Dierenmissies Weekjournaal van 21 mei 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van Arie en Sara dat we vorige week niet meer konden plaatsen, vervolgens zien we dat Lizzy weer naar huis gaat, hebben we nog een asielverlater en een nieuw koppie op de site, is het eindelijk gelukt om een wetsvoorstel door de Tweede Kamer te loodsen waarmee veel zwaardere straffen en een houdverboden kunnen worden opgelegd voor dierenmishandelaars, vragen we om Jolanda te steunen, en hebben we weer paardenbeulen aan het werk. In de column hebben we het over de invloed van muziek op dieren en ide (on)zin van de week kun je je hond niet kwalijk nemen als hij iets doet wat in zijn DNA zit. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– De vakantie van Arie en Sara is begonnen.
– De vakantie van Lizzy is afgelopen.

– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Nieuwe koppies
Goed nieuws: Zelfstandig houdverbod voor dierenmishandelaars!
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Politie: Dierenbeulen van paarden zijn weer aan het werk
Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson
– Het aftellen voor de komst van Dilluns kan beginnen.
– Berichten van baasjes: Ace & Aika, Bros en Sunny

– Leuk filmpje: Tips voor als je met je hond op vakantie gaat. 
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Wat doet muziek eigenlijk bij dieren?…”.
– De (on)zin van de week: Het zit in zijn natuur …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 14 mei 2023

.

De vakantie van Arie en Sara is begonnen.

.

De komst van Sara en Arie gaat altijd gepaard met een soort storm van enthousiasme die zich afspeelt in onze tuin. Maar eerst hebben we een gezellig koffiemomentje met Ingrid die de twee kwam brengen.

Lizzie vindt Arie wel spannend en probeert hem gelijk uit te dagen.

 

Tja en als Ingrid dan vertrokken is staan ze nog wat ongelovig te kijken naar het hekje waarlangs ze verdwenen is.

.

Nu begint de vakantie pas echt ….

.

.


.

Maandag 15 mei 2023 

.

De vakantie van Lizzy is afgelopen..

En toen was het vakantiefestijn van Lizzie afgelopen. Linda en haar moeder kwamen haar halen en het weerzien was zoals verwacht hartverwarmend.

.

Natuurlijk moesten de andere honden zich ook bemoeien met de komst van Linda. Vanzelfsprekend wilde Lizzie graag met haar baasjes naar huis maar toch vond ze het ook moeilijk om de gezellige club achter zich te laten. Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je als vakantieadres kunt krijgen. Ach er staat nog een grote verrassing voor haar te wachten want in juli mag ze weer komen …

.

.


.

.

Dinsdag 16 mei 2023  

..

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

Deze keer is het Iris gelukt om een baasje te vinden,

We wensen de mini herder alle geluk van de wereld !!!

.

.

.


.

.

Woensdag 17 mei 2023.                                                .

.

.

Goed nieuws: Zelfstandig houdverbod voor dierenmishandelaars!

.

Vandaag kregen we dit mailtje toegestuurd van de  dierenbescherming met het prachtige nieuws dat het houdverbod voor dierenmishandelaars er eindelijk door is. Al vele malen hebben we berichten gepubliceerd over straffen voor dierenmishandelaars waarbij hun dieren in beslag genomen waren maar die doodleuk weer door konden gaan met het aanschaffen en houden van nieuwe dieren die vervolgens opnieuw vreselijk te lijden hadden. En dat meerdere malen achtereen. Voor ons was dat onbegrijpelijk. Hier komt nu een einde aan … 

Lees het onderstaande mailtje maar: 

(Oh ja, ik word bedankt maar het is natuurlijk niet alleen mijn verdienste. Ontzettend veel mensen zijn hiervoor in de weer geweest …)

.

Beste Ton,

Mede dankzij jouw steun heeft de Tweede Kamer ingestemd met een zelfstandig houdverbod voor daders van dierenmishandeling en -verwaarlozing die meerdere keren over de schreef zijn gegaan. Een grote winst voor dierenwelzijn, en het werk van jarenlang pleiten voor deze maatregel!

De Dierenbescherming is, zowel voor als achter de schermen, al jaren bezig om deze straf ingevoerd te krijgen. Telkens zagen we dezelfde malafide hondenfokkers en notoire baasjes hun dieren opnieuw mishandelen of verwaarlozen. Door de huidige wetgeving bleven zij ongestraft en kon er geen houdverbod worden opgelegd. Als de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, NVWA of dierenpolitie dieren in bewaring of in beslag nam, konden diereigenaren doodleuk opnieuw dieren aanschaffen.

Er is met brede steun bij de stemmingen een wijzigingsvoorstel aangenomen, waardoor potentieel zelfs een levenslang houdverbod uitgevaardigd kan worden. Er komen ook hogere maximale boetes en gevangenisstraffen voor daders.
Het wetsvoorstel moet nu eerst door de Eerste Kamer, we hopen dat ze het vervolgens vlot behandelen.

Dit jarenlange lobbywerk was ons nooit gelukt zonder jouw steun! Dankzij jouw betrokkenheid en/of financiële steun hebben we succesvol kunnen lobbyen. Zo voorkomen we vreselijk dierenleed onder huis- en hobbydieren.

Dierenbescherming.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 18 mei  2023

.

.

Nieuwe koppies…
.
Dit is Bali, teefje, geboortedatum: 01/11/2022, mix van mix, 45 cm hoog en 48 cm lang. (let op: Bali is nu met 6 maanden nog een pup en zal nog flink groeien tot ca 60 cm hoogte). Bali woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real, Karakter: Speels en aanhankelijk. nieuwsgierig en leergierig precies zoals een pup moet zijn. Erg sociaal met andere honden en ook goed met kinderen. Achtergrondinformatie: Bali is nog maar een pup die in de steek is gelaten, ze had een halsband maar geen chip en niemand heeft haar opgeëist. Ze werd ‘s nachts opgepakt door de politie terwijl ze op straat naar eten zocht. Het is een heel speels en aanhankelijk hondje, ze houdt erg van menselijk contact. Ze is erg goed met kinderen en kan goed overweg met andere honden ongeacht geslacht. Ze weet zonder problemen aan de lijn te lopen. Ze verdient een thuis omdat ze niet weet wat het is om bemind te worden.

.

.


.

.

Dit is Ysuela, teefje, geboren 18/01/2019, Waterhond, hoogt 53 en lengte 60 cm. Ysuela woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real, Karakter, Rustig van aard, erg lief en goed met kinderen en andere honden. Heerlijk sociaal en aanhalig. Dus een echte kroelkont. Loopt goed aan de lijn en vindt autorijden heerlijk. Achtergrond informatie: Ysuela komt van een fokker zoals de andere spaniels. Omdat de dierenwet is veranderd en ze de staart van honden niet meer kunnen knippen, doet de fokker de honden weg. Hij houdt alleen de honden die zonder staart geboren worden. Ysuela is een zeer aanhankelijke en sociale hond, ze heeft een zeer goed karakter ondanks dat ze afkomstig is van een fokker die ze op een boerderij had. Ze loopt goed mee aan de lijn en in de auto gaat ze goed. Met andere honden kan zij goed overweg ongeacht geslacht. Ze houdt van wandelen en snuffelen zoals elke andere gezonde hond. Ze kan ook heel goed overweg met kinderen en is erg rustig. Ze heeft een baasje nodig want als de hitte eraan komt en in het asiel zijn de daken gemaakt van plaatstaal en het wordt 40 graden. .

.

.

.


.

.

Vrijdag 19 mei 2023

.

Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson

.

Van Jolanda, het baasje van Lynnie, kregen we het verzoek om haar te ondersteunen met haar fietstocht tegen Parkinson. Lees onderstaand bericht en we hopen dat u haar dat extra steuntje wilt geven om Parkinson een halt toe te roepen. 

.

 

Help je mee? Fiets je mee?

Jolande Geelhoed

( Lid van team: Beste beentje voor )

Ruim 2 jaar weet ik dat ik Parkinson heb. Werken gaat niet meer, schrijven lukt niet meer en m’n spraak gaat achteruit.

Waar dit heen gaat??
Ik wil het nog even niet weten.

Genezen kan (nog) niet.

Dat móét echt anders.
Daar is veel geld voor nodig.
Héél véél geld.
Help je mee??
DOE het alsjeblieft.

Er is een ware Parkinson-pandemie aan de gang.
We gaan naar 100.000 mensen met Parkinson in Nederland in de komende jaren!
De jongste is een jonge meid van 24!
Het ís geen ziekte van bibberende oude mannen.

Het enige middel dat we hebben is zo’n 60 jaar oud en het vermindert tijdelijk de verschijnselen.
Genezen doet het niet.

Écht de hoogste tijd voor betere geneesmiddelen, de ziekte een halt toeroepen of zelfs genezen en voorkomen.

Parkinson hebben betekent heel hard werken:
Achterover leunen is geen optie.
Huilend in een hoekje gaan zitten evenmin.
Intensief bewegen, liefst elke dag om de onvermijdelijke achteruitgang zo lang mogelijk vóór te blijven tot dat Parkinson je inhaalt.

Het lijkt een nare droom, maar voor P’ers is dit de harde realiteit.

Hardlopen, Parkinson-boksen, tuinieren, wandelen, tennissen, als het maar bewegen is. En een leuk koor om m’n stem te blijven trainen
Dat is wat ik er aan kan doen om zo lang mogelijk de regie in eigen hand te houden.

Soms denk ik: was het maar een spelletje, dan had ik nog een kans om te winnen.

Help mee en doneer.
Elke euro is er één.

Uit de grond van m’n hart:
dank je wel
????????????

 

.


.

 

Zaterdag 20 mei 2023

.

Meldpunt 144

 

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 21 mei 2023 

.

Het aftellen voor de reis van Dilluns kan beginnen.

Dilluns is klaar voor de grote reis en zijn koffertje staat gepakt. Nu worden de reispapieren zoals Traces, paspoortje klaar gemaakt en zijn laatste gezondheidscontrole (binnen 48 uur voor vertrek) gepland zodat hij vrijdag 26 mei in de bus kan stappen. Hij krijgt een eigen grote bench want Dilluns is nogal flink van postuur. Tja, dan heb je ook veel hond om van te houden en in je armen te sluiten. Laat nou Dilluns een hond zijn die het heerlijk vindt om te knuffelen. Kijk, zo worden de baasjes en Dilluns allemaal gelukkig …

Naar verwachting zal Dilluns op zaterdag 27 mei, tussen 11.00 en 12.00 uur zijn opwachting maken in Steenderen. Wij zijn daar natuurlijk ook bij om er verslag van te doen.

.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Tips voor als je met je hond op vakantie gaat.

De meeste tips zul je wel kennen maar het is toch goed

om alles nog eens op een rijtje te zien.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

 Alba en Donella, baasjes van Bros en Albert, stuurden foto van zielige BRos

.

.

.

.

Daar ga je dan met je geschaafde voetzooltje…

Hoe hij zijn pootje heeft geschaafd weten we niet.
Maar er zit nu honingzalf op en tijdens buiten lopen gaat er een sokje om.
Nu moet het goed komen, zegt de dierenarts.
Het valt allemaal best mee.
Brossie heeft gelukkig geen pijn.

.

Hij krijgt nu lekker veel aandacht want hij is zielig.
Hij ligt nu lekker in het zonnetje op de bank in de tuin.
Extra koekjes zijn al in de pocket..
Hij wordt verzorgd als een koning????
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Klik op het logo om hun site bezoeken

Suus, van Huis voor Dieren, laat ons weten dat het erg goed gaat met Sunny.

Suus heeft anderhalve week geleden Sunny opgevangen nadat zij vier weken na haar adoptie moest vertrekken en een nieuw baasje moest zoeken. 

Hoi Ton, Sunny is een geweldige hond. Ze gedraagt zich prima en vindt snel aansluiting. We zijn aan het oefenen met wandelen. Ze is inderdaad erg sterk. Komt goed. Groetjes Suus.

Dat Sunny een diva is die geen moeite heeft met het poseren voor de camera laat ze hieronder zien.  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

en met een collega is het samen goed om de boel in de gaten te houden …

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Len en Jos, baasjes van Ace en Aika en poes, deelden deze collage. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

.
“Wat doet muziek eigenlijk bij dieren?…”.

Gedragsbioloog Claudia Vinke over de invloed van muziek op (huis)dieren
Je staat in de lift of loopt door de gang van je hotel en wordt ineens rustig. Of je zit bij de tandarts en bent toch minder gestrest dan toen je de deur uitging. In je favoriete warenhuis koop je met muziek van Mozart op de achtergrond meer dan de bedoeling was. Meestal zonder dat we ons bewust zijn, worden we beïnvloed door muziek. Dat muziek een kalmerende invloed heeft op mensen, is niet nieuw. Maar wat doet muziek eigenlijk bij dieren?

.
Kabbelende muziek
“Hoe dieren reageren op muziek, is al vaker onderzocht, met name in de Verenigde Staten. Er is nog niet veel over gepubliceerd en elk onderzoek belicht weer een ander aspect, maar er zijn wel een aantal algemene conclusies. Tel onze ervaringen vanuit de Gedragskliniek voor Dieren daarbij op, dan valt er zeker iets te zeggen over dieren en muziek.” Dat zegt Claudia Vinke, gedragsbioloog bij de Gedragskliniek voor Dieren van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Zo blijken de hartslag en bloeddruk van honden omlaag te gaan, zodra zij kalmerende muziek horen. “Alle soorten muziek kunnen kalmerend werken, zolang deze maar ‘kabbelt’ en niet teveel pieken in frequentie en volume bevat. Als het bij honden zo werkt, dan kunnen we misschien voorzichtig stellen dat dit voor alle diersoorten geldt. Lichte klassieke muziek lijkt dan meestal de beste optie.”

.
Geluiden maskeren
Bij het kalmerende effect van muziek kan iedereen zich waarschijnlijk wel iets voorstellen. Maar hoe kun je muziek nog meer inzetten? Claudia: “Muziek kan ook maskerend werken. Je kunt met muziek, zelfs als die niet hard staat, andere geluiden maskeren. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts. Vaak klinkt in de wachtkamer of in de behandelkamer een rustig muziekje. Dat maakt dat je de geluiden van bijvoorbeeld de boor minder goed hoort.
Op plekken waar meerdere dieren bij elkaar zitten, zoals in een dierenziekenhuis als onze Universiteitskliniek, kun je muziek gebruiken om geluiden van nerveuze dieren te maskeren. Dit geeft in feite ook rust. Thuis kun je muziek inzetten om je hond af te leiden van geluiden waarvoor hij angstig is, zoals vuurwerk of onweer. Deze geluiden vallen minder op als ze gemaskeerd worden door de achtergrondmuziek in de huiskamer.”

.
Goedkope oplossing bij verlatingsangst

Muziek of nog breder geluid is ook in te zetten als gedragstherapie. “In onze Gedragskliniek voor Dieren adviseren wij het baasje van een hond met verlatingsangst om geluiden van het normale gezinsleven op te nemen. Gesprekken of stemmen, geluiden van het avondeten, van deuren die open- en dichtgaan of muziek die vaak te horen is. Deze vertrouwde geluiden kun je afspelen als de hond alleen thuis moet blijven. Dat kan de-stresserend werken. Honden met verlatingsangst gaan vaak dingen vernielen of veel blaffen. Maar dat wordt vaak een stuk minder als ze vertrouwde geluiden om zich heen horen. Dat is een goedkope en eenvoudige oplossing, zonder de hond gelijk medicatie te hoeven geven.”
Wil je meer horen over het kalmerende effect van muziek op dieren? Luister dan naar (een van) de volgende links.
www.youtube.com/watch?v=pCRGevu2Eg0
www.sinfinimusic.com/nl/actueel/focus/kattenklanken
www.ontspanningsmuziek.nl/contents/nl/d12_Muziek_voor_Dieren.html

Bron: Universiteit Utrecht, faculteit diergeneeskunde

.

Wellicht kunnen deze tips helpen bij het geruststellen van uw hond? Het is zeker het proberen waard….

 .

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

Je kunt het hem niet kwalijk nemen.

.

Dat is nu eenmaal zijn natuurlijk handelen…

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

  • .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com