Dierenmissies Weekjournaal van 23 mei 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

Deze week lezen we hoe onze logees Sara en Arie zich onze gewoontes eigen maken, lezen we over de redding van een katje met een nat pak, blijkt een gruwelijke mishandeling niet te hebben plaatsgevonden, wordt een hondenfokker berispt na kunstmatige inseminatie van  Franse buldoggen en ook hebben we weer een asielverlater en een nieuwe bewoner.  In de column vragen we ons af of een bazinnetje voldoende kennis en kunde heeft om met een grote hond zoals een Mastino Napoletano aan de wandel te gaan en bij de (on)zin van de week zien we dat het belangrijk is om de juist persoon achter de barbecue te zetten. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Arie en Sara doen mee met onze dagelijkse routine voor het slapen. 

– Hulptroepen helpen katje uit benarde situatie…
– Vervolg op het mysterie van de afgehakte hondenpootjes.
– Politie vraagt deze keer niet om uw hulp maar heeft een leuk berichtje: 
Eerste hondenfokker berispt voor gebruik KI. 

– 
Asielverlater en een nieuw koppie
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: en zo ga je door de regen …
– Mee aan de  wandel …
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
Berichten van Yago, Maxi, Estela, 
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met:  Wat ging er om in de gedachte van het bazinnetje ?
– De (on)zin van de week laat zien dat het verstandig is om de juiste persoon achter de barbecue te zetten…  .

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona of Allicante naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 17 mei 2021

..

Logees Arie en Sara doen mee met onze dagelijkse routine voor het slapen.

.

Elke avond  hebben we een momentje na de avondwandeling. Dat is het brokjes ritueel. Nu wordt dat brokjesritueel inmiddels opgevolgd door ook nog wat lekkers. Onze hondjes weten dat ze eerst brokjes moeten eten alvorens ze wat extra’s krijgen maar met name Sara heeft daar lak aan. Die gaat meteen over op de sessie met de extra’s.  Natuurlijk is Annerie degene die voor dat lekkers zorgt… en dat weten ze …. kijk maar voor wie ze aandacht hebben en hun staarten bewegen …. 

 

.

.


.

.

Dinsdag 18 mei 2021 

.
Hulptroepen helpen katje uit benarde situatie…
.

katje klimt op het remmingwerk van de brug bij het Rijswijkseplein.

Bijna alle dieren kunnen zwemmen al houden ze niet allemaal van water. Maar als zij na een onvrijwillige duik in het water niet op de kant kunnen komen omdat die waterlopen in de stad zijn voorzien van een steile betonnen of stalen beschoeiing. Dan is meestal een gewisse dood onvermijdelijk.
In Den Haag worden door de dierenambulance wel eens dode katten gevonden die niet meer uit het water konden klimmen. Het probleem is overigens niet Haags; overal in Nederland zijn dieronvriendelijke kades te vinden. Soms is er toch een manier om uit het water te komen maar dan zijn ze nog niet aan de kant. Maar als dat gezien wordt is de brandweer gauw gebeld. Zo werd in Den Haag op 5 mei een katje uit de gracht bij het Rijswijkseplein gehaald.
De eigenaar van deze pechvogel is gelukkig al bekend!

.

.


.

.

Woensdag 19 mei 2021 

.

Vervolg op het mysterie van de afgehakte hondenpootjes. 
.
Al weken volgen we de zoektocht naar de dierenbeul die de hondenpootjes afgehakt zou hebben. Eerst werd gedacht dat dit bij leven was gebeurd maar daar is de dierenpatholoog op terug gekomen. Na grondig onderzoek blijkt dat de hond al dood moet zijn geweest en dat de poten door een mechanisch apparaat moet zijn afgehakt. “Als voorbeeld werd een scheepsschroef genoemd, maar we kunnen dit niet met zekerheid zeggen”, laat politiewoordvoerder Ellen de Heer weten.

“Het is een lugubere zaak en we willen het graag oplossen”, gaat de woordvoerder verder. “We weten niet hoe alles heeft plaatsgevonden en hoe de hond is komen te overlijden. Dierenleed kunnen we niet uitsluiten en daarom gaat het onderzoek verder. We hebben nog veel vragen.”

Het is niet duidelijk van welk ras de poten afkomstig zijn. Wel moet het een hond van zo’n tien tot vijftien kilo zijn geweest. “We hebben een aantal tips gekregen, maar we zijn daar niet veel verder mee gekomen. Ook een zoektocht ter plaatse leverde weinig op. We hebben op dit moment weinig aanknopingspunten”, vertelt De Heer aan de regionale krant. “We hopen dat het publiek ons verder kan helpen en dat het uitgeloofde tipgeld helpt.”


.

.

Donderdag 20 mei 2021 

.

 

.

De politie vraagt uw hulp
.

Niet altijd is het een vreselijke mishandeling van dieren waarvoor we aandacht vragen. Deze keer zomaar een leuk berichtje…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Vrijdag 21 mei 2021 

.

Eerste hondenfokker voor kunstmatige inseminatie veroordeeld. 
.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor het eerst een hondenfokker op de vingers getikt die kunstmatige inseminatie gebruikt. Het gaat om een fokker van Franse buldoggen. De fokker krijgt in eerste instantie een waarschuwing, als zij deze in de wind slaat kan zij een boete krijgen.

“Wij zijn ontzettend blij met deze uitspraak”, zegt Kelly Kessen van Dier&Recht. “Dit betekent dat de wet eindelijk gehandhaafd wordt.” Dier&Recht had de zaak tegen de fokker in 2018 aangespannen nadat deze via internet een dekreu had aangeboden voor kunstmatige inseminatie.

Fokkers die gebruikmaken van kunstmatige inseminatie noemen  het een politiek spel. “Het welzijn van dieren wordt hier absoluut niet beter van”, zegt buldogfokker Mikel Katuin. “Het heeft geen enkele zin om te stoppen met kunstmatige inseminatie. Het heeft geen nadelen.”

Volgens de wet mag kunstmatige inseminatie bij gezelschapsdieren alleen in uitzonderlijke situaties worden toegepast. Bijvoorbeeld als een ras in Nederland dreigt uit te sterven. Dat was in deze zaak niet het geval.

Toch komt kunstmatige inseminatie veel voor. Op Marktplaats en Instagram staan talloze advertenties voor honden die tegen betaling teefjes kunnen bevruchten via kunstmatige inseminatie. Het gaat vooral om allerlei buldoggen met namen als Mr. Nono, Aso of Eros, maar er staan ook Rottweilers, Friese Stabijen en Duitse herders op.

De baasjes vragen fikse bedragen voor het sperma van hun hond, variërend van 250 euro tot 1500 euro. Uit een rondvraag van de NOS blijkt dat het gaat om hobbyfokkers met één hond die naar eigen zeggen niet op de hoogte waren van het verbod, maar ook om meer professionele fokkers die meerdere dekreuen tegelijk aanbieden op Marktplaats en Instagram. Sommige Instagram-fokkers versturen het sperma van hun honden zelfs wereldwijd. “Het is relaxter voor de teefjes”, zegt Linda Vermeulen, die een Franse buldog als dekreu heeft en geen kwaad ziet in kunstmatige inseminatie. “Die raken soms helemaal in paniek bij een natuurlijke dekking. Kunstmatige inseminatie is ook veel sterieler waardoor de kans op ziektes kleiner is”

Die argumenten voert ook fokker Mikel Katuin aan. Hij ziet nog meer voordelen: “Door kunstmatige inseminatie kun je het zaad over de hele wereld sturen. Dat is goed voor de genenpoel. Want een te kleine genenpoel leidt tot erfelijke afwijkingen.”

De fokkers hopen dan ook dat het verbod uit de wet geschrapt wordt. “Natuurlijk moet er dan wel gecontroleerd worden of fokkers het dan steriel en netjes doen”, zegt Vermuelen. “Maar als het bij paarden en koeien kan, waarom dan niet bij honden?”

Pure onzin, noemt Linda Wouters deze argumenten. Zij is juist blij dat de NVWA optreedt. “Dat hele KI-gebeuren moet aan banden gelegd. Er wordt steeds extremer gefokt. Sommige doggen hebben zulke korte ruggen dat ze niet eens meer natuurlijk kunnen dekken”, zegt Wouters. Zelf heeft ze een Franse buldog die op de natuurlijke manier vrouwtjes bevrucht. “Andere fokkers proberen het met kulargumenten goed te praten. Ik merk niets van stress bij teefjes, dit is gewoon een natuurlijk proces.”

Ook dierenarts Kessen van Dier&Recht zegt dat kunstmatige inseminatie gezondheidsrisico’s in de hand kan werken. “Kunstmatige inseminatie houdt het doorfokken van honden in stand”, zegt Kessen. “Dat doorfokken is gevaarlijk voor de nakomelingen. Die zijn bijvoorbeeld ziekelijk of hebben het altijd benauwd doordat ze kortere snuiten hebben.”

Fokkers Vermeulen en Katuin zeggen dat zij geen fokkers kennen die kunstmatige inseminatie gebruiken omdat hun hond het niet op een natuurlijke manier kan. “Ik ben ook tegen kunstmatige inseminatie met ongezonde honden. Dat wil niemand”, zegt Katuin. “Maar vergeet niet de voordelen van kunstmatige inseminatie bij de 500 andere gezonde rassen, waar geen enkel voorbeeld is op te noemen om het niet te doen.”

.


.

.

Zaterdag 22 mei 2021
.

.
.

.

Zondag 23 mei 2021 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…

Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Zo ga je door de regen …

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

 

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Wilma, baasje van Yago, stuurde ons vier korte filmpjes van wandelsessies … en foto’s van een nat pak…

.

.

.

.

.

Arme Yago, 2x in de modder sloot geplonsd. Liep enthousiast de plank over de sloot op, glad, en ja hoor PLONS.. onder de modder uit de sloot, weer de plank op en PLONS opnieuw. Ik trok hem de tweede keer eruit en hij wilde gelijk naar huis? Hij was er klaar mee. In de stromende regen, dan de sloot en ja, dan onder de buitendouche. Ach jeetje, gauw wat lekkers en goed afdrogen? Hij ligt nu uitgevloerd op de bank van alle emotie, stinkt nog naar de modder. Wordt lekker vertroeteld door de kleinkinderen en mij. ?

Goed pinksterweekend !!!

Laat me nou maar even met rust?☹️

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estella      

.

Estela loopt te dollen bij het water maar ….

.

.

dat Estela geen hekel heeft aan water wisten we al dus… als de weg onder water staat dan is dat geen probleem …

 

.


.

.

Monique, baasje van Maxi, stuurde ons deze leuke update… 

.

.

Heerlijk dagje naar het strand en daarna…

.

als baasje even niet oplet …

.

maak ik de slaapkamerdeur open want dan wil ik een dutje doen. .

.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel 

Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Wat ging er om in de gedachte van het bazinnetje ?

.

Bericht:

‘s-Heerenberg (Gelderland) de politie schiet een Mastino Napoletano dood uit zelfverdediging. 
Nadat de agressieve hond de kleinere had gebeten, wilde het baasje van de mastino er volgens getuigen vandoor gaan. Omstanders hielden haar tegen en belden vervolgens de politie. Die kwam ter plaatse en vroeg de eigenaresse de hond aan te lijnen. De vrouw sprak geen Nederlands of Engels, dus de communicatie verliep moeizaam, aldus de politie. Toen een tweede politieauto ter plaatse kwam, werd de mastino weer wild en kwam hij op een van de agenten af. Die agent gebruikte pepperspray om de hond op afstand te houden. Toen viel de hond een tweede agent aan. Deze schoot de hond neer uit zelfverdediging. Een dierenarts is nog ter plaatse gekomen om de hond te behandelen, maar moest hem laten inslapen.

Waarom wilde het bazinnetje weglopen na het incident? Waarom had dit bazinnetje de hond niet aangelijnd? Had de hond werkelijk nooit eerder agressief gedrag vertoond tegenover een klein hondje? Had het baasje geen kennis van het ras dat bekend staat als gevaarlijk?  Waarom begreep zij niet (of wilde ze niet begrijpen) dat zij haar hond moest aanlijnen na het incident? Waarom had deze hond geen muilkorf om? Was de hond wel van de dame die bij hem was? Duizend vragen !!!!

Het is een schitterend ras maar je moet er wel mee om kunnen gaan en weten waartoe de hond in staat is. Laten we even wat feitjes op een rijtje zetten…  :

1. Een reu kan tot 75 cm groot worden en een teef tot 70 cm (schofthoogte). Er worden bij de reuen gewichten genoteerd van meer dan 90 kg. De uiterste leeftijd is: 9-11 jaar. De opperhuid van de Mastino Napoletano is over het gehele lichaam los van de onderhuid.

2. De kosten voor de aanschaf van een pup liggen tussen € 1500 en € 3000. Vervolgens moet je rekening houden met flinke kosten voor verzorging van de hond gedurende het leven die ca. € 15.000 zullen bedragen. Dit komt omdat de typische Mastino napoletano veel erfelijke afwijkingen kent m.n. de lage of afwezige schildklierfunctie hypothyreoïdie wat zich uit in cretinisme. Daarnaast zijn bij de Mastino napoletano bekend: afwijkingen aan de heupen / ellebogen / entropion / ectropion en het hart.

3. De gemiddelde leeftijdsverwachting ligt in de regel onder de tien jaren. Vanwege de explosieve groei (tot bijna 100 keer z’n eigen gewicht vanaf geboorte) wordt het nieuwe eigenaren aanbevolen zeker het eerste levensjaar zeer voorzichtig te doen met de lichamelijke beweging van de jonge hond. Na het eerste levensjaar zijn de botten van de hond sterk genoeg om het lichaam verder uit te laten groeien, maar voorzichtigheid bij fysieke inspanningen blijft altijd geboden. De hond is totaal ongeschikt om lange wandelingen mee te houden.

4. Voor een Mastino Napoletano wordt een stamboom afgegeven indien beide ouders ook in het bezit zijn van een door de FCI / Raad van Beheer erkende stamboom. Als je weet dat het ras in Italië nog voornamelijk wordt gebruikt als waakhond en rond 1900 gehouden werd om buffelkuddes te beschermen tegen wolven, geeft al aan dat het een hond is dat hij met zijn bek van wanten weet. Niet voor niets was er in 2002 bijna een houdverbod voor dit ras gekomen. En vergeet niet dat hij 60 tot 100 kg kan wegen (dat is ruim 100 x zijn geboortegewicht). Iedereen kan begrijpen dat als de hond aan de riem loopt en persé een bepaalde richting in wil gaan. je dan erg sterk in je schoenen moet staan om dat te kunnen corrigeren. !!!! Normaal gesproken is de Mastino napoletano rustig en zeer evenwichtig van aard. Echter, het opvoeden van de Mastino napoletano vereist een speciale aanpak, die alleen succesvol zal zijn als de eigenaar voldoende (praktijk)kennis van het ras heeft vergaard, en zelf rustig en zelfverzekerd kan optreden.

Ik vraag me werkelijk af of dit bazinnetje enige notie had met wat voor hond ze liep… laat staan of ze de kwaliteiten had om met een dergelijke hond over straat te gaan. Alleen al het feit dat hij zonder muilkorf en los liep en zo de kans kreeg om een klein hondje aan te vallen is, ongekend stom en onverantwoord. Met recht kunnen we stellen dat deze stomme dame verantwoordelijk was voor de verwondingen aan het kleine hondje en de dood van haar hond… 

.

.

.

.

.

.

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.

.

.

.

.

.

Kies de juiste “barbecue-master” met zorg …..

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Saar en Arie van 15 tot 29 mei 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.

.

.

.

.

.

.

,

.

 

Lizzie van 24 februari tot 6 maart 2022.

 

.

 

.

.

.

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com