Dierenmissies Weekjournaal van 17 juli 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een nieuwe waarschuwing voor het warme weer en zetten we de aandachtspunten voor u op een rijtje, valt er weer een onnodig bijtincident te betreuren, lijkt het erop dat de NVWA echt volledig de weg kwijt is als het om dieren uit Oekraïne gaat, leren we Simona kennen, hebben we asielverlaters, blijken er nog steeds prik(hals)banden gebruikt te worden, is er een mafkees die een hond neerschiet omdat die blafte en zijn er in Spanje nog enorm veel dieren die in steek gelaten worden. In de column zijn leggen we uit wat het werk rondom een adoptie inhoudt  en ide (on)zin van de week zien we dat moeders altijd hun kind herkennen. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hitte en hondjes…
– Weer bijtincident door loslopende hond…
– NVWA weer gruwelijk in de fout…
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Kennismaken met Simona
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Debiel schiet hond neer met luchtdrukwapen
– Enorm veel dieren in de steek gelaten dus nog werk genoeg…
– 
Politie: Prikbanden in beslag genomen
– Leuk filmpje: Race tussen hond en baasje
– Bericht van baasje over:  Fay, Thelma
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Hond-adoptie uit Spanje is geen ‘één-mans-actie’.!”
– De (on)zin van de week: Ook de hondenmoeders herkennen altijd hun eigen kind.


De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 11 juni 2022

.

Hitte en hondjes

.

Vanwege de extreme warmte die we ervaren en nog tegemoet gaan geven we nog wat aandachtspuntjes op een rijtje. We hebben ze al talloze malen afzonderlijk besproken maar we kunnen er niet genoeg aandacht voor vragen.

  1. Geen honden in de auto achterlaten. Een raampje open is niet genoeg. Temperatuur loopt snel op en kan in 15 minuten al tot de dood van je hond leiden.
  2. Laat je hond niet op asfalt lopen. Je hond zal brandwonden krijgen aan de voetzooltjes als hij loopt op asfalt dat in de warme zomerzon al uren lang is opgewarmd tot +60 graden. Bij voorkeur lopen op verkoelend gras.
  3. Zorg dat je hond niet lange tijd is blootgesteld aan de zon. Zorg dat er schaduwplaatsen zijn waar hij verkoeling kan vinden.
  4. Zorg altijd voor voldoende fris drinkwater. Dit moet natuurlijk bij minder warm weer ook maar bij hitte is dat extra belangrijk.
  5. Als uw hond geregeld bij een trimmer komt, laat dan vooral voor de hitte zijn vacht behandelen/trimmen.
  6. Bij oververhitting van je hond koel de buik en poten af met koud water of handdoek die doordrenkt is met koud water.
  7. Zie je een hond in problemen bijvoorbeeld in auto … maak foto, bel direct 144 of 112. Indien niet afgewacht kan worden tot politie er is, haal de hond uit de auto … desnoods door inslaan van een autoruit.

.

.

.

 

.

Dinsdag 12  juli 2022  

.

Weer bijtincident door loslopende hond…

Hoe een dagje strand kan omslaan in een nachtmerrie. Opnieuw heeft er een ernstig bijtincident plaatsgevonden. Helaas is dit weer door een grotere hond die als ras tot een risicohond wordt gerekend. Zo wordt de polarisatie tussen voor- en tegenstanders van honden alleen maar groter en in het bijzonder komen de zogenaamde risicohonden weer extra in een kwaad daglicht. Iedereen weet hoe wij denken over honden en kinderen en zeker als het een risicohond betreft. Ongetwijfeld zal dat jongetje iets gedaan hebben dat de hond heeft getriggerd om aan te vallen maar dat zullen we nooit meer te weten komen. Nu is de politie op zoek naar mensen die zondagochtend op het strand van IJmuiden waren. Daar is het 7-jarig Oostenrijks jongetje gewond geraakt door een aanval van een loslopende op een Rottweiler gelijkende hond. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Het Oostenrijkse jongetje was met zijn familie op vakantie in IJmuiden. Hij was rond 11.30 uur ter hoogte van de Badweg in zee aan het spelen toen hij plotseling werd aangevallen door een zwart/bruine hond. Vermoedelijk ging het dus om een Rottweiler. De baas van de hond was er snel bij en heeft de hond losgekregen. Daarna is hij weggelopen. Het jongetje is met stevige bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Op zoek naar eigenaar

De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van de hond. Het gaat om een man van rond de 50 jaar oud met een lichte huidskleur en een lengte van ongeveer 1,75 meter. Hij had grijs haar en bruine ogen en droeg een zwarte jas met capuchon. Ook had hij een zwarte spijkerbroek aan, een pet op en witte sneakers aan.

Er wordt ook gezocht naar getuigen die zondag rond de tijd van de aanval op het IJmuidense strand het incident hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

.

.


.

.

Woensdag 13 juli 2022.                                                .

.

NVWA weer gruwelijk in de fout.

Bericht van Animals Today dat u moet lezen. Dit is volledig overgenomen. Met dank aan Karen Soeters.

Karen’s blog: Kleutergedrag NVWA wordt heksenjacht

Wat een blamage dat de NVWA voet bij stuk blijft houden nadat de rechter uitspraak heeft gedaan over de regeling voor oorlogshonden uit Oekraïne. Sterker nog: de heksenjacht gaat door en wordt erger! Mensen die een dier uit Oekraïne hebben zijn doodsbang voor de NVWA, die glashard dieren weghaalt en 3 maanden opsluit.

Kleutergedrag NVWA wordt heksenjacht
Poes Pearl | Foto: ©House of Animals

Vorige week werd ik benaderd door de wanhopige eigenaren van poes Pearl:

“We hebben haar in huis gehaald omdat we graag de situatie in Oekraïne op een kleine manier wilde helpen en een veilig thuis te bieden voor dier dat het nodig had.”

Poes Pearl werd in maart gevaccineerd tegen rabiës in Oekraïne, maar het paspoort werd achtergelaten. Fotokopieën zijn wel aanwezig en het fysieke paspoort is onderweg. In Nederland werd Pearl daarom in april opnieuw gevaccineerd. Niets aan de hand, tot twee weken geleden een inspecteur van de NVWA op de stoep staat. Pearl is op dat moment dus al 3 maanden in Nederland. ‘Klopt het dat jullie een kat hebben uit Oekraïne?’ ‘Ja klopt.’ ‘Is er een titer test gedaan?’ ‘Nee, moest dat?’ ‘Ja dat moet.’ ‘Oké, gaan we meteen dit weekend regelen.’ En dat doen de baasjes van Pearl dan ook.

Maandagochtend om 10 uur gaat de bel. Dezelfde NVWA-inspecteur staat voor de deur. ‘Om nog wat vragen te stellen’, zegt hij. Maar niets is minder waar. Na bijna twee uur op de bank te hebben gezeten bij de baasjes van poes Pearl wordt medegedeeld dat ze in bewaring wordt genomen. Ze voelen zich machteloos, zijn intens verdrietig en ook gewoon boos. En terecht. Ze werden belogen en bedrogen door de NVWA, die met een smoesje binnenkwam en poes Pearl na 2 uur psychisch jennen van haar baasjes meenam.

Kleutergedrag NVWA wordt heksenjacht
Pearl | Foto: ©House of Animals

Heksenjacht

Het is wederom willekeur en in strijd met het gelijkheidsbeginsel, in de uitoefening van het toezicht en de handhaving met betrekking tot de risico’s van rabiës. Het is disproportioneel en willekeurig handelen met betrekking tot het in quarantaine plaatsen. En er wordt door de NVWA al helemaal niet nagedacht over het welzijn van dit dier. Ze zijn een nietsontziende heksenjacht begonnen die afkeurenswaardig is en per direct dient te stoppen. Daarover straks meer.
.

Onkunde

De totale onkunde van de inspecteurs vind ik ronduit stuitend. Lees even mee en huiver. De volgende quotes kreeg ik van baasjes die een NVWA-inspecteur op de stoep kregen en wiens hond in bewaring werd genomen:

“Je hebt een minderjarige zoon in huis? Die zal dan het huis uit moeten als de hond in thuisquarantaine komt.”

Hoe verzin je het! Waar staat dat?

“En de andere zoon zal moeten worden ingeënt tegen rabiës.”

Verplicht inenten? Heel interessant. En het gaat verder:

“U zal een buitenren moeten maken.”

Eigenaar vraagt vervolgens of het dan zeker is dat de hond naar huis mag komen. ‘Nee dat is niet zeker.’ Dus eigenaar mag investeren in buitenren, bus huren om het ding op te halen, maar dan is het nog niet zeker of de hond naar huis mag komen. Wie bij de NVWA trekt en aan de verkeerde touwtjes?
.

Misinformatie

Tijdens een ander opgenomen gesprek tussen een inspecteur en de eigenaar van een in bewaring genomen hond viel ik van mijn stoel. De inspecteur beweert dat de opslaghouders in Nederland de stroom van dieren die zijn meegenomen met vluchtelingen uit Oekraïne niet aankan, en daarom is besloten dat de dieren bij de vluchtelingen mogen blijven.

Wat een ongelofelijke onzin! Er is uit humane beweegredenen door de EU gevraagd de regels los te laten voor vluchtelingen met huisdieren. Dat heeft niks te maken met een gebrek aan plaatsen bij Nederlandse opslaghouders. Dat is omdat ze in Brussel menselijk wilden zijn. Omdat ze vluchtelingen die huis en haard moeten verlaten het leven niet nog moeilijker maken door hun dieren in bewaring te nemen. Laat dat eens tot je doordringen! De NVWA weet óf helemaal niets van die afspraken en rotzooit maar wat aan, óf gebruikt misinformatie om mensen en dieren het leven zo zuur mogelijk te maken ten faveure van het eigen imago: kijk ons eens handhaven!

Kleutergedrag NVWA wordt heksenjacht
Oekraïens paspoort poes Pearl met rabiës enting | Foto: ©House of Animals

Nog meer onzin van een NVWA-inspecteur:

“Een kat moet verplicht gechipt zijn en een paspoort hebben.”

Onjuist. Nederland kent geen chipplicht voor katten (helaas). En misschien wel de meest absurde onwaarheid die we hoorden was:

“Oekraïne heeft zelf bepaald dat er een titertest moet plaatsvinden en dan 3 maanden wachten. En dan neemt Nederland dat over. Polen bijvoorbeeld is een hoogrisicoland.”

Grote onzin! Het gaat hier om Europese regelgeving en dat heeft niets te maken met regelgeving in Oekraïne. Daarbij is Polen geen hoogrisicoland.

Gemeen spel

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat er dierenartsen van de NVWA betrokken zijn bij dit beleid. Het risico voor de volksgezondheid is nihil, want de dieren zijn gevaccineerd. Tegelijkertijd pakt de NVWA de malafide hondenhandel niet of nauwelijks aan, terwijl daar intens leed speelt en wél een groot risico bestaat op insleep van rabiës, omdat er gefraudeerd wordt met paspoorten en inentingsbewijzen van Oost-Europese broodfokpuppy’s. De NVWA maskeert het eigen falen met makkelijke symboolhandhaving.

Vandaag kwam de klap op de vuurpijl. Als de NVWA gemeen spel speelt doen ze het goed:
.

Kleutergedrag NVWA wordt heksenjacht

Klacht en spoedprocedure

Ik ben er echt helemaal klaar mee. De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak over de rottweilers van Elena en die was gebaseerd op het gelijkheidsbeginsel. Twee volwassen honden en twee puppy’s moesten per direct worden vrijgegeven. Dezelfde strijd om de andere puppy’s van Elena, die onder meer bij Gea terechtkwamen, was opnieuw een lijdensweg voor de baasjes. Simpel omdat de NVWA zich als een kleuter gedraagt die zijn gelijk wil halen en daarbij bedenkelijke methodes hanteert. Handhaven voor de bühne over de rug van mens en dier, met onwaarheden groot als kamelen. Die heksenjacht moet stoppen.

Daarom hebben we een officiële klacht ingediend en zijn ook wij een spoedprocedure begonnen bij de rechter. Poes Pearl moet per direct worden vrijgegeven. Ook de honden Henk, Lobke, Lady, Femke, Demy Siba en Bella van Marian moeten per direct worden vrijgegeven.
.

.
Hierbij doe ik nogmaals een oproep aan NVWA-ers die in gewetensnood komen. Ik heb al diverse meldingen van de werkvloer gekregen. Bij ons kan je in vertrouwen je verhaal kwijt.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 14 juli 2022

.

Kennismaken met Simona

Dit is Simona, teefje, herdermix, geboren 2014. Simona woont in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Karakter:   lief en aanhankelijk, goed met ander honden.

.

Simona is een schitterende herder die alles heeft wat je van een herder mag verwachten. Ze is rustig van aard en wil het baasje graag een plezier doen. Deze dame is niet de jongste maar absoluut een een heerlijke gezelschapsdame die graag aangehaald wil worden en samen wandelingen wil maken, samen tv wil kijken, en graag aan je voeten ligt. Een topper die geen puppystreken meer heeft en zich als een waardige gezinshond zal gedragen.

.

 

.

.

.

.

Nukka

Nivea

Milou

.

.

.

.

.

.

Ginesta

Duke

Dark

.

.

.

.

.

 

.


.

Vrijdag 15 juli 2022.

.

Enorm veel dieren in de steek gelaten dus nog werk genoeg …

.

Volgens Fundación Affinity  zijn er in 2021 in totaal 285.554 huisdieren in de steek gelaten waaronder 168.000 honden en 118.000 katten, 0,2 procent minder dan in in 2020 (+3,5 procent bij honden en -5 procent bij katten). Het gaat in dit geval alleen om honden en katten die geregistreerd werden bij 1.591 dierenopvangcentra en asiels in Spanje, 1.334 privé eigendom en 247 gemeente instellingen.

De 168.000 in de steek gelaten honden is 2,6% van de meer dan 6,5 miljoen honden die in Spanje leven. De 118.000 katten zijn ook 2,6% van de ruim 4,5 miljoen katten die in Spanje leven.

.

.

.

28,3 procent van de honden had een identificatiechip maar dat was in slechts 3,8 procent bij katten het geval. 57 procent van de honden en 38 procent van de katten was volwassen, 17 procent van de honden en 7 procent van de katten was senior en 26  procent van de honden en 55 procent van de katten was puppy/kitten op het moment dat ze werden opgevangen. 71 procent van de honden en 95 procent van de katten is een kruising van rassen terwijl 29 procent van de honden en 5 procent van de katten ras honden/katten waren.

Een van de belangrijkste redenen voor de mens om honden en/of katten in de steek te laten zijn economische redenen gevolgd door ongewenste geboortes of zwangerschap. Als tweede plaats staat het einde van het jachtseizoen op de lijst en als derde belangrijke reden staat het niet te corrigeren gedrag van een huisdier op de lijst. Het verlies of gebrek aan interesse in het dier (alsof het speelgoed is) is net zoals gebrek aan tijd en/of ruimte een van de redenen waarom honden en katten in de steek worden gelaten.

.


.

.

Zaterdag 16 juli 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 17 juli 2022 

.

Debiel schiet hond neer met luchtdrukwapen

.

Man zit net in tuin als hond van buren begint te blaffen en schiet dier neer: ‘Schaam mij diep’

Toen het hondje van de overbuurvrouw voor de zoveelste keer langdurig blafte, knapte het in het hoofd van R. K. (58). De inwoner van Zuid-Beijerland pakte in zijn huis een luchtbuks, klom op een ladder bij zijn schutting, richtte naar de overkant en schoot. Een kogel doorboorde de long van viervoeter Kootje. De buurman, bij wie een heel wapenarsenaal werd gevonden, stond donderdag terecht. ,,Ik dacht: Oh, dit is niet goed.’’

Wat er is gebeurd…


.

Lynn komt logeren.

Vandaag kwam Lynn bij ons voor een vakantie van 29 dagen.

Helaas kunnen we hier nog geen verslag van doen omdat het weekjournaal al verschenen was voordat zij bij ons werd afgegeven. Zoals gebruikelijk houdt u de aankomst te goed en kunt u dat lezen in het weekjournaal van volgende week.

.

.

.

.

.


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Race tussen hond en baasje…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Sonja, baasje van Fay, Niño en Tica, stuurde ons deze leuke update van Fay

.

Onze Niño is dol op water en met deze hitte in Frankrijk laat hij geen kans onbenut om heerlijk in het water te plonzen tijdens een wandeling. En van Fay, als een oprechte labrador zijnde, hadden we ook niks anders verwacht. Maar niks van dat alles! Ze wil uit zo’n beek hooguit een nuffig slokje nemen maar er haar pootjes insteken? Echt niet! Afgelopen donderdag onder veel aanmoediging toch weer eens geprobeerd en jawel, madame ging er een paar stapjes in. Het was nog niet veel maar het begin is er in ieder geval. En als ze echt niet wil? Dan hebben wij waarschijnlijk de enige labrador in de wijde omgeving die niet van zwemmen houdt! ?

.

Niño

Ze kent het niet dus het is raar en spannend. Maar wij zoeken hier in Frankrijk juist altijd de plekjes op waar water is want onze honden zijn dol op zwemmen. En Fay kopieert alles van Niño en Tica maar dit gaat net een stapje te ver voor haar. Maar het zal vast wel komen.

Verder gaat het supergoed met haar. Iedereen vindt haar reuzelief en ze is heel makkelijk met alles. Ook al een paar kilo aangekomen maar dat was in haar geval wel nodig want ze was echt te mager. Nu blijft ze netjes op gewicht. Alleen heel jaloers op aandacht en knuffels. Die moet ze delen met de andere twee maar dat vindt ze maar niks. Ze vindt echt dat ze allemaal voor haar zijn. En ach, ze is ook veel tekort gekomen dus ze krijgt ook gewoon extra!

.

.


.

Roelie, baasje van Thelma, stuurde onze de foto met de tekst: .

.

.

.

.

“Gezellig met mijn hond in de zon”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

 

De 4-kanten column van Ton: “Hond-adoptie uit Spanje is geen ‘één-mans-actie’.!”

.

.

Regelmatig krijgen we allerlei vragen over het proces dat een hond mee moet maken om van een Spaanse zwerfhond een geadopteerde hond in Nederland te worden. De meeste mensen blijken geen idee te hebben wat er allemaal komt kijken en wie er allemaal meehelpen om een hondje van de straten in Spanje bij een baasje in Nederland te krijgen.

Hierover hebben we al in 2017 een stuk opgenomen in het weekjournaal dat we nu nogmaals plaatsen. Wew zijn vijf jar verder maar in essentie is er niets veranderd. Het is goed om eens een kijkje achter de schermen te nemen.
.
Stap 1: Van de straat
.
Het hele proces begint bij het redden van een hond uit een situatie waarin hij niet hoort te verkeren. Of dat zo’n stakkertje nu zwervend op straat wordt gevonden, door de politie in beslag is genomen bij een dierenbeul of door vrijwilligers uit een of andere benarde positie is gered … op enig moment beland zo’n stakkertje in het asiel.
.
Stap 2: Het asiel
.
Er wordt dan een plekje voor hem gezocht in het meestal al overvolle asiel. Dat is niet altijd makkelijk want je weet dan nog helemaal niet wat voor karakter of trauma zo’n hondje heeft. Met een getraind oog wordt dan bekeken waar hij/zij het beste bij zou kunnen. Tegelijkertijd wordt zo’n stakkertje nagekeken door een dierenarts. Het beestje wordt van kop tot teen onderzocht op tekenen van enige ziekte of mankementen. Indien er enig vermoeden van een ziekte is, zal direct nader bloedonderzoek plaatsvinden. Is dat niet het geval dan vindt er bloedonderzoek plaats op het moment er een adoptie in zicht is.  Vervolgens vindt er vaccinatie plaats en begint de observatie periode.
.
Stap 3: Observatie
.
Medewerkers en vrijwilligers van het asiel besteden tijd aan de hond en proberen uit te zoeken of de hond sociaal is met andere honden, hoe de hond is met mensen, of hij aan een lijn kan lopen, of er trauma’s zijn die in het gedrag naar voren komen (angst voor mensen en of geluiden en of omstandigheden etc..).

.

 

Van alle honden wordt de gezondheidssituatie voor zover mogelijk in kaart gebracht en wordt er door hen een korte karakterbeschrijving gemaakt. Al deze gegevens komen in een database te staan die wordt bij gewerkt door vrijwilligers.
.
Stap 4: Zoeken naar een baasje
.
Vanuit deze database krijgen we de honden aangereikt die geschikt zijn voor adoptie zodat ze in het Dierenmissies weekjournaal verschijnen en ze een eigen adoptiepagina krijgen op de website van Dierenmissies.  Vervolgens wordt het Dierenmissies Weekjournaal gepubliceerd op de website van Dierenmissies, wordt deze verspreid door een speciale mailing en op facebook gezet om een zo’n groot mogelijk bereik aan potentiële baasjes te krijgen.
.
Stap 5: Nieuwe baasjes
.
Indien er iemand laat weten dat hij of zij op onze site een hondje heeft gezien die hem of haar zo bevalt dat zij overwegen om hem te adopteren… dan komt er een uitgebreide informatie uitwisseling op gang. Daarnaast vindt er een administratief antecenten onderzoek plaats en zal er in overleg al dan niet een huisbezoek gepland worden door een vrijwilliger van Dierenmissies.
.
Stap 6. Voorbereiding voor de reis
.
Zodra de formaliteiten dan rond zijn wordt er een bloedonderzoek gedaan en worden de honden gecastreerd of gesteriliseerd. Ondertussen wordt er naarstig gezocht naar een geschikte reisgelegenheid. Dit kan een wegtransport zijn of een vlucht met een vrijwillige vluchtbegeleider. Binnen 48 uur voor vertrek vindt er dan nog een gezondheidscontrole plaats. Er moet namelijk een gezondheidsverklaring afgegeven worden anders mag de hond niet reizen. Op de dag zelf moet de hond door een vrijwilliger naar het vliegveld worden gebracht of naar de pick-up plaats voor het wegtransport en als het een vlucht betreft wordt de eventuele vluchtbegeleider geholpen bij het inchecken en het afgeven van de hond met kennel bij de odd-size bagage afdeling op de luchthaven.
.

Stap 7: Aankomst in Nederland.
.
Dan is het eindelijk zover dat de geadopteerde lieverd een pootje op Nederlandse bodem zal zetten. Dat kan dan op een luchthaven zijn of op een willekeurige veilige plaats zijn waar het wegtransport de honden zal overdragen. Daar waar hij aankomst zal het baasje met een vrijwilliger van Dierenmissies de komst afwachten. Deze vrijwilliger zal helpen met het uitladen en in he geval het een vlucht betrof, de eventuele kennels overnemen want die moeten weer terug naar Spanje. Tegelijkertijd zal de vrijwilliger foto’s nemen van de aankomst later een kort verslagje schrijven. Voorts kunnen er ter plaatse nog allerlei vragen zijn en wordt er desgevraagd nog uitleg gegeven over de inhoud van het paspoortje.

Uiteraard komt er dan van reis en aankomst weer een verslag in het Weekjournaal.

.

Zo ziet u dat er vele vrijwilligers betrokken zijn bij een adoptie van één hondje uit het buitenland. Naast het werk dat we zoveel mogelijk zelf doen zoals de publicatie van het weekjournaal. regelen van vluchten of wegtransporten, de administratieve afhandeling, het verplichte dossierbeheer, beantwoording van vragen per mail, whatsapp, sms en telefoon, het eventueel verlenen van ondersteuning van aanvragen UBN nummers en, registraties. Zijn we erg gelukkig zijn met de Dierenmissies vrijwilligers die we keer op keer mogen vragen om belangeloos kriskras door Nederland te rijden om zo nodig huisbezoeken af te leggen, goederen op te halen en of de aankomst van hondjes te begeleiden. Als laatste zijn er natuurlijk ook de vrijwilligers van het opvangcentrum en niet te vergeten de reis- of vluchtbegeleiders, onmisbaar. Het is alleen door de gouden handjes van alle vrijwilligers dat we de hondjes aan een baasje kunnen helpen.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Ook de hondenmoeders herkennen altijd hun eigen kind..

.

.

.

Voor de familie Snoopy is dat niet anders ….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com