog een tijdje op de bank en als ze dan vind dat ik rustig en relaxed ben en gewoon lekker blijf liggen dan gaat ze de trap op . Ik weet dus echt niet wat daar allemaal is he want ik mag de trap niet op. Is niet goed voor mijn poten zeggen ze en ik vind het ook maar een eng ding.
Ik krijg al best veel zelfvertrouwen en vinden ze het heel knap van mij dat ik ze al niet meer overal achtervolg maar blijf liggen als de baas en vrouwtje weer eens zo nodig moeten gaan lopen om wat te gaan pakken. Tja zeg, het is ook best vermoeiend dat nieuwe leven van mij hoor maar ik vind het ook wel heel fijn en dat is duidelijk te merken aan mij. Ik vind ik het heerlijk al die aaien, knuffels en complimentjes die ik krijg en ik begin ook al een beetje gewicht te verliezen denk ik …. moet er natuurlijk ook wel knap uitzien voor mijn meiden he …. geluksvogel die ik ben …. samenwonen met 4 knappe teven.

 

.

=.


.

In Memoriam Baco (Bully)

.

Klik op de foto om Baco spelend te zien in de zomer van 2018…

Baco had een valse start in Nederland toen hij op 17 juli 2012 als pup naar Nederland kwam. Alles leek koek en ei bij zijn baasje maar dat bleek na vier jaar niet meer zo te zijn. Toen we vernamen dat er zakelijke en relationele problemen waren en hij meeste tijd in een bench moest zitten, hebben we contact op proberen te nemen maar dat bleek op geen enkele manier meer mogelijk. Het baasje leek met Baco van de aardbodem verdwenen. Zonder dat we hiervan op de hoogte waren gebracht kwam Baco in een Nederlands asiel terecht. Gelukkig werd de schat opgemerkt door Joke en Andre die zijn nieuwe baasjes werden. Nu pas brak de zon echt door voor Baco. Na negen maanden mocht hij bij hen zijn vijfde verjaardag vieren. Het geluk kon niet op. Vakanties in Brabant en Limburg, alle aandacht van de baasjes … dit was het leven waar hij zo naar verlangd had.
.
Toen kregen we vandaag van Joke en Andre, de baasjes van Baco, de onderstaande trieste mededeling…

Beste Ton en Annerie,

Vanochtend om kwart voor 12 is Baco (Bully) overleden.

Baco had een ernstige allergie die bijna tot niet te behandelen was en wij hebben er alles aan gedaan om de jeuk te stoppen.
Het enige middel wat redelijk de jeuk kon temperen was Prednison.
Na 2 jaar en 8 maanden heeft de prednison zijn tol geëist en kreeg hij door de ziekte van Cushing een hele dikke buik en verzwakking van de spieren.
Ondanks dat je verstand zegt het kan zo niet langer, probeer je toch alles wat er in je macht ligt. Tot vorige week toen de dierenarts aangaf dat hij op deze manier geen kwaliteit van leven meer had.

We hebben hem nog een aantal dagen flink verwend en geknuffeld want wat was het een geweldig lieve en mooie man.

Het kost even tijd om dit grote verlies te verwerken en vergeten doen we hem nooit.

Vriendelijke groeten

Andre en Joke Janssen
Vleuten

.

We zijn ontzettend dankbaar dat Joke en André de lieve Baco op hun levenspad tegen mochten komen en dat zij hem de zorg en liefde hebben gegeven die hij verdiende. Wij wensen hen alle sterkte toe met het verlies van hun maatje…

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 15  februari 2019

.

De vlucht van Thelma en Bentley.

De reis begon natuurlijk in het asiel waar Thelma en Bentley de laatste voorbereidingen ondergingen voor hun reis naar Nederland. Na het bezoek aan de dokter voor de gezondheidsverklaring staan ze klaar om naar het vliegveld te gaan.

 

Ze worden door Roger en een vrijwilliger naar het vliegveld gebracht waar ze de vluchtbegeleidster Francis treffen. Het inchecken gaat vlot en dan worden ze naar de odd-size bagageafdeling gebracht. Daar moeten ze weer uit de kennels gehaald worden omdat die apart door de röntgenscanner moeten worden gehaald voordat zij met de honden naar het vliegtuig kunnen worden gebracht.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dan kunnen Roger en zijn vriend naar huis en kan Francis zelf door de douane om naar de gate te gaan. Met de honden veilig in de buik van het vliegtuig kan de vliegreis beginnen. Rond 15.40 uur kiezen zij het luchtruim.

Inmiddels zijn Roelie en haar man Tamme vanuit Friesland, Toon vanuit Brabant en ik vanuit IJhorst op de grens van Drenthe en Overijssel, onderweg naar luchthaven Rotterdam gegaan. Toon, die met openbaar vervoer ging, was er al een paar uurtjes toen ik arriveerde en toen even later ook Roelie en Tamme aankwamen waren we compleet. We hadden nog net tijd voor een koppie koffie. want op 17.21 uur landde het toestel van Transavia met Francis en de hondjes

Dan is eindelijk het grote moment daar. Als Francis met de kennels door de deur van de aankomsthal  komt lopen, zoeken we vlug een rustig plekje waar we de hondjes bevrijden uit hun kleine verblijf.

.

.

Francis krijgt van ons een presentje voor haar hulp en wij krijgen van haar de reispapieren en paspoortjes.

Vlug knippen we de tie-wraps door die moeten voorkomen dat dat de deurtjes ongewild open gaan. Zo nu kan als eerste Thelma eruit en krijgt ze van Roelie water te drinken en wordt het tuigje passend gemaakt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dan is natuurlijk ook de kleine Bentley aan de beurt.

.

Ook hij krijgt water en krijgt hij naast een tuigje ook zijn nieuwe riempje aan. Daarna gaan we naar buiten de frisse lucht in. Het is nog prachtig weer dus dat is geen straf….

.

Tijd om daar eens even lekker de pootjes te strekken en nader kennis te maken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Aan knuffelmomentjes is geen gebrek hoor ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dat geeft mij mooi even de tijd om de kennels te demonteren en afscheid te nemen van Francis die, door haar moeder en dochter en haar eigen Nola, werd opgehaald, afscheid te nemen. Natuurlijk is het altijd fijn of je naasten te zien en daar hoort Nola ook bij. Die is ook blij haar baasje weer te zien. Van huis zijn en je met met vreemde honden bezighouden terwijl je eigen hondje thuis op je zit te wachten, geeft altijd een raar gevoel. Tja en ik ken dat maar al te goed. Ze geeft aan dat er al gauw vaker gevlogen zal worden en ze zal ons daar dan ook van op de hoogte stellen zodat ze opnieuw hondjes mee kunnen vliegen.  Dat is natuurlijk geweldig.

.

Het was logisch dat Roelie en Tamme graag nu zo snel mogelijk met Thelma naar huis wilden gaan. De heenweg was al, met de nodige files, een hele reis geweest.

.

Ik wacht nog even met Toon tot de bus er aan komt die hem in 15 minuten naar CS Rotterdam zou brengen. Vandaar zullen zij de trein naar huis nemen. Het instappen gaat zoals je ziet prima. Bentley zal een echte OV reiziger worden.

.

Daarna ga ik ook naar huis. Ik laat Annerie weten dat alles perfect is verlopen en dat ik onderweg ben.  Ik kijk uit naar het hartelijke welkom dat me thuis elke keer weer staat te wachten. Overladen worden met knuffels en likjes van onze boefies die met gekke capriolen van blijdschap laten zien dat ze opgelucht zijn dat ik weer thuis ben. Ach ja.. wie wil nu zo niet thuis komen…  Als dan alle gekte weer een beetje tot rust is gekomen kan ik op het gemakje Annerie verslag doen van de aankomst. Zij is ook blij dat ik thuis ben hoor … haha

.

.

Dan krijgen we als eerste bericht dat Toon aangekomen is in Brabant. Zijn eerste stop voor hij zijn woning betrad was de woning van onderbuurvrouw Femke die erg met hem meeleeft en wiens zoon onlangs Shira heeft geadopteerd en komende maand ook Ace zal verwelkomen.

Haar hondje Pablo is al direct beste maatjes met Bentley…

.

.

.

.

Als Bentley even later in zijn eigen nieuwe huis komt heeft hij al gauw zijn plekje gevonden. Moe en uitgeput van alle emoties heeft hij wel rust verdient.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nog even later krijgen we bericht dat ook Thelma haar nieuwe huis heeft betrokken. Het was opnieuw een reis met hindernissen geweest. Als je op zo’n dag onderweg ook nog een lekke band krijgt dan heb je het wel gehad.  Maar goed, eindelijk is alles goed gekomen.

Ook Thelma was totaal uitgeput van haar lange dag. We kunnen ons voorstellen dat ook Roelie en Tamme blij waren dat de dag ten einde liep. .

.

.

.

.

.

.

.

.

 


..<<advertentie>>

..

.

.

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 16 februari 2019

.

Update van Bentley
.
Goedemorgen Ton,

Bentley is net mét mij gaan wandelen en daarna zijn we wat samen gaan eten (Bentley 🐾) brokjes uiteraard.
Toen zijn we samen wat aan het spelen geweest en nu ligt hij weer in zijn mandje.
Hij heeft het van gisteren avond tot nu zéér goed gedaan hij ligt graag in zijn mandje zo dat je ziet 🤣
Hij heeft vannacht, niet wat je zegt, bij mij in bed geslapen maar weer in zijn mandje wat hij geweldig vindt.
Eén heel lief hondje Bentley 🐾 Hij heeft ook niets binnen gedaan maar eenmaal buiten gekomen was hét poepen en plassen.
Zoals je ziet heb ik Bentley 🐾 op mijn Fb profiel staan.

Ton, bedankt voor mijn Grote vriend trouwe viervoeter Bentley

.

.


.

Update van Thelma

.

Met het nieuwe tuigje vies van het spelen met de buurhond ligt ze te slapen op de bank. Ze is pittig, lief en nieuwsgierig … wat een heerlijkheid!
Ze heeft vannacht naast ons bed geslapen wat heel goed ging. Om half 8 heb ik haar wakker moeten maken.

.

.

.

.

.

.


.

.

De vakantie van Neslon en Rova

.

.

We hebben er naar uit gekeken. Nelson en Rova mogen weer komen logeren. Omdat ik toch in Meppel moest zijn heb ik ze gelijk opgehaald bij hun baasjes die er even ‘tussenuit’ gaan.

.

.

.

.

.

Eenmaal thuis was het of ze er altijd wonen.

Met onze hondjes is er meteen weer de klik. .

.

 

.

.

.

Gewoon lekker opgaan in de roedel en doen wat de anderen doen. Spelen en luieren. Dat mag op vakantie…

.

.

.

.

.

.

.


.

Nieuwe koppies die binnenkort op de site verschijnen

.

Natuurlijk kunt u nu al een mailtje sturen voor meer info…!!!!

.

hond

Dit is Sami, Reu – 8 jaar, 1 maand – Kruising labrador – 52 cm Karakter: verlegen, lief en zachtaardig

hond

Dit is Xoco, Reu – 5 jaar, 1 maand – Kruising – 52 cm, Karakter: zeer lieve hond rustig en sociaal

 

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Dolca, Teef – 1 jaar, 1 maand – Kruising herder – 55 cm, Karakter: lief, sociaal, vrolijk, heel speels.

hond

Dit is Danjo, Reu – 3 jaar – Kruising black & tan, – 52 cm Karakter: zeer lief en rustig van aard, goed met andere honden

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


 


.

Zondag 17 februari 2019

.

Van Miranda kregen we dit speciale verzoekje.
.
De trouw van een hond mag niet bestraft worden maar moet juist beloont worden. Daarom hopen we dat Flaix gauw een baasje zal vinden.

Hoi Ton,
Zouden jullie ook Flaix willen publiceren op jullie site en wellicht in het Weekjournaal ? Hij zit niet in Vilafranca, want het gaat via een kennis van mij vanwege het volgende verhaal:

.

.

.
Flaix is een jonge hond die naast zijn (oude) baas gevonden werd in huis, nadat het baasje overleden was.
Flaix is een jonge reu die lekker de ruimte nodig heeft en wandelingen, hij is lief, sociaal met andere honden en actief, echt een dolle jonge hond, een leuke cursus zou super voor hem zijn, zodat hij lekker zijn ei kwijt kan.. of iemand die veel tijd heeft om te wandelen of buitenaf woont.! Flaix kan ook met kinderen.

.

Flaix was ook op de hondenferia, waar ik deze foto´s heb kunnen maken.

.
hoogte ongeveer : 50 – 52 cm (middenmaatje)
geboortedatum: 17.05.2017
De adoptie gaat vervolgens volledig volgens de regels die we gewend zijn dus met het volledige medische traject zoals we dat gewend zijn.
groetjes
Miranda

.

 

.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

.
Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Naam  besluitfase        formaliteiten   bloed-           medisch     reis naar
               baasjes                                            onderzoek   traject        Nederland
.

Ace . . . . afgerond . . . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . gaande . . . 15 maart 2019

 

 

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 24 februari 2019.

 

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

 

Marga, bazinnetje van Draga, Sep en Tukker, stuurde ons deze leuke foto.

.

.
Vorige week kregen  we een voorproefje van een foto van Sep. Nu een foto van Sep en Draga samen hun kleine witte vriendje die Tukker heet (hij schijnt uit Almelo te komen)…

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Dennis en Femke, baasjes van Shira en zijn vriendje Pablo, wachten samen op de komst van Ace die ook het asiel mag verlaten en bij hen mag gaan wonen. Ondertussen verspillen ze geen tijd want er moet gespeeld worden.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

“”

 

Vanwege het reisverhaal van Bentley en Thelma is er deze week geen Column.

 

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Gedeelde smart is halve smart…”

Wie kan er tegenwoordig nog medeleven tonen als je verdriet hebt ? Iedereen is zo druk met zichzelf bezig. Op die momenten is alleen je meest trouwe vriend de enige die de pijn van je verdriet kan verzachten.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Nelson en Rova van 16 februari tot en met 24 februari 2019
Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind okt

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com