Dierenmissies Weekjournaal van 26 maart 2017

IMG-20160824-WA0000-1Beste mensen,

Afgelopen week kwam er eerst nieuws op ons af die ons treurig stemde maar gaande weg de week kwam er gelukkig meer en meer goed en leuk nieuws. Kaboko doet het geweldig goed, Charlie en Fidel liften mee, het ‘hondenvakantieseizoen gaat zo langzaam aan weer beginnen en er valt nog veel meer te lezen dus er zijn redenen genoeg om nu even dat moment voor uzelf te nemen en u in de wereld van Dierenmissies te dompelen. Lees over de volgende onderwerpen:

  • Vervolg op column”politiek versus boeren”
  • Afschuwelijk bericht
  • Vluchtbegeleidster zoekt stageplaats
  • Mia komt logeren
  • Kaboko in de ‘spotlights’
  • Kinder mag naar Nederland
  • Het delen van een plekkie: Charlie&Fidel
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”.
  • De (on)zin van de week over: “Gedeelde rust is dubbele rust” 
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Bed&Breakfast met hondenopvang in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’ uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’ 
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

Maandag 20 maart 2017

.

Animalstoday-melkkoeien

Karin Soeters in gesprek met Melkveehoudster Leyntje Meise

Vervolg op de column uit Weekjournaal van 19 maart 2017.
.
Vorige week hadden we in de column “politiek versus boeren”een onderwerp over veeboeren die door de politiek gedwongen werden om hun koeien te verkopen. Toevallig kwam ik een artikel tegen van Animal Today die daar nog iets aan toe voegt en de kop draagt:

Politiek jaagt 163.000 koeien vroegtijdig de dood in

 .

 ..

.

Dinsdag 21 maart 2017
.

koningspython

KLIK op de foto om het artikel te lezen…

Een afschuwelijk bericht.
.
Opnieuw worden we opgeschrikt door een bericht over een achterlijke mens uit Granada die haar Koningspython levende kittens en puppy’s te eten gaf. Gelukkig is hier nu een stokje voor gestoken. Dit kon gestopt worden door oplettende dierenvrienden die nare  afbeeldingen op het internet tegenkwamen en zo zelf een onderzoek waren gestart en hun bevindingen konden overgeven aan de politie. Lees het hele artikel door op de slang te klikken. We hopen dat deze mevrouw echt iets geleerd heeft. Wellicht zijn er desnoods lokale dierenvrienden die haar daar graag bij willen helpen….

.

=========================================

.

Vluchtbegeleider die stageplaats zoekt.
.
vliegtuigEen paar dagen geleden kregen we een mailtje van Marije.  Marije zoekt voor haar opleiding “Vakbekwaamheid Houder voor honden” vanaf juli een stageplaats in de omgeving van Barcelona. Gedurende haar opleiding zal ze diverse keren heen en weer vliegen tussen Barcelona en Nederland waarbij ze ook aanbiedt om dan hondjes mee te laten vliegen die op transport wachten. Vanzelfsprekend hebben we haar mailtje gelijk doorgezet naar Miranda in Spanje. Aan stageplaatsen zijn nog al wat eisen verbonden en er moet even gekeken worden of daar aan voldaan wordt bij een asiel in of rond Barcelona. Voorts geeft Miranda aan graag van haar aanbod als vluchtbegeleidster gebruik te willen maken. Inmiddels hebben zij en Miranda nu rechtstreeks contact met elkaar dus als het even kan moet het zo wel goed komen.

.

Woensdag 22 maart 2017

.
Kaboko in de ‘spotlights’

IMG-20170324-WA0005

onderweg naar het werk

IMG-20170324-WA0006

klik op de foto voor meer info over de lieve Kaboko

Met Kaboko gaat het erg goed in de tijdelijke opvang en we hopen dat hij heel snel een eigen baasje zal krijgen. Het gaat zo goed dat hij zelfs mee mag naar het werk van de verzorgster. Zo’n kleine schat moet toch een baasje kunnen vinden…!!!!! Hieronder zie je een videootje van vlak voor het vertrek naar het werk. Nog even spelen ….

.

Donderdag 23 maart 2017

 .

20160815_171607 20160815_171604 20160815_171603Mia komt weert logeren.
.
Hoi hoi hoi .!!!! De altijd vrolijke Mia mag weer komen logeren. Ze zal zondag door haar baasje worden gebracht en wij zullen haar vrijdagavond weer terug brengen.

.

===================================================

 

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senior verlagen.

Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

================================

.

Vrijdag 24 maart 2017

.

Hoera !!!! Kinder mag naar Nederland
.
IMG-20170324-WA0008IMG-20170324-WA0007Vandaag kregen we van Miranda we het leuke nieuws dat Kinder naar Nederland mocht gaan. Hij zal opgevangen worden door Podencoworld. Een eventuele adoptie zal verder door Podencoworld afgehandeld worden. Dan komt toch het moment dat Kinder afscheid moet nemen van zijn huidige bazinnetje die hem met veel liefde heeft verzorgd. Dat doet altijd even pijn… Tja, daar staat hij dan op  de luchthaven in de rij voor de incheckbalie…. een nieuw leven voor hem …. Zo lijkt hij er een beetje verloren bij te staan maar het komt echt goed hoor …

We wensen Kinder een goede reis en een hele fijne toekomst toe.

 

============================================

.

2017-04 Hondenkoekjes.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=================================================

.

Zaterdag 25 maart 2017
.

20170203_083014Een rustige dag
.
Af en toe heb je zo’n dag nodig waarop je weer wat administratie af kunt handelen, de website bij kunt werken en even rustig aan het weekjournaal kunt werken. Als er even geen dringende zaken de aandacht vragen lukt dat prima.  Het lijkt zo waar een echte “weekenddag”. Het heerlijke zonnetje helpt daar een handje bij want die maakt onze hondjes lekker lui.
.
In het bos blijven ze dicht bij elkaar en maken ze ook geen aanstalten om zich in het zweet te werken. Ze moeten nog een beetje wennen aan het onverwachtse mooie weer. Ze lopen diep in gedachten verzonken door het bos en als ze dan een geluidje horen, lijkt het alsof ze plots opgeschrikt worden. Bijna alsof ze zich betrapt voelen…

.

.

.

.

.

.

Zondag 26 maart 2017
.
Vandaag wordt het een leuke dag. Zodra het weekjournaal is gepubliceerd zal baasje Nicole Mia brengen voor haar logeerpartijtje waarvan we natuurlijk volgende week weer verslag zullen doen. Met het mooie weer dat voorspeld is moet dit een hele fijne vakantie worden.
.
============================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaanje op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

===================================================.

.

De ideale plek in Spanje voor dagopvang voor uw hond tijdens vakantie!

Bent u in Spanje op vakantie met uw hond, maar wilt u toch even een dagje de stad in, op het strand liggen of gewoon even naar een restaurant! Dat kan! U kunt u viervoeter bij ons brengen voor een dag of meerdere dagen, zodat u een combinatie vakantie kan maken. U kunt zelf ook van ons Pension gebruik maken.

Welkom in Pension Bedfast & dagopvang voor uw viervoeter

bedfastplus

Lieve vrijwilligers en dierenvrienden,

  • Bij ons tref je Nederland sprekende persoon aan;
  • Directe treinverbinding van vliegveld (Barcelona, 5 kwartier) naar ons pension Bedfast cq opvang (in het dorpje Pobla de Claramunt in Catalunya);
  • Bent u met auto of camper, dan zijn er in het dorp altijd parkeerplekken

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 

.

===================================================.
.

HET DELEN VAN EEN PLEKKIE
.
20170317_213444 20170317_221203Vorige week lieten we fotootjes zien van hoe Pichi zijn plekje in de stoel inneemt zodat we onze zitplaats moeten delen. We hebben vervolgens aan de lezers gevraagd of zij wellicht ook leuke foto’s hebben waarop hun trouwe viervoetige huisgenootjes een plekje in nemen te kosten van hun zit- of ligruimte…

 

Hierop kregen we foto’s Jany en Kees (baasjes van Fidel en Charlie)
IMG-20160824-WA0000-1We hebben in het verleden diverse foto20170227_220550
‘s van Fidel en Charlie gekregen waarop ze te zien waren op een wagen getrokken door paarden. Dus dat ze gek zijn op rijden was ons bekend. Tja, als er dan op enig moment een scootmobiel in huis komt, dan is het eigenlijk te verwachten dat ze daar ook graag een plekje op innemen. Ze lijken van een ritje volop te genieten.

Rechts zien we dat ook Poes een plekje opeist. Die kan er nog makkelijk bij want zo’n bank is groot genoeg ….. toch ?!?!

 

 

 

 

 

===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”

.

.

Ik heb me dat keer op keer afgevraagd want zijn wij immers niet steeds bezig om voor die stakkers een baasje te zoeken ? Kijk, als je de oorzaak weet dan zou je ook tijd en moeite kunnen investeren om daar iets aan te doen. Nou beste mensen dat doen we al jaren maar de oorzaak van het bestaan van de zwerfhond is langzaam veranderd.images0NHKSS64 Zo’n twintig jaar geleden waren er nog grote groepen zwerfhonden die als wilde roedels rondzwierven. Het waren honden die op straat waren gezet en als clubje zelf voor de voortplanting hadden gezorgd. Zoals we weten gaat de Spaanse overheid al van oudsher de strijd aan tegen zwerfhonden door het gebruik van dodingsstations. Die afschuwelijke manier van werken heeft er voor gezorgd dat er door het hele land enorm veel particuliere asielen werden gestart door dierenliefhebbers die zich niet konden vinden in de werkwijze van de overheid. Het handjevol hondenvangers van de overheid kregen concurrentie van vrijwilligers die zich het lot van de zwerfhonden aantrokken. Zodra ergens een zwerfhond werd gesignaleerd, gingen die vrijwilligers erop af om zo’n beestje te vangen en op te nemen in hun asiel waar ze veilig waren voor het moorddadig gedrag van ambtenaren uit het dodingsstation. De Spaanse overheid wilde niet investeren in castratie en sterilisatieprojecten maar die particuliere asielen castreerden/steriliseerden de opgevangen honden wel en zochten naarstig naar een nieuwe baasjes. Om een groter afzetgebied te krijgen voor deze stakkers die in het asiel terecht waren gekomen, werden er contacten gelegd met buitenlandse stichtingen die hen wilde helpen. En zo een stichting is dus Dierenmissies ook.

Hoezo is de oorzaak van zwerfhonden veranderd?

imagesT5DY631CGroepen van in het wild levende zwerfhonden honden worden nog slechts sporadisch aangetroffen. Toch komen er steeds weer nieuwe zwervertjes …. Dat is voor het overgrote deel van de gevallen te wijten aan mensen die totaal geen idee hebben van wat ze een dier aandoen als ze die letterlijk op straat gooien. In Spanje heeft men nu eenmaal weinig of geen medelijden met dieren. Een dier wordt nog steeds bij veel Spanjaarden als een minderwaardig schepsel gezien waar je je niet druk om hoeft te maken. Een hond is leuk zo lang jij het leuk vindt maar niemand voelt zich verantwoordelijk voor het beestje als de verzorging om wat voor reden dan ook meer tijd vergt of als er kosten komen …..

De Asociación Madrileña de Veterinarios de Animales de Compañía (AMVAC) laten ons weten dat er in Spanje zo’n 20 miljoen huisdieren geregistreerd staan bij dierenartsen. Geweldig om dat te weten maar wat zegt dat? Dat is natuurlijk lang niet het werkelijke aantal dieren dus het echte aantal huisdieren kan vele malen hoger zijn. Vier van de tien huishoudens hebben tenminste een huisdier waarbij de hond het meest geliefd is gevolgd door katten en vogels.  Er is weliswaar in Spanje een verplichting is om huisdieren als honden en katten van een chip te voorzien maar zoals we weten doen veel “eigenaren” dat niet waardoor het aantal honden zonder chip en al helemaal katten zonder chip erg hoog is en deze dieren niet geregistreerd staan.

Als we ons even richten op de situatie van de honden in Spanje dan zien we dat zij met het aantal 5.147.980 21,9% van alle geregistreerde huisdieren vertegenwoordigen.  63% van dit aantal zijn rashonden waarbij de yorkshire terrier blijkbaar de favoriet is bij de Spanjaarden. Deze kleine hond wordt gevolgd door de Duitse herdershond (pastor alemán), maltezer (bichón maltés), chihuahua en de labrador retriever. Ongeveer de helft van de Spaanse huishoudens heeft liever een kleine hond die minder dan 10 kilo weegt als gezelschapsdier. pupsNiet voor niets vinden puppy’s wel vaak een baasje maar als die groter worden kun je terug vinden op straat of ergens op een verlaten industrieterrein. Het hebben van een hond wordt ook als duurste gezien met een gemiddeld jaarlijks kostenplaatje van 814 euro.

Dat kosten heel vaak de reden van ‘op straat zetten’ is, zien we als de leeftijd wordt bereikt voor nieuwe inentingen, castratie of sterilisatie, dat er gechipt moet worden of dat het beestje wat blijkt te mankeren als die eenmaal een plekje in een particulier asiel heeft gevonden.

Hoe zeer financiën sturend zijn voor het wel en wee van huisdieren blijkt nog maar een uit de volgende gegevens van het AMVAC. Die laten ook zien dat er in Spanje 6.000 dierenartsen klinieken bestaan en 5.000 gespecialiseerde winkels. Het aantal klinieken is sinds 2013 gedaald met 730 praktijken omdat de BTW toen verhoogd werd van 8% naar 21% waardoor veel mensen geen dierenarts meer konden betalen. De btw is inmiddels weer omlaag gegaan waardoor ook het aantal gespecialiseerde winkels weer is gestegen.

asielLaten wij hier maar doen waar we goed in zijn en dat is aandacht vragen voor het werk van de vrijwilligers in Spanje en hen helpen op alle manieren die we maar kunnen, zodat ze de hondjes letterlijk uit benarde posities kunnen redden, ze van staat kunnen halen, ze opvang en medische verzorging kunnen bieden en met ons een nieuw baasje kunnen zoeken.

Daar kan toch niemand tegen zijn?

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

ASpreuk-this-is-what-weekends-are-forfsluitend hier de (on)zin van de week:
“Gedeelde rust is dubbele rust”

.
De boog kan niet altijd gespannen staan …..

Zorg dat je op tijd je rust neemt
Zorg dat ook je hond genoeg rust krijgt
Het mooiste is als je samen kunt rusten want
Gedeelde rust is dubbele rust.

 

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,

kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12-
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

april 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
–  

 

mei 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
–  
juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

juli 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

 

september 2017
ma di wo do vr za zo
1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

 

oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

 

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»
  • kees en jany de pijper

    Hoi Ton en Annerie, leuk dat stukje met de honden en de scootmobiel. de poes is een logee hoor, maar de honden vinden het geweldig als die een paar keer per jaar komt.
    Het scheelt dat Guus honden gewend is maar onze honden waren in Spanje ook aan katten gewend dus daar profiteren we nu van.
    Bedankt voor weer een leuk journaal,
    hartelijke groet van kees en jany.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com