Dierenmissies Weekjournaal van 23 april 2017

vriendjesBeste mensen,

Deze week hebben we weer adoptienieuws te melden en geven we een voorzichtig kijkje in de toekomstige activiteiten van Dierenmissies en natuurlijk doen we nog verslag van onze logees Albert en Mosca. In de 4-kanten Column lijkt de oplossing voor de zwerfdieren in Spanje al te bestaan en voor handen te zijn.  Kortom er zijn weer genoeg redenen om dit weekjournaal van voor tot achter te lezen en zo met ons de Dierenmissies week mee te maken. Lees over de onderwerpen:

  • Kent u Afrodita nog niet?
  • Grenyas in de belangstelling
  • Nieuwe toekomst.
  • Einde vakantie van Mosca en Albert.
  • Daags na de visite.
  • Wie kunnen er bij Dierenmissies een hond adopteren ?
  • Kennis maken met Miranda en Roger
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Zo kan het dus ook…”.
  • De (on)zin van de week over: “Commentaar is overbodig” 
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Bed&Breakfast met hondenopvang in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’ uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’ 
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

indystukje3.

Maandag 17 april 2017 Tweede Paasdag

.

.

.

.
Kent u Afrodita nog niet?

WhatsApp Image 2017-04-17 at 18.19.10 (1)WhatsApp Image 2017-04-17 at 18.19.14Mogen we op deze twee Paasdag nog even uw aandacht vragen voor Afrodia. We kunnen u het volgende over haar vertellen:
.
Karakter: actief (sportieve mensen), zindelijk, goed in huis, respecteert alles in huis, kan prima even alleen thuis zijn. Ze is lief voor mensen en goed met honden die ze kent. Honden die ze op straat voor het eerst ontmoet is ze wat onzeker en is ze niet aardig. Het is belangrijk dat ze een baas krijgt die ervaring heeft met honden en haar hierin begeleidt… Als het ijs is gebroken dan gaat het goed.

WhatsApp Image 2017-04-17 at 18.19.13 WhatsApp Image 2017-04-17 at 18.19.13 (2)Misschien is er iemand die het ras kent. Dalmatiërs zijn hele trouwe, actieve honden…

Overweegt u deze prachtige dalmatiër dame Afrodita misschien wel bij u een plekje op de bank te geven … aarzel dan niet om meer vrijblijvende informatie te vragen over haar en of de adoptieprocedure. We vertrekken die graag aan u. Stuur een mailtje naar Dierenmisssies@gmail.com

.

.

.

Dinsdag 18 april 2017
.

IMG_3370Grenyas in de belangstelling
.
Hoera !!!! Grenyas heeft de belangstelling getrokken van een baasje in Limburg. Dat baasje zocht 2 adoptantjes en die lijkt ze nu gevonden te hebben. Als alles mee zit zal Grenyas deel gaat uitmaken van een roedeltje van drie en een baasje krijgen die heel veel thuis is …

.

.

Woensdag 19 april 2017

.

Nieuwe toekomst.
.
Op dit moment zijn Miranda en Roger op vakantie voor een korte adempauze en familiebezoek. Begin mei zal er een nieuw begin gemaakt worden aan het actief ondersteunen van een asiel. Vanaf eind 2016 tot op heden hebben zij voornamelijk nog werkzaamheden gehad aan het zoeken van definitieve plaatsen voor honden die uit het gesloten asiel Odena kwamen en destijds een tijdelijke  opvangplaats hadden gekregen. We hebben u hiervan zo goed mogelijk op de hoogte gehouden in onze weekjournalen.

onsom1Hoewel het overleg nog niet is afgerond lijkt het erop dat zij hulp gaan geven aan een CAAD (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics = Schuilplaats voor huisdieren) een asiel van 400 hondjes. Dit asiel wordt gesteund door de lokale en regionale overheid en is voor 100% diervriendelijk. Het doel ervan is om het welzijn van dieren te garanderen tijdens de tijd die ze door moeten brengen in het centrum, het verstrekken opvang en een goede veterinaire zorg, het bevorderen van adopties en of van het terugvinden van eigenaren, en het bij burgers bevorderen van en promoten van een verantwoorde manier van het houden van huisdieren.

Het centrum maakt deel uit van het lokale netwerk Aandacht voor huisdieren van de Provinciale Raad van Barcelona dat operationeel is sinds maart 2003 en de gemeenten van Alt Penedès en Garraf bedient. In 2009 vond er een reorganisatie plaats waarbij faciliteiten werden uitgebreid om de capaciteit te  vergroten en  het welzijn van dieren te verbeteren.

Juist omdat ze succesvol zijn in het opvangen van zwervertjes, is de opvang overbevolkt geraakt. Hun zoektocht naar nieuwe baasjes richtte zich tot op heden op de omliggende gemeenten maar dat is absoluut niet voldoende gebleken.  Daarom moet er ook dringend op zoek gegaan worden naar nieuwe baasjes in het buitenland. Hier kunnen wij als Dierenmissies vanuit Nederland en met Miranda en Roger daar als vaste contactpersonen, voor zorgen en zo de opvang weer wat lucht te geven. Zodra we hier meer over kunnen vertellen melden we dit meteen.

.
.

.
Donderdag 20 april 2017

 .

Einde vakantie van Mosca en Albert.
.
aandoen van de riemenWe kennen het maar al te goed. Als je eenmaal terug bent van vakantie wil je ook zo snel mogelijk je beestjes weer om je heen hebben. Zo komt het dat Truus ons heeft bericht dat ze een dagje eerder dan verwacht Mosca en Albertje op komt halen.

Hier worden de riemen aangedaan en staan we op het punt om voor de laatste keer deze zomer met deze club het bos in te gaan. We hebben op dit moment Truus aan de telefoon en horen dat ze onderweg is. Dit betekent dat er nog tijd genoeg is om een lekkere boswandeling te maken. Voor Mosca en Albert zal het voorlopig weer de laatste zijn. Het is alsof ze het voelen en samen nemen ze nog even de gelegenheid om zo hier en daar de luchtjes op te snuiven.

20170420_184405Als even na de wandeling Truus arriveert is het een dolle drukte van jewelste. Niet alleen Mosca maar ook Nellie doet haar best om met hoog gekef te laten blijken dat ze aangehaald wilt worden. Van alle goede lessen om zich rustig te gedragen bij de komst van een bezoeker, is geen spoortje te bekennen. Tja, zo overwint enthousiasme en blijheid het van regeltjes…. Pas als Truus even gaat zitten keert de rust weer en kan Mosca zo haar aandacht claimen.

Als we korte tijd later afscheid nemen van onze logeetjes vergeten we nog bijna een foto te maken. Gelukkig is Truus zo lief om even met de hondjes te willen poseren al zijn ze wat ongeduldig…. ach dat mag ….. Mosca lijkt wel naar huis te willen maar Albert lijkt er nog niet helemaal van overtuigd te zijn dat dit de juiste beslissing is …

20170420_185723 20170420_185726 20170420_185726(0)

 

.

.

.

 

 .

===================================================

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senior verlagen.

Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

================================

.

.

.

Vrijdag 21 april 2017

.

Daags na de visite.

IMG-20170422-WA0000 IMG-20170422-WA0002We kunnen zien dat onze hondjes overdag meer slapen dan toen Albert en Mosca er waren. Het is net of ze uit moeten rusten van een hele zware tijd. Nou dat is echt flauwe kul. Mosca en Albert liepen niemand in de weg. In het bos sukkelen ze gedrieën achter ons aan. Nee, geen Albert die in een drafje vooruit loopt om de weg te verkennen en geen Mosca die met Botas, op hun kleine pootjes kriskras rennend door het bos, op zoek gaat naar ‘sporen van wild’ …  Nee jongens, we moeten wachten op de volgende logeerpartij…

.

.

============================================

.

.

2017-04 landenpenningen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=================================================

.

.

Zaterdag 22 april 2017
.

Kennis maken met Miranda en Roger
.
Dat kan op zondag 30 april 2017, om 12.00 uur
bij de het strandtentje De Koele Costa (Zeereep 21) in Noordwijk.

bedrijfsuitjeTijdens hun vakantie in Nederland zullen Miranda en Roger daar aanwezig zijn om een strandwandeling bij te wonen. Deze strandwandeling is georganiseerd door collega organisatie Prozus.
Er wordt door Prozus een kleine donatie van 2 euro per persoon gevraagd.

.

.

Zondag 16 april 2017 

.
Wie kunnen er bij Dierenmissies een hond adopteren ?
.
V
orige week hebben we een stukje geplaatst over wie er bij Dierenmissies een hond kunnen adopteren. Hier kregen toch nog wat vragen over. Dat is prima want dat geeft duidelijkheid. KLIK HIER om dit artikel nogmaals te bekijken.

.

===========================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaanje op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

===================================================.

.

De ideale plek in Spanje voor dagopvang voor uw hond tijdens vakantie!

Bent u in Spanje op vakantie met uw hond, maar wilt u toch even een dagje de stad in, op het strand liggen of gewoon even naar een restaurant! Dat kan! U kunt u viervoeter bij ons brengen voor een dag of meerdere dagen, zodat u een combinatie vakantie kan maken. U kunt zelf ook van ons Pension gebruik maken.

Welkom in Pension Bedfast & dagopvang voor uw viervoeter

bedfastplus

Lieve vrijwilligers en dierenvrienden,

  • Bij ons tref je Nederland sprekende persoon aan;
  • Directe treinverbinding van vliegveld (Barcelona, 5 kwartier) naar ons pension Bedfast cq opvang (in het dorpje Pobla de Claramunt in Catalunya);
  • Bent u met auto of camper, dan zijn er in het dorp altijd parkeerplekken

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 

.

===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Zo kan het dus ook…

.

.

Zoals jullie elders in dit weekjournaal het artikel kunnen lezen over de ‘Nieuwe Toekomst” waarin we aangeven met spanning uit te kijken naar een nieuwe samenwerking met een asiel dat èn gesteund wordt door de Spaanse overheid en toch geen dodingsstation is. Hoe dit kan binnen de Spaanse landsgrenzen verdient meer uitleg en achtergrond informatie.

thTen eerste bevinden we ons daar op Catalaanse grond.
Catalonië loopt al decennia voor op het gebied van dierenrechten. Niet voor niets is dit Noordoostelijk deel van Spanje de toeristische goudkust en is Catalonië het rijkste deel van Spanje. Catalonië durft het op te nemen tegen het centraal gezag als het om regelgeving gaat en durft eigenhandig diverse dieronvriendelijke cultuurhistorische gewoonten in de ban te doen. Het is niet voor niets dat de provincie Catalonië nog al eens botst met de regering in Madrid en dat ze met hun eigen taal (Catalaans) dromen van onafhankelijkheid.

quisom1

Het CAAD is meer dan alleen een asiel

Ten Tweede wordt dit asiel ook “schuilplaats voor huisdieren” genoemd. Dat lijkt niet belangrijk maar haalt wel een beladen term weg. Natuurlijk heeft dit centrum een asielfunctie maar het is veel meer. Toen rond 2000 men het inzicht kreeg dat er eigenlijk op regionaal niveau iets gedaan moest worden voor de zwerfdieren (die allemaal ex huisdieren zijn)  en waarvan alle omliggende gemeenten van konden profiteren werd in 2003 CAAD (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics) opgericht.  Slechts 6 jaar later vond een hervorming plaats om een nog betere service aan de dieren te kunnen bieden. Het CAAD heeft inmiddels ruimschoots haar nut bewezen en we vragen ons daarom ook af waarom dat niet elders in Spanje kan plaatsvinden. Ik denk dat hier twee belemmerde factoren aan ten grondslag liggen.
.
Hoewel mensen aan de Spaanse toeristen-Costa’s wel steeds meer diervriendelijk gedrag laten zien is men in de rest van Spanje nog steeds in mindere mate begaan met het lot van dieren. Het is nou eenmaal moeilijk om afscheid te nemen van oude gewoonten. Daarnaast spelen tal van particuliere asielen, die het beleid van de overheid niet meer konden/kunnen aanzien,  een belemmerende factor omdat hierdoor geen nood voor de overheid bestaat om iets wezenlijks te veranderen. Ik moet er overigens niet aan denken dat al die particuliere asielen hun werk zouden neerleggen want dat zou werkelijk desastreus zijn voor vele duizenden honden. Er zal dus een transitieperiode moeten komen. Net als dat ook in Catalonië plaatsvindt. Ook daar heb je nog steeds particuliere asielen want alles oplossen kan het CAAD ook niet. Alles valt of staat met de beschikbaarheid van opvangplaatsen. Hoe meer wij het CAAD kunnen helpen bij de adopties hoe minder er druk is op de particuliere asielen. Bovendien zijn de plekjes in een asielopvang nooit een ideale oplossing. Opgesloten in een hokje, met af en toe een moment om te luchten en de poten te strekken, kan niet het bestaan zijn dat je een hondje toewenst. Ook niet bij een opvang als bij het CAAD.
.
Tegelijkertijd wordt er vanuit het CAAD gewerkt aan preventie tegen de aanwas van zwerfdieren en daarbij is educatie van burgers over de verantwoordelijkheid van baasjes bij houden van dieren een belangrijk onderdeel. Het laten zien dat het vermoorden of het laten lijden van dieren is geen ‘normaal’ gedrag en is en het laten inzien dat je de verantwoordelijkheid van een huisdier niet stopt door hem op straat te zetten, begint daar geaccepteerde normen te zijn. We zijn er nog lang niet maar het is in ieder geval een prima voorbeeld voor de rest van Spanje.
.
Ja,  steun aan het CAAD is geen verspilde energie. We hopen dat Miranda en Roger daar snel kunnen beginnen zodat wij met hen aan de slag kunnen. Natuurlijk hopen we dan ook dat we op uw steun kunnen blijven rekenen….

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Commentaar  is overbodig”

.

25270daf66edafb0c18bb0dcce28ccce 25270daf66edafb0c18bb0dcce28ccce x.

.

Elk commentaar is bij deze plaatjes overbodig.

.

.

.

.

.

.

.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,

kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12-
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

april 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
–  

 

mei 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
–  
juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

juli 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
september 2017
ma di wo do vr za zo
1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»