Dierenmissies Weekjournaal van 22 januari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de vakantie van Tayra die is begonnen, er mogen weer hondjes het asiel verlaten en hebben we ook weer nieuwe kandidaatjes, politie redt opnieuw dieren in nood, het blijkt dat hondenharen slecht zijn voor het milieu. In de column hebben we het over “Kompas of Magnetische velden ?”, en in de (on)zin van de week zien we dat dieren soms menselijke trekjes hebben.  Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Vakantie Tara begint
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Nieuwe koppies
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: succesvolle acties !!!

– Geen hondenharen in het milieu achterlaten…!!!
– Update van Tayra’s vakantie
– Verzoekje voor een korte vakantie van Casper

– Leuk filmpje: paar bijzondere filmpjes achter elkaar geplakt… 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De 4-kanten column van Ton: “Kompas of Magnetische velden ?”. 
– De (on)zin van de week: Dieren hebben soms menselijke trekjes.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 16 januari 2023

.

De vakantie van Tayra is begonnen.

Zoals we hebben beloofd doen we deze week verslag van de aankomst van Tayra toen haar vakantie begon. Tijdens de reis naar IJhorst had ze lekker liggen slapen en nu moest ze geholpen worden om over te stappen in mijn auto om naar ons chalet te rijden. Het weer is erg slecht en de weg ligt vol blubber dus rijden we zo naar ons plekje achter op de camping. Thuis maakt Tayra in de tuin kennis met onze hondjes om vervolgens gauw bij Madeleine kruipen…

.

Na een koppie thee en een gezellige kletspartij, nemen Lex en Madeleine afscheid. Tayra gaat even met Annerie naar binnen. Madeleine is bang dat Tayra er niets van zal snappen en zich wellicht weer in de steek gelaten voelt. Wij doen er alles aan om dat niet te  laten gebeuren.

.

.

En dat blijkt ook als ze nu voor het eerst eens uitgebreid gaat kijken wat er te smikkelen valt. Wanneer we een rondje hebben gelopen met Tayra, Botas en Mia wil ze een dutje doen. Ze kiest hiervoor het kleinste mandje. Wij dachten even dat dit was omdat ze zo dicht bij ons zou kunnen zijn. Daarom hebben wij het kleine mandje verruild van haar eigen ligkussen.  OK daar ging ze even liggen maar al gauw pakte ze toch weer dat kleine mandje….

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 17 januari 2023  

.

Honden die het asiel mogen verlaten.

Haibar

Ria

 

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 18 januari  2023.                                                .

.

Nieuwe hondjes op de site
.

Dit is Charly, reutje, geboren 10/10/2019, mix van mix, gewicht 15 kg, hoogte 430 cm, lengte 38 cm. Charly woont in het asiel van Elena in Solana, in de regio Ciudad Real. Karakter: bijzonder vriendelijk en zacht. Zijn gedrag naar andere honden en kinderen is voortreffelijk.

Achtergrondinformatie: Hij schijnt per ongeluk in een dorp te zijn achtergelaten. Totaal vervuild werd hij aangetroffen. Toen hij Elena zag kwam hij aangerend.  Ook zijn gedrag in huis is onberispelijk. Hij loopt prima aan de lijn en hij vindt autorijden geweldig.  Kortom een geweldige hond.

.

.

.

.

Dit is Iris, teefje, geboren 08/08/2019, mestiza Castellar de Santiago, gewicht 15 kg, hoogte 40 cm, lengte 50 cm. Iris woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Haar gedrag naar mensen is erg goed, lief en zacht. Ze vindt het heerlijk aangehaald te worden. Ze is gek op kinderen. goed met andere honden en kan met katten, kan goed tegen autorijden Achtergrondinformatie. Iris is achtergelaten bij een benzinepomp waar ze tevergeefs op haar baasje zat te wachten. Die is niet meer gekomen. Toen Elena bij haar kwam zocht ze alleen maar liefde. Na haar op haar gemak gesteld te hebben deed Elena de portier van de auto open en sprong ze zo in de auto in de hoop dat ze mee mocht. Natuurlijk mocht ze dat. Ze loopt ook prima aan de lijn. Een prima gezinshond.

.
.
.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 januari 2023

.

 

Grote complimenten aan Meldpunt 144

In de Waal staat een kudde paarden op een klein eiland. Ze kunnen geen kant op. Als het water stijgt, hebben ze een groot probleem 😥
Melding gemaakt per mail bij 144 en in no time een telefonische reactie van een zeer vriendelijke mevrouw dat de politie actie onderneemt.
Nog even gekletst over de drukte bij het meldpunt. Het is in- en intriest dat de telefoon daar roodgloeiend staat. Wat zou het mooi zijn als bij hun ooit de telefoon stil bleef.
Blij met het meldpunt!

Zie jij dierenleed?
Twijfel nooit.
Neem actie.
De dieren hebben ons nodig.

#144redeendier
#144 #weeseenwijzedierenliefhebber

.

.


.

Vrijdag 20 januari 2023

.

Geen hondenharen in het milieu achterlaten !!!

Honden brengen verboden bestrijdingsmiddelen in het milieu, onderzoekers zijn bezorgd.

Honden brengen verboden of streng gereguleerde bestrijdingsmiddelen als fipronil en imidacloprid in het milieu. Deze middelen zitten in vlooienbanden, druppels en pillen tegen vlooien en teken. Ze komen via hondenhaar, urine van honden en water waarin honden zwemmen in de omgeving terecht.

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit noemen het resultaat van hun eerste verkenning zorgwekkend en hebben er internationaal aandacht voor gevraagd.

Hoge concentraties

Fipronil is een in Europa verboden bestrijdingsmiddel. Voor imidacloprid geldt een verbod op bespuiten van gewassen, aangezien het middel onder andere bijen uitroeit.

Desondanks worden bij rioolwaterzuiveringsinstallaties nog steeds hoge concentraties van deze middelen gevonden, terwijl de landbouw daar volgens de Wageningse onderzoekers niet schuldig aan is. Dat was reden om nader te onderzoeken of honden de stoffen mogelijk verspreiden, aangezien de stoffen wel in antivlooien- en tekenmiddelen voorkomen.

Schadelijke stoffen

De onderzoekers namen monsters van hondenhaar, van urine en van water waarin honden hadden gezwommen. In het merendeel van de monsters vonden ze schadelijke stoffen. Aangezien vogels uitgekamde hondenharen gebruiken om hun nesten te bekleden heeft de besmetting van de haren mogelijk ook gevolgen voor jonge vogels die nog geen beschermende verenlaag hebben. De onderzoekers pleiten er daarom voor dat hondenhaar in de vuilnisbak wordt gegooid en niet zomaar in de natuur.

Het aantal honden groeit wereldwijd, stellen de onderzoekers, en daarmee ook de hoeveelheid middelen tegen vlooien en teken. Weinig hondeneigenaren zijn zich bewust van de neveneffecten van de dierengeneesmiddelen. De Nederlandse resultaten zijn aangeboden aan internationale onderzoeksgroepen die zich bezighouden met de problematiek van weglekkende schadelijke stoffen in het milieu. ANP

.


.

Zaterdag 21 januari 2023

 

.

Update van Tayra’s vakantie

.

Aanvankelijk was haar animo om flinke wandelingen te maken een beetje minder. Sowieso moesten we haar op de heenweg van een wandeling een riem aan doen anders was de wandeling nog geen tien meter buiten de tuin afgelopen. .. maar na twee dagen had ze er ineens zin in.

Het leuke is dat ze ook in het donker haar dametje staat.

Trots loopt ze voorop in het donkere bos en leidt ze de club.

.

.

.

.

En als we dan weer aan de rand van het bos zijn kijkt ze om alsof ze wil zeggen.

“Kom op we gaan naar huis”.

Want ze weet dat thuis wat lekkers en een kriebelbeurt te wachten staat…

.

.

Tja en als we overdag wandelen is het misschien niet zo spannend maar ook wel avontuurlijk hoor.

Maar aan elke wandeling komt een eind want ook overdag staat hen daarna iets lekkers te wachten.

.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 22 januari 2023 

.

Verzoekje voor een korte vakantie van Casper

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

paar bijzondere filmpjes achter elkaar geplakt…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

 

.


.

.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: “Kompas of Magnetische velden ?”. 

.

.

.

.

.

Ik las het volgende leuke artikel over een hond die honderden kilometers naar huis was gelopen.piepvandaag-hond-weg-rennen Pero, een vierjarige bordercollie, zal voor altijd bekend staan om zijn doorzettingsvermogen. In zijn eentje wandelde hij meer dan 350 kilometer terug naar zijn baasje. En Pero is zeker niet het enige hondje dat in z’n uppie de weg naar huis vond. Iedereen kent wel een soortgelijk verhaal.

Dat Pero 350 km kan lopen is wel aan te nemen want daar mag hij ook een aantal dagen over doen. Maar dat hij een soort ingebouwd kompas heeft om de richting aan te geven, dat wil er bij mij niet in.

Laten we even kijken wat het artikel daar verder over zegt

Een belangrijke vraag blijft natuurlijk: hoe vond Pero zijn weg terug naar huis? Behalve dat het uitzonderlijke reukvermogen en het feit dat honden erg beloninggedreven zijn, wat een positieve invloed heeft op het terugkeren van Pero, heeft recent onderzoek uitgewezen dat honden een molecuul bezitten dat wordt geassocieerd met de mogelijkheid om magnetische velden te detecteren. Dit molecuul, de cryptochrome 1, regelt het biologische ritme van een organisme. Dit ritme wordt via de biologische klok gestuurd en functioneert onafhankelijk van omgevingsfactoren als licht en temperatuur. Het molecuul is ook aanwezig in andere diersoorten, zoals beren, vossen, wolven en zelfs de orang-oetan. De aanwezigheid van dit molecuul in honden suggereert dat honden de magnetische velden op aarde aanvoelen en hierdoor wellicht in staat zijn om magnetische velden te gebruiken om te migreren of te oriënteren in de richting van specifieke locaties. Wetenschappers hebben echter de reden voor de aanwezigheid van dit molecuul in honden nog niet aan kunnen tonen. Hierdoor blijft de manier waarop Pero zijn weg terug naar huis vond nog steeds een gok.

(met dank aan PIEP VANDAAG)

hond even kijkenJuist … die allerlaatste zin is volgens mij een juiste bewering als het over Pero’s avontuur gaat. Kijk, honden hebben een uitstekend geheugen om de weg terug te vinden als zij er ooit eerder zijn geweest, dat is waar. Daar helpen geuren absoluut aan mee maar als een hond ergens nog nooit geweest is, gaat het de beste speurneus niet lukken om zonder hulp of geluk de weg naar huis te vinden. Jammer genoeg natuurlijk want dan zouden al die hondjes die door hun baasje een paar kilometer van huis gedumpt worden hun vege lijf kunnen redden door gewoon naar huis te kuieren. Nee dus ….

hond in autoZelfs eenmaal gedumpt op een naburig industrieterrein of ergens langs de snelweg bij een benzinestation of ergens in de natuur, omdat de idioten denken dat ze in de wildernis voor zichzelf kunnen zorgen, blijkt de afstand te ver of de route onmogelijk terug te vinden te zijn. Met de auto vervoerd naar een onbekende plaats zorgt voor de onoverkomelijke barrière. Logisch want onze viervoeter kan veel maar niet toveren.

hond achter boomMaar is hij er één maal geweest en heeft hij daar rond kunnen snuffelen en heeft hij ook daar in de buurt ook eerder gelopen, dan kan hij prima stukjes van de route in kaart brengen en zo zijn huis weer vinden. Dit gegeven baseer ik uit eigen ervaringen.

steevast de kortste weg naar huis ...

steevast de kortste weg naar huis …

 

 

Het meest recente voorbeeld was toen wij jaren geleden neerstreken op de camping en wij het achterliggende bos nog moesten leren kennen. Je kunt er uren lopen zonder mensen tegen te komen.
.
Omdat ik alle plekjes wilde leren kennen ging ik kriskras door het bos en was ik in het begin menigmaal de weg kwijt. Niet dat ik totaal verloren was maar toch even moest zoeken waar ik naar toe moest. Nou onze hondjes niet hoor. Tref zeker sloegen ze steeds weer de juiste paadjes in om naar huis te lopen. Keer op keer verwonderde het me hoe dicht we eigenlijk nog bij huis waren en hoe snel we er dan weer waren. Tja, als Annerie daar dan met een lekkere bak met eten staat te wachten…

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

.

.

.

Soms zijn dieren net mensen…

.

en

.

wees er van bewust dat ze in een speelse bui ook elkaar of een ander dier kunnen plagen.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Tayra vanaf 16 januari tot 17 februari 2023

Lizzy van 21 februari tot 28 februari 2023

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com