Dierenmissies Weekjournaal van 2 juni 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met het trieste afscheid van Jax, hebben we twee goede rechterlijke acties in Spanje, moet Annie geduld hebben en zijn er opnieuw weer veel hondendieven actief. Vanzelfsprekend valt er nog veel meer te lezen en kun je een stuk wijzer worden van alle nieuwtjes. Daarvoor moet je wel het weekjournaal doorlezen. Lees over de volgende onderwerpen:

– In Memoriam Jax
– Adoptie van Annie is tijdelijk in de ijskast gezet.
– Hond als getuige dierenmishandeling
– Rechter spreekt voogdij uit over hond
– Baxter opnieuw in de belangstelling
– Leuk filmpje: “Het bad delen ”
– Hermes en India opnieuw ter adoptie
– Ook Chicolina en Wendy hebben een plekje gekregen op de site.
– Toppie kan haar energie kwijt.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Nieuwe koppies
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Bentley, Ace & Shira, Toppie, Pip & Bowie, Nando
– De vierkante column van Ton met : “Is het echt afgelopen met het fokken misvormde hondjes?”
– De (on)zin van de week gaat over: “laat het een gewoonte zijn en geen bijzondere prestatie.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 27 mei 2019

.

In Memoriam Jax.
.

2011 Jax in asiel in Spanje die toen nog Peto heette

2011 Jax net in Nederland

De eerste hond die onze vrijwilligster Linda via Dierenmissies adopteerde was Jax. Het is juni 2011 als Linda verliefd wordt op de hond Peto.  In september gaat Linda haar Peto zelf halen die dan voor altijd de naam Jax kreeg.  Met haar Jax arriveerde ze op Schiphol en het leven van Jax zou bepaald turbulent worden. Linda was meerdere malen in Spanje op familiebezoek en Jax mocht dan mee. Daar had Jax alle ruimte en zijn speelkameraadjes. De laatste tijd mocht hij daar verblijven in afwachting van de komst van Linda en haar drie andere kanjers Moos, Sjors en Mike. Daar zouden ze allemaal voor langere tijd verblijven. Zoals zo vaak gebeurd kun je van alles plannen maar blijkt het lot anders te zijn

afgelopen periode kregen we de volgende onheilspellende berichten…

2019  zielige Jax met zijn kop op schoot

2019 Jax op zijn kussen

… Ik heb nu slecht nieuws over Jax, hij had een bult op zijn poot en bleek een tumor te zijn. Oncoloog ging kijken of zijn poot geamputeerd kon worden, maar bij verdere controle of er geen uitzaaiingen waren bleek er al kanker in zijn hele lijf te zitten. Hij krijgt nu pijnstillers en wietolie en ze hebben hem nog ongeveer twee á drie maanden gegeven. Ik vertrek vrijdag ( ben dus nog in NL) want kon niet eerder. Ik had Kitty vandaag aan de tel en ze vertelde dat Jax zijn poot steeds dikker wordt en er haast niet meer op kan lopen. Hij gaat dus snel achteruit al zeggen ze dat hij nog twee of drie maanden heeft. Ik wil niet dat hij lijdt, dus ik hoop dat ik op tijd bij hem ben.
Ben er kapot van, dacht eindelijk weer herenigd te worden met mijn grote vent en nog jaren samen te zijn😭
Ik hou jullie op de hoogte. Liefs🐾💋🐾

… Ik zou met de camper gaan en gisteren vertrekken, maar ik heb donderdag het vliegtuig gepakt met Sjors, want zou anders pas dinsdag hier in Spanje zijn en wilde niet langer wachten voor Jax. Dus nu komt Rien met de camper met Moos en Mike.
Jax was weer ineens actiever en leefde helemaal op toen ik aankwam, dus ik heb hem nog niet in laten slapen. Hij krijgt wietolie en pijnstillers, dus kijk het nog even aan dit weekend. Zodra ik zie dat het ondraaglijk lijden wordt, laat ik hem gaan.
Ik hou jullie op de hoogte. Veel liefs🐾💋🐾

Vandaag kregen we dit bericht.

… we hebben Jax in laten slapen vandaag😭Hij werd gisteravond heel benauwd en was op. Hartverscheurend, maar ook een opluchting voor hem, kon hem niet langer laten lijden. Ben er kapot van maar hij heeft rust en geen pijn nu en dat geeft troost.
Ik draag hem voor altijd in mijn hart en ben dankbaar dat hij deel van mijn leven is geweest🐾💔
Hier nog laatste foto’s van eergisteren🐾

.

.

Wij leven erg mee met Linda en voelen haar verlies. We houden Jax graag in onze herinnering zoals we hem kenden als de mooie grote sterke kerel… 

.

.

.

.

.

.


.

.

Adoptie van Annie is tijdelijk in de ijskast gezet.
.
Annie zou het maatje worden van Rosie. NU blijkt dat Rosie op korte termijn geopereerd moet worden. Het baasje van Rosie heeft aangegeven dat ze nu eerst Rosie alle aandacht wil geven tot ze weer gezond is voordat ze aan een vriendje toe is. Natuurlijk begrijpen we dat Rosie nu eerst alle aandacht moet krijgen. We wachten rustig af. Mocht er intussen een ander baasje interesse tonen voor Annie dan heeft het zo moeten zijn. Zo niet, dan hopen we over een paar weken opnieuw de adoptie van Annie te herstarten.

.

Dinsdag 28 mei 2019
.

Hond getuigt in rechtszaak dierenmishandeling.
.
Een knap staaltje van ter verantwoording roepen van een dierenmishandelaar. Dat het feit 7 jaar geleden is gepleegd is niet van belang. Een rechter in Santa Cruz de Tenerife op het Canarische Eiland Tenerife heeft de hond Milagros opgeroepen als getuige in een zaak rondom dierenmishandeling. De voormalige baas van Milagros staat terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg. Zij moet nu echter wel als getuige optreden en voor de rechter verschijnen.

De rechter wil op deze manier de aandacht vragen voor het probleem van dierenmishandeling en aangeven dat honden ook levende wezens met gevoelens zijn. De voormalige eigenaar van Milagros is Sergio M.J. die zijn verklaring via de videoconferentie moest doen omdat hij in de gevangenis zit in Sevilla. Sergio heeft toegegeven dat hij de hond in 2012 bij het vuilnis heeft gezet maar dat deed hij omdat hij meende dat Milagros reeds overleden was.

Uiteindelijk wisten wandelaars, die de hond hoorden voordat de vuilniswagen de koffer had meegenomen, het dier uit de koffer te halen. Logischerwijze was de hond in een shocktoestand en kon zij amper ademen. Daarnaast zat Milagros vol met verwondingen veroorzaakt door beten van andere honden.
Milagros maakt het nu goed en ze is na zeven jaar compleet genezen van haar verwondingen en leeft bij een nieuwe familie. Sergio daarentegen zit op dit moment voor diefstal en andere zaken in de gevangenis in Sevilla en kan eventueel 9 maanden tot 1 jaar extra celstraf krijgen mocht de rechter hem schuldig verklaren van dierenmishandeling.
Overigens vonden de feiten al plaats in 2012 maar werd de rechtszaak zeven jaar uitgesteld omdat de verdachte gedurende enkele jaren niet gevonden kon worden totdat hij in de gevangenis belandde in Sevilla en men met de rechtszaak kon beginnen.

(Bron: Spanje Vandaag)

;


.

Woensdag 29 mei 2019
.
Rechter spreekt voogdij uit over hond
.
Het is voor het eerst in Spanje dat een rechter heeft beslist over het voogdijschap van een huisdier. Een echtscheiding is vaak de oorzaak van een voogdijkwestie over de kinderen maar nu laat een rechter in Spanje zien dat ook het welzijn van een hond net zo belangrijk is als er touwtrekkerij plaatsvindt omtrent de zorg over een huisdier.
.

In eerste instantie was na de beëindiging van een driejarig huwelijk de afspraak dat ‘Cachas’ elke 15 dagen van baasje zou veranderen. Silvia stapte echter opnieuw naar de rechter nadat bleek dat haar ex niet van plan was om met de hond naar de hondentrimsalon te gaan en goed voor hem te zorgen.

Aangezien Carlos een andere vriendin heeft en van plan is om naar Alicante te verhuizen dat honderden kilometers van Valladolid is verwijderd, besloot de rechter de voogdij te verdelen in twee keer zes maanden.
Carlos wilde eigenlijk helemaal geen vorm van gedeelde voogdij en wilde alleenrecht hebben op ‘Cachas’. Silvia wilde daar echter niets van weten en stapte naar de rechter. Volgens haar heeft zij de hond destijds ‘gekocht’ en heeft zij alle kosten betaald, iets dat Carlos wilde compenseren.

De nieuwe vriendin van Carlos gaf in het proces aan dat haar dochter en haar eigen hond zo gehecht zijn geraakt aan ‘Cachas’ dat deze bij hen dient te wonen. Ook werd aangehaald dat men geen vertrouwen heeft in het goed verzorgen van de hond gedurende de tijd dat deze bij Silvia verblijft. Zo is ‘Cachas’ volgens Carlos bang en onverzorgd wanneer hij de hond na vijftien dagen weer in huis mocht halen.

(Bron: Spanje Vandaag)

 

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Het bad delen”

Met een beetje verdraagzaamheid lijkt het bad ineens niet zo vol meer …

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 30 mei 2019

.

Baxter opnieuw in de belangstelling.
.
Wat zijn we blij voor Baxter dat hij, na de mislukte adoptie van de afgelopen weken,  nu toch weer een nieuw potentieel baasje heeft gevonden. We weten het. Het is nog prematuur maar we houden de vingers gekruist want we gunnen hem natuurlijk alle goeds…

 

 

 

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 31 mei 2019

.

Hermes en India opnieuw ter adoptie.

.

Hermes kwam terug van een adoptie omdat bleek dat hij Leishmania had.  Gelukkig zijn er erg veel baasjes die dat geen onoverkomelijk bezwaar vinden en India kwam terug van een adoptie omdat ze een klein kind omver had gelopen. Tja als je een grote gezonde jonge hond adopteert dan kan dat gebeuren.

.

Dit is Hermes, Reu – 4 jaar, 3 maanden – Herder – 65 cm Karakter: . Hermes woont momenteel on het asiel nabij Barcelona . . Zeer lief karakter goed met andere honden ook met kleine hondjes goed. Hermes is positief getest op Leishmania maar dat is onder controle dus dat hoeft geen echt bezwaar… Lees Verder

.

.

Dit is India, Teef – 1 jaar, 8 maanden – Kruising – 47 cm, . India woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. . . Karakter: lief karakter onderdanig naar mensen sociaal met andere honden. . India is een super lieve hond die zich moeiteloos schikt naar de wil van het baasje. Ondanks haar jonge… Lees Verder

.

.

 


.

Ook Chicolina en Wendy hebben een plekje gekregen op de site.
.

Chicholina

.
.

Wendy

 

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 1 juni 2019

.

Waarschuwing van de politie: “Hondendieven zijn actief”.
.
We dachten dat we er even van af waren maar opnieuw is er een golf van hondendiefstallen gemeld. Beste mensen doe het niet.. Laat je hond nooit alleen… Dus ook beslist niet vastbinden aan een hekje voor de supermarkt om dan zelf even binnen boodschappen te doen. Dat is vragen om je hond kwijt te raken… Een kind bind je ook niet vast voor de supermarkt.
.
Maar het gaat ook veel verder… Als vreemden (vaak buitenlandse mensen) je aanspreken hoe mooi en lief je hond is, blijkt dat steeds weer een prelude te zijn voor een ophanden zijnde diefstal van je hond. Niet zelden wordt op een onbewaakt ogenblik de riem met hond uit je handen gerukt of volgen de dieven je naar huis en stelen ze even later de hond uit de tuin… Er zijn allerlei methoden om op een onbewaakt ogenblik je hond kwijt te raken.

Wees alert.  We nemen aan dat je hond in ieder geval ook met chip geregistreerd staat… Ja toch..!!!! is trouwens verplicht..!!!

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 2 juni 2019

.

Naam        Besluitfase           formaliteiten           bloed              medisch                datum
                      baasje                                                       onderzoek        traject             reis naar NL

Annie           in ijskast—————xxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx——–xxxxxxxxx——-xxxxxxxxxxxx

 

Baxter          gaande——-——-xxxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx ——-xxxxxxxxx ——xxxxxxxxxxxx.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 9 juni 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Baasje Toon en Bentley, pakten samen een terrasje.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


.

.

Dennis en Femke, stuurden ons deze foto van Shira en Ace.

.

Schaamteloos vinden die twee samen daar hun lekkere ‘uitrustplekje’.
Tja en dan is de bank dus vol. Ze hebben in het asiel lang genoeg op een betonnen vloer moeten liggen. Nu mogen ze van Kevin bij hem genieten van een stukje comfort….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Kevin en Petra, baasjes van Toppie, hebben een mooi stukje zon in huis.

.
.

Toppie heeft dat plekje gevonden.

Peettantes Milou en Marlous hebben dat gauw op de foto gezet en laten weten dat hun Marvey destijds precies hetzelfde deed.

.

De Spanjaarden houden van het zonnetje…

 

.


.

.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, stuurden ons deze foto van Bowie met vriendje Pip.

.

Pip en Bowie

.

Bowie is sinds december vorig jaar in Nederland en we kregen alleen maar goede berichten van hem. En dan nu nog eens lezen we van de baasjes dat Bowie een blije, vrolijke hond is…

.

Bowie is en blijft een kanjer en dat wisten we al maar is toch leuk om te horen hoor …

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Joel en Stefanie, baasjes van Nando, laten zien dat de vakantie goed wordt voorbereid…

.

Nog even een paar baantjes trekken zodat ik op vakantie een geode zwemconditie heb…

Paspoortje bij me houden…

Hoi Ton, met Nando gaat het heel goed. Hij heeft bij ons zn draai gevonden. Uitjes naar Kijkduin en zwemmen op het hondenstrandje hier in de buurt is helemaal zijn ding! .

.

Zondag gaan wij 3 weken op vakantie naar Italië, Nando’ s eerste vakantie😎 De vakantie huisjes zijn hond vriendelijk en in de buurt van hondenstranden.

.

Groetjes Joel en Stefanie

.

.

.

.

.

Tegen de felle zon in Italië hebben mijn baasje bij meneer Ray Ban een zonnebril voor mij besteld. Nou die past precies zoals je ziet.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

COLUMN NIEUWS

.

4-kanten Column van Ton

“Is het echt afgelopen met het fokken misvormde hondjes?”

.

In 2010 was er een campagne gestart tegen het fokken van kortsnuithonden. Toen werd het leed van de kortsnuithondjes aan de kaak gesteld en publiekelijk veroordeeld. De politiek moest iets doen tegen deze vorm van dierenmishandeling. Uiteindelijk kwam er in 2014 wetgeving die het fokken van dit soort honden verbood.  Helaas was het daarmee nog niet gedaan want de fokkers hadden letterlijk schijt aan de wetgeving. Hun geldelijk gewin was duidelijk veel belangrijker dan het welzijn van de misvormde stakkertjes die zij geboren lieten worden.

Nu, pas 5 jaar later, wordt er handhaving aangekondigd door de overheid en geeft Commedia, de vereniging van fokkers van Mopshonden, te kennen per direct te stoppen. Hun woordvoerder laat weten: “Het is een modetrend die inmiddels is doorgeschoten naar ongezonde proporties.”

Beste mensen dit wordt al negen jaar geroepen dus vergeef me als ik zeg: “Eerst zien en dan geloven…”!!!

Als u wilt weten waar het nu eigenlijk om gaat met die snuiten hebben ze een stoplichtsysteem ontwikkeld.  Dat heb ik niet uitgevonden hoor maar dat komt van het ministerie. Het werkt als volgt.

.

Rood geldt voor honden met een snuitlengte korter dan een derde van de schedel, zoals de mopshond en Engelse en Franse bulldog. Fokken met deze honden is per direct verboden. Oranje is van toepassing op honden met een snuitlengte van een derde tot de helft van de schedel. Hiermee mag alleen worden gefokt als ze voldoen aan andere criteria die aan het fokken gesteld worden. ‘Groene’ honden hebben een snuit die qua lengte minimaal de helft van de schedel is. Hiermee mag gewoon gefokt worden.

.

.

We spreken voor het gemak over’ de mopshond’ maar het gaat natuurlijk over alle kortsnuitige hondenrassen.  De top 12 extreem kortsnuitige hondenrassen zijn:
Affenpincher, Boston Terriër, Dwergkees, Engelse Bulldog, Franse Bulldog, Griffon Belge, Griffon Bruxelles, Japanse Spaniël, Mopshond, Pekingees,Petit Brabancon, Shih Tzu.

Is alle ellende nu afgelopen?

NEE !!!!!

Nieuw fokprogramma
“Samen met het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren gaan ze nu een fokprogramma samenstellen om uit te vinden hoe zee de mopshond binnen een aantal generaties kunnen laten voldoen aan de eisen die de wetgever stelt”, aldus Arjan Sterk. voorzitter Commedia de vereniging van fokkers van Mopshonden.

Dit betekent dat er nog generaties lang vele duizenden misvormde hondjes geboren zullen worden die hun hele leven te maken zullen hebben met ademhalingsproblemen, oogjes die uit hun kas kunnen vallen, huidproblemen,  etc… 

 

 

 

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“laat het een gewoonte zijn en geen bijzondere prestatie.”

.

Het is eigenlijk van de zotte dat je mensen zou moet bedanken of prijzen voor een vriendelijke daad voor dieren. Gelukkig zijn we omringd door mensen een te gek dat .

.

.
.

.

.

.

.

 

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van medio juni tot 19 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com