Dierenmissies Weekjournaal van 24 januari 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een inzameling om zes geredde honden uit Andalusia naar de particuliere opvang van Rosa te brengen, krijgen we een onverwachtse update over de situatie rondom de criminele hondenhandel Meiboom in Dieren, blijkt het beroep van jager zo belangrijk te zijn dat de avondklok voor hen niet geldt, wordt het steeds moeilijker om te reizen, hebben we weer boel hondennieuws over nieuwe en ex bewoners van het asiel. De column gaat deze keer over het leven van paarden en honden bij de politie en bij (on)zin van de week blijkt de man weer moet smeken voor een plekkie. Voorts hebben we weer updates van baasjes uit het land, en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Inzameling verzoek voor zes geredde honden uit Andalusia
– Vervolg op de Column over de hondenhandel Meiboom
– Empathische hinkelactie van hond
– Leuk filmpje: Vriendschap moet je toelaten om het te kunnen ervaren…
– Wist u dat het beroep van jager onmisbaar blijkt en zich niet aan de avondklok hoeft te houden
– 
Twee negatieve testuitslagen & thuisquarantaine in NL na bezoek aan Spanje
– Nieuwe koppies
– Honden die het asiel mogen verlaten
– Stevie’s World (advertentie)
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Charlie, Ranger

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Wat honden en paarden van de politie mee maken tijden het bestrijden van rellen. 
– De (on)zin van de week gaat over:  Zo herkenbaar en blijft leuk …
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 17 januari 2021

,

.

Maandag 18 januari 2021
.

Inzamelingsverzoek voor de opvang van zes geredde honden uit Andalusia

.

Vandaag kregen het verzoek om een oproep te doen voor donaties om zes geredde honden een plekje te geven in een particuliere opvang. Deze zes honden hebben jarenlang opgesloten gezeten bij een jager die niet meer voor hen kon zorgen. Eindelijk hebben ze de honden bij hem weg kunnen halen maar de honden hebben angst in de ogen van het jaren opgesloten te zitten en alle commotie. Nu konden ze naar een een particuliere opvang van Rosa maar het vervoer zou 210 euro kosten. Hiervoor werd een inzamelingstikkie opgesteld en op Facebook geplaatst.

https://tikkie.me/pay/1jh9d3klabeo7rf6ah1k

Binnen zes uur was het verlangde bedrag binnen. Voordat deze lieverds echt klaar zijn voor adoptie zal dit wel even duren. Daarom vermelden wij ook in dit weekjournaal de link voor het tikkie want het zou Rosa erg helpen als er wat centjes binnen zou komen voor de kosten van de opvang en de eerste noodzakelijke medische verzorging.

Nu kunnen ze in alle rust wennen aan meer contact met mensen en het gewoon raken aan een huiselijk leven. Voorts krijgen ze een basis training om te lopen aan de lijn.

.

Laten we even kennis maken met deze zes pechvogeltjes die hopen een kans te krijgen op een beter leven en zo voor adoptie gereed te raken.

.

.

.

.

.

.

.

Deze sterk vermagerde podenco lieverd met wonden in de vacht was te zwak om enig weerstand te bieden bij de overname. Ze gaf zich helemaal over aan haar  redder.

.

.

.

.

.

Deze lieverd zit redelijk goed in de vacht. Haar grootste probleem is onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit ruigharige lieverd die met de staart tussen de benen laat zien dat het allemaal maar erg eng vindt. .

.

.

.

.

.

.

.

.

Deze lieverd is erg onzeker en geeft zich niet zo maar gewonnen.

.

.

.

.

.

..

.

.

Deze lieverd vindt het allemaal maar gek en zal dus ook moeten wennen aan een normaal leven waar liefde en genegenheid geen uitzondering maar regel zijn…..

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 19 januari 2021 

.

Vervolg op de Column over de hondenhandel Meiboom in het weekjournaal van 10 januari 2021.

Vandaag ontvingen we dit berichtje van Karin Soeters van House of Animals dat naadloos aansluit aansluit bij de column uit het Dierenmissies Weekjournaal van 10 januari 2021 die ging over de hondenhandelaar Meiboom die ondanks de Coronaregels nog steeds van broodfokkers uit Hongarije puppy’s importeerde.  House of Animals komt in actie voor een betere wereld voor dieren. Ze nemen het op tegen mensen en bedrijven die zich schuldig maken aan dierenleed, die dierenleed faciliteren en tegen overheidsinstellingen die onvoldoende doen om dieren te beschermen. House of Animals is een onafhankelijke en onvoorwaardelijke stem voor ieder dier.

De aanhouder wint! De gemeente Hilvarenbeek heeft namelijk hondenhandel De Meiboom in Diessen opdracht gegeven te sluiten vanwege de coronamaatregelen. House of Animals diende een handhavingsverzoek in bij de gemeente om af te dwingen dat deze beruchte handelaar, zeker tijdens de lockdown, de handel in puppy’s moest stoppen.

House of Animals willen de hondenhandelaar aanbieden de puppy’s, die op dit moment aanwezig zijn, op te vangen en er adoptanten voor te zoeken. Wat zou het mooi zijn als hij op hun aanbod zou ingaan.

Ook tegen een handelaar in Lelystad heeft House of Animals een handhavingsverzoek ingediend en ook hij moet tijdelijk de deuren sluiten. Uit appberichten blijkt echter dat de handelaar niet voornemens is zich aan de coronaregels te houden. Een puppy kan, zodra ze aankomen uit Hongarije, nog steeds worden aangeschaft. Zoals we eerder berichtten gaat dat vaak gepaard met veel ellende voor de moederhond, puppy en het  nieuwe baasje…. Meer over deze malafide handelaar volgt …

Karin Soeters zegt: “Voor nu ben ik echt blij dat de gemeenten Hilvarenbeek en Lelystad hun verantwoordelijkheid nemen en deze handel in ieder geval tijdens coronatijd stopzetten. Daarnaast hebben wij in beiden gemeenten ook een handhavingsverzoek ingediend met betrekking tot het bestemmingsplan. Uit ons onderzoek is gebleken dat hondenhandel bedrijven in strijd is met de daar geldende bestemmingsplannen. Wij gaan door totdat dit soort handelaren definitief de deuren moet sluiten!”

.

.


.

.

klik op foto om filmpje te starten.

Woensdag 20 januari 2021
.

Empathische hinkelactie van hond

Hoe de solidariteit van zijn hond hem geld kostte? Aan empathie van je trouwe viervoeter kun je toch geen prijskaartje hangen? 340 euro gaf de Brit Russell Jones uit aan de dierenarts toen zijn hond opeens begon te hinken. Er werden onder meer röntgenfoto’s gemaakt maar het dier bleek niets te mankeren. Hij was mank gaan lopen omdat zijn baasje dat ook deed, Jones had namelijk zijn enkel gebroken.
.

De man plaatste beelden op Facebook waarop te zien is hoe hij met krukken loopt terwijl hij zijn hond Bill uitlaat. Bill tilt zijn linker voorpoot op tijdens het lopen waardoor hij hinkt. „Hem mankeert niets, hij doet dit uit sympathie”, zo schrijft Jones bij de beelden.

De video is inmiddels tienduizenden keren gedeeld. Jones en zijn vriendin mochten in de Britse ontbijtshow This Morning hun verhaal doen. „Bill is zonder meer mijn soulmate. Hij houdt me constant in de gaten. Het filmpje dat ik online zette is een ongelooflijk succes. Mensen worden er, zeker in deze tijd, vrolijk van.”

Opmerking: Ik zou toch een second opinion vragen bij andere dierenarts. Als je het filmpje bekijkt zou het misschien een verstuiking of een splinter kunnen zijn…

.

.


.

.

Donderdag 21 januari 2021 

.
Wist u dat het beroep van jager onmisbaar blijkt en zich niet aan de avondklok hoeft te houden

Jagers krijgen vrijstelling van de avondklok om hun misselijkmakende praktijken ‘s nachts voort te kunnen zetten. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bekendgemaakt, nadat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan de provincies en de provinciale faunabeheereenheden gevraagd heeft om de ontheffing te regelen.

jagers mogen avondklok negeren
Jagers mogen avondklok negeren om vossen en wilde zwijnen te schieten | Foto: publiek domein

De Jagersvereniging zegt blij te zijn met het besluit omdat ze beweren niet voldoende wilde zwijnen en vossen af te kunnen schieten, wat met name in Limburg en op de Veluwe plaatsvindt. De provincie Limburg drong gisteren al aan op een ontheffing van de avondklok. Het zou te lastig zijn om de dieren overdag af te schieten, vandaar dat er ‘s nachts onder meer met lichtbakken en nachtkijkers gewerkt wordt, om ze te lokken en makkelijk af te kunnen knallen.

Geen avondklok voor jagers

De jacht op vossen en wilde zwijnen is in volle gang en jagers worden weer eens in de watten gelegd door de beleidsmakers, want geschoten zal er worden. Ditmaal hoeven ze zich niet aan de voor iedereen geldende coronaregels te houden en mogen de avondklok gaan negeren, die zaterdagavond 23 januari vanaf 21 uur ingaat. Het doden van dieren wordt klaarblijkelijk gezien als een essentieel beroep, wat een farce is vergeleken met de beroepen die er in deze periode echt toe doen, zoals de mensen in de zorg die er juist alles aan doen om levens te sparen.

jagers mogen avondklok negeren
Wild zwijn | Foto: publiek domein

Er wordt op wilde zwijnen geschoten omdat er te veel van zouden zijn en vossen zijn niet welkom omdat ze het gemunt zouden hebben op weidevogels en pluimvee met vrije uitloop. De vos wordt hiermee wederom gedemoniseerd als zijnde de oorzaak van de teruggang van de aantallen weidevogels in Nederland, terwijl de overheersende oorzaken – eentonige landbouw, urbanisatie en industrialisatie – voor het gemak weer eens onder het kleed worden geschoven. Maar de hand in eigen boezem steken is hier zoiets als vloeken in de kerk.

jagers mogen avondklok negeren
Foto: publiek domein

Iedere nacht een ‘feestje’

Dat er in politiek Den Haag en provincies veel vriendjes van jagers rondlopen was allang bekend, maar dat jagers zich niet hoeven te houden aan de meest strenge regel tot nu toe is een onbegrijpelijk besluit en stuit tegen de borst. Het is misselijkmakend dat jagers rechten krijgen die boven de regels voor ‘gewone’ burgers gaan, terwijl ze niets anders doen dan het doden van dieren. Ondertussen houdt niemand toezicht op wat deze jagers doen, die feitelijk een vrijbrief krijgen om er iedere nacht een ‘feestje’ van te maken. Een besluit waardoor er beslist weer mensen zullen zijn die het gevoel krijgen dat ook zij zich niet aan de regels hoeven te houden, want ‘jagers hoeven het ook niet’.

Ook in België hebben jagers ontheffing gekregen van de avondklok om everzwijnen af te schieten, omdat ze te veel schade zouden aanrichten aan landbouwgewassen.

Overigens zijn vossen en konijnen in Zuid Holland wel veilig tijdens de nachtelijke uren. 

Jagers in Zuid-Holland mogen niet langer ‘s nachts met kunstlicht en nachtkijkers vossen en konijnen schieten. De rechtbank in Den Haag heeft twee besluiten van de provincie vernietigd. Volgens de rechter ontbreekt een deugdelijke motivering voor de nachtelijke jacht en zijn de besluiten onvoldoende zorgvuldig tot stand gekomen.

Bron Animals Today

.

.

Vrijdag 22 januari 2021 

.

Twee negatieve testuitslagen & thuisquarantaine in Nederland na bezoek aan Spanje
.
Even alle regeltjes op een rijtje want het wordt er niet makkelijker op om van en naar Spanje te reizen…

Twee negatieve testuitslagen & thuisquarantaine in Nederland na bezoek aan Spanje

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 moeten ook reizigers die vanuit het Spaanse vasteland, de Balearen en Canarische Eilanden naar Nederland reizen 2 negatieve testuitslagen laten zien en moet men na thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine gaan. Dit geldt voor reizigers uit alle hoogrisicogebieden waar ook Spanje bij behoort.

Het reizen van Spanje naar Nederland wordt weer wat moeilijker gemaakt door de nieuwe eisen van de Nederlandse overheid om het land binnen te mogen komen. Deze nieuwe corona-maatregelen werden op 21 januari bekend gemaakt omdat reizigers uit hoogrisicogebieden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus. We zetten het een en ander op een rijtje.

OPMERKING: Hoogrisicogebieden zijn alle landen die niet op de lijst van veilige landen staan, waaronder dus ook Spanje en praktisch alle landen binnen de Europese Unie. KIJK HIER voor de website van veilige landen.

Sneltest

Vanaf 23 januari 2021 geldt de verplichte negatieve sneltestuitslag voor alle reizigers die per vliegtuig of ferry komen. Dit geldt dus NIET voor de reizigers die met eigen vervoer zoals auto en camper naar Nederland reizen.

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type coronatest: dit moet een sneltest (antigeen of LAMP-test) zijn.
  • Testresultaat: moet negatief op SARS-CoV-2 (of niet gedetecteerd) zijn.
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.
  • Datum en tijd van afname van de test: de test is maximaal 4 uur oud bij het aan boord gaan van het vliegtuig of de ferry. Voor transportmedewerkers geldt dat de test maximaal 24 uur oud is bij het aan boord gaan van de ferry.
  • Op de testuitslag staat een logo of kenmerk van een instituut of arts.
  • De testuitslag mag zowel op papier als digitaal worden getoond.

PCR-test

Sinds 29 december 2020 is het verplicht om de negatieve testresultaten van een PCR-test te laten zien om naar Nederland te kunnen reizen. Deze PCR-testuitslag moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Het tonen van de negatieve testuitslag is verplicht voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Voor sommige mensen gelden uitzonderingen.

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type test: dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19.
  • Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.
  • Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
  • Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.

Als je van binnen de EU/Schengen reist dan hoef je alleen de testuitslag te kunnen tonen, reis je van buiten de EU/Schengen, dan heb je ook een ingevulde, ondertekende en geprinte negatieve testverklaring nodig.

LET OP: Heb je buiten jouw eigen schuld om vertraging? Dan mag de testafname maximaal 96 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. Dan krijg je dus 24 uur extra. Je moet dan wel kunnen bewijzen dat de negatieve testuitslag is verlopen door vertraging buiten jouw schuld om.

Meer informatie op de website van Rijksoverheid.nl

Gezondheidsverklaring

Het invullen van de gezondheidsverklaring geldt voor alle reizigers van 13 en ouder die naar Nederland vliegen (dus niet voor bus, ferry, trein en eigen vervoer). Bij een aantal vliegtuigmaatschappijen is dit digitaal bij het inchecken mogelijk (zoals bij KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet). Bij andere luchtvaartmaatschappijen moet er een papier ingevuld worden. Deze is ook al HIER te downloaden.

Op de gezondheidsverklaring vul je voor je gaat vliegen in of je klachten hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als je geen klachten hebt mag je aan boord. Je moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis hou je het formulier bij je. Je kunt op de luchthaven na aankomst gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

Thuisquarantaine

Reizen naar het buitenland is niet verboden maar wordt tot 31 maart 2021 ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Met het reizen naar andere landen wordt de verspreiding van het coronavirus verhoogd. Ben je in het buitenland en keer je terug naar Nederland, dan ga je bij terugkomst meteen 10 dagen in quarantaine.

Het is mogelijk om de duur van de quarantaine te verkorten door op 5e dag na aankomst jezelf te laten testen op corona. Ook zonder klachten. Als uit de test blijkt dat je geen corona hebt, mag je uit quarantaine. Je maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl. Bellen kan meteen. Een online afspraak kun je echter niet eerder maken dan op dag 5.

Brad weet gelukkig niets van alle hobbels die genomen moeten worden.

Quarantaine Reischeck

Voor de reis naar Nederland kun je gebruik maken van de Quarantaine Reischeck. Dit is een digitale checklist met de stappen die je moet nemen na terugkeer van de (noodzakelijke) reis. Bekijk HIER de website van de Quarantaine reischeck.

Reizen met eigen vervoer

Op dit moment geldt nog geen negatieve testuitslag voor reizigers die met de auto of camper naar Nederland reizen. Houd er wel rekening mee dat in ieder land maatregelen zijn tegen verspreiding van het coronavirus, dus misschien wel in de landen waar u met de auto doorheen reist.

We hopen maar dat de beroepsvervoerder, die met hondjes naar Nederland moet komen rijden, de mogelijkheid ziet om de reis te maken. Ook hij heeft te maken met de avondklok die ook in Frankrijk en België geldt. Hoe dat vorm moet krijgen weten we nog niet maar als het meer enigszins mogelijk is zal de reis gemaakt worden… Brad (Maxi) wacht op zijn vervoer al heeft hij geen weet van alle hobbels die overkomen moeten worden om hem naar zijn nieuwe mandje bij Monique in Nederland te krijgen …

BRON: Rijksoverheid.nl en Nederlandwereldwijd.nl

 


.

.

Zaterdag 23 januari 2021
.

Nieuwe koppies

Meer informatie zal volgen. Zodra we die krijgen zullen ze een eigen adoptiepagina krijgen op de Dierenmissies site. Mocht al meer willen weten over één van deze kanjers… aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar dierenmissies@gmail.com…

.

hond

.

Dit is Magna, teefje, geboren juli 2019.
Magna woont  in het asiel nabij Barcelona

.

hond

.

Dit is Bainnie, teefje, geboren juli 2019. – Mix Labrador
Bainnie woont momenteel in het asiel nabij Barcelona

..

hond

.

Dit is Ziel, geboren 2017, Mix Golden retriever
Ziel woont momenteel in het asiel nabij Barcelona

.

.

hond

.

Dit is Maga, geboren 2017, Mix, 40 cm
Maga woont momenteel in het asiel nabij Barcelona
Zeer sociaal naar andere honden en mensen.

.

.

hond

.

Dit is de pup Trena, geboren juli 2020, Mix
Trena woont momenteel in het asiel nabij Barcelona

.

.

.

hond

.

Dit is Maus, Reu, geboren 2018, Mix
Maus woont momenteel in het asiel nabij Barcelona

.

.

.

.

.


.

Zondag 24 januari 2021 

.

Honden die het asiel mogen verlaten

hond

Cafe

hond

Dockie

.

.

.

 


.

.

.

.

.

.

.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Vriendschap moet je toelaten om het te kunnen ervaren…

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Jany en Kees, Baasjes van Charlie en Fidel, deelden deze foto’s en tekst uit FB

Rechts: Onze nieuwe aanwinst , halen hem de 30e op, maatje voor Fiedel, ongeveer 7 maanden, zelfde maat (ong) Charly !

.

.

Links: Vandaag is Charlie 7 jaar bij ons, via Ton van Dierenmissies , rond de zomer wordt hij 8. nog steeds met zijn beer, nog steeds zijn rugzakje, maar we zijn nog steeds blij met hem. zou hij nog wel eens terugdenken aan zijn was niet zo fijn begonnen puppytijd ?

.

.

.

.


.

.

Cees en Alba, baasjes van Ranger, stuurden ons deze foto van hem 

.

Goedemorgen Ton,

hoop bij jouw iedereen gezond is …

Groet van Ranger

.

.
.

.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Wel eens stil gestaan bij wat honden en paarden van de politie mee maken tijdens het bestrijden van rellen?

Afgelopen week zijn er drie paarden ernstig mishandeld door een demonstrant met een ploertendoder. Voor mensen die niet weten hoe een ploertendoder er uit ziet. Het is een flexibel attribuut, van variërende lengte, van gemaakt van leer of een ijzeren veer met aan het uiteinde een metalen kogel of een ander soort verzwarend materiaal waar de impact bij een slag extra schade veroorzaakt. Het voorhanden hebben van zo’n ding is al strafbaar en dat is niet voor niets. Het hoort tot de groep ‘ongewenste handwapenen’. Een klap op het hoofd is vaak dodelijk omdat je er letterlijk gemakkelijk iemands hersens mee in kunt slaan.

De Partij voor de Dieren pleit voor goede bescherming van dieren (honden en paarden) die bij rellen en andere evenementen worden ingezet door bijvoorbeeld de Politie, de douane en Defensie. Het dierenwelzijn moet daarbij altijd voorop staan. Waar mogelijk moet worden ingezet op het ontwikkelen en gebruiken van alternatieve methoden voor ordehandhaving en oproerbeheersing.

Ik erken de nut van de inzet van honden en paarden bij arrestaties en de beheersing van grote groepen demonstranten maar dan is dat meer bedoelt als een afschrikmiddel.  Vooral bij arrestatie van verdachten is een afgerichte politiehond erg handig want als die het commando “Stellen” kent, zal de vluchtende verdachte gauw tot staan gebracht worden en in de boeien belanden. Maar bij een arrestatie kan het ook wel eens fout gaan. Een politiehond wordt ook zogenaamd “stokvast” en “schotvast’ gemaakt. Dat betekent dat als hij er op uit wordt gestuurd om een verdachte te grijpen, hij niet moet schrikken van een in zijn richting zwaaiende stok of pistoolschot dat in zijn nabijheid wordt afgevuurd. Dat dit letterlijk zijn einde kan betekenen wordt ingecalculeerd als een dienstongeval. Gelukkig gebeurt dit hoogst zelden maar dat risico is er altijd want je weet nooit wat een verdachte bij zich draagt.

Met name om het gebruik van de politiepaarden bij rellen maakt de Partij voor de Dieren zich zorgen. Hierbij krijgen paarden te maken met beangstigende scènes en zijn ze vaak doelwit van het publiek. Het komt hierbij voor dat de paarden gewond zijn, raken of worden aangevallen. Paarden zijn vluchtdieren en dat maakt hen snel angstig. Om de paarden enigszins te beschermen tegen het geweld krijgen ze plastic oog-, neus- en beenbeschermers, maar dit is in veel gevallen onvoldoende. Naast de paarden kunnen ook demonstranten ernstig verwond raken door de paarden. De PvdD vindt het belangrijk dat de politie zich inzet voor het gebruiken en ontwikkelen van andere methoden voor oproerbeheersing.

Daarnaast dienen diervriendelijke voorzieningen te worden getroffen voor honden en paarden die niet meer geschikt zijn om te werken.

De Partij voor de Dieren vindt dat het welzijn van werkdieren moet altijd voorop staan.

standpunt Bescherming politiehonden- en paarden is onderdeel van: Veiligheid en recht Opkomen voor dierenrechten

.

Ja, ik kan me wel vinden in dit standpunt van de Partij voor de Dieren.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

Zo herkenbaar en blijft leuk …

 

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 18 tot 30 april 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com