Dierenmissies Weekjournaal van 22 mei 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van Arie en Sara en maken we kennis met Ria en Dollar. Terra en Rocky zijn geluksvogeltjes die het asiel mochten verlaten en de politie vertelt ons dat ezels en geiten goed tegen warmte kunnen. Voorts kregen we een vakantieverzoek voor Nangi en Pippa. In de column hebben we het over onnodig angst voor honden en ide (on)zin van de week laten we zien hoe een drive-in restaurant er uit zou moeten zien. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Arie en Sara zijn gearriveerd … 
– Kennismaken met Ria en Dollar
– Terra en Rocky mochten het asiel verlaten.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Politie: Ezeltjes en geiten kunnen goed tegen de zon… 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Vakantieverzoek voor Nangi en Pippa.

– Leuk filmpje: leuke video voor liefhebbers van herders
– Bericht van baasje over: Ranger, Shirza en Jeudi
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Onnodige angst”
– De (on)zin van de week: Drive-in met dubbele bediening
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 16 mei 2022

.

 

Gisteren kwamen Arie en Sara voor hun vakantie van 2 weken. Na een gezellig bakkie koffie met baasje Ingrid,  neemt ze afscheid van Arie en Sara en laat ze hen over aan onze zorg.

.

Het is een lekkere drukte geworden want niet alleen King maar ook Babs en Ian logeren al hier voor een 10 dagen. Natuurlijk betekent dit dat het in onze keuken af en toe dringen is.

.

Met onze drie kanjers is het een club van 8…. Kijk maar naar de filmpjes die in de tuin gemaakt zijn van de relaxte sfeer in het zonnetje… Gelukkig gaat het allemaal goed samen want zo enorm groot zij we nu ook weer niet behuisd. In huis is het af en toe een beetje dringen maar buiten is er wat meer plaats. Het is dat ik vrij heb kunnen nemen anders hadden we dat nooit kunnen doen. Gelukkig krijgen we komende tijd mooie dagen dus …

 

.

.

.

Dinsdag 17 mei 2022  

.
Kennis maken met Ria en Dollar

.

. Dit is Ria, teefje, Podenco, geboren  15/05/2019, hoogte 43 cm en lengte 51 cm. Ria woont in het asiel bij Elena in Solena in regio Ciudad Real. Karakter: zacht en lief, Is lief voor kinderen en kan ook goed overweg met volwassenen. Ze is heerlijk aanhalig kortom ze krijgt een 10 voor haar karakter.  Ze vindt het heerlijk om haar buik te laten aaien. Ze is gehoorzaam en gaat graag mee in de auto. Ze is niet bang en als je haar roept dan komt ze naar je toe. Ze kan prima met andere honden overweg. Achtergrondinformatie: Ria is gevonden op straat op een hete dag. Ze had geen chip en had erge dorst. Door het geven van water was het ijs gauw gebroken en konden ze haar meenemen naar het asiel waar de zoektocht naar haar baasje begon. Dit bleek zonder chip een vruchteloze actie en na de verplichte wachtperiode van 21 dagen kon de zoektocht naar een nieuw baasje beginnen. Natuurlijk is zij ook geheel behandeld door de dierenarts om klaar te zijn voor een adoptie. . .


.

. Dit is Dollar, reutje, Breton, geboren  01/05/2015, 18 kg, hoogte 50 cm 53 cm lengte. Dollar woont in het asiel bij Elena in Solena in regio Ciudad Real. Karakter: Lief en aanhankelijk, houdt van wandelen en loopt dan ook prima aan de  lijn. Een prima speelkameraadje voor kinderen en heerlijk gezelschap voor volwassenen. Kan goed tegen autorijden, is geen blaffer en is niet bang of verlegen aangelegd. Kan zowel met reutjes als teefjes prima overweg. Achtergrondinformatie: Is zwervend op straat aangetroffen. Dollar is een rustige hond die niet bang is en gauw genegenheid zoekt.  Zo kon hij naar het asiel gebracht worden. Dat is uiteindelijk zijn redding geworden want nu an hij uitkijken naar een nieuw eigen baasjes….


.

.

Woensdag 18 mei 2022.                                                .

Terra en Rocky mochten het asiel verlaten.

Terra

Rocky

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 mei 2022

.

Dierenorganisaties willen handelsverbod op mopshonden

Dierenartsen en -organisaties willen dat het kabinet zo snel mogelijk met een handelsverbod komt op ‘ongezonde’ mopshonden en andere kortsnuitige viervoeters. Maar fokkers zijn niet blij met de oproep. “Het slaat nergens op.”

Mopshonden en andere zogenoemde ‘kortsnuitigen’ lijden ernstig onder hun ‘schattige’ uiterlijk, aldus dierenorganisatie Dier & Recht. Door hun korte snuit hebben de dieren vaak last van ademhalingsproblemen, toonde onafhankelijk onderzoek door de Universiteit Utrecht eerder al aan.

Fokverbod wordt omzeild

Een paar jaar geleden is de wetgeving rond het fokken van ‘zieke’ hondenrassen daarom al aangescherpt. Het fokken van hondjes met een korte snuit mag niet meer. Volgens de nieuwe regels moet de snuit minimaal een derde van de kop zijn. Toch belandden er nog altijd veel ‘ongezonde’ honden bij mensen thuis.

Fokkers bulldogs en mopshonden amper gecontroleerd: ‘Doelbewust fokken gehandicapte dieren nog altijd ongestraft’

“Fokkers gaan gewoon door met fokken van deze honden”, legt dierenarts Kelly Kessen uit bij Hart van Nederland. Daar willen verschillende dierenorganisaties, waaronder Dier & Recht, nu een eind aan maken. “Het is toch te zot voor woorden dat je die honden niet mag fokken, maar vervolgens wel mag kopen en verkopen? We hebben een handelsverbod nodig.”

‘Handelsverbod heeft geen zin’

Volgens Mopshondenvereniging Commedia heeft een handelsverbod echter geen zin. “Nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in 2019 aankondigde strenger te handhaven, zijn veel fokkers gestopt. De vraag blijft echter groot”, stelt Jan Grit namens de vereniging. Het gevolg is volgens hem dat mensen mopshondjes uit het buitenland halen.

En daar zijn volgens hem de gezondheidseisen van de viervoeters “veel lager”. Over een eventueel importverbod zijn de fokkers daarom wél te spreken. “Dat zou in het voordeel zijn van de Nederlandse fokkers, maar dan moeten we wel aan onze eigen criteria kunnen voldoen”, stelt Grit.

Gesprek met minister Staghouwer

Een mogelijk handelsverbod betekent overigens niet dat alle mopshondjes straks zullen verdwijnen, benadrukt dierenarts Kessen. “Mopshondjes mét snuitje, die volgens de juiste criteria zijn gefokt, blijven legaal.” Binnenkort spreekt Dier & Recht met minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de plannen.

.

.


.

Vrijdag 20 mei 2022.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 21 mei 2022.

.

Vakantieverzoek voor Nangi en Pippa.

.

Gisteren kregen we een email van Veronique, Yasmin en Sander met de vraag of Nangi en Pippa mogen komen logeren. De bedoeling is dat ze op 7 juli komen en op 24 juli weer opgehaald worden. Omdat dit net lukt met de drukte van andere logeerhondjes kunnen we de twee laten komen. We kijken er naar uit want ook deze twee zijn echte lieverds.
.

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 22 mei 2022 

.

-Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke video speciaal voor liefhebbers van Duitse herders

Baasje van andere rassen mogen ook kijken hoor  ..!!!.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurden deze groet met foto…

.

Hier even een groet …. Het gaat super met Ranger !.

.

.

.

.

.


.

.

foto Shirza uit archief

.

.

Gerard en Hanneke, baasjes van Shirza, stuurden ons dit berichtje .

Hallo Ton, vorige week bloed laten onderzoeken van Shirza. Helaas de Leishmania steekt de kop weer op, sinds vandaag weer begonnen met allopurinol, ze is toch bijna een jaar zonder medicatie geweest over half jaar weer terug voor controle. Voor de rest wel goed.  Op het moment is ze wat slomer of is het het weer of de leishmania. Ze blijft enthousiast naar iedereen behalve naar postbode en kranten bezorgers. Ja ziet nu wel dat ze ouder wordt grijs aan de bek en speelt soms op haar manier om aandacht te trekken zal wel een keer foto’s maken en of filmpje.

.

.

.


.

.

Huub en Emmy, baasjes van Jeudi, stuurden ons deze foto …

 

.

Jeudi à Samedi in het Mastbos bij Breda.

Lekker met de baasjes in het bos wandelen …

.

.

.

.

.


. .

De 4-kanten column van Ton

. “Onnodige angst…”

.

Het is niet altijd gemakkelijk te achterhalen waar angst voor honden vandaan komt. Soms is de aanleiding overduidelijk, bijvoorbeeld als iemand gebeten is door een hond. De angst kan ook veroorzaakt worden doordat mensen hondengedrag niet begrijpen. Zij kunnen de verschillende gedragingen moeilijk plaatsen en vinden honden onvoorspelbaar. Daardoor krijgen deze mensen het gevoel geen controle te hebben over de situatie. Ze kunnen niet inschatten wat de bedoeling van de hond is, wat ze een gevoel van onmacht geeft.
Een andere manier om angst voor honden te ontwikkelen, is het kopiëren van gedrag van een ander. Kinderen leren door te kijken naar volwassenen en andere kinderen. Vooral het gedrag van mensen die voor hen belangrijk zijn, zoals ouders, broertjes, zusjes en vriendjes, wordt vaak nagedaan. Het is dan ook niet zo gek dat ouders die bang zijn voor honden, vaak ook angstige kinderen hebben. Als ouders vermijdingsgedrag vertonen of gespannen reageren in de aanwezigheid van een hond, kunnen kinderen hun angst gemakkelijk overnemen..
Tijdens schoolpresentaties hebben we altijd een onderwerp  hoe je het beste kunt reageren als je onverwachts een vreemde hond tegenover je hebt. We hopen dat kinderen, die van huis uit geen ervaring met honden hebben meegekregen, het vertrouwen te kunnen geven dat ze wel degelijk baas over de situatie kunnen zijn en dat ze niet bang hoeven te zijn, zelfs als er één of meerdere honden op je af komen rennen. “Doe een boom na” is dan het devies.
.
Sta stil – houd armen stil langs je lichaam  – kijk naar de grond i.p.v. de hond.Nieuwsbrief-Deel5-14
.
De hond zal hoogstens even aan je ruiken en dan zijn weg vervolgen..
Het is moeilijk op mensen met een hondenfobie de liefde voor honden bij te brengen. Zoals bij elke patiënt met een fobie moet er bij hem of haar zelf de wil bestaan om iets aan de fobie te doen. Dat betekent dat hij of zij de confrontatie aan moet gaan met juist datgene waar ze panisch voor zijn. Uit eigen ervaring weten we hoe moeilijk het is om met die mensen te communiceren terwijl we eigenlijk niets liever zouden willen dan hen vertrouwd te maken met je beestjes zodat zij niet bang hoeven te zijn als die kleine rakkers hen bij een toevallige ontmoeting willen begroeten.
.
De praktijk:
Vanzelfsprekend laat je niet opzettelijk je hondjes los lopen als je weet dat er mensen in de buurt zijn die er bang voor zijn. Maar je zult altijd zien dat juist op die momenten zo’n confrontatie plaatsvind. Terwijl je aan het spelen bent met de hondjes op een rustige plek en ze lekker uit hun bolletje kunnen gaan zien ze plots in de verte mensen lopen. “Heeeee, dat is leuk … nog meer mensen om mee te spelen. !!!!!!”
In alle onschuld rennen de hondjes keffend op de persoon af in de verwachting dat ze ook begroet worden en aangesproken zullen worden als of het kleine kinderen zijn die van oma horen dat ze goed hun best hebben gedaan. Maar helaas is dan niets van dat alles waar. In tegenstelling tot de vriendelijke woorden wordt er geschreeuwd en gekrijst, worden er schopbewegingen gemaakt en met de armen afwerende slagbewegingen gemaakt. Kortom precies datgene waardoor de heisa niet ophoudt en ze even later blaffend in een kringetje om de betreffende persoon heen staan. Pas als je er dan bij komt en de beestjes tot rust maant is alles ineens over en dan begint het schelden tegen het baasje.  Het zijn “valse krengen” en “die k.. beesten moeten !@#$^%$  aan de lijn zitten” en “als het nog eens gebeurt dan ….” Ja dan worden ze om zeep geholpen  en als het een beetje mee zit wij ook… Tja…..
We begrijpen de emotie best al denken we dat de reactie misschien een beetje te veel van het goede is. Wellicht voelde men zich betrapt op het doen of gaan doen van iets dat eigenlijk niet hoorde want zulk mooi wandelweer was het nou ook weer niet. Enfin, we zullen het nooit weten.
We hebben meerdere malen paniekaanvallen gezien bij mensen van Noord Afrikaanse afkomst die onverwachts honden tegen kwamen maar dit ging dan niet gepaard met het verbaal uiten van doodsbedreigingen jegens het baasje. Wat er dan verder nog gedacht wordt kunnen we natuurlijk slechts raden. Ook met hen is het op zo’n moment moeilijk praten en worden er de nodige verwijten gemaakt over het loslopen van de hond en wensen zij geen gebruik maken van het aanbod om hen vertrouwd te maken met honden om zo in  het vervolg geen angst te hoeven hebben mocht er ooit nog onverwachts een hond hun pad kruisen..
Jammer genoeg is de kans klein dat een ‘niet hond liefhebber’ dit leest want geen enkel baasje is er op uit om hun levensvreugde of woongenot te bederven.  Maar tegelijkertijd moeten ook zij onder ogen zien dat er in ons kikkerlandje ongeveer 2,2 miljoen honden zijn en dat de kans dat je gedurende je leven meerdere malen gewild of ongewild met een hond te maken krijgt,  wel heel erg groot is..
Enfin, probeer iemand die echt bang is voor honden, maar eens te vertellen dat ze zich, bij een onverwachts treffen van een los lopende hond, het beste kunnen gedragen als een boom ….Mensen die iets aan hun angst voor honden willen doen raden we aan eens de website van de Sophia – Vereeniging te bezoeken. Het kan een boel stress voorkomen…

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Drive-in met dubbele bediening. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com