Dierenmissies Weekjournaal van 26 maart 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met twee berichtjes van de politie die alles behalve leuk zijn, worden er in Spanje nog steeds erg veel honden achtergelaten, hebben we een heleboel nieuwe filmpjes en foto’s van hondjes die bij ons op de site staan waardoor we hopen dat ze meer kans hebben op een baasje, blijkt BBB in haar campagne niet altijd de waarheid te vertellen. In de column hebben we het over muurbloempjes en hondjes en ide (on)zin van de week zien we dat je beter voor het vervoeren van tennisballen een beveiligd transport kunt regelen. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Meldpunt 144: Lammetje doodgeschoten, dode pup gevonden
– Nog steeds worden er legio hondjes in Spanje in de steek gelaten.
Nieuwe plaatjes en filmpjes van adoptantjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– BBB wordt ter verantwoording geroepen door Karen Soeters
– De hondjes zijn geladen en onderweg naar Nederland.
– Aankomst van Sunny
– Sunny thuis ……

– Leuk filmpje: Hoe leer ik mijn hond op mij te letten
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Muurbloempjes en Honden
– De (on)zin van de week: Dit is een overval …!!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 20 maart 2023

.

.

Meldpunt 144 . Lammetje doodgeschoten

.

In een weiland in het Zeeuwse Oud-Vossemeer is afgelopen week een lammetje doodgeschoten. Boer Ger Bovee trof het lammetje vrijdagmiddag aan.
Boer Govee heeft de politie op de hoogte gesteld. “Voor hen was het ook heel duidelijk. Er is geen twijfel over mogelijk dat het een kogel was”, vertelt hij. Govee tast in het duister over wie zoiets zou kunnen doen.
Politie zoekt getuigen

De politie liet zaterdag weten op zoek te zijn naar getuigen. Het lammetje werd neergeschoten op 16 of 17 maart in het weiland tussen Campweg en Zeedijk, meldden Wijkagenten Tholen-Steenbergen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

.


.

Dode puppy gevonden in schoenendoos in Amsterdam, eigenaar spoorloos

Overleden pup Gevonden vrijdagavond 17 maart rond 18.00 uur langs het water naast flat #Heesterveld Heb jij informatie over wat er is gebeurd met deze pup? Weet jij bij wie deze hond hoort? Of ben jij de eigenaar van deze pup? Tips 0900-8844 of anoniem 0800-7000. PV2023060392

Image

Image

Image

.

.

.

.

Dinsdag 21 maart 2023  

.

Nog steeds worden er legio hondjes in de Spanje in de steek gelaten. 

Er kunnen niet genoeg stichtingen bezig zijn met het welzijn van Spaanse hondjes want de cijfers zijn nog steeds hartverscheurend. De lobby die de jagers steunt, zorgt ervoor dat cijfers maar moeilijk boven tafel te krijgen zijn. Dat is begrijpelijk want die lobby is er niet bij gebaat dat de omvang en werkelijke cijfers over dierenmishandelingen door de jagers, bekend worden voor het grote publiek. Die lobby vindt steun bij voornamelijk kleine gemeenten die een paar kilometer landinwaarts achter de toeristische gebieden ligt.

Afgelopen week heeft de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA een studie over het achterlaten van jachthonden in Spanje die door dierenbeschermingsorganisaties zijn opgevangen, gepubliceerd. Uit gegevens van meer dan 1.000 deelnemende organisaties blijkt dat er in 2022 in totaal 12.295 jachthonden werden achtergelaten in Spanje. Van deze honden waren er 5.544 windhonden, 4.191 podenco’s en de overige 2.560 waren verdeeld over andere rassen zoals braco’s, pointers en alanos.

In 2020 publiceerde PACMA  al een vergelijkbare studie met gegevens van 98 dierenbeschermingsorganisaties. Deze studie meldde dat er in 2019 8.588 achtergelaten honden waren. In 2022 heeft Pacma een grondiger onderzoek uitgevoerd en hebben meer organisaties deelgenomen. Ondanks deze uitgebreide studie ontbreken nog steeds de echte cijfers van autonome regio’s met een lange jachttraditie.

Dit onderzoek  omvat geen gegevens over jachthonden die door overheidsinstanties zijn opgevangen. In gemeenten met minder dan 5.000 inwoners, waar de jacht vaak diepgeworteld is, werken deze instanties vaak samen met particuliere bedrijven voor het ophalen van honden. Het is bijna onmogelijk om deze gegevens te verkrijgen vanwege de ondoorzichtigheid van de overheidsinstanties. Ze geven geen cijfers vrij die de jachtlobby in twijfel kunnen trekken.

Kosten opvang en staat honden

Het onderzoek  richt zich ook op de economische bedragen die door dierenbeschermingsorganisaties worden geïnvesteerd in de opvang, behandeling en adoptie van deze honden. Van de 194 samenwerkende organisaties heeft 8% minder dan 1.000 euro uitgegeven; 31% heeft tussen 1.000 en 5.000 euro uitgegeven; 22% heeft tussen 5.000 en 10.000 euro uitgegeven; 19% heeft meer dan 10.000 euro uitgegeven, en de resterende 19% heeft meer dan 30.000 euro uitgegeven in een jaar.

Uit het rapport blijkt dat 77% van de deelnemende organisaties beoordeelde dat de gemiddelde gezondheidstoestand van de honden bij aankomst slecht tot zeer slecht was. Deze dieren hadden over het algemeen naast basiszorg zoals voeding, vaccinaties, identificatie en sterilisatie, ook diergeneeskundige zorg, medicijnen en zelfs ethologische zorg nodig.

Welke regio’s

Deze cijfers zijn slechts een deel van het probleem en geven geen representatief beeld van het werkelijke aantal honden dat door de jacht wordt afgedankt, wat volgens ons onmogelijk te berekenen is. Desondanks blijkt uit de deelname aan dit rapport dat Andalusië verreweg de autonome regio is met het hoogste aantal achtergelaten jachthonden, namelijk 5.542 in 2022.

Op de tweede plaats staat Castilla La Mancha, met 1.480 jaarlijkse achterlatingen, gevolgd door de Comunidad de Madrid, met 1.005, Canarische Eilanden, met 787, en Galicië, met 699. De overige 2.502 honden zijn verdeeld over 11 autonome regio’s omdat er geen gegevens beschikbaar zijn van de autonome regio Navarra.

.


.

.

Woensdag 22 maart 2023.                                                .

.

Nieuwe plaatjes en filmpjes van adoptantjes.

.

We hebben weer een boel nieuwe beelden gekregen van hondjes die ter adoptie staan op onze site. Misschien krijgt u bij het bekijken van deze beelden een betere kijk op de stakker die een baasje zoekt en wellicht kan die kanjer toch uw hart stelen…

.

Dit zijn nieuwe beelden van de kroeldoos Nemo

.

.

.

.

.

.

.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Nemo te bezoeken voor meer informatie.

.


.

.

Dit zijn nieuwe beelden van de lieverd Benji.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Benji te bezoeken voor meer informatie..

.


.

.

Dit zijn nieuwe foto’s en video’s van Selma.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Selma te bezoeken voor meer informatie…

.

.


.

.

Dit zijn nieuwe foto’s van Rio.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Rio te bezoeken voor meer informatie…

.


.

.

Nieuwe foto’s van Venus ..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIK HIER om de adoptiepagina van Venus te bezoeken voor meer informatie…

.


.

Dit zijn nieuwe plaatjes van Iris.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.KLIK HIER om de adoptiepagina van Iris te bezoeken voor meer informatie…

.


.

 .

Dit zijn nieuwe video’s van Peanut.

.

.KLIK HIER om de adoptiepagina van Peanut te bezoeken voor meer informatie….

.

.


,

,

Dit zijn nieuwe video’s van Charly

.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 23 maart  2023

.
BBB wordt ter verantwoording geroepen door Karin Soeters

Of je het nu eens bent of niet met de BBB, het is prima dat je kiezers achter je verzamelt maar dan moeten de dingen die je beweert wel werkelijkheid zijn… Zie het facebook bericht van Karin Soeters van House of Animals.

 Zo, ik ben de onzin waarmee Boer Burger Beweging potentiële kiezers misleidt helemaal zat en heb daarom namens House of Animals een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.
De campagneslogans van de Boer Burger Beweging “Zonder jacht geen gezonde fauna” en “Zonder visserij geen gezonde zee” zijn misleidend.
Het gaat om een tweetal raamposters waarin BBB haar kiezers probeert te overtuigen van haar standpunten met behulp van onware beweringen die zelfs kunnen aanzetten tot misdrijven.
Het gaat om de poster met daarop een foto van een wolf met de stelling ‘Zonder jacht geen gezonde fauna’ . De wolf is een zeer streng beschermd dier en onder geen enkele voorwaarde bejaagbaar. De raamposter zet aan tot een oproep tot bejaging van een beschermde diersoort en dat is in strijd met de wet. Reclame dient in overeenstemming te zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen.
Reclame mag niet strijdig zijn met het algemeen belang, de openbare orde of de goede zeden.
De wolf is streng beschermd is volgens het verdrag van Bern en de Wet natuurbescherming en deze advertentie is puur een vorm van en kan daarmee gezien worden als het uitlokken van ernstige misdrijven. Een vorm van opruiing tegen een beschermde diersoort. En dat is extra triest omdat in het recente verleden diverse keren wolven in Nederland onder verdachte omstandigheden dood zijn aangetroffen. In Drenthe werd al een wolf welbewust door een boer aangereden en in Gelderland werd een wolf aangeschoten die was doodgeschoten.
Op de tweede verkiezingsposter staat de slogan ‘ zonder visserij geen gezonde zee’ De stelling wordt op geen enkele manier met ondersteunend bewijs verduidelijkt en is ook overduidelijk in strijd met de waarheid. Onder andere een factcheck door deskundigen Anieke van Leeuwen (vis-ecoloog bij het NIOZ) en mariene bioloog Irene Kingma , zoals gepresenteerd in televisieprogramma EenVandaag, laat zien dat de claim ‘zeker niet waar’ is.
Kiezers worden door de BBB simpelweg misleid. Hiermee worden consumenten en in dit geval potentiële kiezers aangezet tot meningsvorming op basis van onjuiste informatie. Dit soort vormen van rechtstreeks kiezersbedrog zijn niet toegelaten onder de voorschriften van de Nederlandse Reclame Code en zijn zeker niet onder de ‘vrijheid van meningsuiting’ te rangschikken.
Wordt vervolgd…….

 


.

.

Vrijdag 24 maart 2023

.

De hondjes zijn geladen en onderweg naar Nederland .

.

Het begon vanmorgen vroeg in Sevilla in Zuid Spanje. Rond 11 uur waren ze bij Elena om onder andere Sunny op te halen. We kregen een wat onduidelijke foto van Sunny die plaats had genomen in haar bench om de reis te aanvaarden. Dit zou haar plekje zijn voor de komende 24 uur….

.

.

.

.


.

.

Asielverlater Lima.

.

Lima heeft een baasje gevonden en mag ook het asiel verlaten. Hoera weer een kanjer van asiel naar warme mand.

.

.

.


.

.

Zaterdag 25 maart 2023

.

De aankomst van Sunny,

.

Omdat het vanuit IJhorst al gauw anderhalf uur rijden is vertrok ik richting Steenderen om 10.00 uur. Deze morgen hoorden we dat het transport in Frankrijk een uurtje vertraging had opgelopen. Ik had beloofd om een half uur voor aankomst aanwezig te zijn zodat we met Pauline, het nieuwe baasje van Sunny, bij kunnen praten. Pauline die nu vanuit haar vakantiehuisje naar Steenderen komt, hoefde maar zo’n 20 minuutjes te rijden. Dat is natuurlijk ook voor Sunny wel fijn. Die heeft immers na de rit vanuit Spanje wel genoeg autogereden. Ook Pauline zou iets eerder aanwezig zijn. Pauline had haar schoondochter Ilse bij zich zodat zij op de weg naar huis achterin met Sunny kon plaatsnemen.

Op de plaats van aankomst werden we verwelkomt door Gerrie die de koffie had klaar staan. Al gauw waren er meer baasjes en stichtingen die hun hondje(s) kwamen afhalen. Onder het genot van een koppie koffie overhandigde ik de uitslagen van het bloedonderzoek van Sunny

Toen kwam om 12.05 uur de bus met de hondjes aan. Zoals altijd zou Kety de hondjes één voor één uit de bus, voorzien van riem of tuigje, aangeven.

.

.

.

Toen konden we zelf Sunny voor het eerst in levende lijve bewonderen. Lekker nieuwsgierig en onbevreesd kijkt ze in het rond in het volste vertrouwen dat alles goed komt.

.

Pauline met de eerste kennismaking

Pauline en Ilse met Sunny

.

.

.

.

.

.

Toen we het paspoortje hadden gegeven lieten ze Sunny natuurlijk even lekker snuffelen.

.

Nadat we afscheid hadden genomen en Sunny haar behoefte had gedaan gingen we naar huis. Daar zou ze al gauw laten zien dat ze zich helemaal thuis zou voelen. Oordeel maar zelf.

.

Kareltje de hond van Ilse

.

.

Inmiddels had ze al kennis gemaakt met Kareltje, die was erg onder de indruk dat hij mij niet meer voor zichzelf had. Ze waren goed samen maar zij besteedde weinig aandacht aan hem…. Ach die mannen ook????????????????.

.

.

.

.

Bij het onderzoek naar de nieuwe thuissituatie behoorde ook een grondig onderzoek naar wat er op het aanrecht was te vinden.

Alsof ze hier al ‘n week is, speelt en rent met alles als een pup!..

.

Maar toen alle emoties en opwindende zaken achter de rug waren, werd het tijd voor korte ‘powernap’…..

Een welverdiende rust ….

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 26 maart 2023 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

Hoe leer je je hond aandacht voor je te hebben …

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

 

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

 

 

“Muurbloempjes en honden”

 

 

eenzaam 1Muurbloempjes.. klinkt zo lief maar heeft ook een trieste, zielige betekenis. Mensen die moeilijk of geen contact kunnen of durven te maken met anderen. Het bekende ‘sociale isolement’ waarin men door eenzaamheid verpietert. Het betreft vaak lieve, zorgzame mensen die wat meer op zich zelf zijn en gewoon ‘er niet toe komen’ om contact te zoeken met anderen. Immers, waar zou je het in Godsnaam eens over moeten hebben zonder in een klaagzang te eindigen… Soms verzonken in verdriet en gedoemd tot eenzaamheid door het verlies van de partner en soms getroffen zijn door een vorm van het ‘empty nest syndroom’. Het gevoel hebben overbodig te zijn en voor niemand meer iets te kunnen betekenen is dan het dieptepunt van iemands bestaan. Waarom zou je ’s morgens nog opstaan?
.
Ik hoor het u al zeggen nou komt het. Nu gaat hij vast het advies geven dat zo iemand een hond moet nemen waardoor alle problemen opgelost worden. Nee dus !!!! Een hond is geen medicijn voor mensen die psychisch niet stabiel zijn. Een hond verdient een baasje die weet wat hij wil en de hond zorg, structuur, veiligheid en stabiliteit kan geven.
.
Waarom die terughoudendheid?
.
Alles heeft te maken met een psychische stoornis en of een vorm van labiliteit die niet te voorspellen valt. Zo zijn er hulphonden die aan mensen worden toevertrouwd met een post traumatische stress syndroom. Dit lijkt, in ieder geval voor het baasje (patiënt) goed uit te pakken en is dan geweldig maar ik zou niet graag degene zijn die moet inschatten of de hond dan een goede baas en een veilige plek krijgt. Want PTSS kan veel oorzaken hebben en soms kan een patiënt ongewild opvliegend en gewelddadig zijn.imagesYZ2Z6ENB Wie kent niet dat TV-spotje van de militair die uit een oorlogsgebied komt en aan PTSS lijdt? U weet wel, die arme man die tijdens een vreselijke nachtmerrie wakker gelikt wordt door zijn hond. (KLIK op de foto om dat spotje te starten) Nou ik kan u zeggen dat de kans dat je ongeschonden blijft als je een getrainde commando laat schrikken klein is als hij nog in de waan verkeert in een oorlogssituatie te verkeren.
.
Maar ja, waar we ook al eens mee te maken hebben gehad is iemand die leed aan Münchhaussen by proxy of te wel MBP. Kenmerkend voor MBP is dat de pleger om persoonlijke aandacht van medische hulpverleners vraagt, door een aan zijn zorg toevertrouwd huisdier (maar kan ook mensen zijn) ziektes, kenmerken van ziektes, of verwondingen toe te brengen en als patiënt aan deze hulpverleners aan te bieden. Al ga je daar voor een adoptie tien keer op huisbezoek, je zult het nooit weten tot het aan het licht komt en het kwaad is geschied.
.
Kan dan niemand die eenzaam is een hondje nemen?
.
Natuurlijk wel want een hond zorgt altijd voor kameraadschap, aandacht, aanhankelijkheid en een boel liefde. Elk rechtschapen baasje kent dat gevoel van verantwoordelijkheid, heeft dat onbedwingbare verlangen om dat beestje niets te kort te laten komen en daar horen ook de wandelingen bij. Vanzelf krijg je aanspraak van andere baasjes want hondenliefhebbers zijn doorgaans hele sociale mensen die graag over hun vriendje vertellen en ervaringen uitwisselen. Dus aan gespreksstof geen gebrek.
.
Ik betrap me erop dat ik tijdens de wandelingen makkelijker de namen van de honden onthoud dan de namen van hun baasjes…. ach ik blijk niet de enige te zijn.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dit is een overval !!!

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com