Dierenmissies Weekjournaal van 2 september 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,
Deze week hebben we de voorbereidingen en het reisverhaal van  Ayka (Anais) en Jody. Zijn er meer hondjes die het asiel mogen verlaten en gaan de adopties door. Hebben slecht nieuws over onze Nellie en in de (on)zin van de week blijkt dat je ook je hondje nutteloze dingen mag leren. Daarnaast zijn er nog tal van leuke en informatieve nieuwtjes dus alleszins de moeite waard om even de tijd te nemen en op je gemakje dit weekjournaal door te nemen. Dan kom je de volgende onderwerpen tegen:

– Hondjes die het asiel mogen verlaten…
– Boye in de belangstelling
– Ayka en Jodi nu  bij Miranda tot de reis op vrijdag
– Donkere wolken pakken zich samen boven het kopje van Nellie
– Alles gericht op morgen
– Leuk filmpje ter ontspanning over “Relaxen aan de waterkant en lurken aan het fontijntje…..”.

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
– De reis van Ayka (Anais) en Jody
– De vakantie van Ian
– Hoera !!!!! Oli is geadopteerd
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Lopende adopties

– Berichtje van de baasjes van Arie.
– De (on)zin van de week gaat over: “je mag een hond ook nutteloze dingen leren …”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
NU NOG DRINGERDER DAN OOIT … VOOR DE PERIODE VANAF EIND AUGUSTUS
VOOR HET VLIEGTRAJECT : BARCELONA NAAR NEDERLAND.
.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 27 augustus 2018
.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.

.

Opnieuw zijn er weer geluksvogels die het asiel mogen verlaten en zo de harde vloer van de kennel mogen verruilen voor een eigen mand.

Loni

Cana

Bolita

.

.

.

.

.

.

.

Sofi

Silvar

Maude

.

.

.

.

.

.

.

Gonda

Cacey

Bica

.

.

.

.

.

.

.

Jay

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 28 augustus 2018

Hallo Bajo hier. !!!! Ik wacht op mijn nieuwe vriend Boye…

.

Boye in de belangstelling.

Boye

.

Boye heeft de harten weten te stelen van een gezin in het noorden van Nederland.  Het ziet naar uit dat hij bij hen mag gaan wonen waar ook een nieuw hondenvriendje Bajo op hem wacht. Op dit moment wordt de adoptie formeel gemaakt zodat Boye zo gauw mogelijk het medische traject in kan gaan. Natuurlijk hopen we dat hij daarna snel een geschikte vlucht zal vinden.

.

.

.


.

.

Woensdag 29 augustus 2018
.

Zowel Ayka (Anais) en Jodi wonen tot de reis van vrijdag bij Miranda.

.

Vlak voor de verhuizing kreeg Ayka nog een lekker bad.

Daarna mocht ook Jodi het asiel verlaten

nu mogen ze samen veilig en wel het moment van hun grote reis naar Nederland afwachten bij Miranda.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ana, de directrice van het asiel, en Roger, de man van Miranda, zullen de twee kanjers op vrijdagmorgen naar de luchthaven brengen. Tot die tijd is het lekker luieren en verwend worden… Tja, zo komen ze de laatste dagen in Spanje wel door.

.

.


 

.

Donkere wolken pakken zich samen boven onze Nellie.
.

Ruim anderhalve maand geleden meldden we dat onze Nellie een klein vervelend plekje op haar pootje had dat maar niet wilde genezen. Inmiddels zijn we vijf bezoekjes aan de dierenarts verder en evenzovele kuren antibiotica. Maar het enige resultaat dat we kunnen vaststellen is dat het alleen maar slechter gaat met het pootje. Van een klein lokaal plekje is nu haar hele voetje ontstoken inclusief een groot deel van haar poot. Als we zo door zouden gaan, zouden we zeker de strijd om het behoud van haar pootje verliezen. We vonden dat het afgelopen moest zijn met het gepruts aan haar poot dat het nu hoog tijd werd om uit te zoeken hoe het komt dat het lichaampje met de ondersteuning van de allerbeste antibiotica het niet redt om de hardnekkige bacterie de baas te worden.

We hadden er al geen goed gevoel over. Het harde buikje, de vraatzucht, het eeuwige hijgen en de vettige vacht… en dan nu de opgezwollen lymfeklieren… de dokter stelde voor om een echo te maken van de buik.  Een stukje buik werd kaal geschoren toen werd de handscanner met contactgel tegen het buikje gehouden.  Het deed me denken het maken van een “pret-echo” tijdens een zwangerschap. Ik zag op het schermpje allerlei tinten grijs waarover de dokter me vertelde dat dit de lever was. Die was wat haar betreft te ver naar achteren en te groot. We zagen tevens daar een zwart lijntje dat op een bliksemschicht leek en een ader moest zijn maar die we eigenlijk niet zouden moeten kunnen zien. Maar het ergste was dat we daar  ook wat witte vlekken zagen die op kleine paddenstoelen leken.

Het werd me duidelijk waarom de antibiotica niet aansloeg.  Er is iets ergs gaande met de lever waardoor het lichaam de antibiotica niet kan benutten. Er werd me geadviseerd om voor de zekerheid naar een specialist te gaan die een goede echo kan maken en die ook meer ervaring heeft om de beelden goed te kunnen interpreteren.

Dat gaat nu gebeuren op maandag om 09.00 uur. We worden dan verwacht bij dokter Hollt in de Dierenkliniek te Nijverdal. Het zal sowieso een erg beladen rit worden naar Nijverdal…

.

.


.

.

Donderdag 30 augustus 2018.

.

Alles is gericht op morgen
.

Ayka en Jodi doen het rustig aan. Laten we maar zeggen dat ze krachten sparen voor de reis van morgen en natuurlijk is het aangehaald worden zo’n beetje het allerfijnste dat hen nu kan overkomen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

klik op het plaatje

.

.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “fontijntje in de tuin”

Relaxen aan de waterkant en lurken aan het fontijntje…

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

.Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 31 augustus 2018
.

De reis van Ayka (Anais) en Jodi

.

<<< Eindelijk is het zover. In alle vroegte werden de laatste  formaliteiten afgerond en werden Ayka en Jodi door Roger en Anna naar de luchthaven van Barcelona gebracht. De twee kijken hun ogen uit….

>> Zoals afgesproken stond onze vluchtbegeleidster Merel daar bij de incheckbalie van Transavia al te wachten.

.

.

.

.

.

.

<<< Na het inchecken worden de honden naar de odd-size bagageafdeling gebracht waar de kennels nog eens door een röntgenapparaat worden gehaald waarna de honden definitief in de kennels verdwijnen alvorens ze naar het vliegtuig worden gebracht.

.

Merel die inmiddels door de security was gegaan en bij de gate het moment van aan boord gaan stond af te wachten, kon daar net zien hoe de kennels geladen werden.

.

.

Daarna waren ze uit het zicht verdwenen tot het moment dat ze in Eindhoven weer uit het vliegtuig zouden komen. Ondertussen begaven wij ons vanuit diverse hoeken in  Nederland, richting luchthaven Eindhoven want we willen natuurlijk allemaal mooi op tijd zijn om Merel met de hondjes te verwelkomen. Maar terwijl we onderweg waren kregen we van Merel het berichtje dat ze bij het vertrek circa 50 minuten vertraging hebben.

vlnr Gerrie, Jorn, Marjanne, Kevin en Sammy op de voorgrond

Gerrie en Marjanne konden het erg goed vinden

<<< Tja toen werd het geduld extra op de proef gesteld maar toen we een maal op het Panoramadak van de luchthaven Eindhoven waren was het gezellig en met een gezonde spanning.

.

.

.

.

Sammy vond alles best en op schoot bij Jorn kreeg hij de nodige aandacht maar toen eenmaal het vliegtuig was geland moest ook hij alles goed in de gaten houden…

.

Het was voor de dames een emotioneel momentje te weten dat hun nieuwe huisgenootje en gezinslid na al dat wachten nu eindelijk binnen handbereid was gekomen.
.
Toen werd het tijd om naar beneden te gaan om in de aankomsthal Merel en de hondjes te verwelkomen.

.

Het wachten werd beloond toen we in de verte, de kennels richting aankomsthal zagen komen. Merel werd geholpen door een attente behulpzame stewardess want in je eentje met twee kennels (op twee verschillende karretjes) een flinke afstand afleggen is niet zo makkelijk.

.

Eenmaal door de deur van de aankomsthal hielpen we gauw de kennels naar buiten te brengen zodat we Jodi en Ayka konden bevrijden uit hun kleine verblijf.

.

.

Sammy die wat te voortvarend was in het contact zoeken werd door Jodi nog gepast op afstand gehouden.

Daar lieten we eerst de hondjes uit de kennels en dankten we vervolgens Merel hartelijk voor haar begeleiding. Haar berichtjes, leuke foto0tjes en filmpjes die ze onderweg naar ons had gestuurd, hielden ons goed op de hoogte van alles wat er gebeurde en stelde ons in staat om de reis helemaal mee te beleven.

.

Marjanne en Gerrie hadden als dank een klein presentje voor haar meegenomen. Zoals je kunt zien nam ze onze dank gracieus in ontvangst.  Daarna konden we ons weer verder richten op de hondjes.

,

,

Ayka kreeg een nieuw tuigje om dat even passend gemaakt moest worden.

maar ja toen stond ze er ook prachtig bij. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

 

.

.

Jodi had ook een nieuwe halsband gekregen dus ook zij was een mooie verschijning die hier weer de nodige bekijks trok.

.

Toen de paspoortjes waren uitgereikt en nog even waren doorgenomen, konden we afscheid nemen. Ik werd geholpen met het demonteren van de kennels en was klaar om naar de auto te lopen. Marjanne en Kevin moesten met Jodi op een andere parkeerplaats zijn dan Gerrie, Jorn, Ayka en ik.  Dus gingen zij hier een andere richting in dan wij.

 

.

Niet lang  daarna werden via de whatsapp de eerste fotootjes alweer gedeeld van de hondjes in de auto.

Jordi mocht met Kevin voorin zitten.

Ayka had de hele kofferruimte voor zich alleen …

 

En zo gingen ze op weg naar huis.

.

Ik moest nog naar baasje in Veldhoven om daar logeetje Ian op te halen die voor drie weken bij ons zou komen

Hierdoor en mede door meerdere files werd mijn reis naar huis een langdurige onderneming.

.

Terwijl Ian, achter in de auto in een zee van ruimte, met mij de reis naar IJhorst maakt, krijgen we tijdens de lange rit steeds nieuwe berichtjes binnen van Gerrie en Marjanne. Het deed de tijd sneller doen  voorbij gaan en lang voor dat wij in IJhorst aankwamen waren Jodi en Ayka al lang op hun plaats van bestemming aangekomen. Goedzo .. zij hadden deze dag al reisuren genoeg gemaakt…

.

In alle vrijheid elkaar aftasten en beetje uitdagen om te zien of de relatie echt bestendig is ….

Sammie en Ayka hadden al met elkaar kennis gemaakt op de luchthaven maar thuis was het pas echt mogelijk om elkaar te verkennen.

.

De foto’s spreken boekdelen en we er hoeven weinig taan toe e voegen…..

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 1 september 2018

.

.

Speciaal voor Jodi waren op de dag van aankomst de twee huishonden uit logeren gegaan.
Hierdoor kon Jodi op haar gemak wennen aan haar nieuwe omgeving en de vreemde geuren in huis. Vandaag was dan het grote moment. Maar zoals verwacht was, ging de kennismaking meteen prefect.   Kevin heeft de kennismaking goed begeleid en dat maakte het een hele leuke ervaring voor allemaal.

.

 

 

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Hoera !!!!! Oli is geadopteerd .

.

Vandaag is de adoptie rond gekomen van Oli.  De lieverd die van pup af aan in het asiel heeft gewoond en sinds februari jl met zijn 8 jaar naar de particuliere opvang mocht gaan heeft nu een echt eigen baasje in Nederland gevonden. Hij mag in Tilburg gaan wonen bij een bazinnetje die we al vele jaren kennen en al hondjes van ons een liefdevol plekje heeft gegeven. Hij krijgt daar ook twee nieuwe vriendjes te weten Carlito en Fala. Eindelijk heeft ook hij nu een echte toekomst …  Zowel de verzorgers en vrijwilligers in Spanje en wij gunnen hem nu na het jarenlange wachten alle geluk van de wereld.  …

.

.

.


.

.

De vakantie van Ian

.

Ian is een trouwe gast bij ons dus van een noodzakelijke aanpassingstijd is absoluut geen sprake. Zodra we thuis kwamen stond Annerie al met onze hondjes te wachten om meteen te gaan wandelen.  Nou dat was voor Ian natuurlijk ook wel fijn na de autorit.

Tja en dan is het bos toch we een heerlijke plek om met vriendjes even te rennen en je behoefte te doen….

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Zondag 2 september 2018
.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam                  besluitfase formaliteiten  bloed-           medisch      reis naar
                            baasjes                                  onderzoek  traject          Nederland

 

Sic                      afgerond            afgerond          afgerond               gaande       2 okt.
Candy                 afgerond             afgerond          afgerond               afgerond   2 okt.

Olie                     afgerond              afgerond         afgerond               afgerond   vermoedelijk 19 sept.

Boye                   gaande                    –                        –                          –           vermoedelijk 19 sept.

Strayka              gaande                    –                          –                         –                    –

.

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

Ingrid en Inma, baasjes van Arie, deelden deze foto’s en update.

Op 26 augustus mocht hij voor het eerst los. Wat is hij snel !!!.

Hier rust hij uit en is hij lekker moe

.

.

.

.

.

.

.

“We hebben met hem een paar minuutjes gefietst maar hij is aan het puberen.  haha . Tijdens het loslopen wilde hij eerst niet komen tot dat ik op de grond ‘een interessant blaadje’ vond. Toen stond hij naast me .. de stinkerd haha… Hij is gelukkig niet onze eerste hond en we moeten lachten om zijn streken en verbazing als hij door heeft  dat wij hem door hebben. Het is een schat”

.

Zoals op foto is te zien, had Arie nogal wat klitten. Hier valt niet tegen op te borstelen en moest er eenkeer schoon schip gemaakt worden. Er zat niet anders op dan bij de trimmer langs te gaan en ja … dan wordt Arie vanzelf weer prachtig… Gelukkig is het nog mooi weer …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

In verband met het reisverslag van Ayka en Jodi is er deze week geen Column

.

.

.

.

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“je mag een hond ook nutteloze dingen leren …”

Je hond iets aanleren is gewoon leuk om te doen.
Logisch dat je begint met allerlei zaken die het samen leven makkelijk maken.
Immers is een beetje goedgedrag wel zo fijn….

Moet alles wat je hem leert ook nut hebben. ??
Nee hoor .. je hond vindt het leuk om bezig te zijn en van zijn baasje aandacht en waardering te krijgen.

Dus als je het leuk vindt om hem te leren telefoneren, moet je dat vooral doen.
Wees niet teleurgesteld als hij nooit een echt telefoongesprek zal voeren..  de andere kant zal hem waarschijnlijk niet verstaan …

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
.

Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 20 t/m 27 okt
Chispa in november

Luna en Ocean augustus 2019

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com