Dierenmissies Weekjournaal van 26 augustus 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,
Deze week hebben we het reisverhaal van Banjer (Bambu) en Arie (Geza) en kijken we uit naar de vlucht op 31 augustus  voor Ayka (Anais) en Jody. Er is nu een deel van de gedoneerde spulletjes op het asiel aangekomen. Voorts gaat het in de 4-kanten column van Ton over nachtmerries en in de (on)zin van de week over een groot compliment van je hond. Daarnaast zijn er nog tal van leuke en informatieve nieuwtjes dus alleszins de moeite waard om even de tijd te nemen en op je gemakje dit weekjournaal door te nemen. Dan kom je de volgende onderwerpen tegen:

– Ollie is weer terug bij de baasjes in Den Haag.
– De reis van Arie (Geza) en Banjer (Bambu)
– Nou die belofte werd gehouden..
– Candy gaat Charley heten
– Huisbezoek bij nieuwe baasjes Sic

– Ayka heeft pech
– Leuk filmpje ter ontspanning over “Modderhond”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
– Bloedtesten Jodi en Sic zijn OK.
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Verstuiking Ayka (Anais) blijkt mee te vallen

– De reiskennels zijn weer terug op het asiel met een deel van de gedoneerde goederen
– Lopende adopties
– Berichtje van de baasjes van Shirza, Banjer en Tres
– De 4-kanten column van Ton: “Dit zijn gewetensvragen waar ik echt nachtmerries van kan krijgen”
– De (on)zin van de week gaat over: “Een groter compliment kun je niet krijgen”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
NU NOG DRINGERDER DAN OOIT … VOOR DE PERIODE VANAF EIND AUGUSTUS
VOOR HET VLIEGTRAJECT : BARCELONA NAAR NEDERLAND.
.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 19 augustus 2018

.

Ollie is weer terug bij de baasjes in Den Haag.

.

mmmmmmmmmmmmmmm….

Ollie heeft na zijn logeerpartijtje bij ons, zijn plekje weer ingenomen binnen het gezin in Den Haag. Languit op zijn rug hebben wij hem ook dag in dag uit mee mogen maken. Hij heeft in het begin Cody, die met de baasjes naar het buitenland mocht gaan, nog geen blik waardig gegund. Ach hij is bij ons niks te kort gekomen hoor. We hebben gezien in het weekjournaal van vorige week dat ook Cody niks te kort is gekomen.

.

Baasje Collin heeft bij het ophalen van Ollie ook wat lekkers achtergelaten voor de hondjes en voor ons. Dat wordt natuurlijk erg gewaardeerd.

.

.

.

Maandag 20 augustus 2018
.

De reis van Arie (Geza) en Banjer (Bambu)

.

Het is nog diep in de nacht als Ingrid vanuit Alkmaar vertrekt naar Schiphol. Zij gaat haar Arie (Geza) halen in Spanje en Banjer heeft geluk dat hij gelijk met deze vlucht mee naar Nederland kan komen. Rond 05.00 uur krijgen we van haar een berichtje waarin ze zegt dat ze op Schiphol is en dat over een uurtje het vliegtuig naar Barcelona zal vertrekken. Daar zou ze rond 08.30 uur aankomen waarna voor Ingrid het wachten begon tot dat de hondjes naar de luchthaven worden gebracht.

.

Als de dag in Spanje begint, weten Arie en Banjer nog niet wat er gaat gebeuren. Banjer ligt nog op zijn gemakje languit in de veronderstelling dat dit weer een dag wordt zoals alle andere dagen en Arie heeft al een wasbeurt achter de rug.

.

Op het asiel moesten ze nog langs de dokter voor de laatste controle en de gezondheidsverklaring maar dan is het toch echt de tijd om te vertrekken richting de luchthaven….

.

.

.

Anna en Montse

kennels en medicijnen zijn klaargezet

Daar staat ook alles klaar voor vertrek. De kennels zijn in elkaar gezet en ook de bestelde medicijnen heeft Miranda gereed gezet.

.

Het is tegen het middaguur wanneer Anna, directrice van het asiel en vrijwilliger Montse de twee geluksvogels naar de luchthaven brachten voor de reis van hun leven.

.

.

.

.

Ondanks de aangekondigde staking van het grondpersoneel op luchthaven Barcelona verliep het inchecken voorspoedig. Zodra de hondjes naar de odd-size bagageafdeling waren gebracht, kon Ingrid eindelijk zelf naar de security gaan om de gate op te zoeken waar het Transaviatoestel klaar stond om te vertrekken.

Ondertussen vertrokken in Nederland de nieuwe baasjes van Banjer en even later ook Inma de partner van Ingrid om Arie en Banjer in Nederland te verwelkomen.

v.l.n.r. Inma met Saar en Marlies en Florian met hun Jet

Eenmaal aangekomen op Schiphol zagen we dat het toestel een kwartier eerder zou aankomen dan aanvankelijk was gepland en om 17.15 uur kreeg ik een smsje van Ingrid dat ze was geland.

Florian en Marlies zijn de nieuwe baasjes van  Banjer. Zij hadden hun  Jet meegenomen. Inma had hun Saar meegenomen. Zo stonden we te wachten voor glazen wand die de aankomsthal van de bagageafdeling scheidt.

.

Als we dan Ingrid zien, die bij de liften stond te wachten op de kennels met de twee reizigers. Komt ze even naar ons toegelopen. De glazen wand was voor Saar wel een beproeving want toen ze haar zag, vond ze het maar gek dat ze niet bij haar kon komen.

Eindelijk waren de kennels dan te voorschijn gekomen en het was voor Ingrid nog een behoorlijke toer om met twee karretjes naar de deur van de aankomsthal te lopen.

.

 

.

Tja, dan is het zaak om Arie en Banjer zo snel mogelijk te verlossen uit hun kleine verblijf. Kennis maken en wat water drinken en vooral knuffelen.

.

.

.

.

.

Vervolgens wordt het tijd om de twee even een plasje te laten doen en vertrekken met de hele club naar buiten.

.

De hondjes moeten oversteken om bij een grasstrook te komen terwijl ik met de kennels aan deze kant van de weg blijf wachten.

.

.

Vervolgens gingen we weer naar binnen om zo bij de parkeerplaats P1 te komen. Het is een leuke club samen en uiteindelijk namen we afscheid om ieder zijns weegs te gaan. De belofte dat we snel iets zouden vernemen van hoe de hondjes het zouden maken op hun nieuwe woonadres.

.

.

.

Nou die belofte werd gehouden.

.

Banjer is uitgeteld van alle emoties

Arie heeft aan Inma ook een baasje die weet hoe ze moet kriebelen..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 21 augustus 2018

.

Candy gaat Charley heten…

Vandaag is de adoptie van Candy rond gekomen en hebben we Miranda verzocht om haar zo spoedig mogelijk in te plannen voor de bloedtest. Candy zal Charlie gaan heten…. Afgesproken is dat, in verband met een reeds geplande vakantie, Charlie vanaf 1 oktober a.s. van harte welkom is. Dat betekent dat we op ons gemakje Charlie reisklaar kunnen laten maken. Wat Charlie betreft kan dat natuurlijk niet gauw genoeg gaan.

.

.

.

.


.

.

De eerste dag van Arie en Banjer
.

Arie wordt al als slijmjurk betiteld… hij is gewoon onwijs slim…

Jet moet de aandacht van baasje Florian nog leren delen met Banjer. Ach dat komt wel goed…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Piotr, Anna Maria en Muki

Sic

Woensdag 22 augustus 2018
.

Huisbezoek bij nieuwe baasjes Sic

Vandaag gingen we op huisbezoek bij de toekomstige baasjes van Sic. Het was een erg leuk gesprek en Sic is meer dan welkom in het gezin dat bestaat uit vader moeder en drie kinderen en de kleine Muki. Hoewel pa Piotr het adoptiecontract heeft getekend zal de bijna 17 jarige Anna Maria het baasje van Sic worden. Zij zal met de nog jonge speelse Sic op cursus gaan om hem de basisvaardigheden aan te leren. Een waarschuwing dat haar kleine broertje en zusje Sic met rust moeten laten wordt door het gezin ter harte genomen. De twee jongsten van het gezin mogen met Muki spelen die volledig aan hen is gewend.

.

..

.


.

.

Donderdag 23 augustus 2018.

.

Ayka (Anais) heeft pech.

In de avond kregen we het bericht dat arme Ayka (Anais) in  de kennel, waar ze met meerdere honden in woont, haar rechter voorpoot heeft bezeerd en wat mank loopt. Dat was wel even schrikken want ze staat gepland om over 7 dagen naar Nederland te vliegen. Wat er precies gebeurd is, is onbekend. Natuurlijk is er meteen door de dokter naar gekeken maar omdat er niets gebroken lijkt en een verstuiking wordt vermoed, heeft zij een ontsteking werend middel gekregen. Afgesproken wordt om het weekend af te wachten en, mocht er geen verbetering zijn, zo nodig maandag een foto te laten maken.

.


.

klik op het plaatje

.

.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “reuzenhond”

zoveel mensen om hem net echt te doen lijken……

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.


.
.
Vrijdag 24 augustus 2018
.

.

Bloedtesten Charlie (Candy) en Sic zijn OK.
.

Vandaag kregen we uitslag van de bloedtesten van Charlie en Sic binnen. Beiden blijken kerngezond en zullen het verder medische traject in gaan om klaar te zijn voor de grote reis naar Nederland.

.


 

 

.

Zaterdag 25 augustus 2018 .

.

Verstuiking Ayka (Anais) blijkt mee te vallen.
.
Het gaat gelukkig weer beter met Ayka en ze gebruikt haar poot weer goed. Natuurlijk hebben we dat ook haar baasje laten weten zodat niemand voor niets ongerust hoeft te zijn.

.


.

.

De kennels zijn weer terug op het asiel met een deel van de gedoneerde goederen

.

Miranda laat weten dat de kennels weer op het asiel zijn aangekomen en dat ze de nu meegezonden lakens en handdoeken goed kunnen gebruiken.

.

.

.

.

.
Zondag 26 augustus 2018
.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam                  besluitfase formaliteiten   bloed-         medisch     reis naar
                              baasjes                                      onderzoek traject        Nederland

Jodi                       afgerond          afgerond             afgerond       afgerond           31 aug
Ayka (Anais)       afgerond          afgerond             afgerond       afgerond           31 aug
Sic                         afgerond          afgerond             afgerond           –                   begin okt.
Candy                  afgerond           afgerond             afgerond           –                   begin okt.

Strayka               gaande                    –                            –                     –                         –
Narco                  Helaas geen reactie meer gekregen
Tila                      Helaas geen reactie meer gekregen  

.

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.
Gerard en Hanneke, baasjes van Shirza, stuurde ons deze leuke update.

.

Sinds 17 februari 2018 woont Shirza bij Gerard en Hanneke. De liefde voor Shirza en omgekeerd voor de baasjes kent werkelijk geen grenzen.

“Ze is nu een half jaar bij ons en je kan je geen lievere hond wensen. Tegen 4 uur laat ze even weten of het geen tijd wordt om te gaan plassen en erna krijgt ze eten. Nou ze vindt dan feilloos de weg naar huis. Ook vindt ze het bankliggen wel lekker. Heerlijk tegen het vrouwtje aanliggen want die kroelt wel..”

Shirza:”Ik ben super sterk. Eén keer heb ik de baas er onderuit getrokken.. maar dat kwam omdat  een hond lelijk deed teegen mij. Nou dat accepteer ik niet.  Dat vond Gerard niet leuk dus doe ik het nu rustiger aan als hij dat commando geeft.”

Shirza loopt niet meer weg en houdt ons goed in de gaten. Als er schoenen wordt aangedaan dan kun je niet meer om haar heen. Ze wordt trouwens een beetje waaks. Dat is wel grappig. De postbode vroeg “of ie al wel gegeten had” … haha

.

.


.

Florian en Marlies, baasjes van Banjer (Bambu) stuurden ons deze foto.

Banjer is duidelijk erg tevreden met zijn splinternieuwe mand. Wat een verschil met het beton in de kennel op het asiel. Nu heeft Banjer wel voor zijn reis nog bij een opvanggezin gewoond maar zo’n ruime ‘eigen’ mand is toch wel het absolute summum…

JA ..!! hij is goedgekeurd

Ach, Jetje went wel aan mijn aanwezigheid…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

,

.

.


.

.

Petra, baasje van Tres, deelde met ons deze lieve update

.

Lieve Tres, Vandaag precies een jaar geleden haalden we je op in Eindhoven. Uitgekozen van een foto en wat info. Dus hup het vliegtuig in van Spanje naar hier in Nederland. Daarna bij ons in huis na jaren straat/asiel. Dat was wennen voor ons en voor jou. Wat een gedoe de eerste weken en ik dacht dit komt nooit meer goed.  🙁 . maar ja ik had voor jou gekozen dus… doorgaan. 😉   na ongeveer een half jaar begon je echt jezelf te worden. Een hele lieve rustige Tres die ook komt begroeten als er iemand thuis komt. Geen gejaag meer achter de katten aan en het konijn gaat ook steeds beter. 😀   Het wandelen aan de lijn begrijp je helemaal alleen loslopen is niet mogelijk. Maar ja als dat alles is. 😉 .. kortom van omgeleid projectiel met een grote rugzak ben je veranderd in een super lieve huishond. Lieve Tres hopelijk volgen er nog vele jaren al ben je al wat ouder…

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Met deze week: “Dit zijn gewetensvragen waar ik nu echt nachtmerries van kan krijgen….”.

.
Wat er gebeurde:

Volgens getuigen reed een man per ongeluk een hond aan op straat. De hond lag nog levend op de grond maar had zichtbaar veel pijn. Op dat moment wist de dader niets anders te bedenken dan achteruit te rijden en diverse keren met zijn auto over de hond te rijden totdat deze overleed aan zijn verwondingen. (Bron: Spanje Vandaag)

Als puber heb ik zoiets in Spanje al eens eerder gezien. Ik praat nu over minstens 38 jaar geleden. Het betrof toen een kitten en het vond plaats op de Ramblas van een toeristenplaats. We zaten met het gezin daar koffie te drinken terwijl links en rechts van de terrasjes auto’s stapvoets voorbij reden.  Mijn maag keerde om en ik was er dagen lang niet goed van. De misselijkheid van dit afschuwelijke beeld slijt en inmiddels heb ik, door mijn werk, in mijn latere leven heel veel ellende gezien. Toch blijft dat beeld van het poesje nog altijd ergens op mijn netvlies hangen. Als je daar al geen slapeloze nachten van kunt krijgen zijn het wel de gedachten die hierop volgen…. Misschien was het in het geval van het poesje wel een humanitaire daad al kun je dat nu maar moeilijk voorstellen. Wat doe je als je een dier uit zijn ondraaglijk lijden wil helpen als je weet dat er geen genezing mogelijk is? Wat doe je dan en wat zou jij gebruiken als je geen spuitje of dienstwapen bij je hebt? Ik stel me de vraag of ik dan de moed zou hebben om met mijn blote handen het leven van zo’n arm beestje te beëindigen?  Is mijn geloof en overtuiging, dat ik hiermee het beste doe voor het beestje, sterk genoeg om tot handelen over te gaan? Dit zijn gewetensvragen waar ik nu echt nachtmerries van kan krijgen….

Het klinkt allemaal hypothetisch omdat we altijd een dierenarts om de hoek hebben wonen. Die kan je helpen bij het nemen van de ultieme beslissing en zal uiteindelijk ook de euthanasie verrichten. Nee vermoedelijk, en gelukkig maar, zullen we nooit in zo’n situatie komen te verkeren waarbij we zelf de barmhartige Samaritaan moeten spelen.

Of de Spanjaard straf gaat krijgen weet ik niet. Nadat getuigen gezien hadden wat de automobilist gedaan had was er een heftige discussie ontstaan waarbij de man herhaaldelijk riep dat hij dit gedaan had om de hond uit zijn lijden te redden. Toen de man in de gaten had dat de omstanders de politie belden tilde hij de dode hond op en nam hij deze in zijn auto mee.
Policía Nacional in de provincie Cartagena van de regio Murcia kwam snel ter plaatse maar de man was reeds weggereden met de overleden hond. Omstanders wisten echter het nummerbord van de dierenbeul op te schrijven en niet veel later werd de man thuis aangehouden. Het is niet bekend wat er nu gaat gebeuren met de man.

.

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Een groter compliment kun je niet krijgen”

Uit ervaring kunnen we zeggen dat het in praktijk niet zo erg is als op dit plaatje.

.

Ze gaan echt wel zó liggen dat jij er ook nog bij kunt.

.

Bovendien zijn niet alle honden van het formaat van een Dog èn … het is in de  winter wel lekker warm…

.

Besef dat je hond hiermee laat zien dat hij/zij dol graag bij je wil zijn en dat hij/zij zelfs een woelig vol bed verkiest boven een rustige mand.

.

Een groter compliment kun je je niet voorstellen.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
.

Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 20 t/m 27 okt
Chispa in november

Luna en Ocean augustus 2019

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com