Dierenmissies Weekjournaal van 19 september 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal zien we dat het gelukt is om naast de dieren ook de asielmedewerkers uit Afghanistan te redden, zijn onze twee logees  gearriveerd, zijn er  honden gered van de slacht, is het stierenvechten weer een klap toegebracht, hebben Roemeense voetballers hart voor hondjes, hebben we weer asielverlaters, nieuwe asielbewoners, politieacties.  In de column zien we het nut van het praten tegen je hond en in de (on)zin van de week zien we een kennismaking tussen moeders. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Ook de asielmedewerkers uit Afghanistan zijn veilig 
– Sara en Arie komen logeren.
– 65 honden gered van slachthuis
– Zomer vakantie van Banjer gaat niet door
– Weer een overwinning op het stierenvechten…
– Roemeense voetballers breken lans voor hondjes. 
– Maus en Dino mogen het asiel verlaten.
– Slakken in de tuin ? Honden pas op !!!
– Sponsorloop Honden voor Honden
– Politie deelt het volgende mee: Schapen in beslag genomen en waarschuwing voor slakken…
– Nieuwe koppies “Darwin” en “Ron.”
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Leuke hondenfilmfragmentjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Ranger, Smiley, Moos & Sjors & Mike & Millie
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Vijf redenen om met je hond te praten
– De (on)zin van de week:  Het is tegenwoordig heel normaal dat je adoptieouders en biologische ouders bij elkaar brengt… Ja toch ? 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 13 september 2021

.

Asielmedewerkers uit Afghanistan ook in veiligheid.
.

Operatie Ark – Nowzad. Pen Farthing verliet Kabul met bijna 200 geredde honden en katten eind augustus. De kratten stonden in de wacht en Pen was alleen op de vliegtuigtrap omdat het personeel niet weg mocht.
Maar Operation Ark bleef lobbyen en redde ook het personeel!
Vandaag het Nowzad-team en hun families, in totaal 67 mensen zijn veilig in Pakistan Islamabad met de Britse Hoge Commissie en vliegen binnenkort naar UK.

.

.

.


.

Sara en Arie komen logeren.

.

Eind van de ochtend worden Arie en Sara gebracht voor een twee weekse vakantie. Met baasje Ingrid hebben we nog even een kopje koffie gedronken en bijgepraat over de hondjes. Nou ja hondjes die twee zijn allebei groter dan onze hondjes. Het leuke is dat ze weer meteen één club vormen met Botas, Mia en Flor. Dat is het voordeel als ze al vaker zijn geweest. Dat betekent ook dat we uit ervaring beter Arie niet los kunne laten in het bos. Niet dat hij wegloopt hoor maar hij heeft nu eenmaal een wat sterk ontwikkeld jachtinstinct en dan verliest hij wel eens de aandacht voor ons die hem terug willen roepen. Dan kan hj een tijdje uit het zicht zijn en dat willen we niet. Gelukkig heeft hij genoeg ruimte met onze super rollijn.  Sara vindt het weer heerlijk om in elke plas te springen die ze tegenkomt. Dat waren we even vergeten maar dat mag gerust natuurlijk. Het is voor haar ook vakantietijd …

.

.

.

Verder is het lopen met deze club een waar genot en blijkt.

.

Overigens heeft Botas ook een jachtinstinct maar die is met zijn korte pootjes gauw klaar met rennen hoor.

.

.

.

Eenmaal weer thuis gaat het spelen gewoon door. Sara met haar balletje en Arie vindt dat de bank ook voor hem is…..

.

.

.

.


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Dinsdag 14 september 2021

.

65 honden gered van slachthuis

Breaking: Redders arriveren om honden en puppy's te redden van hondenvleesboerderij

Nara Kim, campagneleider voor Humane Society International/Korea, helpt een puppy voor altijd uit zijn kooi van zijn hondenvleesboerderij.

Opnieuw is er een lichtpuntje tegen het slachten van honden in Korea. 16% van de bevolking eet nog steeds hondenvlees. Honden die in Zuid Korea speciaal gefokt worden voor consumptie. Met de sluiting van een hondenslachthuis op het Zuid-Koreaanse Jindo-eiland zijn 65 jindohonden gered. Ze worden eerst verzorgd en gaan daarna naar Noord-Amerika om geadopteerd te worden.  De Humane Society International en de Koreaanse liefdadigheidsinstelling LIFE zijn tot een overeenkomst gekomen met de eigenaar van de fokkerij.  De eigenaar had namelijk de dierenbeschermingswet overtreden doordat hij de dieren in het bijzijn van andere dieren doodde.

.

.
.

 

.

.


.

.

Weer een overwinning op het stierenvechten…

stierengevechten

Geen stierengevechten meer in Gijón, Spanje | Foto: Pixabay

De stierenvechtarena El Bibio in Gijón (Spanje) zal niet langer spektakels organiseren waarbij dieren worden mishandeld en gedood. Het stadsbestuur verlengt de vergunning voor het houden van stierengevechten in de arena niet.

Eindelijk is er weer een positief bericht te brengen over de de strijd tegen het walgelijke stierenvechten. De burgemeester Ana González, van de socialistische partij PSOE, heeft het wijze besluit genomen om de vergunning voor het stierenvechten niet te verlengen.  Zij is van mening dat het stierenvechten weinig toevoegt aan de stad Gijón. De afgelopen jaren klonk de roep om het einde van het stierenvechten in Gijón steeds harder. Die roep bleek niet vergeefs… hoera..!!!

.

.

.


.

.

Zomer vakantie van Banjer gaat niet door.
.

De baasjes van Banjer hebben het volgende laten weten.:

Hoi Ton en Annerie,
Banjer gaat tegenwoordig 1 ochtend in de week mee met de uitlaatservice. We hebben ook bij deze dame hondentraining gevolgd. Banjer vind grote honden nog wel eens spannend, tijdens de wandeling met de uitlaatservice kan hij mooi wennen aan grote honden. Dat gaat nu heel goed, hij is veel minder bang. Banjer mag in onze vakantie eind februari een weekje bij de eigenares van de uitlaatservice logeren. Dat is voor ons een stuk minder ver rijden en Banjer is daar bekend dus dat is fijn. Het plekje die we bij jullie hebben gereserveerd willen we dus graag annuleren. Onderstaand een foto van Banjer met zijn donderdag ochtend ‘vrienden’.
Groetjes Florian en Marlies

.

.

.

Dat is natuurlijk een hartstikke goede optie. Immers is Banjer zo met een clubje honden die hij door en door kent. We wensen hem alvast een hele fijne vakantietijd toe. 

.

.

.

.


.

.

Slakken in de tuin ? Honden pas op !!!

.

Kan een afbeelding zijn van staanFranse Hartworm geen theoretisch probleem.
Vanochtend was het weer raak. Een hond positief op Franse hartworm. Dit keer werd de infectie al aangetroffen bij het normale ontlastingsonderzoek. Het betrof een hond uit Flevoland.
Franse Hartworm infecties worden zichtbaar in de ontlasting tenminste 2 maanden na besmetting met een geïnfecteerde slak.
Wil jij ook weten of je hond zich deze zomer heeft geïnfecteerd met de Franse Hartworm? Laat aankomende maanden de ontlasting van je hond controleren met de Wormcheckkit Hond plus Franse Hartworm.
ZIE OOK DE WAARSCHUWING VAN DE POLITIE verder in dit journaal…

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 15 september 2021.

.

55 honden in beslag genomen.

.

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

Een hondenfokker in Echt-Susteren is voor de tweede keer dit jaar de fout ingegaan. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) kreeg een melding dat de fokker zieke pups verkocht. Die fokker bleek dus een bekende van de Dierenbescherming.

Bij de fokker werden afgelopen februari nog 79 honden in beslag genomen. LID-inspecteurs en de politie gingen na de melding poolshoogte nemen en wederom bleek het mis te zijn. Er werden namelijk 55 zwaar verwaarloosde honden gevonden, waaronder zo’n zeventien pups. De dieren zaten in smerige verblijven, onder de urine, poep en klitten.

Veel viervoeters waren mager en ziek en hadden de besmettelijke darminfectie Giardia onder de leden. De pups waren bang en de teefjes waarmee gefokt werd vertoonden apathisch gedrag. Volgens de Dierenbescherming wijst dat erop dat ze ook nog nauwelijks gesocialiseerd waren en onvoldoende beweging kregen.

Normaal gesproken werkt de inspectiedienst samen met de fokker om de misstanden aan te pakken, maar dat was duidelijk geen optie meer. Alle honden zijn in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht voor verzorging. De dieren zijn volgens de Dierenbescherming nu in ieder geval nog niet toe aan overplaatsing.

Welke gevolgen de verwaarlozing van tientallen honden zal hebben voor de Limburgs broodfokker, kan de Dierenbescherming nog niet zeggen. De zaak is in handen van de politie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen

Donderdag 16 september 2021.
.

Roemeense voetballers breken lans voor hondjes.

.

Roemenië 🇷🇴
Om bewustwording te creëren over liefde en respect voor dieren, heeft de Roemeense voetbalfederatie besloten dat ze gedurende het hele jaar in elke competitiewedstrijd honden uit kennels zullen opduiken en honden zullen opgeven.
De wereld verandert met onze acties 🐾🐶🐾

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 17 september 2021.

.

.

Maus mag het asiel verlaten.

hond

Met zijn leeftijd van drie jaar en acht maanden heeft hij nog een heel leven voor zich. We wensen hem een fijne tijd met zijn nieuwe baasje…

.

.

.

.

.

hond

.

.

Dino met zijn vier en een half jaar, heeft ook een baasje gevonden. We wensen ook hem een fijne tijd met zijn nieuwe baasje…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe Koppies: Darwin en Ron.

.

Dit is Darwin, reutje, mix boxer, geboren januari 2016.

.

Darwin woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona

Karakter: Darwin is lief, erg kalm en aanhankelijk tijdens de wandeling. Hij trekt op geen enkel moment aan de lijn. Hij kan goed met andere honden overweg. Hij heeft weinig interesse voor katten. (Zie filmpje)

Het is verbazingwekkend hoe hij zo goed loopt in een ontspannen tempo ondanks dat hij door een trein is aangereden. Hij neemt traktaties heel voorzichtig aan en is een ware lieve hond. Hij kijkt je altijd aan om te vragen of hij het goed doet.  Hij zal nog een kattentest ondergaan.

.

.

Heerlijke kroeldoos…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dit is Ron, reutje, Mechelse herder mix, geboren januari 2018.

Ron woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter Ron is a erg lieve goed hond die zich prima gedraagt. Hij luistert naar het commando’s ‘zit’ en ‘lig’ enkan prima opschieten met andere honden. Hij lijkt maar weinig interesse te hebben voor katten.

.

Ron is positief getest met Leishmania. Dat is onder controle gebracht en met een dagelijkse pil Allopurinol hij heeft een levensverwachting als elke andere hond. Hij is verder kerngezond. Ron is een prachtige herder die vol in het leven staat en graag voor zijn baasje aan het werk gaat. Hij is alert, slim en leergierig en dat maakt hem een leuke en prima huisgenoot.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 18 september 2021.

.

 

.

De politie laat het volgende weten: 

.

NVWA neemt 70 schapen in beslag
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben 70 schapen in beslag genomen op donderdag 9 september 2021 in een gemeente in de provincie Gelderland. De dieren zijn in beslag genomen omdat er sprake was van nalatige verzorging. Een groot deel van de schapen was sterk vermagerd, er waren zieke schapen en schapen die ernstig kreupel liepen.
De schapen kregen onvoldoende voer en de zieke dieren niet de benodigde verzorging. Ook was er geen dierenarts geraadpleegd voor dieren die diergeneeskundige zorg nodig hadden.
De 70 schapen bevonden zich in een stal op het erf verspreid over 4 hokken. In de weide bevonden zich 5 kreupele schapen.
De schapen worden ondergebracht bij een opslaghouder die goed voor de dieren kan zorgen.
De inspectie betrof een hercontrole omdat er tegen de eigenaar een strafrechtelijk en bestuursrechtelijk traject loopt.
Zie jij ook verwaarloosde, zieke of ernstig kreupele schapen in een weiland? Neem dan telefonisch contact op met #144, dan maken we samen een melding op om de dieren te helpen.

Bron: NVWA.

.

.


.

.

Let op slakken!
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en de tekst 'Meldpunt 144'In deze tijd van het jaar zijn er veel slakken en dat betekent een hoger risico voor je hond of kat om ziek te worden.
Veel honden en katten vinden deze kleine bewegende weekdieren erg interessant. Slakken zien er onschuldig uit maar kunnen heel gevaarlijk zijn omdat zij de larven van de Franse hart- of longworm bij zich kunnen dragen.
Deze larven/parasieten overleven op slakken en slakkenslijm. Let goed op dat je hond of kat geen slak eet, ermee speelt of aan een slakkenspoor likt. Als een hond of een kat toch een slak opeet of in aanraking komt met het slijm van de slak, kan deze levensgevaarlijke parasiet het lichaam binnendringen met alle gevolgen van dien. Is je hond of kat in aanraking geweest, let dan op de volgende symptomen:
🐌 Verminderde conditie
🐌 Hoesten en benauwdheid
🐌 Kokhalzen
🐌 Sloomheid
🐌 Longontsteking
🐌 Hartklachten
🐌 Slechtere eetlust en vermageren
🐌 Groeiachterstand
Zodra een dier de infectie van de worm heeft zijn er niet direct klachten.
Het regelmatig ontwormen van je kat of hond helpt en kan ervoor zorgen dat de infectie verdwijnt voordat je doorhebt dat het er is.
Krijgt je huisdier last van bovenstaande symptomen? Neem dan gelijk contact op met je dierenarts.
Zonder behandeling gaat een dier namelijk dood aan deze worm.
Door de warme en vochtige periode zijn er op dit moment heel veel slakken. Kijk daarom ook uit met slakken gif. Bij honden, maar nog meer voor katten is het risico om met slakken gif in aanraking te komen nu groter. Verschijnselen van vergiftiging door slakken gif zijn veel speeksel, braken, trillen, ongecontroleerd bewegen, trillen, koorts en toevallen. Neem bij deze verschijnselen ook direct contact op met je dierenarts.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 19 september 2021

.

Sponsorloop Honden voor Honden

.

Van Renske en Maxime, baasjes van Max, Dikke Beer en Maddy, kregen we dit bericht met het volgende verzoek:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Honden voor Honden Loop 2021

Loop mee en help de kwetsbare honden!

Op zondag 3 oktober 2021 is de eerste editie van de Honden voor Honden Loop.
Wandel met of zonder je trouwe viervoeter een van de verschillende tochten op het Erkemederstrand. Zo hebben jullie een leuke dag én helpen jullie de Hondenbescherming met de bouw van een nieuw opvangcentrum voor kwetsbare honden.

Renske en Maxime lopen mee met de Honden voor Honden Loop. Steun je hen?

https://tinyurl.com/yhdr5rmd

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke hondenfilmpjes

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurden ons deze beelden. 

Ranger is nu bijna 2 jaar hun grote trots.

.

.

.

.


.

.

Frances en Peter, baasjes van Smiley, stuurden ons deze foto’s met update…

.

Hoi Ton en Annerie,

Ik wilde je een paar foto’s sturen van Smiley omdat hij gisteren, 12-09,  alweer 5 jaar bij ons is. Ook heb ik St. Dierenmissies, en met name jullie, een kleine bijdrage gestuurd. Dat kunnen jullie altijd wel goed gebruiken.
Hoop dat verder alles goed gaat met jullie en jullie hondjes.

Hartelijke groetjes van
Peter en mij en kwispel van “onze”Smiley

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Mike, Moos, Sjors en Millie, deelt met ons de komende herfstperikelen…

Moos en Mike

Mike Moos en Sjors

Mike Millie Sjors en Moos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Millie

Millie

Sjors Millie Mike en Moos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

 

5 Goede redenen om tegen je hond te praten.

Sommige hondenexperts verfoeien het. En als je het doet kunnen andere hondenbezitters je soms meewarig aankijken. Maar toch zijn er heel goede redenen om tegen je hond te praten…! Hieronder is een epos van de Gooise Hondencoach en daar kunnen we volledig achter staan.. dus …

1. Praten is voor onszelf een vertrouwde manier van communiceren.

Voor mensen is praten de meest natuurlijke manier om onze aandacht op een ander te richten, contact te maken & te onderhouden. Het maakt dat we ons naar buiten richten, in plaats van ons naar binnen te keren.

Als we tegen onze honden praten, gebeurt precies dit: we richten onze volle aandacht op hen (als je het goed doet!) & prikkelen daarmee de aandacht van de ander. En omdat het ons zo natuurlijk afgaat, hoeven we ons bovendien niet eerst nieuwe vaardigheden eigen te maken, voordat we het bewust kunnen toepassen in relatie tot onze hond.

Praten helpt je om wezenlijk contact te maken.

Doordat je hond omgekeerd automatisch ook meer op jou gericht zal raken, zal hij ook ontvankelijker zijn voor de boodschappen die jij communiceert. En zo draag je bij tot een “team spirit”. Door met aandacht te praten maak je contact & houd je het vast.

2. Honden zijn prima in staat om woorden te leren begrijpen.

Afbeeldingsresultaten voor praten tegen hondDe afgelopen decennia zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het vermogen van honden, om gesproken taal correct te leren interpreteren.

Hieruit blijkt keer op keer onomstotelijk, dat honden gesproken taal net zo leren – zelfs met hetzelfde gebied in de hersenen – als wij mensen. En dat ze heel goed in staat zijn om de juiste betekenis aan woorden toe te kennen; ongeacht de situatie of stemintonatie.

Honden blijken relevante woorden in een zin te kunnen herkennen
en hieruit een boodschap te filtreren

Afbeeldingsresultaten voor praten tegen hondOok al verschillen de uitkomsten van de verschillende onderzoeken in getal, als we uitgaan van gemiddelden, dan is jouw hond in staat om tussen de 60 en 130 woorden(!) te begrijpen.

Zoals met elk leerproces – want dat is het uiteraard voor je hond – is het vooral een kwestie van er veel mee bezig zijn; er vaak aan blootgesteld worden. Voor je hond betekent dit dus: veel “gesproken signalen” van jouw kant proberen te begrijpen; klanken herkennen & connecties leggen tussen het woord en de betekenis.

En hoe meer er tegen hem gesproken wordt – en steeds dezelfde woorden voor dezelfde dingen, personen en situaties worden gebruikt! – des te sneller dit proces verloopt.

Woorden zijn beslist géén “inhoudsloze klanken” voor een hond

3. Door spraak bewust te gebruiken voeg je een dimensie toe aan de communicatie met je hond.

Afbeeldingsresultaten voor praten tegen hondAls het vast staat dat honden onze taal op een basaal niveau kunnen leren begrijpen, dan zou je een enorm potentieel onbenut laten, als je daar niet dankbaar gebruik van zou maken. (Dat is in elk geval mijn persoonlijke, rotsvaste overtuiging….)

Door tegen je hond te praten voeg je een extra communicatiemiddel toe aan je vocabulair. Niet ter vervanging van of alternatief voor bijvoorbeeld lichaamssignalen, maar juist ter ondersteuning ervan.

Spraak helpt je communiceren met je hond

4 Een hond interpreteert stemintonatie precies zo als wij mensen.

Met de intonatie en het volume van je stem kan je heel duidelijk (en makkelijk) de intentie achter je boodschap versterken. Je kan je stem op diverse manieren laten klinken:

 • kalmerend of enthousiasmerend
 • begeleidend of neutraal
 • corrigerend of uitnodigend
 • vrolijk of streng
 • waarschuwend of belonend
 • je kan iets fluisteren of roepen

De intonatie van je stem en het volume waarop je iets zegt
vormen een heel krachtig communicatiemiddel

Door intonatie & volume bewust te gebruiken, afgestemd op wat je hond op een bepaald moment nodig heeft, kan je jouw boodschap bekrachtigen. Deze duidelijker, begrijpelijker maken voor je hond. Zeker als je de boodschap ondersteunt met je lichaamstaal. (Schreeuwen is overigens alleen maar het afreageren van je eigen onmacht, dus geen bruikbare uiting.)

Leer je stem gebruiken door ermee te experimenteren.

5. Het is voor je hond leuker als je wèl tegen ‘m praat, dan wanneer je dat niet doet.

Doordat deze vorm van interactie een beroep doet op een ander hersengebied dan hij voor andere dingen gebruikt, geef je je hond een extra uitdaging in het dagelijks leven. En dat zal bijdragen tot een (nog) meer voldaan gevoel bij hem door de dagen heen.

Bovendien geniet je hond van de interactie met jou. En elke toevoeging hierin zal door hem dan ook enthousiast worden verwelkomd…!

Voor een hond is het ontcijferen van onze taal leuk hersenwerk

3 Tips tot slot

 1. Eén van de momenten waarop je zo min mogelijk tegen je hond wilt praten, is als je hem corrigeert of door een situatie (bege)leidt. Spraak vormt op zo’n moment een afleidende prikkel voor je hond, die het juist lastiger maakt om zich op jou te richten.
 2. Let erop dat je alleen bij hoge uitzondering gebruik maakt van een troostende klank in je stem. Ook al is je intentie goed bedoeld, je hond kan er geen kracht uit putten. Dit is uiteindelijk wat je wilt: dat je hond zich aan jou kan optrekken. Dat hij zich kan spiegelen aan jouw gedrag. Dàt geeft hem vertrouwen. In jou èn in zichzelf.
  (Het spreekt volledig voor zich, dat boosheid helemáál “uit den boze” is…!)
 3. Experimenteer met hoe je intonatie en volume toepast in uiteenlopende situaties. Observeer de reacties van je hond & leer ervan. Alleen door oefening leer je dit instrument bespelen, in al z’n subtiele nuances.

.

5 Goede redenen om tegen je hond te praten – De Gooise Hondencoach

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het is tegenwoordig heel normaal dat je adoptieouders en biologische ouders bij elkaar brengt… Toch ? 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

Nelson van 19 tot 23 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com