Dierenmissies weekjournaal van 26 november 2017

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week lees je van alles over kleine Morky die weer terug kwam, de hondjes die al in Nederland zijn,  welke hondjes nog meer het asiel mochten verlaten, en welke hondjes nu juist weer op de site zijn gekomen, de sportieve inzamelingsactie van Jaidyn, een stukje verleden over Sicilië die nu Lupus heet, Flor weer een stukje vooruit  en nog tal van berichtjes…… Kortom er zijn weer redenen genoeg om even de tijd te nemen om op je gemak dit weekjournaal te lezen. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

  • Morky is weer terug…
  • De kattentest van Nacho.
  • Hoera !!! Blanca heeft baasje gevonden.
  • In de opvang gegaan in Nederland maar zoeken nog steeds een baasje
  • Hoera !!! Ook zij hebben een baasje gevonden.
  • Nieuwe koppies
  • Bijzondere donatie
  • Uitslag bloedonderzoek Blanca binnen 
  • Nog meer hondjes die een baasje hebben gevonden
  • Morky en Mia speken de hele dag
  • Registratie van uw hond is verplicht
  • Berichten van baasjes over 
  • De 4-kanten column van Ton: “De geschiedenis van Sicilië die Lupus werd”
  • De (on)zin van de week over: “De staart laat zien waar je thuis bent”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 20 november 2017
.
Morky is weer terug…
.
Nee het lag niet aan Morky. Die had een geweldig plekje gevonden. Maar als het ondenkbare gebeurt moet je toch het enige juiste voor Morky doen.
Morky woonde net bij het andere kleine hondje Tikkeltje en poes Natasja. Zijn bedje leek gespreid en alles ging geweldig. Tot de ex partner van het vrouwtje om 04.00 uur in de nacht de hond Kees kwam brengen. Kees was op zich een lieve hond maar veel te dominant en groot voor Morky die zijn best deed om zijn nieuwe vrouwtje te beschermen. Dat leverde hem een flinke knauw op en vervolgens werden stelselmatig al zijn speeltjes afgepakt. Morky had geen leven meer. Poes en Tikkeltje hadden eerder met de grote Kees gewoond maar Morky snapte er niets van. Wegkruipen om uit de buurt van Kees te blijven was wat hem restte…
.
Ik ging hem halen en na een roerend afscheid met het bazinnetje trippelde hij achter me aan naar de auto. Toen ik mijn portier opende sprong hij er vlug in  en keek hij vanaf de voetruimte van de passagierszitplaats naar me of hij alsjeblieft mee mocht… zo aandoenlijk …. Ik hoorde mezelf zeggen: “Natuurlijk jochie …!!!”
.
Zodra we gingen rijden wist hij meteen weer zijn plekje in mijn nek te vinden om het verkeer in de gaten te houden.
.
Nu is hij weer de koning in huis en na zijn eerste wandelingtje in het bos was hij weer lekker smerig.. en hij was zo mooi schoon hahaha…

.

Dinsdag 21 november 2017

.
De kattentest van Nacho.
.
Vandaag kregen we de kattentest van Nacho binnen.  Hier is een filmpje van gemaakt.

Hij is lang niet meer dat arme scharminkeltje dat we kennen van de foto’s toen hij, zwaar ondervoed,  binnen is gebracht. Nacho is een stoere knul geworden die zijn kracht weer terug heeft gevonden.

 

.

,

====================================

.

.

Hoera !!! Blanca heeft een baasje gevonden.
.
Er is niets leukers voor ons dan het geweldige nieuws te kunnen overbrengen aan de verzorgers in Spanje dat Blanca bij een baasje mag gaan wonen. Nu worden zo spoedig mogelijk de medische stappen genomen om haar gereed te maken voor de reis. Dit gaat enige weken duren. Met spoed zal allereerst een bloedonderzoek gedaan worden. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen waanneer ze klaar zal zijn om te reizen. Dat ligt mede aan de capaciteit van de dierenarts op het asiel. Dan volgen de inentingen en sterilisatie en als het dan een beetje tegen zit is het al gauw tegen het eind van het jaar. Zelf zouden we eventueel kunnen vliegen rond 10 januari. Maar ja, het kan misschien ook erg mee zitten  …!!!!

 

Woensdag 22 november 2017

.

In de opvang gegaan in Nederland maar zoeken nog steeds een baasje

Epi

Rintin

Sirkin

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Milo

Yura

.

.

.

.

.

./

.

.

Donderdag 23 november 2017.

.

Hoera !!! Ook zij hebben baasjes gevonden.

Daya

August

Sugar

.

.

.

.

.

.

.

Moana

Blond

.

.

.

.

.

.

.


,

Nieuwe koppies

Deze week hebben we slechts 1 nieuw gezicht op de site en dat is Foix.

Dit is Foix, reutje, herder mix, geboren 2012 en 50 cm hoog. Karakter erg lief en zacht, wat angstig voor vreemde mannen, uitstekend met andere honden. Kan met katten en loopt prima aan de lijn.

KLIK op de foto’s o, zijn adoptiepagian te bezoeken. Daar treft u veel meer fotps en fimpjes.

Slechts 1 nieuw koppie lijkt niet veel en dat is ook zo. Dat komt omdat Miranda een paar daagjes van het asiel afwezig was. Maar wees gerust komende week komen er weer een hele stoot nieuwe koppies bij.

.
.
—————————————————————————
,
,
Bijzondere donatie.
.
Op 7 november kregen we deze prachtige foto en dit berichtje van de baasjes van Ollie. (Tim)
.
Onze dochter Jaidyn heeft deze zomer de Alpe d’HuZes gefietst een heeft haar sponsorgeld aan jullie overgemaakt.
Als het goed is heeft U het al ontvangen, anders binnenkort. Wij weten dat jullie het geld goed kunnen gebruiken.
Groetjes van familie Stormer
.
Vandaag konden we de mooie donatie bijschrijven op de donatiepagina op onze website.
.
Jaidyn,
Namens alle Spaanse hondjes die op een baasje wachten…
Danken we je voor je geweldige sportieve prestatie.!!!!
.
.
.
Vrijdag 24 november 2017
.
.
Uitslag bloedonderzoek Blanca binnen.
.
Diezelfde dinsdag is er al bloed afgenomen en ook het lab was erg snel. Blanca is kerngezond gebleken. Natuurlijk hebben we direct de nieuwe baasjes geïnformeerd. Zo snel mogelijk wordt nu gekeken naar data voor de resterende inentingen, het chippen en de sterilisatie. Als dat voorspoedig lukt kunnen we ook al voorzichtig uitkijken naar een geschikte reisdatum.
.
 
.
triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.

.


.

.

Zaterdag 25 november 2017

.

Nog meer hondjes die een baasje hebben gevonden.
.

Met plezier en trots kunnen we laten weten dat de volgende lieverds ook een baasje hebben gevonden en het asiel zullen verlaten.

Mia

Dex

Lobi

.

.

.

.

.

.

.

Xanti

Ezra

Maki

.

.

.

.

.

.

.

Sofi

.

.

.

.

.

.

.

==============================================

.

.

Morky en Mia

Dat Morky en Mia het samen goed konden vinden wisten we al. De hele dag houden ze elkaar bezig. In het bos rennen ze achter elkaar aan en binnen stoeien ze de hele dag om niets…. gewoon om het stoeien…. waar ze op dat moment zijn maakt niet uit. In de mand, op bed of op schoot…


.

.
Zondag 26 november 2017
.
.

Korte update over Flor.
.
We zijn weer een paar kleine stapjes vooruit gegaan in het verminderen van de angst bij Flor. Als we in het bos lopen is ze niet meer constant met angstogen in het rond aan het kijken maar geeft ze zich zelf ook de tijd om nieuwsgierig naar de andere hondjes te kijken om te zien wat ze aan het uitspoken zijn. Dit is in vergelijking hoe ze eerst aan de lijn niet eens normaal haar behoefte durfde te doen, al een hele grote vooruitgang. Komen we vreemden tegen dan wordt ze weer erg onrustig maar dat is de volgende stap….

Thuis neemt ze de vrijheid om op bed te gaan liggen zelfs als ik daar al lig.  Af en toe gaan we met z’n allen stoeien en kroelen op bed. Dan zoeken ze allemaal  gauw een plekje. Flor snapte het eerst niet zo goed wat er gebeurde maar kreeg al gauw door dat de anderen het een leuke bezigheid vonden. Hier wilde ze wel bij zijn. Ze neemt plaats aan voeteneind maar ik kan haar al wel aaien zonder dat ze wegvlucht.  Al twee nachten achtereen is ze voorzichtig op het voeteneind gekropen om zo de nacht in te gaan. Wat een dappere meid..!!!!

 

.

===============================================================

.

.

..
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

 


Berichtjes van ….

Karin en Paul de baasjes van Lara stuurden ons deze foto’s

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
De baasjes lieten nog het volgende weten:
Vanmiddag heeft zij zich uit haar tuigje gewurmd. Maar zat gelukkig nog aan de halsband vast. Lara schrok van een sufferd die dicht bij ons net z’n brommer startte. Nu wel extra opletten. Lara is weer erg alert op het verkeer, ….
.
.
.
.
Na een flinke wandeling in de regen is het heerlijk in mijn mandje…
Knuffel van Lara
.
.
.
.
.
.
 .
.
==================================================================================
.
.
De 4-kanten column van Ton
.
“De geschiedenis van Sicilie die Lupus werd …. “
.
Als je eens wist hoe leuk wij het vinden als we na jaren weer eens een berichtje krijgen over een lieverd die we naar Nederland hebben mogen brengen. In een flits komt meteen de herinnering weer terug van hoe de reis naar Nederland was verlopen en hoe het contact was met de baasjes die hem hadden geadopteerd.  Je krijgt dan te horen hoe het met de hond gaat en dan krijg je soms een bijzondere verhaal te lezen.  Inmiddels woont Lupus al 6 jaar bij zijn huidige baasjes en gaat het werkelijk fantastisch met hem. Graag laten we dan ook de update lezen die we onlangs van zijn nieuwe baasjes kregen.
“In Spanje gebruikt voor de jacht en vervolgens zwaar vermagerd en vastgebonden gevonden bij een benzinestation. In Amsterdam kwam hij terecht bij mensen met te grote verwachtingen (een getraumatiseerde hond stoeit nu eenmaal niet graag met kinderen), in Zeeland werd hij vervolgens opgevangen en daar door ons opgehaald.
Het was liefde op het eerste gezicht. En deze Canis Lupus Familiaris is vandaag alweer zes jaar bij ons. Hij wordt ouder en grijzer.  Maar altijd is hij de goedgehumeurde makker van ons gezin”
.

KLIK op de foto om een kort fragmentje uit het verleden van Lupus in het asiel te zien

Hoe het begon
Hij was een opmerkelijke verschijning en Sicilië kon makkelijk voor een ranke wolf door gaan. Zijn adoptiepagina was ook opgevallen door een mevrouw in Amsterdam die hem een warm plekje wilde bieden. Zo werd de adoptie een feit en kon de reis van Sicilië naar Nederland beginnen. Het nieuwe bazinnetje had Sicilië omgedoopt tot Lobo vandaar dat je ook de naam Lobo ziet staat. Nu luistert hij al weer zes jaar naar de naam Lupus.
.
De reis die we in 2011 met Lupus (toen nog Lobo/Sicilië) naar Nederland gemaakt hebben kende nog een bijzonder leuke anekdote die we destijds in een reisverslag hebben opgenomen. Lobo besloot tijdens een reispauze om een bezoekje te brengen bij een Belgisch stelletje die aan het barbecueën was. Wat wij niet hebben opgenomen in dat verslag was dat zij zich gek waren geschrokken omdat ze eerst dachten dat hij een wilde wolf was die door de Franse bossen zwierf. en pas gerust gesteld waren toen ik ten tonele kwam… Met dat in het achterhoofd kun je dit stukje van het reisverslag lezen waarin Sicilië/Lobo, Estrella, Canela, Onedin, Angel/Hyat, Bor/Cross, Megan en Sally de hoofdrol spelen.  Klik hiervoor op de onderstaande link.
 .
 .
Helaas mocht de adoptie bij de mensen uit Amsterdam niet lang duren en Lobo/Sicilië moest naar een noodopvang. Dat werd bij onze vrijwilligster Sandra in Zeeland die een plekje vrij had. Daar vandaan vond hij pas zijn echte gouden mandje bij zijn huidige baasjes.
 .
De foto’s die we van zijn huidige baasjes toegestuurd kregen spreken boekdelen.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “De staart laat zien waar je thuis bent”

 

.

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

 

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 .

 .

oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
november 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18  19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  –

 

december 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com