Dierenmissies Weekjournaal van 23 oktober 2016

 

20161003_184525Beste mensen.
.

Deze week hebben we weer de gebruikelijke opvallende nieuwsfeitjes, vorderingen over adopties, hondjes, tips en kritische kijk op de gang van zaken. Het beste kunt u natuurlijk gewoon het Dierenmissies Weekjournaal lezen zodat u vanzelf de volgende onderwerpen de revue ziet passeren: Nelson en Rova komen  logeren. Wereldpremière ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’.  Trisha eindelijk naar de kliniek voor bloedafname. Nelson en Rova alweer naar huis. Tronc is geadopteerd. Nieuwe avonturen van Trixie op de boerderij. Het gaat goed met Nelly. De stakkers in Spanje. Ingezonden stukje over  Athos & Blanca en Elzar & Avy. De registratie van uw hond is verplicht. De vierkante column van Ton: “De NVWA heeft spierballen nodig…”. De (on)zin van de week over “Je vriend…”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Advertentienieuws over: Vrijwilligerswerk in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  Bedfast Plus en Fresh PC.
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

  Zinvol bezig zijn in Spanje…

.

Vrijwilligers gezocht en verblijfsaccommodatie en hondenoppas in Spanje aangeboden

bedfastplusVoor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. Heeft u zin dit jaar uw strandvakantie om te ruilen en mee te helpen aan dit project, of juist uw vakantie te verlengen en honden in nood te helpen?

Dat kan bij ons! Welkom in Pension Bedfast & Odena Asiel

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 Voor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. 

 De week van dag tot dag:

.

Maandag 17 oktober 2016 

.

Nelson en Rova komen  logeren

20161017_184211Even afscheid nemen van bazinnetje Fraukje hoorde erbij. Vandaag was het zover dat Nelson en Rova voor een paar daagjes bij ons mochten komen logeren.20161017_202029 Ik ging ze ophalen in Meppel en toen ze we weer op de camping waren herkenden ze meteen de omgeving.

Ze werden hartelijk begroet door onze hondjes en op hun beurt moesten ze Annerie hartelijk begroeten want die heeft altijd van die lekkere dingetjes.
.
.

20161019_201119Al gauw hadden ze hun plekje weer gevonden.
.

20161017_20194320161017_201755Rova inspecteerde eerst even de caravan  terwijl Nelson tussen de andere hondjes ligt te genieten van een kauwstaaf uit de snoepbak.

Botas kijkt ietwat bezorgd naar Rova die, als een echte wijsneus in de deuropening van de caravan staat.

.

.

.

Dinsdag  18 oktober 2016
.

Het gaat goed met Nelly
.
20161022_084543 20161022_084752Nu Nelly helemaal tot rust is gekomen zijn ook alle fysieke klachten verdwenen. Geen jeukende huid meer, geen stress meer tegenover vreemde mensen en ze kan zich weer helemaal overgeven aan het moment.

.

20161003_184525 Of dat nu lekker eten is, spelen met de andere hondjes of slapen in de meest lekkere pose die je maar kunt bedenken. Het is een echte kroeldoos die voor zich op durft te komen en gek is op rennen.

Mocht u serieus overwegen om Nelly een plekje te bieden en heeft u liefde om te delen met deze schat… Maak dan eens een afspraak om met haar kennis te komen maken zodat we kunnen zien of de klik wederzijds is.   Of stuur eeerst een mailtje waarin u vraagt om meer info over deze super lieverd.

.

.

Wereldpremière ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’

 .
Graag maken we de lezers attent op de volgende uitnodiging die we ontvingen van PiepVandaag.
Helaas zijn we niet in de gelegenheid om zelf hierbij aanwezig te zijn. Maar mochten er lezers van het Weekjournaal heen gaan en bereid zijn om een klein verslagje te schrijven van de première dan zouden we dat graag publiceren in het Weekjournaal. Natuurlijk zijn foto’s van die gelegenheid ook erg welkom.
PiepVandaag.nl – Uitnodiging wereldpremière ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’

Lieve PiepVolgers,

House of Animals presenteert op maandag 7 november de wereldpremière van de PiepVandaag-documentaire ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’, in Cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen. Graag wil ik je van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn.

In Spanje zijn er 190.000 ‘galgueros‘ (jagers) die met galgo’s (Spaanse greyhounds) op hazen jagen. Het leven van de galgo is hard. De trainingsmethodes vergen lichamelijk en geestelijk veel van hen. Vaak is er sprake van geweld.

Jaarlijks worden er aan het einde van het jachtseizoen in februari zo’n 50.000 galgo’s gedumpt en/of mishandeld. De honden worden aan hun lot overgelaten of naar een dodingsstation gebracht, waar ze meestal na 10 dagen worden gedood. Medewerkers van opvangcentra struinen in februari de dodingstations af om zoveel mogelijk jachthonden te redden. Minder geluk hebben de galgo’s die levend worden achtergelaten in putten, waar ze geen kans hebben om te overleven en waar ze een hongerdood te wachten staat. Windhonden die zich in de ogen van de jagers misdragen worden vaak op gruwelijke wijze gedood: ze worden opgehangen aan bomen terwijl ze nog net de grond kunnen raken, wat leidt tot een langzame en wrede dood. De galgo kan beschouwd worden als het meest verwaarloosde en mishandelde hondenras in Spanje.

Synopsis
In ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’ reist Karen Soeters af naar Spanje en spreekt met reddingsgroepen, opvangcentra en galgueros over het lot van de Spaanse galgo. In Spanje ontmoet zij Valentina, een galgo die meerdere malen door haar eigenaar is opgehangen aan een boom, om een langzame dood te sterven…

Deze film werd gemaakt door Monique van Dijk Armor, Karen Soeters en Estefanía Pampín Zuidmeer en is een productie van PiepVandaag.nl en Cherry Blossom Productions.

Programma
Tijdens deze presentatie van ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’, zullen verschillende sprekers een lezing komen geven. Na het vertonen van de documentaire is er ruimte voor het stellen van vragen en we sluiten de avond af met een hapje en een drankje, tijdens een gezellig samenzijn.

Datum: Maandag 7 november
Ontvangst: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur

Kaartverkoop
Entreekaarten kosten €12,50,-* per stuk en zijn hier te bestellen. Koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

*Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een nieuwe vangkooi voor reddingsgroep Almanimal, die jaarlijks vele galgo’s van de dood redt.

Locatie
Cultuurcentrum De Griffioen
Uilenstede 106
Amstelveen

Bereikbaarheid
Wij raden iedereen aan met het openbaar vervoer te komen. Cultuurcentrum De Griffioen is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Er kan gratis worden geparkeerd en er zijn twee invalideparkeerplaatsen aanwezig.
Klik hier voor een routebeschrijving.

Ik hoop je op 7 november te mogen verwelkomen!

Hartelijke groeten,
Karen Soeters
PiepVandaag.nl en House of Animals

KLIK hier en bestel je kaarten

.

—————————————————————————–

.

img_4302Trisha eindelijk naar de kliniek voor bloedafname.

Vandaag is Trisha naar de dierenarts gegaan om bloed af te staan voor het bloedonderzoek. Nu zullen we in een paar daagjes van het laboratorium horen of ze helemaal gezond is. Daarna gaan we horen wat de definitieve reisdatum zal worden.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
WIST U DAT BUDDIES HET WEBSHOP KEURMERK HEEFT ONTVANGEN
 .

2016-10-algemeen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KLIK op de advertentie om hun website te bezoeken.

.

.
Donderdag 20 oktober 2016
.
Nelson en Rova alweer naar huis
.

20161020_181010De korte vakantie van Nelson en Rova is alweer voorbij. De afgelopen dagen hebben we veel regen gehad maar gelukkig waren ze daar niet bang van zodat ze toch lekker hebben kunnen ravotten in het bos. De kleine witte Rova was meerdere keren er dag niet zo wit meer maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken.

.

Het is over zessen als we in de auto naar hun huis rijden. Nelson zit weer fier op de bijrijders stoel en Rova zocht een plekje tussen de stoelen.

20161020_184720 20161020_184715Eenmaal thuis had Rova weer de praatjes voor tien en moest ze alles natuurlijk gauw aan baasje Bert vertellen.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vrijdag 14 oktober 2016.
.
Hoera Tronc is geadopteerd.
.
a_9191397216555Het is bij toeval dat dat we vandaag van dit heugelijke feit hoorden. Omdat Bert, het baasje van Nelson en Rova, had verteld dat zijn dochter mogelijk belangstelling zou hebben voor Tronc, vroegen we aan Miranda om een update  over zijn situatie. Hij zat immers al geruime tijd in het asiel. Toen bleek dat hij al in een gevorderde adoptieprocedure zat. Als alles gaat zoals gepland is dan mag hij gaan wonen bij vrijwilligers die vorige week in het asiel hebben geholpen. Zo zie je maar dat je nooit een adoptie kunt voorspellen. Zo zit een hond een jaar of langer te wachten op een  baasje en zo melden zich er ineens twee potentiële baasjes in één of twee weken. We wenen Tronc een fijn nieuw leven toe…
.
.
Zaterdag 15 oktober 2016
.
img-20161013-wa0004Nieuwe avonturen van Trixie op de boerderij
.
Het voederen van de koeien is een terugkerende taak op  de boerderij. Deze keer krijgen de koeien in de wei een extra baal hooi.
.
20161018_152742Hallo beste lezers ik mocht weer eens mee op de trekker pm een baal hooi op te halen om die dan daarna bij de koeien in de wei te brengen. Het was weer een leuke ervaring. Zo hoog en droog heb ik prima uitzicht. Jammer dat het is gaan regenen maar ik zit toch droog in de cabine ook al zou het stortregenen. Ik mag niet los tussen de koeien in de wei lopen want ik vindt het blaffen erg leuk en daar schijnen de koeien bang van te worden. Ach ja het zijn ook zulke grote sufferds.
.
img-20161018-wa0000Terwijl, in de regen, het plastic van de baal wordt verwijderd ga ik even op de verende bestuurders stoel liggen. We hoeven niet allemaal tegelijk in actie te komen dus zijn de taken zo wel goed verdeeld.
.
img-20161018-wa0003Ja zo ziet het er wel goed uit en eerlijk gezegd  heb ik het hier nu wel gezien.
img-20161018-wa0005Kom op dan gaan we naar de kantine want daar is vast nog wel een koekje te vinden en nee ik ga niet zwaaien naar die koeien… die hebben toch alleen maar oog voor het hooi …”

 

.

Zondag 16 oktober 2016
.
=============
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaans asiel op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

.
.
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.
 Ingezonden foto’s van Jean-Pierre en Sabre (Baasjes Estela)
img-20161016-wa0002 img-20161015-wa0010 img-20161016-wa0000.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ingezonden update en filmpje van Lonneke (baasje van Tuba)
3

KIK op foto om video te starten

Hoi hoi!

Ja alles heel goed hier, we zijn net terug van vakantie en Tuba heeft mij ontzettend gemist. Het is echt een geweldig lieve schat en het lijkt wel hoe ouder hoe gekker ze wordt. Ze is zo speels en loopt lekker te ravotten met de andere honden.
We hopen dan ook dat we nog heel lang van haar kunnen genieten!
Groetjes Lonneke

==============

.

Registratie van uw hond is verplicht

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “De NVWA heeft spierballen nodig…”.  
.

.

Paardenmarkten onder de loep.

Soms ben je zo boos en voel je je zo gefrustreerd door de laksheid of onvermogen van de handhavers, openbaar ministerie en of Rechterlijke Macht dat je op het punt staat zelf het recht in eigen hand te nemen. Je constateert dat welwillende vrijwilligers en organisaties als Eyes on Animals die het beste met dieren voor hebben en al zeven jaren lang misstanden rapporteren en bewijzen verzamelen, maar dat het, op mooie woorden van de staatssecretaris van Dam na, tot op heden nog tot niets heeft geleid en dat de plaatselijke officier van Justitie aangedragen zaken seponeert.  Het is om gek van te worden. Je mag het niet denken maar toch vermoed ik ergens een belangenverstrengeling. Ik kan dat natuurlijk niet bewijzen maar als je alle feiten optelt dan gaan je haren in je nek overeind staan en ben je toch geneigd om bepaalde conclusies te trekken. Dat onbehaaglijke gevoel mag  je niet verwarren met feitelijk bewijs maar hoe langer dit voortduurt hoe sterker dit gevoel wordt.

piepvandaag-paardenmarkt-zuidlaren

wie niet uit zich zelf mee wil lopen wordt aan de staart meegesleurd

Waar praten we nu eigenlijk over. Overtreding van transport duur van en naar een paardenmarkt, het niet zorgen dat er constant drinkwater is voor paarden, met stokken slaan, schoppen, optillen en meesleuren van veulens en kleine pony’s aan de staart, verzuimen bescherming te bieden tegen extreme weersomstandigheden, chauffeurs worden nooit gevraagd naar vervoersdocumenten en een getuigschrift van vakbekwaamheid (onze hondjes die met onze wegvervoerder uit Spanje komen hebben ook allemaal speciale vervoersdocumenten en de vervoerder moet ook voldoen aan de strenge bekwaamheidseisen), er is geen identificatieplicht van handelaren, paarden worden vaak niet gechipt, verwaarloosde en of ziek aangetroffen paarden kunnen zo niet herleid worden naar de eigenaar (handelaar)  etc… Het is duidelijk dat het ontbreken van enig wezenlijk toezicht leidt tot illegale paardenhandel wat weer gezondheidsrisico’s voor mensen met zich mee brengt.

piepvandaag-paard-verstrikt-in-touw-en-kettingen-screenshot-eona

verstrikt in touw en ketting

Het is natuurlijk onacceptabel dat dierenwelzijnsorganisaties zich, door gebrek aan handhaving door de autoriteiten, genoodzaakt voelen voor de rechten van paarden op te komen. Eyes on Animals inspecteert al sinds 2010 de grootste paardenmarkten van Nederland. Wij arriveren daar meestal vlak na middernacht; omdat op deze ‘dorpsfeesten’ de paarden al in het holst van de nacht worden aangevoerd tussen kermisattracties, discotenten en zuipende mensenmassa’s. Dat is lang voordat de meeste NVWA-teams starten – áls ze al komen; want hun capaciteit is beperkt. Terwijl er juist ‘s nachts dingen gebeuren die het daglicht niet verdragen.

piepvandaag-trekpaard-met-gecoupeerde-staart-eona

gecoupeerde staarten zijn verboden en niet meer welkom op de paardenmarkten maar handelaren bepalen zelf de regels en door het dreigen met geweld konden deze paarden blijven staan. … onbegrijpelijk …

Daarbij komt dan nog dat de mensen die dit aan de kaak willen stellen worden bedreigd, bespuugd waarbij geweld niet wordt geschuwd. Lees ook: https://www.piepvandaag.nl/agressieve-sfeer-paardenmarkt-hedel/

Eyes on Animals zegt: “Onze rapporten sturen wij steevast naar de NVWA, lokale autoriteiten, marktorganisaties en soms naar de Tweede Kamer. Soms leidt ons bewijsmateriaal achteraf alsnog tot vervolging – vaak helaas niet. Het jaar 2016 leek echter een keerpunt te worden. Op Kamervragen naar aanleiding van ons inspectierapport over de paardenmarkt Zuidlaren 2015, antwoordde Staatssecretaris Van Dam in januari dat hij zag dat de wetgeving niet werden gerespecteerd. Zijn maatregelen klonken streng. Nog voor de zomer 2016 zouden paarden niet meer geëxporteerd mogen worden vanaf paardenmarkten. ‘Dorpsfeesten’ en ‘paardenmarkten’ moesten losgekoppeld worden. En de Raad voor Dieraangelegenheden werd gevraagd om een advies voor een nieuw Protocol Paardenmarkten met de wetgeving als uitgangspunt.”

Anno oktober 2016 is er in de praktijk van de bijna wekelijks plaatsvindende paardenmarkten in Nederland nog niets veranderd. De grote markten Zuidlaren en Hedel staan weer voor de deur. Van Dams aangekondigde maatregelen én het feit dat er nog niets is veranderd in de wetshandhaving leidt nu echter tot een zeer explosieve situatie. Een heel aantal paardenhandelaren voelt dat hun ‘handel en handelswijze’ gevaar loopt. En richt hun agressie op dierenbeschermers. Staatssecretaris Van Dam moet tussenbeide komen. Hij moet de NVWA de opdracht geven de (minimale) wet- en regelgeving die er is om het welzijn van dieren te beschermen strikt en zonder concessies te handhaven. Dat wordt tijd.

Wilt u het bronartikel lezen over deze misstanden Lees: Gedoogbeleid wetsovertredingen op paardenmarkten verergert agressie tegen dierenbeschermers

Met speciale dank aan Magreet Steendijk, senior inspecteur Eyes on Animals

 

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u eens klikken op de mooie Lima zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus kunt kopen
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Je vriend…” .

.

zeedog-comfortsIn het donker of droefenis voel ik me door jou gesterkt alsof ik word omarmd…
Ik weet dat ik op tijd word gewaarschuwd voor dreigend gevaar…
Bij koude word ik door je aanwezigheid verwarmd…
Meer en meer word ik mijn eigen tekortkomingen gewaar …

.

=============

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

1431788636657

oktober 2016
ma di wo do vr za zo
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18  19 20 21 22 23
24 25 26 27  28 29 30
 31  –
november 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
december 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

========

2017

augustus 2107
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com