Dierenmissies Weekjournaal van 21 januari 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we weer veel leuk adoptienieuws te melden, hebben we weer nieuwe flyers waarmee we aandacht vragen voor oude en nieuwe hondjes, geven we een impressie van de vakantie van Chispa,  passeert de storm, hebben we het in de column over de eerste Spaanse voogdijzaak over een hond,

(on) zin van de week ‘geef hem de tijd …’. Kortom voor iedereen is er wel wat leuks of interessants te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

 • Chispa’s vakantie is halverwege
 • Het verzoek van Marcel namens Miranda
 • Hondjes die het asiel mochten verlaten.
 • Arme Mellow.
 • Storm dwingt respect af…
 • Mooie nieuwe flyers van Caya, Grace, Sol, Mina, Shevy, Togo en Damm.
 • Shirza is klaar voor haar reis naar Nederland.
 • Oproep voor KLM reizigers die vluchtbegeleider willen zijn.
 • Nieuwe koppies van Mara, Oliver, Anoya, en Igor.
 • Updates van Ollie en Smiley.
 • Registratie van uw hond is verplicht. 
 • De 4-kanten column van Ton: “Ik kies voor pappa met het zwembad…”
 • De (on)zin van de week over: “Geef hem de tijd …!”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 15 januari 2018

.

Chispa’s vakantie is halverwege
.
We waren gewaarschuwd voor Chispa want ze had wat kleine karakter issues die mogelijk een vakantie zouden kunnen verstoren. Chispa had wat nare ervaringen gehad met een herder waardoor ze erg fel reageerde tegen andere met name grote honden. Voorts zou ze moeite hebben met vreemde mensen. omdat ze meteen in de verdedigingsmodus schiet en dan erg onaardig uit de hoek kan komen.
.
Toen ze vorige week bij ons kwam had ik Nellie en Morky meegenomen om hen te begroeten. Die twee zijn namelijk de grootste enthousiastelingen als er nieuwe hondjes bij ons komen. Chispa liet toen duidelijk weten dat ze niet zo van overdreven druk gesnuffel gediend was en daarmee was de grens voor hen gesteld.  Toen we met haar en die twee bij de caravan kwamen waar de rest op hen wachtte was het, zoals verwacht even flink wat geblaf en gebrom maar binnen een paar minuten was alles rustig. De vakantie kon beginnen … en hoe !!! Chispa is een leuk actief en aanhankelijk hondje dat zich snel aanpast als de onzekerheid weg is en ze ervaart dat er geen bedreigingen zijn.
.
Spelen, rennen en ravotten vindt ze het einde en daar is bij ons volop gelegenheid toe. Morky en Mia zijn haar favoriete speelkameraadjes waar ze uren mee kan dollen. Maar daarna moet er gerust worden.

.
.
Chispa moest wennen aan het feit dat ze niet de enige lieverd is en dat ze moet delen met 6 andere hondjes. Dat gaat steeds beter en ze weet ondertussen dat ze niet het eerste hoeft te zijn omdat iedereen hetzelfde krijgt. De club helpt daarbij want hoewel zij niet bezitterig zijn,  zijn er grenzen aan hun tolerantie voor het voor de neus weg laten pikken van iets lekkers.
.

Op onderstaand filmpje is Chispa te zien die lekker op eigen gelegenheid snuffelt terwijl we Flor aan het trainen zijn.

Annerie loopt voor met Flor, Mia en Chispa. Pichi, Botas, Nellie en Morky hadden en hebben het nog even te druk met het onderzoeken van de gaten in de bodem…

Ze voelt zich zo thuis dat ook zij het bos inmiddels ziet als haar terrein. Als ze een vreemde ziet lopen dan wil ze er graag naar toe om blaffend te laten weten dat ze dat niet leuk vindt. Haar opgewonden gedrag komt voort uit onzekerheid. Jammer genoeg kunnen we die prikkel niet goed afleren omdat we hier te weinig vreemde wandelaars hebben. Wandelen in een druk winkelgebied zou hier wellicht bij kunnen helpen omdat ze dan alleen en op vreemd terrein is en zoveel prikkels krijgt dat ze daar niet op reageren. Wat we nu doen is consequent Chispa corrigeren en dat gaat redelijk gemakkelijk. We laten haar dan zitten en wachten tot ze weer rustig is. Dat gaat prima. Dit doen we elke keer als ze zich vergist. Als ze de gelegenheid krijgt om, onder begeleiding, te zien dat ze niets te vrezen heeft dan wordt ze ook kalm. Jammer genoeg is niet iedere vreemde vertrouwd genoeg om met een klein blaffend hondje, dat met opgetrokken lip dichterbij komt, kennis te maken. Dat onze hondjes ook vreemden in het bos willen begroeten en daarbij best luidruchtig kunnen zijn, helpt Chispa natuurlijk niet. Die voelt zich alleen maar gesterkt en dat is dus voor haar precies verkeerd.
.
Thuis is Chispa het liefste frummeltje dat je je maar kunt voorstellen. Met haar zachte vachtje kan ze heerlijk komen knuffelen en zal ze niet nalaten om een likje te geven als ze bij je op schoot springt. Ze vindt het heerlijk om naast je op de bank, opgerold stevig tegen je aan te komen liggen.

 

.

.

Dinsdag 16 januari 2018

.

Het verzoek van Marcel
.
Hoi Ton,
.
Volgende maand gaat er weer een pallet met reisbenches terug naar Spanje. We wilde de gelegenheid niet voorbij laten gaan om daar ook weer wat voer bij te krijgen.
.
Helemaal nu blijkt dat het asiel een tekort heeft aan speciaal voer voor jonge en oudere honden. Als jullie het leuk vinden…..zouden jullie dan deze link op willen nemen in de nieuwsbrief?
.
https://www.doneeractie.nl/voer-voor-puppies-en-senioren-honden-vilafranca/-16196
.
Groet,
Marcel

.

Natuurlijk willen dit verzoek met de link plaatsen !!!
.

.


,

Hondjes die het asiel mochten verlaten en van onze site zijn gehaald zijn

Xanti

Jo de Cocker

Cristy

.

.

.

.

.

.

Ook Daddy mag het asiel verlaten maar, ondanks dat hij erg lief is,  hebben we hem niet ter adoptie op de site staan omdat hij pitbull bloed in zich heeft. Ook de hondjes Manu, Amor en Bufy staan niet op onze site en mogen toch het asiel verlaten. Daar zijn we erg blij mee omdat zij een dermate erg angsttrauma hebben dat ze eigenlijk niet passen in een regulier adoptieproces. We wensen deze schatten een geweldig toekomst toe.

.


.

 

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

.

Woensdag 17 januari 2018

.

Arme Mellow
.

Vandaag kregen we een verzoek om een maatje te zoeken voor een 10 maanden oude Rottweiler  die net geopereerd was aan haar ellebogen. Gedacht werd aan een middelmaat hond van minimaal 20 kg die rustig van aard en al iets ouder is zodat die een goed maatje voor de Rottweilerpup kan zijn.

Natuurlijk hebben een aantal honden voor het voetlicht gebracht en wachten we op een reactie.

Zo hadden we ook lieve Mellow naar voren geschoven maar bij nader overleg met Miranda bleek dat hij recent was gebeten door een pitbull en dat hij zijn poot in het verband had.

.

We wensen Mellow een spoedig herstel toe…

.

.

.

Donderdag 18 januari 2018

.
Storm dwingt respect af…
.

Terwijl de storm door het land raast geven de honden aan echt weinig zin te hebben in een mooie boswandeling. Wij ook niet want het is niet bepaald veilig om in het bos te lopen. Overal liggen weer grotere en kleinere takken terwijl er recent al zoveel afgebroken takken waren weggehaald. Toen was het eerst de hevige sneeuwval en daarna de storm die de bomen geselden. Je zou denken dat alle zwakke takken wel uit de bomen zouden zijn maar dat is blijkbaar niet zo. Er is opnieuw behoorlijk wat hout naar beneden komen vallen, ook in onze tuin.
.
En dan ineens is het rond 16.00 uur windstil en schijnt er een zonnetje. We maken van de gelegenheid gebruik want de rondjes eerder deze dag waren vrij kort geweest. Het is surrealistisch om in het bos te lopen. Het is er doodstil.  Slalommend tussen de afgebroken takken, lopen we zwijgend onze route.
.
Zelfs de honden lijken een beetje van slag… Maar de wandeling werkt bevrijdend en met de minuut verliezen ze beetje bij beetje hun timide gedrag want samen dollen en snuffelen in het grote bos is en blijft toch wel iets geweldigs ….

.

.


.

.

Mooie nieuwe flyers
.
Ook  deze week hebben we van Resy weer nieuwe flyers gekregen om stakers te promoten.

KLIK op de flyer om hun adoptiepagina te bezoeken
.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vrijdag 19 januari 2018

.

Shirza is klaar voor haar reis naar Nederland
.
Vandaag kregen we te horen dat Shirza’s bloedonderzoek heeft aangetoond dat ze gezond is en omdat ze gesteriliseerd is en zij haar vaccinaties al heeft gehad, is zij klaar voor de reis naar Nederland.

Haar baasjes Gerard en Hanneke, hebben thuis alles al gereedheid gebracht voor haar komst.
.
Nu wachten we op groen licht voor een geschikte vlucht met de KLM van Barcelona naar Schiphol. Zoals we vorige week al gemeld hebben kan dat niet met Transavia omdat die geen Rottweilers willen vervoeren waardoor de mogelijkheden wat meer beperkt zijn maar Miranda zegt dat vast gaat lukken….
.
Oproep voor KLM reizigers
.
Dit is gelijk een prima reden om een oproep te doen voor reizigers die de komende tijd met de KLM van Barcelona naar Schiphol vliegen en bereid zijn om vluchtbegeleider  zijn voor Shirza. Wat het inhoudt om vluchtbegeleider te zijn is te lezen op onze pagina vluchtbegeleiders gezocht. Als u die pagina leest ziet u dat hier staat dat er met Transavia gevlogen moet worden. Dat is dus in dit geval de KLM.

 

 

Zaterdag 20 januari 2018

.

Ook kregen we vandaag nieuwe koppies die we kunnen plaatsen op de website.
Er was te weinig tijd om nog voor het weekend hun eigen adoptiepagina klaar te maken maar mocht u nu al wat meer informatie willen hebben over deze onderstaande kanjers dan kunt u gerust een mailtje sturen….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Zondag 21 januari 2018

.

Chispa’s vakantie komt ten einde.
.
Vandaag komen de baasjes van Chispa haar weer halen. Nog even wordt er gauw geknuffeld want Chispa heeft zo dagelijks haar “vrijmomentje”.

.

.

.

.

.

.


.

.
Eindelijk komt nu de vlucht van Nila inzicht…
.
Nog twee nachtjes slapen en dan mag Nila naar Nederland vliegen. Miranda zelf zal de vluchtbegeleidster zijn en zij komen dus samen, op dinsdagavond rond 22.30 uur, aan op luchthaven Rotterdam. We kunnen bijna niet wachten en kijken uit naar dit leuke moment waar we met haar baasjes Ronny, Jolanda en dochter van 10 het welkomstcomité zullen vormen.

 

,
.

 

.

.


.

 

 

 

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

……………………………………………………………………………………………………

.

Beetje reclame voor Dierenmissies mag toch wel ?!?!?!

Met dank aan Gjalt (baasje Bonita die dit filmpje stuurde)

 

 


 

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.


Berichten van baasjes….

.

Frances en Peter, baasjes van Smiley, stuurden ons deze leuke update
.
Dag Allemaal,
.
Smiley is nu achttien weken bij ons.
Met heel veel geduld en belonen zijn wij heel tevreden zoals het nu gaat.
Smiley luistert goed en vindt het leuk om met een balletje te spelen.

.
.
In het losloop gebied en op het strand is hij heel sociaal naar andere honden.
Kortom: Smiley is een heerlijke knuffel hond.
Peter en Frances.

.
.

.

.

.

.

.

.


.

Van Tracie en familie, baasjes van Oli (Tim), kregen we deze prachtige foto’s. 

Tja, als we de plaatjes bekijken moeten we toegeven dat hij klaar is voor de “catwalk”.

Kijk maar naar de foto van ‘toen op het asiel’ (links) en ‘nu’

Maar dat moet dan de catwalk eigenlijk een “dogwalk” worden…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

========================================================================

.
.
De 4-kanten column van Ton. “Ik kies voor pappa met het zwembad…”
.
.
Op 13 december 2017 brachten we het volgende berichtje:
.
Dieren wettelijk iets beter beschermd in Spanje
.
Dieren zijn volgens de wet in Spanje geen ‘dingen’ meer maar ‘levende wezens met gevoelens’ geworden.  Dit is een belangrijke wijziging in het Spaanse Burgerlijk Wetboek waardoor er een betere bescherming plaatsvindt. Zo heeft de tekstuitbreiding er voor gezorgd dat  de eigenaar van een huisdier hiervan mag genieten maar deze ook moet verzorgen, respecteren en geen recht geeft tot het te mishandelen of slecht te behandelen want het recht op gebruik geeft geen recht tot misbruik. Dit klinkt voor de hand liggend maar was in Spanje tot nu in de wet niet bepaald waardoor het moeilijk was om een eigenaar ook civielrechtelijk aan te pakken. Ook kunnen er nu bij een scheiding dieren niet meer in beslag genomen worden.
.
Tot voor kort werd een dier dus gezien als een object en was het vanzelfsprekend dat iemand die formeel eigenaar was eigenlijk alles met dier kon doen. Tja, en dat is nu veranderd want ook het gevoel en welzijn van het dier speelt een rol.
.
Zo hebben we nu in Spanje de eerste rechtszaak bij een echtscheiding waarbij het eigenaarschap van een hond ter discussie staat.
.
Een echtpaar heeft in het verleden een hondenopvangcentrum gehad en heeft in die tijd een hond “Leben” genaamd, gered uit de handen van een dierenbeul. Het betrof een  een erg lieve, zevenjarige Bordeaudog. Jammer genoeg ging het stel uit elkaar. Hierop ging Leben met de man mee die een paar jaar de zorg heeft voor Leben. Niks aan de hand zou je zeggen … ware het niet dat de vrouw nu claimt dat alle honden uit het opvangcentrum van haar waren  en dus Leben ook.
.
De rechter van de gemeente Falset moet bepalen of Leben bij zijn baasje Jonas Amadeo Lucas mag blijven wonen of moet verhuizen naar zijn ex-vrouw Elena Tova die ook de voogdij over Leben wil hebben.
.
Dat de man al jaren voor hem zorgt doet er volgens haar niet toe.  Vóór de wetswijziging zou dit onbetwist het geval zijn maar nu ligt dat toch iets anders.
Het lijkt erop dat de hond, net als pubers, na een echtscheiding nu iets te zeggen hebben over voorkeur van woonplek.  Of dat ook feitelijk het geval zal zijn lijkt wat onwaarschijnlijk maar dat het welzijn van de hond een belangrijke factor is die bij de rechter mee gaat wegen, is wat ons betreft een prima ontwikkeling. We zijn erg benieuwd wat er beslist gaat worden… De uitslag van deze voogdijzaak zal een precedent vormen voor alle andere voogdijzaken waar huisdieren bij betrokken zijn.
.
.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Geef hem de tijd.. !!!!”

.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het duurt al gauw drie maanden voordat een hondje zich echt thuis en veilig voelt in een nieuwe woonomgeving al lijkt het soms sneller te gaan. Je kunt en mag een nieuwkomertje binnen die tijd niet veroordelen op ongewenst gedrag… Geef hem die tijd ….

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
Chispa van 6 t/m 21 jan.
januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Sjors, Moos en Mikey 7 t/m 11 feb
Nelson en Rova 15 feb t/m 24 feb
Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8000000000000000000
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

 

«
»