Dierenmissies Weekjournaal van 27 februari 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een vastgebonden hondje in het bos, maken we kennis met Kory en Cuco, werd er na een ongeluk een klein ongedeerd hondje in de cabine van een truck gevonden. Laat de politie weten dat er weer verwaarloosde honden in beslag zijn genomen. Moet je als Spaans baasje eerst naar een cursus. In de column heb ik het over verwaarloosde honden in Nederland en ide (on)zin van de week zien we een aparte manier om te laten zien dat je je hond mist tijdens het werk. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Tijdens de storm vastgebonden aan boom en achtergelaten in het bos
– 
Kennismaken met Kory en Cuco
– Hondje ongedeerd aangetroffen in cabine van vrachtwagen na ongeluk

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
De politie: neemt honden in beslag
– Moeten inwoners van Spanje naar cursus om een hond te mogen houden
– Hondjes die asiel mogen verlaten
– Huisdieren in Oekraïne in het nauw.
Tussen de stormen door
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Weer leuke en gekke hondenfilmpjes
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Estela, Tayra
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Verwaarloosde honden in Nederland ?
– De (on)zin van de week: Als je je hond mist…
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 21 februari 2022

.

Hond tijdens storm Eunice vastgebonden aan boom achtergelaten in bos

hond

Terwijl storm Eunice vrijdag over het land raasde stond, in een bos in Amerongen, een hond moederziel alleen met een riem vastgebonden aan een boom. Dat melde Dierenambulance Gelderse Vallei op haar Facebookpagina.

Twee jonge vrouwen die door het bos liepen kwamen het hondje tegen. In eerste instantie zochten ze er niks achter, maar toen ze na twee uur wandelen terugkwamen, zat de hond er nog steeds. De vrouwen hebben nog zitten wachten op de eigenaar, maar die kwam niet opdagen. Uiteindelijk werd de dierenambulance gebeld die het hondje kwamen ophalen.

De medewerkers zijn geraakt door de vondst van het hondje die ongeveer zes maanden oud wordt geschat. “Gelukkig heeft iemand in het bos jou gevonden en aan ons overgedragen.”

“Wij zullen zorgen dat je vannacht in ieder geval veilig bent bij een van ons”, schrijven ze op hun Facebookpagina. De dierenambulancemedewerkers hopen dat een nieuw baasje zich snel meldt. “Wat ben jij een lieverd.” De medewerkers hebben hem Binkie genoemd.

Na wat speurwerk hebben de medewerkers van de dierenambulance wel een vermoeden wie het echte baasje is van Binkie. De dierenpolitie is al ingelicht en de medewerkers hopen dan ook op gerechtigheid voor het achterlaten van de hond.

Onder de Facebookpost zijn verschillende reacties van mensen te lezen die medelijden hebben met het hondje. Reacties zoals: ‘Hoop dat je een gouden mandje krijgt, snap echt niet hoe je dit zo’n lieverd kan aandoen’ en ‘Wat een hufter die dit gedaan heeft. Waarom toch! Dan al helemaal met dit weer’ komen voorbij op sociale media.

Het hondje brengt de eerste nacht door bij een vrijwilliger van de dierenambulance en zal zaterdag naar het asiel worden gebracht.

.

.


.

.

Dinsdag 22 februari 2022  

.

 

Kennismaken met Kory

Dit is Kory, teefje, mix Dalmatiër, geboren 01/06/2021, 18 kg, hoogte 54 cm lengte 56 cm. Kory woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter, erg lief, lief voor kinderen,  speels en sociaal met andere honden. Hoewel nog niet getest verwachten we dat zij met katten kan. Onderdanig.

.

Kory is op straat aangetroffen nabij het asiel.  Ze zat samen met een andere hond opgesloten in een bench. Natuurlijk hebben we beide honden bevrijd. Kory is geweldig met kinderen en andere honden en zij vindt autorijden ook geweldig.   Ze heeft dringend een eigen mand nodig , ze is super zindelijk want haar bench is altijd smetvrij. Ze wacht keurig tot ze uitgelaten wordt.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Cuco, reutje, mix van mix, geboren 15 juni 2013, 13 kg, hoogte 52 cm, langte 50 cm. Cuco woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter: super lief, lief voor kinderen goed met alle andere honden. Kan niet met katten. ,

Cuco is afgestaan door de eigenaar op verzoek van het asiel. Cuco zat vele jaren vastgebonden aan een trailer, het hele jaar door, in alle weersomstandigheden. De meeste tijd helemaal alleen … Pure verwaarlozing !!! en toch een super lieve hond. Wat is deze schat vergevingsgezind naar mensen toe. Daarom is het des te meer belangrijk dat deze  lieverd een lief baasje vindt die nu eens echt voor hem wil zorgen. Het allerbelangrijkste is dat  Cuco lekker verwend wordt en mag meemaken dat een hondenleven ook heel anders kan zijn…  Cuco heeft zachte haren en is prachtig. Loopt prima aan de lijn en vindt autorijden heerlijk …

.

.


.

.

Woensdag 23 februari 2022.

.

Hondje ongedeerd aangetroffen in cabine van vrachtwagen na ongeluk

hond a2

Bij een ongeluk met een vrachtwagen werd een klein hondje aangetroffen in de cabine.

Het ongeluk gebeurde in Gelderland, in de buurt van de streek Bommelerwaard. De chauffeur en bijrijder raakten allebei gewond bij het incident en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer trof in de cabine vervolgens een hondje aan, die ongedeerd bleek te zijn.

Het dier is meegenomen naar de brandweerkazerne, waar het is opgehaald door Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Op Facebook schrijven zij dat de baasjes op de hoogte zijn gebracht en dat het hondje zaterdag door zijn familie is opgehaald.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 24 februari 2022
.

 

.Politie neemt hond in beslag.

De politie kreeg gister een melding van een hond die al twee weken in een tuin zou zitten. De bewoners waren al twee weken op vakantie. De buren hadden de situatie in de gaten gehouden en het viel hen op dat er geen verzorging geregeld was.

De agenten troffen dan ook een dier aan dat vastgeketend zat in een tuin in de wijk Kanaleneiland, die inmiddels vol uitwerpselen lag. Het dier lag aan een ketting en had zo’n anderhalve meter om zich te bewegen. De tuin was bezaaid met hondendrollen en ook zijn vacht zat helemaal onder.
De hond had geen eten en drinken en is daarom met toestemming van de Officier van Justitie in beslag genomen. Het dier is naar een opvangcentrum gebracht waar hij de juiste verzorging zal krijgen. Waar de hond verblijft wordt niet bekend gemaakt.
Er is een Proces-verbaal opgemaakt en na onderzoek zal het Openbaar Ministerie bepalen wat er gebeurt met de herdershond en op welke sanctie zijn baasjes kunnen rekenen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van opzet of overmacht. Is er sprake van een bewuste wetsovertreding, dan leidt dat meestal tot een boete. Er is dan vaak geen sprake van dat een dier nog teruggaat naar zijn baasje.

Zie je zelf dierenmishandeling en/of -verwaarlozing of twijfel je over een situatie? Bel dan naar ? #144.

.


.

Negen honden in Dronten in beslag genomen.
.
Naar aanleiding van een melding bij Meldpunt 144 hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Politie een controle uitgevoerd. Bij deze controle zijn negen honden in beslag genomen.
Bij aankomst werden er twee magere honden achter een hek aangetroffen. In een afgesloten aanhanger vond men nog drie jonge honden. De dieren waren sterk vermagerd en hadden geen drinkwater.

De vloer van de aanhanger was bedekt met een laag ontlasting van enkele centimeters dik. Daardoor hadden de dieren geen schone plek om op te liggen. Eén van de jonge honden had wonden aan zijn kop en poot.

Even verderop op het terrein stond een mobiele ruimte waar nog eens vier honden in gehouden werden. Deze zaten vast aan een ketting van slechts vijftig centimeter lang. Hierdoor konden de dieren niet of nauwelijks rechtop staan. In deze ruimte stond wel water, maar daar konden de honden door de kettingen niet bij komen. Ook deze ruimte was zwaar vervuild en lag vol met ontlasting.
Een aantal van deze dieren had last van ontstoken ogen.
De slechte omstandigheden leidden ertoe dat de honden in beslag zijn genomen. Dit is overigens niet de eerste keer, want in juli werden er op het zelfde terrein al acht honden weggehaald. Of er een verband is, is niet duidelijk. Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar is, omdat er tijdens de inbeslagname geen mensen aanwezig waren.
De honden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze verder onderzocht worden en de nodige zorg zullen krijgen.
Weet je van wie deze honden zijn of heb je andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met #144.

.

.


.

Vrijdag 25 februari 2022.

.

Spaanse inwoners moeten cursus volgen om een hond te bezitten.

.

Diploma TekeningDe regering keurt een voorontwerp van de nieuwe dierenbeschermingswet goed die dierenmishandeling zal bestraffen met straffen tot een gevangenisstraf van 24 maanden.

Het verzet tegen het steunen van dit project door de minister van Landbouw, Louis Planas, is volgens Spaanse mediaberichten behoorlijk manifest. Volgens een persbericht van de Spaanse uitvoerenden macht beantwoordt de nieuwe wet aan een sociale vraag om een einde te maken aan de mishandeling, opoffering en achterlaten van dieren.

.

.


.

Huisdieren in Oekraïne in het nauw.

.

Hoe toepasselijk …

We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat de mensen meemaken in Oekraïne na de inval van Rusland. Zoals altijd in een oorlog zijn de dieren zo goed als vogelvrij verklaard. Baasjes vluchten of proberen het vege lijf te redden door de wapens op te pakken. Voorraden raken op en op straat kun je je niet veilig meer bewegen. Karen Soeters van House of Animals heeft contact met een mevrouw Alexandra in Kiev die daar een asiel runt. Die doet een wanhopige oproep aan de mensen die het land ontvluchten om hun huisdier mee te nemen. De Opvang zit al overvol en haar veiligheid is niet gegarandeerd. Ze wil niet vluchten omdat dan de honden die van haar zorg afhankelijk zijn, van honger om zullen komen.

Graag plaats ik onderstaand bericht:

Lieve dierenvriend,

Gisteren is House of Animals gestart met een hulpactie om 3000 honden en katten van een hongerdood te redden in Sirius, de grootste opvang voor katten en honden in Kiev. We worden sindsdien overspoeld met donaties, berichtjes, emails en telefoontjes. Hiervoor enorme dank!

Duizenden mensen hebben gedoneerd, en onze berichten op Facebook gedeeld. We hebben op dit moment meer dan 30.000 euro ingezameld voor eten voor de honden en katten in Kiev. We hebben een crisis team opgesteld dat vandaag aan het organiseren is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er met dit geld zo snel mogelijk op een veilige manier eten op locatie kan worden georganiseerd.

We hebben op dit moment helaas niet de capaciteit om op alle lieve berichtjes op Facebook, per mail, messenger, whatsapp te reageren, maar we willen jullie toch graag op de hoogte houden. Gister avond heb ik contact gehad met Alexandra, de oprichter van het dierenopvang en heb haar verteld dat we in 1 dag al 30.000 euro hebben ingezameld. Dit was haar reactie:

In betere tijden …

Bedankt, bedankt aan al jouw landgenoten in Nederland. Ik vind het hartverwarmend en ik ben heel dankbaar. Het raakt me dat mensen aan onze dieren denken en bezorgd zijn over ze. Voor nu is het belangrijkste dat we nog leven. De hele dag hoorden we bommen afgaan, machinegeweersalvo’s. We hebben de onderkomens voorbereid voor het geval er brand komt, de dieren eten gegeven. Ik heb in het dorp aardappelen gekocht en koekjes. Morgenochtend zullen rakketten worden afgevuurd. Ik hoop heel erg dat we alleen het verschrikkelijke lawaai ervan zullen horen, en er niet door geraakt worden. Want dat overleven we niet, we kunnen niet ontkomen aan de Grads [mobiele raketwerper]. We hebben geen schuilkelders. Ik heb al drie dagen niet geslapen. Ik eet niet en voel me slecht. Het lijkt alsof de oorlog al 3 jaar duurt, in plaats van 3 dagen. Ik ben fysiek en mentaal uitgeput. Oekraïne wordt genadeloos vernietigd“.

We zullen verdere updates op onze Facebook pagina plaatsen, daar kan je het nieuws dagelijks volgen.

Ik wil graag persoonlijk iedereen bedanken die deze actie gesteund heeft met een donatie of door onze berichten te delen. Het is echt hartverwarmend. Wil je meer over deze actie wetenhttps://www.animalstoday.nl/dieren-zullen-sterven-zonder-jou/

Hartelijke groet,


Karen Soeters, Founder
House of Animals

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 26 februari 2022.

.

Hondjes die hun Spaanse asiel mogen verlaten

.

Lady

James

Maisy

.

.

.

.

.

.

..


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 27 februari 2022

.

Inmiddels hebben we al weer twee tuigjes terug gestuurd gekregen. Die kunnen dus weer gebruikt worden door nieuwe reizigers… Beste mensen alvast bedankt zover …

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Weer leuke en gekke h9ndenfilmpjes

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Lex en Madelaine, baasjes van Tayra, stuurden ons deze foto.

.

.

Tayra met haar nieuwe speeltje. Wat is ze er blij mee…

.

.

.

.

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurt foto’s van de krokusvakantie.

Waar blijft ze nou …

ik kan alvast op haar bed liggen want dan ruik ik haar al

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

./

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Verwaarloosde honden in Nederland ?

Ik was toch weer onaangenaam verrast over de meldingen van de in beslag genomen honden na een ernstige verwaarlozing. Maar eigenlijk mag ik daar helemaal niet door verrast te zijn.

Hoe kan het zijn dat er in Nederland nog steeds honden verwaarloosd aangetroffen kunnen worden? Wij zijn toch een beschaafd en opgevoed volkje dat weet wat de meest elementaire regels van verzorging inhouden als je het over een hond als huisdier hebt ? Het is een utopie om te denken dat iedereen dezelfde kennis heeft over de behoeften van een hond waardoor het dier zo veel mogelijk hond kan blijven zijn en zich toch prima kan voelen met ons als baasje…
Vergeet alle tierelantijnen en ga terug naar de basis.

  • Voldoende eten,
  • altijd vers drinkwater,
  • voldoende bewegingsruimte,
  • genoeg sociaal contact met andere honden,
  • en genoeg sociaal contact met het baasje
  • adequate medische verzorging door dierenarts wanneer dit nodig is.

Wie deze basisvoorwaarden voor een goed leven voor een hond niet kent kan en mag geen hond als huisdier houden. Dat ik in de afgelopen paar maanden, hier in Nederland, al tientallen gevallen kan noemen waarbij honden zijn weggehaald bij de eigenaren omdat zij niet voldeden aan deze basisvoorwaarden maakt mij verdrietig.

Gelukkig zijn de betreffende honden opgemerkt door mensen die duidelijk een heel andere kijk hebben op een fatsoenlijke manier om honden te houden dan de eigenaren waarvan ze ‘van rechtswege’ in beslag zijn genomen. Het lullige is dat het lang niet altijd zo is dat men toevallig tegen een misstand aan loopt bij vreemden. Het aangeven van zulke misstanden, door deze te melden bij 144, is dan niet zo bezwaarlijk omdat je de eigenaar van de honden (of andere dieren) niet kent.

Maar net zo vaak betreft het iemand die je wel kent. Misschien je leven lang al. Misschien is het een buurman, collega of voetbalvriend …  dan wordt het ineens heel anders. Dan moet je sterk in je schoenen staan om er iets aan te doen. Misschien ben je bang voor represaillemaatregelen of ben je bang voor een verstoorde relatie met je buren. Ik heb hier alle begrip voor maar je kunt niet de ellende voor de arme dieren laten bestaan.  Bovendien kun je gerust 144 bellen om misstanden door te geven want de inspectie of politie zal nooit jouw naam noemen als ze een kijkje gaan nemen bij de arme dieren.

Daarom stel ik voor dat we nu vooral eerst even stilstaan bij de helden die de moeite en verantwoordelijkheid namen iets te doen tegen misstanden die zij tegenkwamen ongeacht bij wie die misstanden zijn aangetroffen. Zoals deze week is gebleken zijn hierdoor tientallen hondjes gered en krijgen zij een nieuwe kans op een fijn hondenleven. Zij verdienden een bloemetje.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

Gemiste hond

.

.

Hij is niet echt vermist,

Ik ben aan het werk en mis hem gewoon

Geniet van zijn foto ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

 

Sjors , Moos en Mike van 9 tot en met 16 maart 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»