Dierenmissies Weekjournaal van 23 september 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we: Arme Nelly heeft de strijd verloren, de vakantie van Ian komt ten einde, berichtjes van ex asielhondjes in Nederland, traplopen kan een goede oefening zijn, asielhondjes die baasje hebben gevonden, Barcelona als hondenstad belicht, nieuwe koppies en nog meer leuke of interessante onderwerpen. Kortom er is weer een boel om over na te praten dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– In Memoriam Nelly
– Nieuwe adoptantjes op de site
– De vakantie van Ian komt ten einde
– Leuk filmpje ter ontspanning over “Je zelf bezighouden…”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
– Hondjes die het asiel mogen verlaten

– Barcelona hondenstad
.
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Kennismaken met nieuwe hondjes
– Lopende adopties
– Berichtje van de baasjes van Mellow, Mike, Moos en Sjors
– De 4-kanten column van Ton met “Bij een dreigende ramp laat je toch gewoon je hond achter…”

– De (on)zin van de week gaat over: “Gevolgen van illegale houtkap…”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 17 september 2018
.
In Memoriam Nelly
.

Vanmorgen hebben we afscheid moeten nemen van onze geliefde Nelly. Nelly is amper zes jaar geworden en heeft hiervan 4,5 jaar Nederland mogen wonen. Bij ons heeft ze de laatste drie jaar van haar leven doorgebracht te midden van onze andere  hondjes. Haar opgeruimde karakter, haar lichte blaf die ons waarschuwde als er iets bijzonders was buiten onze tuin, haar bijzondere manier van rennen, haar onbevredigbaar verlangen om te knuffelen, en haar panische angst voor vuurwerk en onweer waren haar bijzondere eigenschappen waar we nog vaak aan terug zullen denken.  We missen haar vreselijk.

Annerie, Ton
en de club: Botas, Mia,  Pichi, Flor
.

.

===============================================================

Wat vooraf ging

image.pngZoals in de vorige weekjournalen te lezen viel moest Nelly een zware strijd leveren tegen een hardnekkige bacterie die haar pootje op vrat. Op zondag middag bleek dat ondanks de hulp van gerichte antibiotica van de zwaarste categorie haar lichaampje de strijd niet aan kon. Het pootje was nu één grote open etterende wond geworden. Daarbij kwamen haar gezwollen buikje, ernstige gehijg, vette huid en vraatzucht. Hierbij werd Cushing vermoed maar het pootje moest eerst beter worden voor we daar iets aan konden doen. Helaas mochten de behandelingen niet baten. .

 

Gisteravond om 23.15 uur hebben we nog mail contact gehad met de specialist die haar in de kliniek te Nijverdal heeft behandeld. We hadden al voorgesteld om Nelly niet langer te laten lijden. We kregen van haar hierop het volgende mailtje. 

Beste meneer en mevrouw Bogers,

Wat een vervelend bericht. Dat ziet er niet goed uit. Er zit vrees ik echt een bacterie die zich niet laat bestrijden. Wat verschrikkelijk sneu voor Nellie. Ik denk dat u een goede keuze maakt voor Nellie. Al had ik het graag anders gezien. Ze is nog te jong! Maar ik vrees dat als het zo hoog oploopt een pootamputatie haar ook niet gaat helpen. U heeft haar een kans gegeven, maar helaas mocht het niet baten.

Heel veel sterkte,

Met vriendelijke groet,

Marjorie Holl
DK Hellendoorn-Nijverdal

. .
Met extra pijnstillers heeft ze nog ochtendronde mee gehuppeld. Aan het eind van de ochtend is Nelly na een prikje van de dierenarts, in het volste vertrouwen dat alles nog goed zou komen, in mijn armen in een diepe slaap gevallen. 

.

.

Eenmaal thuis gekomen was de stemming bedrukt en besloten we met de hondjes een extra flinke wandeling te gaan maken. Dat hadden ze wel verdiend. De afgelopen tijd had Nelly veel aandacht opgeëist en waren de wandelrondes, om haar te ontzien, steeds kleiner geworden.  De wandeling heeft ons allemaal goed gedaan …

.

=============================================================.


.

.

Cohete in de belangstelling.
.
Het begon met een mailtje, een telefoongesprek, nog meer mailverkeer en dan blijkt het allemaal te kloppen en er erg goed uit te zien.  Het ziet er werkelijk naar uit dat de lieve Cohete een fijne mand heeft gevonden in Zoetermeer. Een jong stel dat hem alle liefde van de wereld wil geven zijn serieuze kandidaten om het nieuwe baasje van Cohete te worden. Nu wordt alles formeel gemaakt zodat het medische traject kan starten en als alles mee zit zou hij zomaar medio oktober naar Nederland kunnen komen. We duimen voor hem …

.

.

 


.

.

Dinsdag 18 september 2018

.
Nieuwe adoptantjes op de site
.
De volgende honden krijgen komende week een plekje op de website en wachten op een lief baasje. Als u nu al meer wilt weten over één van deze kanjers, mail ons gerust.

Dit is Subaran, Reu – 7 jaar, 8 maanden – Kruising husky – 59 cm, Karakter: lieve hond moet je even leren kennen daarna zeer loyaal en lief

Dit is Turo, Reu – 4 jaar, 1 maand – kruising labrador – 52 cm, Karakter: actieve hond, leergierig en nieuwsgierig. Lief karakter.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is May, Teef – 1 jaar – Mix – 39 cm Karakter: May is een sociale en nieuwsgierige hond. Ze legt makkelijk contact met mensen. Voor haar zusje, Skye, is ze het grote voorbeeld.

Dit is Skye, Teef – 1 jaar – Mix – 39 cm, Karakter: Het verlegen zusje van May. Skye is in het begin wat onderdanig naar nieuwe mensen. Naar een minuut of 10 ontdooit ze echter al en vindt ze het heerlijk om bij je op schoot te kruipen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is India, Teef – 1 jaar, 8 maanden – Kruising – 47 cm, Karakter: lief karakter onderdanig naar mensen sociaal met andere honden

Dit is Bowie, Reu – 3 jaar, 8 maanden – kruising labrador – 59 cm, Karakter: zeer lieve hond, sociaal met andere honden topper !!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Anahid, Teef – 1 jaar, 8 maanden – kruising – 48 cm, Karakter: lief karakter sociaal met andere honden

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 19 september 2018
.

Adoptie van Freddy is gestopt.
.

Freddy is toch beschikbaar !!! klik op deze foto om meer te weten te komen over deze super leuke hond …!!!!

Op 7 september jl hadden we een uitgebreide mail gestuurd nadat hierom was verzocht door de familie die belangstelling had getoond voor een adoptie van Freddy. Omdat we tot op heden geen reactie hadden ontvangen hebben we een verzoekje gestuurd om ons te informeren over het hun besluit. Hierop kregen we het volgende mailtje:

Goedemiddag Ton,
Het spijt me vreselijk, ik dacht eerlijk dat ik iedereen had afgezegd nadat wij zijn verblijd met een hondje van 6 jaar uit Roemenië….
We hebben hem sinds vorige week woensdag en het gaat heel goed.
Nogmaals, sorry sorry sorry dat ik jullie ben vergeten af te mailen… Ik hoop dat Freddy een fijn thuis vind!
Met vriendelijke groeten,

Elk zwervertje dat een baasje vindt is een succes.
Jammer dat het deze keer Freddy niet mocht zijn maar dat is nou eenmaal niet anders. Hij is dus weer beschikbaar en misschien is er een baasje die dit stukje leest en vindt dat deze leuke, spontane en lieve schat misschien wel bij hem of haar zou passen…..

.

.


Ian kijkt onderweg graag mee en Pichi ligt in diepe slaap

.

Ian’s vakantie is weer afgelopen

.

Deze dag mocht Ian met mij in de auto want zijn vakantie was weer afgelopen. De baasjes waren weer thuis na een welverdiende vakantie in het buitenland.

.

.

En dan is het weerzien altijd erg leuk en dan is de keuken een prima plaats even hallo te zeggen. Dan kun je immers altijd wat lekkers verwachten. En tja, ook Pichi, die mee mocht om Ian weg te brengen, vond de keuken erg interessant.

.

.

.

.

.

.

.

.

En zo was ook het vervolg van de reis samen met Pichi een gezellige rit. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

klik op het plaatje

.

.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Je zou er gewoon slaap van krijgen….

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 20 september 2018.
.

CHISPA zoekt nieuw baasje.
.
IMG-20140510-WA0001Na vijf jaar in Nederland te zijn zoekt Chispa een nieuw baasje. De baasjes gooien de handdoek in de ring. Chispa is een hond met karakter die het belangrijk vindt om alles wat haar lief is te verdedigen tegen alles wat vreemd is. Neem daar nog een naar voorval bij waarbij ze tot twee keer toe werd aangevallen door een herder waardoor ze fel zou reageren tegen andere honden en het feit dat ze per ongeluk in de tuin van de buurman kwam die daar niet blij mee was. Omdat er nu gevreesd wordt dat Chispa alles en iedereen zal verscheuren ziet het baasje geen andere optie meer dan Chispa na al die jaren weg te doen. Er zou door de dierenarts en hondentrainster gezegd zijn dat haar in laten slapen het beste voor haar zou zijn.  Een ander alternatief zou zijn een levenslange opsluiting in een asiel.

Of Dierenmissies maar hun verantwoordelijkheid wilde nemen.

Dat betekent dat we ons uiterste best doen om een plekje voor haar te zoeken. Wel hebben we gesteld dat we, om dat te kunnen doen, in contact willen komen met de dierenarts en hondentrainer van Chispa want we verschillen duidelijk van inzicht over de situatie met Chispa …! We wachten nog op de contactgegevens….

= = = = = = = = = = = = = = = = = =

CIMG2453Nee Chispa is geen grote hond maar een klein meisje van amper 25 cm hoog. Wij kennen dit 8 jarige meisje al vanuit Spanje en ze heeft ook diverse malen bij ons gelogeerd. Telkenmale zagen we dat ze bij de kennismaking even haar grenzen aangaf en vervolgens na een paar minuten volledig geïntegreerd was in onze roedel. Vreemde honden zijn dus voor haar absoluut geen probleem als ze even de tijd krijgt om kennis te maken. Haar ongewenste gedrag is duidelijk te wijten aan onzekerheid. Voor de mensen die haar lief zijn is ze de allerliefste hond die je je maar kunt voorstellen.

.

2014-10-05 22.43.12Aanhankelijk en kroelerig en hartstikke leuk om in je buurt te hebben. Vreemde mensen moeten wat afstand houden tot ze de tijd heeft gehad om daar kennis mee te maken. Dit betekent dat je tijdens het uitlaten daar ook rekening mee moet houden. Wij zagen bij haar, tijdens de vakanties die ze bij ons doorbracht, duidelijk een verandering plaatsvinden en de felheid afnemen. Zij is in haar gedrag dus wel degelijk te verbeteren maar dan moet het baasje daar zelf wel bij willen helpen.  Enige kennis, wil en geduld zijn hiervoor vereiste. Enkel een paar bezoekjes aan een externe hondentherapeut gaat niet werken. Een veilige, liefdevolle omgeving en goede levensstructuur met ‘wat duidelijk wel en niet mag’, zal haar veel goed doen. Tja, we zoeken dus voor haar een baasje die een klein, super aanhankelijk hondje zoekt en bereid is om haar te helpen wat zekerder te worden zodat ze niet de noodzaak voelt om in de verdediging te gaan.

Wilt u meer weten over arme Chispa, mail ons gerust dierenmissies@gmail.com.

.

 


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 21 september 2018
.
Hondjes die het asiel mogen verlaten.
.
Geluksvogels die de langste tijd in het asiel hebben doorgebracht zijn:
.

Kiss

Mami

Rollo

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 22 september 2018

.

Emely auteur

Barcelona hondenstad.
.
Als iets de moeite waard is…  dan maken we daar graag reclame voor…
zo is het ook met een leuk artikel over Barcelona als hondenstad geschreven door Emely. Een studente die, gegrepen door het reisvirus,  schrijft voor ShBarcelona.

.

Barcelona met de hond: tips van een local.
.

 

Wat is er nu leuker dan jouw trouwe viervoeter meenemen op reis? Bovendien is Barcelona zeker een hondvriendelijke stad. Veel van de stadbewoners bezitten zelf een hond of een ander huisdier. Er komt echter wel het een en ander bij kijken wanneer je naar een ander land gaat met de hond: zo zijn er andere gebruiken en regels omtrent honden, die je misschien niet kent. Ik vroeg het daarom aan Micaela van SrPerro, de grootste Spaanse stedengids voor honden. Benieuwd naar haar tips en favoriete adressen in Barcelona waar je met je hond heen kunt gaan? Lees dan verder!
.
Is Barcelona een diervriendelijke stad?
“Barcelona is redelijk ‘pet friendly’. Zeer positief is het vrijetijdsaanbod: er zijn talloze bars, cafés, winkels en kunstgalerieën waar honden welkom zijn. Het is ook heel gemakkelijk om je met het openbaar vervoer door de stad te verplaatsen, aangezien je met Ferrocarrils, Rodalies-treinen of de metro met je hond kunt reizen. Hoewel je geen musea en officiële ruimtes kunt betreden met honden, is het alsnog relatief eenvoudig om een middag of een weekend met de hond door te brengen en alsnog van Barcelona te genieten. Er is nu ook eindelijk een hondenstrand geopend in de zomer, bij Platja de Llevant. Iets heel leuks, maar als je met hondenbezitters praat, zullen ze je vertellen dat het te klein is en niet geschikt voor honden die zich niet op hun gemak voelen als er veel lawaai om hen heen is.
.
Minder goed zijn het aantal beperkte ruimtes waar je de hond los kunt laten. In feite is er op dit moment een grote mobilisatie gaande om te proberen de huidige verordening van de gemeenteraad te wijzigen zodat er een gedeelte van de groene gebieden van de stad als losloopgebied gebruikt kunnen worden. Nu kunnen honden enkel loslopen op de kleine pipicanes of hondengedeeltes. Kortom, er zijn veel goede dingen, maar ook veel andere zaken die verbeterd kunnen worden.”
.
Welke hondvriendelijke plekken in Barcelona raad jij aan?
“Ik heb veel favoriete plekken in Barcelona, vandaar dat we zelf een boek hebben geschreven met de 100 beste ! Maar als ik zou moeten kiezen, is hier mijn top vijf:”
1. Bar Calders (Carrer del Parlament, 25): “een van mijn favorieten omdat je hier lekker kunt eten (hun patatas Sant Antoni zijn verslavend!), het is ontspannen en altijd gezellig, en ze hebben altijd een bak water voor de honden en zijn aardig tegen ze.”
2. La Desayunería (Carrer del Comte Borrell, 75): “op deze speciale plek is er snoep voor de honden en veel verwennerijen voor alle hondenbezoekers. Ze serveren daarnaast de hele dag ontbijt!”
3. Casa del Libro (Passeig de Gràcia, 62 en Rambla de Catalunya, 37): “het is een genoegen om met je hond naar alle boekwinkels van Casa del Libro te kunnen gaan en ik denk dat het ook een belangrijke boodschap is die helpt richting het normaliseren van de toegang van honden tot alle openbare plaatsen.”
4. Can Dendê (Carrer de la Ciutat de Granada, 44): “kleine bistro waar je heerlijk kunt eten, zo goed dat het moeilijk kan zijn om een plek te bemachtigen. De eigenaren zijn hartelijke mensen, zo ook tegen de honden. Voor de brunchliefhebbers een geweldige plek.”
5. Amapola Vegan Shop (Travessera de Gràcia, 129): “een winkel met hele mooie kleding en veganistische accessoires. Er zijn tassen, schoenen, kleding voor kleine kinderen… Honden zijn hier altijd van harte welkom: ze hebben zelfs een wand vol met foto’s van al hun hondenklanten :-)”
.
Enige tips voor wie Barcelona met de hond gaat bezoeken?
“Het is vrij makkelijk om een reis met je hond naar Barcelona te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende routes maken en een geweldige tijd met de hond doorbrengen met de SrPerro-app. Deze is gratis beschikbaar voor iOs / Android en het kan zeker nuttig zijn om diervriendelijke plekken in Barcelona te vinden (het is wel in het Spaans, maar als je vragen hebt, schrijf ons dan op info@srperro.com en we proberen je te helpen).
Het is daarnaast een goed idee om een muilkorf voor de hond mee te nemen, omdat dit verplicht is als je met de metro of de treinen van Rodalies en Ferrocarrils reist. Vergeet ook niet dat het verboden is om honden los te laten lopen in parken. Ze mogen alleen zonder riem lopen in specifieke gebieden voor honden of de pipicans.
Om je buiten de gebaande paden te begeven, zou ik een wandeling rond Sant Antoni aanraden met hier en daar wat cañas (biertjes) of shoppen bij geweldige winkels zoals El Recibidor. Bezoek daarna het Parc Joan Miró zodat de honden wat rond kunnen rennen en ravotten (dat mag alleen in de pipican).
Can Solé is daarnaast een traditioneel en fantastisch restaurant waar de honden van harte welkom zijn en waar je één van de beste rijstgerechten in de stad kunt proeven.
Het is ook geen slecht idee om een hondenuitlaatservice of oppas te zoeken, zodat die op je hond kan passen terwijl je een museum bezoekt. Hier kun je bij een dierenkliniek naar vragen, of kijk op de site van SrPerro.
Als je langer dan een paar dagen in Barcelona verblijft, dan is het een geweldig idee om de Rodalies trein te nemen en naar Sitges te reizen om daar een mooie wandeling te maken.”
.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.


.

.

.
Zondag 23 september 2018
.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam      besluitfase formaliteiten bloed-         medisch     reis naar
                  baasjes                                   onderzoek   traject      Nederland

 

Sic           afgerond          afgerond          afgerond        afgerond         27 sept.

Oli          afgerond           afgerond          afgerond        afgerond         27 sept

Boye      afgerond           afgerond           afgerond       afgerond          2 okt.

Candy    afgerond           afgerond          afgerond       afgerond          2 okt.

Cohete   afgerond            gaande                  –                       –                 gepland 17 okt

.

We kijken uit naar de komende week wanneer Sic en Oliver hun grote reis naar Nederland mogen maken. Zoals gewoon zal hiervan ook weer een verslag van worden gemaakt dat in het volgende weekjournaal zal zijn genomen.

 


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

 

Ellen en Anna, baasjes van Mellow, stuurden ons deze foto’s van een middagje strand
.

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos en Mike, laat zien hoe zij vakantie in Zeeland vierden.

Sjors in het midden, Mike links boven

Moos in het midden. Mike rechts boven

.
.

.

.

.

.

.

.

.

Sjors bij Linda op Schooot.

 

 

 

.


 

.

4-kanten Column van Ton

Deze week: “Bij een dreigende ramp laat je toch gewoon je hond achter… .”.

.

Je eigen vege lijf redden is een instinctieve handeling bij naderend onheil.  Maar lieve mensen we zijn toch wel zo ontwikkeld  dat we iets verder kunnen denken dan dat ??? Ja hoor want natuurlijk zorgen we bij voorkeur ook dat onze naasten in veiligheid zijn. ‘Naasten’????  Oh,  je bedoelt de naaste familieleden, partner, kinderen, ouders misschien wel vrienden of kennissen ???? Oh, je bedoelt eigenlijk alle mensen… !!!
>
Maar steek je ook je nek uit voor je huisdier..??? Neem je wat extra risico om dat arme dier te redden ??? Ga er niet voor het gemak van uit die die zich zelf wel kan redden …  Nee dat kan dat dier niet… of er nu brand, overstroming of wat dan ook aan de hand is… Je huisdier laat je niet in de steek PUNT !!!!

Sterker nog …  er zijn zelfs mensen die het een goed idee vinden om hun honden in een kooi op te sluiten en zelf een veiliger hoger heenkomen te zoeken.

Het kan toch niet zo zijn dat we nu les moeten gaan geven hoe te handelen bij een calamiteit.

Heeft u uw noodpakket klaar staan?  Verbandtrommel, zaklantaarns, extra batterijen, kaarsen, flessen water, dekens, voedsel in blik, pakketje met alle belangrijke papieren etc…

Maar wanneer gaat u evacueren? Hoe spannend moet het zijn ? Hoe hoog moet het water aan uw lippen staan of hoe dicht met de brand benaderd zijn? En wie neemt u mee… Ik mag hopen dat u uw huisdier beschouwt als volwaardig gezinslid en dat die net zo goed het verdient om in veiligheid gebracht te worden. En weet u … daarvoor bent u als baasje verantwoordelijk…. Zij zijn volledig afhankelijk van uw goedheid om hen in veiligheid te brengen.

Gelukkig loopt de nalatigheid soms toch nog af met een sisser en worden de dieren in veiligheid gebracht maar helaas is dat meestal niet zo..

Laten we deze column maar  afsluiten met succesvolle reddingsacties die noodzakelijk waren nadat de baasjes zichzelf in veiligheid hadden gebracht.  Hulde aan de echte helden die de moeite namen om de fouten van baasjes te herstellen…

Het gebeurd dus echt niet alleen in India hoor…

Zelfs tijdens Orkaan Florance in het Oosten van Amerika

.

.

 

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“ De gevolgen van illegale houtkap…”

We hebben het allemaal gehoord: “klimaatverandering, stijging van de temperatuur … ach ach …

maar hoe moet dat nu met onze hondjes …

 

.

 

,

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 20 t/m 27 okt
Chispa in november

Luna en Ocean augustus 2019

«
»
 • Gertrude

  Wat ontzettend triest voor Nellie en voor jullie. Super jammer.
  Ik hoop dat Chispa een fijn onderdak vindt want als ze niet meer welkom is bij haar huidige baasjes, dan zit ze niet op haar plek. Ik heb jammergenoeg geen plaats meer met vier honden maar er is vast iemand die deze Chispa met geduld, rust, liefde en regelmaat tot kalmte brengt.

  1
 • Monique

  Hoi Ton, Het spijt me verschrikkelijk, het moet heel erg zijn Nelly te zien afzien en hopen dat ze die bacterie zou overwinnen. Dieren zouden moeten kunnen spreken, ze uiten zich wel in hun houding, ze troosten je wanneer je verdrietig bent en ze zijn je eeuwig trouw. Maar laten een grote leegte achter wanneer ze er niet meer zijn.Laat het je een kleine troost zijn, nu ziet Nelly jullie van boven, en is een van de vele sterretjes aan de hemel, nu kan ze samen met al haar maatjes ravotten zonder pijn.Nog heel veel sterkte .Monique.

  2
 • Fred en Jolanda Talboom

  Beste Ton, Lieve Annerie

  Wat sneu voor jullie beiden. Ik weet wat jullie nu doormaken en wat voor leegte één hond,Nellie, kan losmaken. Maar 4,5 jaar heeft ze de tijd van haar leventje gehad in een warm nest vol liefde voor haar en alle andere honden om haar heen.
  liefs Fred en Jolanda

  3
 • hanneke verschuuren

  hallo Ton en Annerie

  wat jammer nu toch. Met Jippy nog vers in het geheugen, kreeg ik tranen in mijn ogen bij het trieste bericht. Al heb je nog zoveel honden in huis, net die ene mis je dan heel erg.En dan juist ook in bepaalde situaties, zoals ik met Jippy als ik groente schoonmaak en wat laat vallen of mijn kopje thee op de grond zet. Allebei in een mum van tijd geconsumeerd door Jippy. (overigens heeft Carlito die rol nu overgenomen).
  Triest hoor; je rekent er ook niet op als ze nog zo jong zijn.

  Weten jullie inmiddels hoe ze aan die bacterie is gekomen?

  Tot donderdagavond. Ik kijk er naar uit.

  Hanneke

  4
  • Hallo Hanneke,
   Omdat er zo veel andere dingen mis waren in het lijfje (auto immuunziekte) kon Nellie ondanks de zware medicatie de bacterie niet de baas worden.
   Bij een gezonde hond had de bacterie vermoedelijk geen enkele kans gehad.
   Het mocht dus niet zo zijn. We missen haar heel erg.

   We kijken met je uit naar de komst van Oliver…
   groetjes,
   Annerie en Ton

   4.1
 • L. Brouwer

  Hallo Ton en Annerie,
  Veel sterkte met het verlies van Nelly. Het moet een troost zijn dat ze verder geen pijn meer hoeft te lijden. Dan is het goed.
  Liefs, Lammert, Golida en de doggies.

  5
 • JUAN CARLOS

  POR FAVOR NO SACRIFIQUEIS A CHISPA, DEVOLVEDMELA Y YO PAGO LOS GASTOS

  6

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com