Dierenmissies Weekjournaal van 19 maart 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met asielverlaters, hebben we weer nieuwe hondjes groot en middel-klein, krijgen de studenten van Vindicat bedreigingen naar hun hoofd geslingerd, zijn er tien Main Coons in beslag genomen vanwege ernstige verwaarlozing en hebben we een tip voor jonge ondernemers die iets in Spanje willen beginnen.  In de column lezen we dat er ook wel eens iets leuks is om te melden en ide (on)zin van de week zien we dat een wc op meerdere manieren te gebruiken is. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hoera !!! weer asielverlaters.
– Nieuwe hondjes: Suri , Lena, Estrella, Benji
– Studenten die ganzen mishandelden moeten onderduiken vanwege bedreigingen.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Meldpunt 144: 10 verwaarloosde Main Coons in beslag genomen
– Leuke eigen business in Spanje op het strand ? 
– Wat weet u over de dierenpolitie ?
– Toch weer nieuws over de reis van Sunny en Nieve
– Berichten van baasjes: Lexy
– Leuk filmpje: Leren los te lopen … 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Hé… wat lekker om te lezen …!!!!”
– De (on)zin van de week: misverstand ?
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 13 maart .2023

.

Hoera !!! weer asielverlaters.

Het is altijd weer een beetje feest als we kunnen meden dat er hondjes een baasje hebben gevonden.

Jara

Anuska

.

.

.

.

.

.

.

Avi

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Dinsdag 14 maart 2023  

.
Nieuwe hondjes: Suri, Lena, Estrella en Benji.
.
Dit is Suri, teefje, geboren 01/01/2020, mix, 15 kg, 50 cm hoog en 56 cm lang. Suri woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: onderdanig, huiselijk, aanhankelijk, rustig en super lief. Is speels en vindt wandelen heerlijk. Speels met andere honden en vindt het dan leuk om sprintjes te trekken. Vindt katten geen probleem. Vindt het heerlijk om aangehaald te worden en is goed met kinderen. Suri loopt prima an de lijn.
Achtergrondinformatie: Suri was van de weg gehaald door een jongen die aan het werk was op een veld. Ze was erg dun en onderkoeld en op zoek naar eten. Toen de politie kwam werd vastgesteld dat ze geen chip had. De jongen wilde haar daar niet achterlaten en deed haar in zijn auto waar ze direct in slaap viel. Wie weet hoeveel dagen de arme meid al gezworven had op zoek naar een warme plek en eten. Zo kwam ze in het asiel bij Elena terecht  waar bleek hoe lief en mensgericht ze was.

 .

bezoek haar adoptiepagina door HIER te klikken.

Wilt u meer weten over haar en of het adoptieproces. Stuur dan vlug een mailtje naar Dierenmissis@gmail.com

.


.

.

Dit is Lena, teefje, geboren 01/03/2021, podenco, 17 kg, hoogte 59 cm lengte 59 cm. Lena woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Vrolijk, levendig, lief, aanhankelijk, vindt het heerlijk om aangehaald te worden, goed met kinderen, goed met andere honden, loopt prima aan de lijn, vindt het leuk om te rennen en te spelen met andere honden, kan goed tegen autorijden. Achtergrondinformatie: Lena is aangetroffen op het terrein van een lokaal zwembad waar ze opzoek was naar een onderkomen en eten. Het was al dagen erg koud. Elena werd gewaarschuwd door het zwembad personeel en ging direct naar haar toe omdat ze eten, drinken en een warme omgeving nodig had. Elena trof haar zwak, en vermagerd en erg dorstig aan. Nu is ze weer aangesterkt, is ze in gewicht aangekomen, is ze weer een blije hond die klaar is voor een nieuw leven bij een lief baasje.

.

bezoek haar adoptiepagina door HIER te klikken.

Wilt u meer weten over haar en of het adoptieproces. Stuur dan vlug een mailtje naar DIerenmissis@gmail.com

.


.

.

Dit is Estrella, teefje, geboren 08/01/2020, mix, 10 kg, hoogte 43 cm lengte 43 cm, bruin wit. Estrella woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Opgewekt en vrolijk, erg lief en aanhankelijk, vindt het heerlijk om aangehaald te worden, goed met kinderen en goed met andere honden. Is speels, heeft fluweelzachte vacht, atletisch gebouwd. kan goed tegen autorijden.  Achtergrond informatie: Liep zwervend door een naburig verlaten dorpje, was op zoek naar eten en een warme beschutte plek. Ze liet zich makkelijk vangen met wat eten en lieve woordjes. Nu is ze meer dan klaar om een nieuw leven te beginnen bij een lief baasje.

bezoek haar adoptiepagina door HIER te klikken.

Wilt u meer weten over haar en of het adoptieproces. Stuur dan vlug een mailtje naar DIerenmissis@gmail.com

.

.


.

.

Dit is Benji, reutje, geboren 01/02/2021, Kaukasische herder, 37 kg, 68 cm hoog en 60 cm lang. Benji Estrella woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Benji is een speelse, actieve, jonge hond, hij houdt erg van spelen in het veld. Hij is geschikt voor kinderen maar vanwege zijn grootte is het beter als het wat oudere kinderen zijn . Hij dolt graag met knuffels en hij kan ze uit balorigheid in het rond gooien. Hij kan goed overweg met andere honden ongeacht het geslacht. Aan de lijn loopt hij ook goed. Het is een hond die graag speelt maar ook tijd neemt om te gaan liggen en rusten. Hij heeft het karakter van een puppy en hij houdt ervan om gestreeld en geknuffeld te worden. Achtergrondinformatie: Benji werd uitgeleend door een fokker van dit ras en is aan het asiel overgedragen. Vermoedelijk omdat hij niet meer aan de regels wilde of kon voldoen na de invoering van nieuwe wetgeving voor fokkers.  Nu zoeken we voor deze flinke, schitterende kroeldoos een lief baasje die stevig in de schoenen staat want als Benji speelt dan is het nog een echte pup.

bezoek zijn adoptiepagina door HIER te klikken.

Wilt u meer weten over hem en of het adoptieproces. Stuur dan vlug een mailtje naar Dierenmissis@gmail.com

.

.


.

.

Woensdag 15 maart 2023.                                                .

.

Studenten die ganzen mishandelden moeten onderduiken vanwege bedreigingen.

Dierenorganisaties doen aangifte tegen Vindicat-studenten om ‘ganzengate’

.

Studenten van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben doodsbedreigingen ontvangen vanwege het ganzenincident van afgelopen zaterdag. In een studentenhuis waar leden van de studentenvereniging wonen werden zaterdag twee dieren in zwaar verwaarloosde toestand aangetroffen en weggehaald. Volgens RTV Noord zijn bij Vindicat dreigtelefoontjes en -mails binnengekomen. Marian Ubels van de dierenambulance meldde eerder dat de ganzen “er slecht aan toe waren” toen ze uit het studentenhuis werden gehaald.

Rector Adriaan Zoetmulder van Vindicat zegt tegen de regio-omroep dat de berichten die nu zijn binnengekomen “echt heel eng zijn” en dat er contact is opgenomen met de politie. Over de aard van de bedreigingen wil hij niks kwijt, maar hij laat wel weten dat de studentenvereniging flink geschrokken is. De politie heeft de dreigementen in onderzoek.

De bewoners van het studentenhuis, leden van Vindicat, zijn vanwege de bedreigingen ondergedoken naar een andere locatie. De ganzen zijn door de dierenambulance uit het huis gehaald en inmiddels ondergebracht bij leden van ‘Bikers for Animals’, een organisatie die zich inzet om dierenleed te voorkomen.

Noodopvang Bikers 4 Animals ontfermt zich over Vindicat-ganzen Bart en Leonie. 

Dierennoodopvang Bikers 4 animals in Borgsweer heeft zich over de ‘Vindicat-ganzen’ – Bart en Leonie gedoopt – ontfermd die zaterdag door de Dierenambulance uit een studentenhuis werden gered.
,,Het gaat goed met de ganzen’’, laat René Perdok van de noodopvang weten. ,,Ze zijn nu vooral aan het bijkomen, ze zijn nog erg angstig.’’
Wat was er nu gebeurd:

Stadsblog Sikkom kreeg zaterdag een foto onder ogen waarop een gans – evenals een hakenkruis – was te zien. De gans bleek zich in een Vindicathuis te bevinden. Nadat Sikkom hierover publiceerde, kwam de Dierenambulance in actie. Het corps heeft alle betrokken studenten, circa vijf, geschorst. Zij spreken in een verklaring van een foute en impulsieve actie. ‘We wilden de jongste huisgenoten verrassen na hun vakantie en hun kamers omtoveren in een kinderboerderij.’

‘Aan die excuses hebben de ganzen niets’

Comité Dierennoodhulp, Dierenambulance Groningen en Ganzenbescherming Nederland deden woensdagochtend aangifte gedaan van dierenmishandeling. ‘De studenten hadden vrijdag de ganzen gekocht bij een boer met als doel om met eerstejaarsstudenten een grap uit te halen door hun ruimte door de ganzen onder te laten poepen’, meldt Comité Dierennoodhulp. ‘De studenten hebben bewust met voorbedachten rade de ganzen gekocht om ze als grap te gebruiken. De dieren waren hierdoor niet gehuisvest zoals zou moeten. Er was geen deugdelijke behuizing waardoor de dieren zich niet natuurlijk konden gedragen. Er was geen gezonde voeding; er was enkel water en brood. Er was geen stro en geen badgelegenheid.’

Studenten Vindicat kopen ganzen om in kamers eerstejaars te poepen. ‘Dat mogen ze aan de rechter uitleggen

De dierenorganisaties vinden het ondanks het feit dat de studenten hun excuses hebben aangeboden belangrijk om aangifte te doen. ,,Aan die excuses hebben de ganzen niets’’, laat oprichter Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp weten. ,,Helaas worden er nog altijd veel van dit soort zogenaamde grappen met dieren door mensen (o.a. ook studenten van andere verenigingen) uitgehaald die altijd ten koste van het welzijn van de dieren gaan. Wij vinden het belangrijk dat dit soort ‘grappen’ niet getolereerd worden en bestraft worden. Er is niks grappigs aan om een dier stress en angst te bezorgen.’’

Perdok is op zoek naar een goed onderkomen voor de ganzen. ,,Ze kunnen hier maar tijdelijk blijven.’’ Hij noemde de ganzen naar de twee vrijwilligers van de Dierenambulance die de ganzen uit het huis haalden. ,,Ik weet eerlijk gezegd niet of het mannetjes of vrouwen zijn. Dat is nog niet zo eenvoudig, dan moet je zo’n gans echt op de kop houden en die dieren hebben al genoeg stress.’’

Vindicat zocht contact met Perdok en bood aan de kosten van de verzorging te betalen. ,,Tja, over welk bedrag hebben we het dan? Geen idee. Een zak voer kost 23 euro. Verder krijgen ze groente, stro en dat soort zaken. Misschien moeten we nog naar de dierenarts. Alles is welkom. Onze opvang krijgt geen subsidie.’’ Zo beschikt Perdok, anders dan de naam Bikers 4 Animals, niet over een motorfiets. ,,Die is geveild en van de opbrengst hebben we konijnenhokken gebouwd.’’

Maatregelen

Volgens rector Zoetmulder zijn er naar aanleiding van het incident maatregelen genomen. De bewoners van het studentenhuis zijn voor een jaar geschorst en mogen ze niet meer in groepsverband meedoen aan verenigingsactiviteiten. Ook loopt er een intern onderzoek en ook is het mogelijk dat de betrokken studenten individueel geschorst gaan worden.

Zoetmulder zegt er in de toekomst beter op toe te willen zien dat dit soort incidenten niet meer voor zullen komen.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 16 maart  2023

.

Meldpunt 144 .

.

TIENTALLEN VERWAARLOOSDE MAINE COONS IN BESLAG GENOMEN
De Landelijke Inspectiedienst
Dierenbescherming (LID) en de politie hebben uit een eengezinswoning in de gemeente Cranendonck (Brabant) alle 23 katten weggehaald die er onder erbarmelijke omstandigheden leefden.

Volgens de inspectie zaten de katten er in hun eigen uitwerpselen. In de woning hing een penetrante ammoniaklucht. De 23 Maine Coons hadden volgens de inspectie een vieze, vervilte vacht en ontstoken tandvlees.
De dieren zijn op een geheime opvang ondergebracht waar ze op kosten van de eigenares worden verzorgd. Pas als de dieren weer helemaal gezond zijn, alle kosten betaald zijn en de woning na controle door de inspectie schoon en veilig is verklaard, zouden de katten weer terug kunnen. Of dat daadwerkelijk gebeurt hangt af van een beslissing door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) na een verzoek daartoe door de eigenares. Als aan een van deze voorwaarden niet voldaan wordt, gaat de opvang op zoek naar nieuw onderdak voor de dieren.
Twijfel je over een situatie of wil je melding doen van dierenmishandeling of -verwaarlozing? Bel dan naar 144 of vul een formulier in via: https://bit.ly/3JrhocC

.

.


.

.

Vrijdag 17 maart 2023

.

Leuke eigen business in Spanje op het strand ? 

We hebben er al een keer eerder aandacht aan besteedt. Je kunt zo aan de slag met een eigen bedrijfje. Voor een ondernemend persoon of stel die wel eens wat anders willen, is dit een uitgelezen kans. 

ALICANTE – Het lijkt een vloek te worden, iets wat zo mooi geweest had kunnen zijn blijkt iets bijna onhaalbaars. De gemeente Alicante is voor het vijfde jaar op rij op zoek naar iemand die een dienstverlening wil beginnen bij het hondenstrand van Agua Amarga. Daarbij wordt gedacht aan een foodtruck, ligbedden, parasols, drinkfonteinen voor de honden en andere services. Ben jij dus van plan om het roer om te gooien en te vertrekken naar Spanje en hou jij van honden en het strand? Dit is jouw kans!

Turismo Alicante  heeft een opening geplaatst voor een contract met een looptijd van drie jaar voor de installatie van een foodtruck met een terras en de verhuur van parasols en ligbedden bij het Playa Agua Amarga strand van Alicante dat bekend staat als ‘doggy beach’. Het is het vijfde jaar dat gezocht wordt naar een kandidaat die de afgelopen jaren niet werd gevonden.

Het hondenstrand van Alicante  heeft al de beschikking over een lifeguard van juni tot en met september en er is ook al een pipican, een afgezette ruimte waar de honden hun behoefte kunnen doen. Het ontbreekt het hondenstrand van Alicante echter aan een dienstverlening met diverse services zoals horeca, ligbedden en parasols.

Nu doet de gemeente opnieuw een poging  om een geschikte kandidaat te vinden om de foodtruck met terras en de extra services te runnen. Uiteraard is dat niet gratis en zal de potentiële kandidaat een jaarlijkse vergoeding moeten betalen van 7.992 euro wat neerkomt op minimaal 15.984 euro voor twee zomerseizoenen (in tegenstelling tot 2022 toen dat nog 23.976 euro was voor drie zomerseizoenen). Omdat het een openbare concessie is accepteert de gemeente geen aanbiedingen onder die prijs.

De foodtruck mag 20 vierkante meter groot zijn met een terras van 50 vierkante meter. Er is 120 vierkante meter ruimte voor de parasols en ligbedden en de openingstijden moeten van 9 tot maximaal 1.30 uur zijn. Voor 2023 geldt een seizoen van 1 mei tot en met 15 oktober, waarschijnlijk hetzelfde in 2024. Meer informatie kun je vragen via het contactformulier  op de website van Turismo Alicante. 

In de zomer van 2016 werd dit 250 meter lange en 50 meter brede hondenstrand met een veelvoud aan services voor de baasjes en dieren geopend. Zo was er een chiringuito met speciaal eten en drinken voor de honden zoals honden-pizza’s, ijs, yogurt en zelfs speciaal hondenbier. Daarnaast waren er honden ligbedjes en parasols voor de honden die na het spelen en zwemmen even wilden rusten naast hun baasjes die ook konden genieten van speciale services.

In 2019, 2020, 2021 en 2022 lukte het de gemeente echter niet meer om iemand te vinden om de services op het hondenstrand voor rekening te nemen. Dat jaar moest er een strandbar komen met drinken, eten, tapas, ijs en fruit, moesten er speciale hondenartikelen zoals poepzakjes, riemen en drinkbakken verkocht worden, moesten er tenminste 15 parasols en 30 ligbedden zijn en dat alles terwijl de nieuwe eigenaren 5.000 euro per jaar moesten betalen voor het gebruik van het strand.

.

Wat zou het leuk zijn als we ergens in de komende zomers met onze hondjes een bezoek kunnen brengen aan het strand in Alicante waar een Nederlandse exploitant de scepter zwaait … Olé !!!! 

.


.

.

Zaterdag 18 maart 2023

.

Wat weet u over de dierenpolitie?

Na een opzienbarende start van de Dierenpolitie in 2010 is dit instituut eigenlijk nooit goed tot een volwassen afdeling kunnen groeien door te weinig beschikbare tijd. Toch zijn de agenten die hiervoor gekozen hebben wel enorm gedreven. De reeds ongeveer 180 opgeleide politiemensen worden thans volledig ingezet als dierenpolitie. Nieuw personeel krijgt de mogelijkheid om naast het gewone politiewerk een gedeelte van hun werktijd in te zetten voor dierenwelzijn.

Hier kunt u allerlei weetjes te weten komen over de dierenpolitie

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 19 maart 2023 

.

Toch weer nieuws over de reis van Sunny en Nieve

Zoals we alles zo goed mogelijk proberen te plannen en alle zorgvuldigheidseisen in acht proberen te nemen, kom je door extra controles toch af en toe voor verrassingen te staan. Voor Sunny verandert er niets en zal hij komende zaterdag aankomen in Nederland.  😀

Voor Nieve was er afgelopen zaterdag plots een tegenvaller te verwerken.  😕 Omdat bij een laatste bloedcontrole Nieve eerst een medische kuur moet krijgen voordat hij naar Nederland mag komen, wordt zijn reis pas een maand later mogelijk. Natuurlijk hebben we met het baasje deze tegenvaller doorgesproken. Als zijn kuur voorspoedig verloopt zal zijn mandje in Nederland over een maand klaar staan.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

Leren los te lopen…

Blijft een uitdaging …

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

Krissy, baasje van Lexy, stuurde ons die leuke berichtje…

 

Lexy 2012

Lexy 2023

Hoi Ton,

Ik hoop dat je me herinnert. Ik had het enorme geluk dat ik werd uitgekozen om Lexy’s vriend te zijn, op deze dag 11 jaar geleden en ik ben uw organisatie eeuwig dankbaar voor dit voorrecht. Ik heb twee foto’s bijgevoegd (ter herinnering), de ene is de eerste keer dat ik haar in je tuin vasthield en de andere is Lexy vandaag. Trouwens ze is gezond en gedraagt ​​zich nog steeds als een puppy.
Met vriendelijke groeten,
Krissy

 

Heerlijk om te lezen. We zien nog helemaal geen grijze snuit 😆 …Hartelijk dank !!!

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

“Hé… wat lekker om te lezen …!!!!”

.

9a8c0ae89e47cc3ac470986c5e06fae7

Heerlijke berichten om te lezen zijn die berichten waarin onze trouwe viervoeter ons doet verbazen.  Lees onderstaand artikel en geniet van de trouwe Maya …

ALICANTE – Maya, de trouwe viervoeter die zes dagen lang buiten het ziekenhuis van Elda in de provincie Alicante op haar baasje Sandra wachtte, is deze zaterdag met haar baasje herenigd, nota bene de 3-jarige verjaardag van de hond.

74dab124633b1508eba1258108c56b1cDe 22-jarige Sandra Iniesta werd zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis nadat zij daar zes dagen geleden met spoed werd opgenomen na constatering van een blindendarmontsteking.

Het verhaal van Maya de trouwe hond is inmiddels de wereld rondgegaan waarbij iedereen uiteraard meteen moest denken aan de emotionele tranentrekker film met Richard Gere over het waargebeurde verhaal van “Hachiko” de hond die jarenlang bij een Japans treinstation op zijn reeds overleden baasje wachtte. Voor deze hond werd een standbeeld opgericht maar dat zal in Elda niet gaan gebeuren

f9254fa19952112319570b97c392cefdIn beide gevallen gaat het om een hond van het Akita ras, volgens velen de trouwste honden ter wereld. Dit blijkt dus wel weer na de zes dagen wacht van de hond Maya bij het ziekenhuis van Elda. Maya werd door de hele omgeving, medewerkers van het ziekenhuis en de vader van Sandra gedurende deze dagen goed verzorgd en het ontbrak hem aan niets. Daarnaast is hij deze week de meest gefotografeerde en gefilmde hond van Spanje geworden maar ondanks die media-aandacht was Maya niet weg te krijgen van zijn plek en bleef hij trouw op Sandra wachten.

Maar zaterdagochtend was het dan eindelijk zover en mocht de 22-jarige Sandra het ziekenhuis verlaten nadat zij zo goed als genezen was van de blindendarmontsteking. Het werd voor Maya de hond de beste verjaardag ooit aangezien hij op diezelfde dag 3 jaar oud werd. Sandra werd emotioneel ontvangen door haar trouwe hond en uiteraard haar vader die ook trouw op zijn dochter is blijven wachten

(Bron SpanjeVandaag)
,
Nu maar hopen dat we niet het Lassie-, Rintintin- of Beethoveneffect mee gaan maken. Het is voorspelbaar dat er nu weer veel mensen op zoek zullen gaan naar een pup van het ras Akita. Het zou slecht zijn voor het ras als er ineens te veel belangstelling voor komt. Broodfokkers zullen hier direct gebruik van maken en met alleen een commercieel oogmerk in het vizier, foute fokprogramma’s hanteren om in een korte tijd zoveel mogelijk Akita’s te produceren waardoor er allerlei tekortkomingen in het ras gaan optreden. Helaas hebben we daar al veel te veel voorbeelden van ….. Overigens zijn er genoeg verhalen over de trouw van honden bekend van andere rassen of gewone vuilnisbakkies…. . Klik bijvoorbeeld op de onderstaande foto’s van Komiel en Bennie en lees hun Dierenmissies kerstverhaal die ook op waarheid berust.

hond-aan-boord

Komiel

thKL26BJG5-300x196

Bennie

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

.

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Misverstand ???

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com