Dierenmissies Weekjournaal van 27 mei 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste mensen,

Deze week in het journaal: Weer veel hondjes die het asiel mogen verlaten en nieuws over Thom die toch kans heeft op zijn adoptie, teleurstelling voor Piluca met toch een lichtpuntje, geplande reizen en de hoop op een vluchtbegeleider voor medio juli, het einde van de vakantie voor Mosca en Albert, in de column hebben we het over therapeutische muziek voor honden en in de (on)zin van de week moet je doen watje niet laten kunt. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Even mijmeren…
 • Hondjes die het asiel mogen verlaten
 • Overzicht reizen van de geadopteerde hondjes
 • Weer een leuk filmpje ter ontspanning
 • Overzicht van geplande vluchten
 • Vakantie van Mosca en Albert is ten einde.
 • Enorme teleurstelling voor Piluca
 • Toch nog lichtpuntje voor Piluca.
 • Mellow komt logeren.
 • Asfalt en warme zon betekent gevaar
 • Berichten van de baasjes van Lara en Gos
 • De 4-kanten column van Ton: “Wat doet muziek eigenlijk bij dieren?…”
 • De (on)zin van de week over: “Doen wat je niet laten kunt”.
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

..
Maandag 21 mei 2018 . Tweede Pinksterdag
.
Even mijmeren…
.
Dit is de dag van familiebezoek en uitrusten van de Eerste Pinksterdag. De Paus heeft gisteren zijn zegje weer gedaan en iedereen zijn zegen gegeven. Wat rest ons dan nog om druk over te maken?  Onze hondjes vinden de vakantiegangers op de camping maar “zozo”… maar het fijne is dat de meesten deze avond al weer inpakken om naar huis te gaan en dan hebben we de camping weer voor onszelf.. Egoïstisch?  Misschien wel maar de hondjes zijn dat niet hoor. Die willen alleen maar een rustige omgeving waar je niet afgeleid wordt als je probeert een vogel weg te jagen of wanneer je net je neus in een gat in de grond steekt omdat je iets verdachts ruikt…  Tja…

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 22 mei 2018
.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

Risk

Wodan

Roger

.

.

.

.

.

Shevy

Danco

Sunny

.

.

.

.

.

Pirata

Hallei

hond

Boston

.

.

.

.

.

hond

Marnie

hond

Nina

.

.

.

.

.

.

.

.

..


.

Baasjes Thom kunnen hem niet vergeten
.
In een vorige weekjournaal hebben we bericht dat de adoptie van Thom niet door kon gaan omdat hij te bang was als hij op straat kwam. Dit tot verdriet van de baasjes die hem al in hun hart hadden gesloten.

Vandaag kregen we, bijna tegelijkertijd,  twee berichtjes binnen over Thom. Eén was van Miranda en één van die baasjes. Miranda liet weten dat Thom in de nek was gebeten en dat hij nu met voorrang naar de Residentie zou gaan (particuliere opvang) om hem te helpen van zijn angst af te komen.  Gelukkig was de beet in de nek niet ernstig.

In het berichtje van de baasjes stond dat ze Thom maar niet uit hun gedachten konden krijgen en steeds aan hem moesten denken. Ze stelden voor om zelf naar Spanje te gaan om hem te bezoeken en te bezien hoe het met hem gesteld is met het oogmerk te kijken of zij hem toch niet kunnen adopteren en hem van de angsten af helpen.

Soms vraag je je af of er telepathie in het spel want hoe is het mogelijk dat zoiets gebeurt.??? Natuurlijk proberen we hier gevolg aan geven want als dit toch gaat lukken zou dit toch een geweldige uitkomst zijn want baasjes met meer mededogen voor Thom zullen we wel nooit kunnen vinden.

.

Intussen is Thom verhuisd naar de particuliere opvang ‘De Residentie’ en is Thom druk bezig om zich een beetje thuis te gaan voelen in zijn nieuwe woonomgeving.

 

Inmiddels is Thom gereserveerd voor deze baasjes en zal dat bezoek over een aantal weken plaatsvinden. …

Wordt vervolgd ….

.

.

Woensdag 23 mei 2018

.

Overzicht reizen van de geadopteerde hondjes
Zoals we vorige week al hebben gemeld zullen Nova en Skapi volgende week maandag op 28 mei te Rotterdam voet zetten op Nederlandse bodem.
De eerder aangeboden vluchtbegeleiding op 28 juni kan niet door gaan door familieomstandigheden van de vluchtbegeleidster. Op deze vlucht zouden aanvankelijk Ramos(Petter) en Piluca mee komen. (Adoptie Piluca is gestopt zie verder in dit weekjournaal)
Mochten er geen vluchtbegeleiders beschikbaar komen kort na 10 juli dan overwegen we zelf te vliegen op 11 juli. Op deze vlucht kunnen dan Dic en Ramos hun reis naar Nederland maken.
Vanzelfsprekend zijn we dus dringend op zoek naar vluchtbegeleiders voor de tweede helft van juni en de eerste helft van juli maar ook voor de rest van het jaar en zeker in de zomer, zijn die erg welkom.!!! Voor meer info over vluchtbegeleiding zie onze eerdere advertentie dit journaal. 
 .
 .
Donderdag 24 mei 2018
.
 .

helpen bij het sporten

Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.

“helpen bij het sporten…”
Klik op het plaatje….
.
.
.
.

Albert uiterst links en Mosca uiterst rechts

Vrijdag 25 mei 2018

.

Helaas, de vakantie van Mosca en Albert is afgelopen.

.
Vier keer per dag aan de lijn bij Annerie om over de camping de kortste weg naar het bos te nemen. Lekker vrij in de vrije natuur ….
.
 .
Thuis dan gelijk weer het zonnetje in en genieten van de dag.
.
.
.
Tja, en dan is de vakantie toch weer plots afgelopen.
.
.
We hadden afgesproken dat Truus vroeg hier zou zijn om de ochtendwandeling mee te maken maar bij binnenkomst moest ze eerst bij Botas door de tassencontrole.
.
.
.
.
.
.
Toen mocht ze iedereen echt begroeten.
Na de wandeling namen we afscheid van Abert en Mosca en… Truus…
DAAAG … Tot de volgende keer !!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
————————————————–
.
Enorme teleurstelling voor Piluca.
.
Vandaag kregen we te horen dat helaas de adoptie van Piluca niet door gaat.
.
De analyse gegevens van het laboratorium van haar bloedonderzoek toonde aan dat ze Ehrlichia heeft. Tja, dan moet ze een serieuze behandeling krijgen. Hiervoor krijgt ze nu twee prikken krijgen met een tussenperiode van 15 dagen met aansluitend een Doxycycline kuur van zes weken. Alles was in gereedheid gebracht voor een onbezorgd leventje in Nederland. Door haar behandeling zou ze net de vlucht op 7 juni missen maar gelukkig hadden we nog een vlucht beschikbaar op 14 juni…
Het mocht niet zo zijn. Helaas hadden de baasjes, gezien de leeftijd van Piluca in combinatie met een tweede behandeling tegen Ehrlichia, er geen vertrouwen in dat Piluca na de behandeling genezen zou zijn. Natuurlijk kunnen wij bij geen enkele adoptie de garantie bieden dat een hond nooit iets zal mankeren. Maar wij zijn er van overtuigd dat achtjarige Piluca na haar behandeling nog vele jaren een fijne vriend kan zijn.
Nu moet Piluca op zoek naar een nieuw baasje die haar wel een kans wil geven op een onbezorgd bestaan in Nederland. Deze schitterende, lieve, sociale en aanhankelijke hond mag toch niet gestraft worden voor iets waar zij niets aan kan doen?!?!
Mocht er iemand zijn die meer over haar wil weten dan kan die vlug een mailtje naar ons sturen om alles te horen over de speciale adoptievoorwaarden die voor haar gelden. Ze is dus al zo goed als reis gereed en zou al op 14 juni naast je aan je voeten kunnen liggen. … Door op de foto’s te klikken kom je op haar adoptiepagina
.
.
Zaterdag 26 mei 2018

.

Zon overgoten dag geeft tijd voor administratie met hulp van Nellie
.
Het zijn de minder leuke dingen die moeten gebeuren maar als er even rustig is dan moeten we die tijd gebruiken om de administratie van Dierenmissies weer bij te werken. Het hoort er nu eenmaal bij… ach en met dit mooie weer kan dat in de tuin… Als dan ook nog Nellie aanbiedt om te helpen met invoeren van gegevens …

.

.

.


.

Toch nog lichtpuntje voor Piluca.

.

Mocht er niet supersnel een baasje komen voor Piluca dan zal Stichting Prozus haar in een opvang gezin onderbrengen. Zo mag ze toch het asiel verlaten. Hoera…

.


.

Mellow komt logeren.
.
We kregen vandaag een verzoekje voor een korte vakantie van Mellow in juli. Omdat we daar nog precies ruimte hadden kunnen we haar een plekje bieden. We kijken uit naar haar komst en zullen haar hartelijk verwelkomen in ons clubje.

.

.

.

.

.

Zondag 27 mei 2018 .

.

Asfalt en warme zon betekent gevaar !!
.
Als laatste toch nog maar even de waarschuwing voor zere voetjes van je vriend….

Dit plaatje zegt alles…
.
Nee laten we alsjeblieft rekening houden met de onbeschermde pootjes van onze vrienden… 

 

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Karin, baasje van Lara stuurde deze foto en update

… hoor ik wat in de keuken …!!

Ja het gaat super met haar! Soms een beetje ondeugend… daarnet via kleine opening in de heg, bij de buren belandt…! En dan ook nog blaffen naar de buurman in zijn eigen tuin, gelukkig kan de buurman erom lachen…! Maar ze kan ook gezellig bij je in de buurt blijven, houdt alles goed in de gaten.

Autorijden gaat ook beter, meestal is het alleen de heenrit overgeven. Dus dan geven we avond ervoor wat extra, de volgende ochtend geen ‘ontbijt’, maar we nemen wel wat mee voor later die dag.  Gaat prima zo…

,

 

.

.


.

Roger en Wilma, baasje van Gos, stuurde ons deze update met foto

.

Goeiedag,

Even een update over Gos;

Gos is afgelopen week geopereerd aan zijn ooglid. Er zat een goedaardig gezwelletje in. Die is eruit gesneden omdat het in de toekomst zijn oog zou gaan beschadigen, met als gevolg slecht zicht in 1 oog of erger.
Het gaat nu allemaal goed met hem, over een paar dagen mogen de hechtingen er uit en kan de “lampekap”weer af.

Groeten uit Den Helder,

Roger en Wilma.

.


 

 

——————

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Wat doet muziek eigenlijk bij dieren?…”.

Gedragsbioloog Claudia Vinke over de invloed van muziek op (huis)dieren
Je staat in de lift of loopt door de gang van je hotel en wordt ineens rustig. Of je zit bij de tandarts en bent toch minder gestrest dan toen je de deur uitging. In je favoriete warenhuis koop je met muziek van Mozart op de achtergrond meer dan de bedoeling was. Meestal zonder dat we ons bewust zijn, worden we beïnvloed door muziek. Dat muziek een kalmerende invloed heeft op mensen, is niet nieuw. Maar wat doet muziek eigenlijk bij dieren?

.
Kabbelende muziek
“Hoe dieren reageren op muziek, is al vaker onderzocht, met name in de Verenigde Staten. Er is nog niet veel over gepubliceerd en elk onderzoek belicht weer een ander aspect, maar er zijn wel een aantal algemene conclusies. Tel onze ervaringen vanuit de Gedragskliniek voor Dieren daarbij op, dan valt er zeker iets te zeggen over dieren en muziek.” Dat zegt Claudia Vinke, gedragsbioloog bij de Gedragskliniek voor Dieren van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Zo blijken de hartslag en bloeddruk van honden omlaag te gaan, zodra zij kalmerende muziek horen. “Alle soorten muziek kunnen kalmerend werken, zolang deze maar ‘kabbelt’ en niet teveel pieken in frequentie en volume bevat. Als het bij honden zo werkt, dan kunnen we misschien voorzichtig stellen dat dit voor alle diersoorten geldt. Lichte klassieke muziek lijkt dan meestal de beste optie.”

.
Geluiden maskeren
Bij het kalmerende effect van muziek kan iedereen zich waarschijnlijk wel iets voorstellen. Maar hoe kun je muziek nog meer inzetten? Claudia: “Muziek kan ook maskerend werken. Je kunt met muziek, zelfs als die niet hard staat, andere geluiden maskeren. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts. Vaak klinkt in de wachtkamer of in de behandelkamer een rustig muziekje. Dat maakt dat je de geluiden van bijvoorbeeld de boor minder goed hoort.
Op plekken waar meerdere dieren bij elkaar zitten, zoals in een dierenziekenhuis als onze Universiteitskliniek, kun je muziek gebruiken om geluiden van nerveuze dieren te maskeren. Dit geeft in feite ook rust. Thuis kun je muziek inzetten om je hond af te leiden van geluiden waarvoor hij angstig is, zoals vuurwerk of onweer. Deze geluiden vallen minder op als ze gemaskeerd worden door de achtergrondmuziek in de huiskamer.”

.
Goedkope oplossing bij verlatingsangst

Muziek of nog breder geluid is ook in te zetten als gedragstherapie. “In onze Gedragskliniek voor Dieren adviseren wij het baasje van een hond met verlatingsangst om geluiden van het normale gezinsleven op te nemen. Gesprekken of stemmen, geluiden van het avondeten, van deuren die open- en dichtgaan of muziek die vaak te horen is. Deze vertrouwde geluiden kun je afspelen als de hond alleen thuis moet blijven. Dat kan de-stresserend werken. Honden met verlatingsangst gaan vaak dingen vernielen of veel blaffen. Maar dat wordt vaak een stuk minder als ze vertrouwde geluiden om zich heen horen. Dat is een goedkope en eenvoudige oplossing, zonder de hond gelijk medicatie te hoeven geven.”
Wil je meer horen over het kalmerende effect van muziek op dieren? Luister dan naar (een van) de volgende links.
www.youtube.com/watch?v=pCRGevu2Eg0
www.sinfinimusic.com/nl/actueel/focus/kattenklanken
www.ontspanningsmuziek.nl/contents/nl/d12_Muziek_voor_Dieren.html

Bron: Universiteit Utrecht, faculteit diergeneeskunde

.

Wellicht kunnen deze tips helpen bij het geruststellen van uw hond? Het is zeker het proberen waard….

 .
 .
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Doen wat je niet laten kunt”.


Sommigen kunnen zich niet bedwingen… tja, wat doe je dan ? Dan ga je ervoor …. !!

.

.

.

Gek zijn op de camera is geen misdaad.
.
Als je poseren leuk vindt moet je er gewoon aan overgeven… 

.

.

.

.

.

.

.

 

.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina 

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com