Dierenmissies Weekjournaal van 21 juni 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Natuurlijk hebben we deze week alles over de reis van onze adoptanten, zijn Babs en Ian gebracht voor hun weekje vakantie, moet Botas naar de dokter, lezen we hoe de reizigers hun eerste tijd in Nederland ervaren… Zien we wat het Spaanse directoraat generaal in Spanje allemaal kan betekenen voor het dierenwelzijn, voorts zien we hoe je een regenachtige dag door kunt komen en hebben we ook weer meer hondjes die het asiel mogen verlaten. In het filmpje krijgen we instructie hoe je een hondje leert traplopen. In de column blijkt de angst voor extra gedumpte honden na de Coronatijd waarheid te worden en in de (on)zin van de week zien we hoe je je kunt voorbereiden op wateroverlast. Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– De komst van Ian en Babs (Baby)
– Klaar voor de reis ….
– Stevie’s World (advertentie)
– Botas naar de dokter
– Leuk filmpje: “de aanhouder wint en hoe leer je traplopen…. ”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– De dag van de aankomst
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Het eerste nachtje in het nieuwe huis.
– Een natte dag…
– Spanje zette een historische stap in dierenbescherming.
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Honden gestikt in vliegtuig
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Rufus, Ranger, Charlie, Shirza, Ramos
– De vierkante column van Ton met: Laten we in dit geval als Nederlanders aub niet het voorbeeld van Spanjaarden volgen !!!!.
– De (on)zin van de week gaat over: “kwestie van voorbereiden tegen de wateroverlast… “
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 15 juni 2020

.

De komst van Ian en Babs (Baby)
.

Rond het middaguur worden Babs (Baby) en Ian gebracht voor hun vakantieweekje. Ian, die al vaker is geweest, voelde zich meteen thuis. Babs die onlangs bij Ian mocht gaan wonen moest nog even wat jaloezie laten zien op Mia die aandacht kreeg van bazinnetje Vera. Dat was voor haar even wennen maar ook dat was weer gauw over.

.

.

.

.

Gezellig even bijpraten onder het genot van een kopje koffie. Kunnen de hondjes nog even wennen….

.

.

.

.

Toen de baasjes Wim en Vera waren vertrokken bleken Mia en Babs al gauw vriendinnen.  Het clubje was al gauw erg relaxt. Tja, zo gaat dat dus…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Klaar voor de reis ….
.

Toen kregen we de eerste signalen uit Spanje over de reis. De hondjes werden klaar gemaakt voor de grote reis. Op het asiel stonden ze allemaal te wachten tot de bus zou komen.

.

.

Toen de bus kwam kon er ingeladen worden. Natuurlijk wordt alles dubbel gecheckt want het papierwerk moet in orde zijn om door Europa te kunnen reizen.

 

Op 20.15 uur kon de bus vertrekken richting Nederland.

.


.

Botas naar de dokter

.

Maar eerst moesten we met Botas nog even langs de dierenarts. Hij heeft een ontstoken teen waar hij steeds aan bleef likken.

Hopla in de auto en naar Balkbrug naar onze vaste dierenarts. Daar kreeg hij een injectie tegen de zwelling en de jeuk en een antibiotica kuur voor zeven dagen plus nog een zalfje. Omdat hij beslist niet mag likken aan zijn teen werd hij ook uitgerust met een kraagje… Dat is wel even wennen maar het kan even niet anders.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 16 juni 2020
.

De dag van de aankomst

.

Soms werkt alles een beetje mee. De aankomst was gepand om 12.00 uur. De plaats van overdracht was in Rijsbergen waar we te gast waren bij Lily die haar huis en omheinde parkeerplaats ter beschikking had gesteld.

.

.

.

.

Jolien

.

.

.

.

.

Ik had iets na 11  uur op het station te Breda afgesproken met Esmee het nieuwe baasje van Two, die de nieuwe naam Lupolo zou krijgen. We waren mooi op tijd in Rijsbergen. Natuurlijk was het transport wat later maar dat gaf niets want ondertussen konden de nieuwe baasje zich verzamelen bij Lily. De auto’s zoveel mogelijk een plekje binnen het hek en dan wachten op het grote moment. Naast hondjes voor Dierenmissies waren er nog een paar stichtingen die hondjes mee hadden. Zo zagen we ook onder andere collega Jolien van Stichting Lamoja.  Zo zie je elkaar regelmatig op een luchthaven of nu weer hier. Het is altijd leuk om even bij te praten.

.

v.l.n.r. Miranda, Esmee, Lily

v.l.n.r. … Miranda, Petra

.

.

.

.

.

.

.

.

En toen was het zover en kwam de bus in beeld. De spanning was te snijden en iedereen keek reikhalzend uit naar het moment dat hun lieverd het ruim van de vrachtauto mocht verlaten.

.

Het uitladen ging voorspoedig en dat was goed ook want ze moesten nog door naar Nijkerk waar weer andere stichtingen op hondjes stonden te wachten.

.

.

.


.

.

Daan kon zijn geluk niet op en wilde zo graag zijn baasjes Jans en Yolanda laten zien dat hij niet verlegen is. Later in de auto had hij ook gauw zijn plekje gevonden

.

 

.’.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Petra was met haar vader gekomen. Lady kreeg even de tijd om bij te komen van alle emoties. Ook zij vond een plekje om uit te rusten want ze was zoooo moe…

.

.

.

.

.

.

.

.
.
Al gauw kregen we van Petra bericht dat het een stuk beter ging met de relatie tussen haar oude honden en de nieuwe Lady.

.

.


.

.

Anuska heeft het voor elkaar. Danny en Therese hebben alle aandacht voor haar en dat is precies waar zij behoefte aan heeft. Lekker in het middelpunt van de aandacht staan. Thuis wachten meer gezinsleden op haar komst….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Yago, die hier even vastgehouden werd door Miranda, werd natuurlijk niet overgeslagen want wij namen de honneurs waar voor zijn bazinnetje Wilma die samen met Hermes op hem wacht in Gouderak. Yago rijdt met ons, Esmee, Lupolo en ik, mee naar  leiden om daarna doorgebracht te worden naar Gouderak.

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Het feest was compleet Lupolo (Two) kon zijn geluk niet op toen hij met Esmee verenigd werd. Hij gaf zich helemaal over want lekker geaaid worden is top. Hoe ze samen in de auto zaten zegt genoeg over de innige band tussen Esmee en Lupolo die er al gelijk was. Yago had achter in de auto al snel zo zijn eigen plekje gevonden waar hij rustig kon bijkomen van alle emoties.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.


.

.

Toen kwamen we aan in Gouderak en Yago maakte voor het eerst kennis met Hermes en Wilma. We hadden gekozen voor een naburig weilandje en later in de tuin. Hermes kon het niet laten om te laten zien dat je daar mocht zwemmen. Yago vond dat voorlopig nog maar niks.

 

.

.

.

.

.

 

.

Met een voldaan gevoel reed ik naar huis. Alle hondjes waren weer in goede orde bij hun baasjes terecht gekomen. Iedereen was blij en wij niet in het minst want deze vijf kanjers hebben ook weer een plekje vrijgemaakt voor vijf zwervertjes die dringend opvang behoeven. Het was een hele lange dag geweest.

Ik had thuis Annerie weer een boel te vertellen. Zij had zoals altijd in haar uppie op onze hondenclub inclusief de twee logeetjes gepast. Gelukkig kon zij via de whatsapp de foto’s zien die er gemaakt werden en een beetje volgen wat er allemaal gebeurde. Zo was ze er toch een beetje bij.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 17 juni 2020.

 

.

Het eerste nachtje in het nieuwe huis.

.

“OK,, ik snap het.. morgen probeer ik het matras”

Links: Daan snapt nog niet dat het heerlijk matras speciaal voor hem gekocht is. Therese doet voor wat de bedoeling is maar hij vindt een kleedje voorlopig ook al wel lekker. Maar zeg nou zelf… op de bank is wel het allerlekkerste.

.

.

.

.

Maar als je je echt thuis voelt hoef je nergens voor te schamen….

.

.

.


.

.

Zo was het ook met Lupolo die liever tegen de bank aan ligt dan op een speciaal voor hem aangeschaft super bed. Tja … Overigens had hij ook veel aandacht voor het konijn dat in huis rondhuppelt. Dat heeft even geduurd (en vele snoepjes gekost) maar ook daarmee is er nu vrede gesloten. Nu heeft hij zelfs al een OV test gedaan. Hopla in een stilstaande trein. Nou dat ging dus prachtig.

Een matras? ben ik niet gewend. Moet ik nog leren

Het konijn in zicht

Lupolo tijdens de treintest

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Een paar dagen later kregen we deze update:)
.
Hai Ton! Lupolo doet alles zo supergoed! We zijn enorm trots op hem 🤩 ook in t kantoortje op de zaak blijft hij gewoon rustig, als hij tenminste een gevulde kong mee heeft 😅 dan gaat hij als hij daarmee klaar is lekker slapen. Hij is 1 grote liefde ❤️!

.

.

.

.

.


.

.

Yago heeft inmiddels ook een bank gevonden. Yago weet de spulletjes zo te rangschikken dat hij optimaal kan liggen.
Natuurlijk liggen ze samen het liefst aan de voeten van Wilma. Immers misschien komt er wel iets lekkers naar beneden. Buiten kijken Wilma en Yago aan de waterkant naar de zwemkunsten van Hermes.

.

.

.

.

.

.

.

.

Een paar dagen later kregen we diverse filmpjes van Wilma toegestuurd.

.

.


.

.

.

Als laatste hoorden we van Petra,dat de twee honden die Lady moesten verwelkomen, eerst wat moeite hadden gehad met het accepteren van Lady.  Toch is dat inmiddels al een stuk beter en ook de nacht is rustig verlopen. Ook Lady heeft haar plekje op de bank gevonden. Kijk maar…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En nog wat daagjes later zien we hoe Lady met Shandor en kinderen in een  prima harmonie verkeren en zo heeft ze nog meer nieuwe vriendjes gekregen.

.

.

.

.

.

.


.

.

Van de baasjes van Anuska kregen we het volgende berichtje:

Hoi Ton,

In het begin wennen natuurlijk voor Anuska. Het is alsof ze hier al jaren in huis is,  een hele lieve hond is ze, en Anuska is de nacht muisstil gebleven.
We sliepen goed. Ook complimenten naar Dierenmissies toe.

Met vriendelijke groetjes,
Danny en Therese

.

Hier onder foto’s waaronder de kennismaking van Anuska met Rico

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 18 juni 2020

.

Een natte dag …
.
Tja en als het dan een natte dag is, dan kun je geen sprintjes trekken en lange wandelingen in het bos maken… Dus moet je je binnen vermaken. Onze hondjes maken er dan een luie dag van. Onze logeetjes Baps en Ian hebben wat meer energie. Actieve Baps heeft zo haar eigen manier om de energie kwijt te raken. Eerst moet Ian met haar worstelen en als die dan moe is, is Mia aan de beurt.

Baps is onvermoeibaar  …  als Ian dan een beetje moe wordt dan is vriendinnetje Mia aan de beurt…

.
Als het weer even droog is dan is er niets leukers dan lekker te rennen tot dat Botas het genoeg vindt.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“de aanhouder wint en hoe leer je traplopen.. ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

Vrijdag 19 juni 2020
.

Spanje zette een historische stap in dierenbescherming.
.
Het was net voor de Coronacrisis dat de Spaanse regering een historische stap zette richting een betere dierenbescherming in het land. Met de oprichting van een directoraat-generaal voor dierenbescherming kwamen alle bevoegdheden wat betreft dierenwelzijn onder dezelfde instantie te vallen. Dit directoraat-generaal met aan het hoofd een directeur-generaal Sergio García Torres van de partij Podemos, valt onder het vice-presidentschap van Pablo Iglesias (Podemos). Zo kun je wel het een en ander voor l=elkaar krijgen zou je denken. Laten we eens kijken waar er dan allemaal aan gewerkt wordt.

.

Het doel van het directoraat-Generaal
.
Het doel van het nieuwe directoraat-generaal is om de richtlijnen van de Europese Unie omtrent dierenwelzijn onder te brengen in het juridische kader van Spanje. Er komt een dierenwelzijnswet voor een respectvolle relatie met alle levende wezens.

.

Actie 1 Einde subsidiëren stierenvechten
.
Met deze stap zal worden gewerkt aan het einde van het subsidiëren van het stierenvechten met geld van de Spaanse belastingbetaler. Dit was een doel van de partij Podemos, die eveneens een verbod wil op evenementen waarin dieren worden mishandeld. Er komt verder wetgeving over het amputeren van staarten en oren van honden.

.

.

Juni maand van het chippen | Heusden & Altena - dierenkliniekActie 2: Landelijk identificatiesysteem voor huisdieren
.
Daarnaast zal de nieuwe overheidsdienst werken aan een nieuw landelijk identificatiesysteem voor huisdieren waarmee het in de steek laten van dieren drastisch verminderd moet worden. Dit is een groot probleem in Spanje waar jaarlijks zeker 300.000 dieren in de steek worden gelaten. Nu gebeurt registratie nog op regionaal niveau en dat zorgt voor veel extra administratieve rompslomp.

.

Actie 3: Btw op dierenarts en dierenvoeding omlaag

De programmaovereenkomst ondertekend door PSOE en UP omvat ook de intentie om de belastingheffing op bepaalde diergerelateerde producten te wijzigen. In de tekst wordt dit niet gespecificeerd, maar Unidos Podemos heeft in haar programma aangegeven dat het doel is de btw op veterinaire diensten te verlagen van 21% tot 10% en die op dierenvoeding van de huidige 10% naar 4%.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 20 juni 2020
.

Hondjes die ook  het asiel mogen verlaten:.
.

Mollie

Pretty

Yako

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 21 juni 2020
.

Honden gestikt in vliegtuig.
.
Afschuwelijk nieuws als je moet lezen dat er op 13 juni 38 hondjes gestikt zijn tijdens een vlucht. Vlucht PS1241 was dus met recht een rampvlucht die voor de dieren eindigde in Totonto op de luchthaven Pearson Internation Airport.

Gelijk rijst de vraag :”Zou dat ook met hondjes van ons kunnen gebeuren? Het is per slot van rekening gebeurd met een vliegtuig van het zelfde type, Boeing 767-300, waarmee ook Transavia wel vliegt. 

.

Laten we eerst even deze ramp analyseren.

Het betrof een vlucht van Kiev naar Toronto. Het betrof voorts een 10 uur durende vlucht. De hondjes werden vervoerd in kooien die niet aan de IATA standaard voldeden. De honden waren op elkaar gepakt  Er waren ruim 300 op elkaar gestapelde te kleine kooien die deels of geheel afgesloten met plastic. Door de te kleine ruimte hadden de hondjes onvoldoende bewegingsruimte. Het gros betrof puppy’s van broodfokkers of hondenhandelaren. Er zou  sprake zijn geweest van slechte luchtcirculatie… In totaal waren er 500 honden levend aan deze reis begonnen.

.

.

Hoe gaat het bij ons? Passagier onwel, vliegtuig naar Eindhoven landt in Bordeaux ...

Vluchten van Transavia vanaf Barcelona naar NL duren nooit langer dan 2,5 uur.
De transportkennels voldoen altijd aan de  IATA richtlijnen.
Zijn voldoende groot waardoor de hond er ruim in kan staan en zich kan keren.
De plaats van de kennels is niet in het ruim bij de koffers maar onder de pantry voor in het vliegtuig.
Per vlucht mogen er slechts twee kennels mee.

.

.

Het is duidelijk dat de betreffende vliegtuigmaatschappij Ukraine International Airlines geen moeite heeft met de illegale praktijken van hondenhandelaren en broodfokkers en geen problemen heeft met de ellende die deze lui de arme dieren aandoen. Sterker nog, ze helpen mee om de dieren van deze handel over de wereld te vervoeren. We kennen dus het resultaat…

.


.

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger (Bruno) stuurden ons deze update

Het is een flinke man geworden Ton !!

Het gaat goed met hem.
Hoop dat jullie allen veilig en gezond blijven.

groeten van Ranger

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Pieter, baasje van Rufus, stuurde ons deze foto…

.

En wat kleurt hij mooi …. 😆

.

 


.

.

Patricia, bazinnetje van Charlie (Candy), stuurde lons deze leuke update

Beste Ton,

Even een korte update over Charlie. Het gaat supergoed en we genieten van haar. Ze lijkt oprecht gelukkig te zijn. We maken iedere ochtend een hele lange wandeling en dat doet haar echt goed. Ze is afgevallen, een stuk fitter en daardoor heerlijk vrolijk aan het rennen, spelen en steeds meer ook “jagen” ( de bosjes in, achter sporen aan). Ze is gek op de kinderen en de hele buurt is gek op haar. Ze is een stuk waakser geworden en moet nu nog leren dat andere honden op bezoek geen bedreiging vormen…

Kortom: we zijn super blij met haar !

.


.

.

Gerard en Hanneke, baasjes van Shirza, stuurden ons deze update en prachtige foto van haar.

.

.

Hallo Ton.

Shirza van de week na half jaar voor controle geweest in dieren ziekenhuis Waalwijk.
Bloedonderzoek was oke waardes waren goed waarschijnlijk onder controle.
Alleen nagel groei nog erg als gevolg van leishmania maar met 3 man lukte het om te knippen,
Toen had ze wel snoetje om want doe haar geen pijn, ze bijt dan echt, verder zo een lieverd gek op kinderen. ZE is echt geweldig iedereen hier kent haar. De kleinste kinderen hangen om haar nek.

.

.

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos (Petter), stuurden ons deze leuke update. 

.

Vandaag op de kop af is onze Ramos 2 jaar bij ons. Hij was als de dood voor water, hij liep met een grote boog om regenplassen heen. Stukje bij beetje heeft hij het water ontdekt. En nu duikt hij in elke plas, sloot of meer. Niets leukers dan met een snoekduik achter de bal aan.
.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

 

Laten we in dit geval als Nederlanders aub niet het voorbeeld van Spanjaarden volgen
.
Nieuwe baasjes zijn in deze tijd al zo vaak gewaarschuwd… bedenk dat de coronamaatregelen niet voor eeuwig blijven… Gedurende de Coronatijd en het verplichte thuisblijven bleek voor veel mensen een reden om een hondje te adopteren. Tja, als je daarna weer de vrijheid krijgt om te gaan en staan waar je wilt, wordt het pas gekregen vriendje misschien wel een beperkende factor die als last wordt ervaren. Cijfers uit Nederland hebben we nog niet maar wel uit Spanje. Daar werden bijvoorbeeld alleen al in mei, met de de-escalatiefase waarin de mensen weer meer vrijheden kregen,  2.000 honden op straat gezet… Dit betekent een toename van 25% van nieuwe zwervertjes. Hiervoor was al gewaarschuwd door Real Sociedad Canina de España die meldde dat er tijdens de noodtoestand 50% meer hondjes waren geadopteerd.

Toename in de steek gelaten honden in Spanje
Beeld: Pixabay

Spanje is een van de Europese landen waar de meeste honden en katten in de steek worden gelaten met zo’n 138.000 dieren. Van het totaal aantal in de steek gelaten dieren in 2018 waren er 104.688 honden en 33.719 katten. 43% van al deze in de steek gelaten honden en katten werd geadopteerd terwijl 18% vanwege de identificatie teruggebracht kon worden naar hun baasjes, 16% woont nog steeds in een opvangcentrum of asiel.

Als je kijkt naar de periode waarin de honden en katten in de steek worden gelaten in Spanje valt op dat dit hoofdzakelijk gebeurd in het tweede kwartaal met 35% in het geval van honden en 44% in het geval van katten. In het geval van honden is dat percentage 33% in het eerste en 32% in het derde kwartaal terwijl dat bij de katten 24% in het eerste en 33% in het tweede kwartaal is.

 

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“kwestie van voorbereiden tegen de wateroverlast… “

.

.

.

.

.

Het is een kwestie van voorbereiden tegen ernstige wateroverlast…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
.

Ian en Babs (Baby) van 15 juni tot 22 juni 2020

 

.

.

.

.

.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

.

.Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»