Dierenmissies Weekjournaal van 21 maart 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een zwerfhondenschool die speciaal is opgezet voor hondjes uit het buitenland, kun je hier desgewenst een petitie tekenen tegen het gebruik van politiepaarden en politiehonden, zien we hoe onze hondjes obstakels nemen, hebben we het leuke bericht dat een gestolen hondje weer terecht is. Heeft Brianne geluk, zien we een ijsberenhotel in China en hebben we geweldig nieuws over Mari Puri.  In de column zien we dat je nooit een hond vastgebonden achter kunt laten en bij de (on)zin van de week zien we hoe moeder de hondjes verwent na het doen van boodschappen. Voorts hebben we weer updates van baasjes uit het land gekregen en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Zwerfhondenschool…

– Petitie tegen het gebruik van politiepaarden en politiehonden
– Na de storm kwamen we  wat obstakels tegen in het bos.

– Gestolen en weer terecht …
– Brianne in de belangstelling maar blijkt al een baasje te hebben.
– Wie nog meer het asiel mogen verlaten
– Chinees ijsberenhotel trekt veel gasten – en kritiek
– Mari Puri opnieuw in het spotlicht…
– Weekjournaal slaat week over.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: waarom honden leuke wezens zijn
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Bentley, Maxi, Xavi, Ranger, Ace, Daan, Banjer, Estela, Shammy (Shamira)

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Vastgebonden achterlaten … is nooit een oplossing. 
– De (on)zin van de week gaat over: Mama neemt altijd wat lekkers mee… 
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 15 maart 2021
.

Zwerfhondenschool…

Michel startte een zwerfhondenschool omdat hij met zijn eigen adoptiehond Red nergens terecht kon. Michel Berendsen, Eigenaar Zwerfhondenschool Didam. Zijn hond Red was twee jaar geleden de grote inspiratiebron voor de start van een eigen zwerfhondenschool. Michel Berendsen adopteerde Red in Roemenië toen die vijf maanden oud was. In een zoektocht naar een geschikte hondenschool voor zijn adoptiehond liep hij echter vast.

.

.


.

.

Dinsdag 16 maart 2021 

.

Petitie tegen het gebruik van politiepaarden en politiehonden

Mocht je je uit willen spreken tegen het gebruik van politiepaarden en politiehonden bij rellen dan kun u hier een petitie tekenen.

Klik op de foto om hierover van alles te lezen en eventueel de petitie te tekenen.

.

.

.


.

Na de storm kwamen we  wat obstakels tegen in het bos.

.

Na een storm is het altijd spannend om in het bos te lopen. Je komt van alles tegen en dus ook wegversperringen door omgewaaide bomen. Het is dan leuk hoe onze hondjes de versperringen slechten. Flor springt er over heen of loopt gewoon om. Botas en Mia springen over de stam. Pichi die niet goed kan springen gaat tijgerend op de buik onder de stam door….

.

.

.

.

.

 

.

 


.

.

Woensdag 17 maart 2021 

.

Gestolen en weer terecht …

Karst Jongsma uit Bennekom is dolgelukkig: hij heeft zijn hondje Mira, die dinsdag vermoedelijk werd ontvoerd, woensdag weer in zijn armen kunnen sluiten. Wat er precies met het beestje is gebeurd blijft waarschijnlijk gissen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze weer terecht is.

Dinsdagochtend liep de vrolijke viervoeter met de vader van Karst mee toen hij het vuilnis buiten zette, maar al snel ontbrak van Mira ieder spoor. De schrik sloeg Karst en zijn familie dan ook om het hart toen een buurvrouw zei dat ze had gezien dat een blonde vrouw met een groene bestelbus hun hond aanlijnde en meenam.

Karst vreesde dat Mira – overigens gesteriliseerd – misschien in de handen van een broodfokker was gevallen en dat hij zijn harige vriendin nooit meer zou zien.

Belletje met dierenarts

Een wonder gebeurde toen hij een rondje aan het bellen was met dierenartsen in de omgeving. “Ik belde om te vragen of ze misschien een melding over Mira hadden binnengekregen en toen zei de persoon aan de telefoon: een vrouw heeft haar net binnengebracht”, vertelt Karst dolblij aan Hart van Nederland.

Of de dame in kwestie dezelfde is als de vrouw die Mira meenam, weet Karst niet: over de plaats en het tijdstip van de vondst bestaat vooralsnog onduidelijkheid. “Er zijn wel wat rare dingen: Mira had haar penningen niet meer om, en is meer dan een nacht weggeweest.”

De vrouw zei dat ze de viervoeter ‘s ochtends in haar tuin had gevonden. “Voor hetzelfde geld spreekt ze de waarheid”, zegt de Bennekommer. “Ik denk niet dat ik daar ooit achter kom.”

‘Weer helemaal vrolijk’

Opgelucht en met gierende banden reed Karst naar de dierenarts om zijn Mira op te halen. “Ze was vrij gestrest”, vertelt hij. “Ze is ook bang voor andere honden dus bij de dierenarts vindt ze het nooit zo leuk. Maar toen we weer buiten waren was ze al snel weer helemaal zichzelf: helemaal vrolijk.”

Het bericht over Mira’s ontvoering werd massaal gedeeld, mogelijk werd het de vrouw die haar meenam te heet onder de voeten, denkt Karst . “Dat het zoveel gedeeld werd, hielp wel natuurlijk.” Hij is iedereen die het bericht over Mira’s vermissing heeft gedeeld dan ook erg dankbaar. “Ik ben al de hele dag bezig met iedereen te bedanken, haha!

.

.


.

.

Donderdag 18 maart 2021 

.
Brianne in de belangstelling.
.
Vandaag Kregen we een informatieverzoek over Brianne. De schat is onlangs van straat gehaald in de plaats Igualada door een vrijwilliger van Felicity Project. In die plaats is er nog een dodingsstation die zich zogenaamd asiel noemt. Gelukkig heeft Brianne voorlopig een veilig plekje gevonden bij een vrijwilliger van Felicity Project. Het zou natuurlijk geweldig zijn als zij nu echt naar Nederland mag komen om eigen baasjes te mogen gaan wonen. We hebben gelijk de baasjes alle info gestuurd en om een update van Brianne gevraagd in Spanje. Nu blijkt dat zij net in een adoptieprocedure zit en dat we de potentiele Nederlandse baasjes teleur moeten stellen. Vanzelfsprekend gaat degene die het eerst komt voor… Jammer voor de Nederlandse baasjes maar fantastisch nieuws voor Briannne.
.

.


.

.

Wie nog meer het asiel mag verlaten:

.

Carlo

Soul

Sebastiaan

.

.

.

.

.

.

.

Orio

Dockie

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 19 maart 2021 

.

Chinees ijsberenhotel trekt veel gasten – en kritiek

Het kan dus nog gekker….

In de Chinese stad Harbin is vrijdag een ijsberenhotel geopend. De kamers hebben uitzicht op het krappe verblijf van ijsberen, die vierentwintig uur per dag beschikbaar zijn voor selfies met de gasten.

.

Klik op de foto voor een kritisch filmpje…

.

.

.

..

.

.

.

.

Zaterdag 20 maart 2021
.

Mari Puri opnieuw in het spotlicht…
.
In November 2020 maakten we kennis met Mari Puri. Ze was binnen gebracht in het asiel in slechte toestand. We hebben haar toen niet een eigen adoptiepagina gegeven want we wisten niet zeker of zij er boven op zou komen. En kijk nu eens … Wat liefde en goede verzorging kan doen voor een zieke hond die toch al een beetje op leeftijd is.
Nu is zij een schitterende meid geworden die vol in het leven staat. Leishmania is volledig onder controle en niets staat nog een aantal fijne gezonde jaren in de weg. Natuurlijk hopen we een lief baasje voor haar te vinden.
KLIK op de foto om haar adoptiepagina te bezoeken. Zie meer foto’s van haar en lees meer over haar achtergrond.
Ze verdient nog een hele fijne oude dag….

.

.

.

.

.

Het allerlaatste nieuws is dat als zij met poezen kan wonen…

zij zeer vermoedelijk al een baasje heeft gevonden….

Wordt vervolgd…

.


.

Zondag 21 maart 2021 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…

Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.


.

Weekjournaal slaat week over. 

.

Komende week verschijnt er geen Dierenmissies Weekjournaal omdat ik, Ton, vanaf maandag minimaal drie dagen in het ziekenhuis zal liggen voor een operatie. Het volgende weekjournaal zal dus verschijnen op zondag 4 april 2021.

.

.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Als je mocht vergeten zijn waarom honden leuke wezens zijn…

kijk dan naar het filmpje…

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

 

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Monique, baasje van Maxi, stuurde ons leuke filmpjes van Maxi toe 

.

moe en uitgeteld

.

Moe en uitgeteld

.

.

Klik op de foto’s om de filmpjes te starten. .

.

Zo kom je van je overtollige energie af….

.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons dit filmpje van Bentley en de muis

.

.

.

.

.

Klik op de foto om het filmpje te starten

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurden ons deze foto’s

.

Ranger laat weten:

“Hallo Ton,

ik kom even kijken hoe met de familie en jouw hondjes gaat.

Met mij gaat zeer goed !!!

Groet van Ranger”

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Gerard en Hanneke, baasjes van Shirza, stuurden ons deze update

 

Hoi Ton. Laatste update Shirza, van de week hebben we bloed geprikt. Gister uitslag gehad leishmania is nog rustig
Voorlopig stoppen we nog met allopurinol. Over half jaar weer controle mits ik eerder merk dat het niet goed gaat. Op moment is ze vrolijke dame erg aanhankelijk ze heeft vertrouwen.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jos en Len, baasjes van Ace, Senna en Aika   

 

.

Ace is naar de kapper geweest en is klaar voor de zomer..

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Florian en Marlies, baasjes van Banjer, stuurden ons deze foto…. 

.

Tegen welke zal ik even een plasje doen.

.

.

.

.

.

.


.

Jolanda en Jans, baasjes van Daan, stuurden ons deze drie foto’s van Daans kindercrèche.

.

Hoi Ton, hierbij weer een paar foto’s van Daan bij hondenland gemaakt met een vriendje waar hij veel speelt en nu lekker mee stoeit en daarna heerlijk slaapt. Hij voelt zich de koning te rijk?

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dick en Tonnie, baasjes van Luna (Toppie), stuurden ons een leuke update van Luna

.

Met Luna gaat het geweldig. Ze doet haar uiterste best om de vogeltjes te beschermen tegen de katten die de tuin bezoeken en vogels in de volière belagen.

Maar ja die komen ook ‘s nachts als Luna binnen ligt te slapen. Diverse malen heeft een kattenbezoek geleid tot dode vogeltjes die half door het gaas waren getrokken.  Overleg met de eigenaren van de katten heeft nu niet echt geleid tot een oplossing en een stroom draad om je hele tuin af te zetten is ook geen echte oplossing. Toen ze voorstelden om steeds maar de vogeltjes te vergoeden leek dat wel netjes maar als je net als Dick van je vogeltjes houdt is dat geen oplossing. Toen hij vervolgens voorstelde om de katten die bij de volière kwamen de nek om te draaien en die dan te vergoeden aan de baasjes, viel dat ook niet goed. Nee, natuurlijk niet maar eigenlijk is dat wel het zelfde. Hij houdt van zijn vogeltjes net zoals de poezenbaasjes van hun kat houden. We snappen dat je hier niet uit kunt komen. Nu heeft Dick extra prikkeldraad om de volière heen getrokken in de hoop dat dit katten tegen zal houden.

.

Ik wil geen olie op het vuur gooien maar waarom mogen poezen wel los lopen en honden niet. Waarom moet hondenpoep direct opgeruimd worden op straffe van een flinke boete en mogen katten wel in jouw tuin poepen tussen de bloemen en plantjes ? 

Als poezen vrij rond mogen lopen moeten honden ook los kunnen lopen. Maar ja dat is mijn mening… 

.

.

.

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons deze foto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Marjoke en Bets, baasjes van Shammy (Shamira), Joep en de poezen, stuurden ons deze foto’s en update van Shammy.

Shammy is een lieve eigenwijze tante, gaat prima met Joep. Ze is een kanjer ??
Het gaat ook prima met de poezen, zowel binnen als buiten in de tuin. Mooi om te zien ?
Het is echt een bijzondere dame, nergens van onder de indruk, wil wel graag haar ideeën uitvoeren ???

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel 

Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Vastgebonden achterlaten … is nooit een oplossing.
.
Het lijkt wel een nieuwe rage… als je van je hond af wilt..  dan bindt je hem maar vast aan een boom in het bos. Ik dacht dat we die tijd toch wel ver achter ons hadden gelaten. Helaas hadden we vorige week nog en bericht over de Mechelse herder die ze vastgebonden gevonden hadden in Gorinchem … en dan nu hondje Dupke…

.

Zwaar verwaarloosd hondje vastgebonden aan boom in Hoensbroek

De dierenbescherming in het Limburgse Hoensbroek is op zoek naar het baasje van een wel heel zielig hondje dat dinsdag vastgebonden aan een boom aan de Wingerdweg werd gevonden. De viervoeter bleek zwaar verwaarloosd.

hond

De dierenarts heeft het hondje, een niet-gechipt teefje van naar schatting acht jaar, onderzocht en schrok zich rot. Het arme dier bleek een heel slecht gebit en meerdere melkkliertumoren te hebben. Ook zat haar vacht vol met klitten

Sinds ze is behandeld aan haar gebit en haar vacht, voelt de kleine viervoeter zich een stuk beter, meldt de dierenbescherming op Facebook. De hond heeft van haar verzorgers de naam ‘Dupke’ gekregen. “Ze is hartstikke lief en sociaal en lijkt ontzettend blij te zijn dat ze geholpen wordt en dat doen we maar wat graag!”

Wie is het baasje?

De dierenbescherming hoopt dat de eigenaar zich meldt, of dat iemand ‘Dupke’ herkent, vooral om erger te voorkomen. “We maken ons zorgen over de mogelijkheid dat haar baas meer dieren heeft die mogelijk ook dringend hulp nodig hebben en hopen daarom tips te ontvangen wie haar eigenaar is.”

Mensen die meer weten over wie het baasje is, worden dringend opgeroepen om contact op te nemen met de dierenpolitie, via telefoonnummer 144. De dierenbescherming richt zich in de oproep ook direct tot de eigenaar. “Ben jij de eigenaar van Dupke, zijn er meer dieren in je woning en heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons asiel op.”

Dupke erg gewild

Er is overigens al veel animo voor het achtergelaten hondje, maar het dier wordt pas bij een nieuw baasje geplaatst als ze weer helemaal opgeknapt is. Haar tumoren worden op een later moment verwijderd.

Wie is het baasje van deze vastgebonden hondje gevonden in Hoensbroek? We vragen je hulp bij het achterhalen van de eigenaar..

Natuurlijk kunnen er redenen zijn dat je echt niet meer voor je huisdier kunt zorgen maar daar is altijd een oplossing voor te vinden. Heb je geen geld meer voor het eten dan zijn er tegenwoordig dieren-voedselbanken. Een andere reden zou kunnen zijn dat je huisdier een medische behandeling behoeft de je niet kunt betalen… lukt het niet om een betalingsregeling met je dierenarts af te spreken dan kun je nog naar het asiel gaan want daar je huisdier onderbrengen is altijd beter dan vastbinden aan een boom. Je doet dan wel afstand maar het asiel zal dan zorgen voor een goede medische behandeling en een nieuw baasje. Daarom is het altijd aan te raden om een ziektekostenverzekering voor je huisdier af te sluiten zodat je nooit onverwachts voor grote kosten komt te staan… 

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

Yap Yap Yap betekent dat ze aan het smullen zijn van iets lekkers dat mama mee heeft genomen van de winkel….. en ja dat gaat bij ons net zo …. !!!!

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Saar en Arie van 16 tot 30 mei 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.

.

.

.

.

.

 

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022.

 

.

 

.

.

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

«
»