Dierenmissies Weekjournaal van 29 januari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een super redding van een hond door de politie, stond Princesa in de belangstelling, worden eindelijk de honden bij broodfokker Kwispel Enzo te Eersel weggehaald, hebben we veel bewondering door het Dierenthuis van Steven en Alice, verwelkomen we de prachtige Hada op de site, brengt de politie ons op de hoogte over lammetjes in de kou en dat er weer een illegale hondenhandelaar is gegrepen, nemen we afscheid van Seu, hebben we opnieuw asielverlaters en staat pechvogel Togo in het spotlicht. In de column lezen we dat er eindelijk gevangenisstraf is opgelegd voor dierenmishandeling en ide (on)zin van de week zien we kunst met een boodschap. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Weer een superredding door de politie.
– Princesa in de belangstelling
– Vervolgactie bij broodfokker Kwispel Enzo te Eersel.
– Een lans breken voor “het Dierenthuis”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Hada de nieuwe kanjer op de site
– 
Politie: Lammetjes en koude / Opnieuw pup in beslag genomen in Veldhoven
– Seu in Memoriam
– Hondjes die het asiel mogen verlaten Larios, Thor, Sazan, Haibar en Frodo
– Togo in het spotlicht

– Leuk filmpje: een speciale training …. (sketch)
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Bericht van baasje over: Ramos en Cato

– De vierkante column van Ton met: Onnoemelijk wreed gedrag jegens hond Level levert half jaar cel op….
– De (on)zin van de week: Dit is kunst met een lieve boodschap !!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 23 januari 2023

.

Weer een superredding door de politie.

In Weert is zondagmiddag een auto van de weg geraakt door de gladheid. De auto belandde op zijn zij naast een kanaal, waardoor de hond van de eigenaar in het kanaal belandde.

De eigenaar van de hond wist op eigen kracht het voertuig verlaten. De hond viel in het water, maar werd snel gered door de politie.

De hond en de man konden vervolgens opwarmen in de politieauto. Ook de brandweer was op de plek van het ongeluk en wist de hondenriem uit het water te vissen.

.


.

.

Dinsdag 24 januari 2023  

.

Princesa in de belangstelling 

.

We hopen dat dit een geslaagde adoptie wordt want Princesa verdient het ….

Een eerste contact is gelegd met het potentiele baasje …

(redactie: helaas vernamen we donderdag dat de adoptie niet is doorgegaan dus kijk vooral eens op haar adoptiepagina. Klik hiervoor even op haar foto… ze is echt de moeite waard hoor)

.

.


.

Vervolgactie bij broodfokker Kwispel Enzo te Eersel.

.

Eerder hebben we uitgebreid bericht over Horror-fokker “Kwispel Enzo de Eerselse broodfokker” die gegrepen is wegens wanpraktijken en dierenmishandeling. De rechter oordeelde toen dat honderden hondjes met spoed door de fokker aan een baasje geholpen moesten worden. Dit lukte hem natuurlijk nooit.

Vorige keer waren er 29 honden in beslag genomen omdat die direct medische hulp behoefden.  Nu was de maat vol en opnieuw waren de levensomstandigheden zo slecht geworden dat onmiddellijk 435 honden in beslag genomen zijn.

Het was zeker de 10e keer dat de NVWA er een controle uitvoerde. …

 

 

KLIK op de foto om het filmpje te starten.

.

.

.


.

.

Woensdag 25 januari  2023.                                                .

.

Een lans breken voor “het Dierenthuis”.

Een prachtig initiatief dat de moeite waard is om in het zonnetje gezet te worden. 

In Almere ligt een bijzondere dierenopvang. Steven en Alice van Duijn vangen in hun ‘Dierenthuis’ getraumatiseerde, verminkte en niet te herplaatsen (huis)dieren op. Momenteel verblijven er zo’n tachtig honden, drie paarden en ongeveer tweehonderd katten, waarvan sommige uit oorlogsgebieden als Oekraïne en Syrie komen.

“Veel van de poezen hebben HIV, oftewel kattenaids”, vertelt Alice. “Maar we hebben ook dieren die een oog missen of pootjes. Zo hebben we ook diverse honden hier, die een rolstoeltje hebben omdat ze een aantal pootjes moeten missen.”

In deze video vertelt Alice waarom ze het zo belangrijk vindt om deze dierenopvang te hebben. En zie je hoe blij de dieren zijn met de plek:

Klik op de foto om de video te starten.

.

.

De beesten die in Dierenthuis verblijven, worden nooit herplaatst. “Dat maakt ons uniek in Europa”, weet Alice. “Het is overigens ook onmogelijk om te herplaatsen. De dieren zijn vaak getraumatiseerd door een ongeval of oorlog en dat verandert hun hele gedrag en dat is beslist niet geschikt voor een gezin met bijvoorbeeld jonge kinderen.”

Voor Alice staat de kwaliteit van leven van het dier voorop. Veel dieren kunnen zich na een operatie weer prima redden. “Maar als het uitzichtloos wordt, krijgen ze wel degelijk een spuitje hoor.”

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 26 januari 2023

.

MELDPUNT 144

.

.

.

.

Opnieuw pup in beslag genomen in Veldhoven
In maart plaatsten wij een bericht dat de politie van Oost-Brabant onderzoek doet naar het illegaal verkopen en importeren van puppy’s op verdachte adressen in Veldhoven. Eerder kwamen er bij ons meldpunt diverse meldingen binnen van mensen die in deze omgeving een puppy hadden aangeschaft. De meeste pups bleken te vroeg gescheiden van hun moeder en werden kort na verkoop ziek. Daarnaast waren de dieren niet gechipt, terwijl dit wel verplicht is volgens de Wet Dieren. Naar aanleiding van jullie meldingen werden er in maart al zeven pups in beslag genomen door de politie! Meer lezen? https://bit.ly/3ZHISSP
Het onderzoek is nog niet klaar! Afgelopen dinsdag werd er namelijk opnieuw melding gedaan over de verkoop van een pup vanaf dit adres. De melder voelde al snel dat er iets niet klopte en besloot de pup niet mee te nemen?. In plaats daar van belde de melder meteen naar 144. Hierdoor kon de dierenpolitie snel handelen en kon ook deze pup in beslag worden genomen.
Ga je ook kijken bij een puppy en zegt je gevoel dat er iets niet klopt? Doe dan wat deze melder deed: Koop de puppy niet en bel 144! Check ook de puppychecklist zodat je weet waar je op moet letten: https://bit.ly/3juL2SR. Bedenk goed: Geen vraag = geen aanbod.
❤️ De puppy, die door de Politie Veldhoven – Waalre ‘Werner’ is genoemd, krijgt nu de juiste aandacht en verzorging!

.

.


.

.

Seu in Memoriam

.

Vandaag kregen we via Facebook dit nare nieuws van Hans dat hun Seu is overleden en dat nog maar amper drie maanden nadat hun Pepe is overleden.

Hoi Ton, weer een droevig bericht, Seu hebben we helaas vanmiddag in moeten laten slapen. Ze was dement en haar nieren functioneerde niet meer goed. Twee vrienden in drie maanden, zoveel verdriet.

Hierna kregen we dit bericht van Marianne.

Grote Seu en kleine Pepe

Beste Ton en Annerie je hebt het al vernomen van Hans, god wat een gemis eerst Pep en zo kort erachteraan Seu ,wat heb ik genoten van die twee belhamels duo penotie noemde ik ze, Seu was echt een speciale hond super verzorgend, daar kwamen we achter toen hans dystrofie aan zijn voet kreeg 8 jaar terug, ze moest en zou, als ze merkte dat Hans heel veel pijn had, zijn voet likken en als een fysiotherapeut masseerde ze zo zijn voet soms wel een half uur tot zij het genoeg vond. Beter dan de fysiotherapeut zei Hans altijd. Ook voor Pepe, die wist niet zo goed hoe hij moest aangeven dat hij naar buiten moest … nou Seu wel die begon dan heel hoog te blaffen nou dan wisten we het, en je kon er vergif op innemen Pep moest poepen. Ook haalde ze honden terug als ze niet luisterde. Maar ach, voor iedere honden bezitter is zijn hond de beste, ook Pepe op zijn manier lag altijd trouw naast je, was ontzettend dankbaar dat hij bij ons terecht kwam, lag trouw naast Hans als hij aan het garnalen pelde was en bleef een spanjaard … gek op vis. Het is zo vreselijk stil in huis, alles doet me aan de twee lieverds herinneren, ze zitten voor altijd in me hart. Groeten Marianne Donker

Natuurlijk is gemis nu vreselijk… Het huis is leeg en stil, geen getrippel van hondenpootjes, geen vragende blik om wat lekkers, geen knuffelsessies, geen wandelingetjes meer, de dag ziet er ineens heel anders uit, de vaste plekjes waar je ze altijd kon vinden blijven leeg …

We leven erg met mee met Hans en Marianne en wensen hen enorm veel sterkte met hun verlies.

.

.


.

Vrijdag 27 januari 2023

.

Hada de nieuwe kanjer op de site

Dit is Hada, teefje, greyhound, geboren 01-01-2019, 17 kg, 62 cm hoog en 66 cm lang.  Hada woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter geweldig aanhalig en lief voor volwassenen en kinderen, goed met andere honden en ook met katten. Lekker speels, energiek, onderdanig, onderzoekend en niet bang. Hada loopt prima aan de lijn en vindt het heerlijk om sprintjes te trekken.

.

Achtergrondinformatie: Na een tijdje voor zichzelf te hebben gezorgd kwam ze erg vermagerd bij een man binnenlopen die hondeneten had staan voor meerdere honden die tot zijn huishouden behoorden.

.

Het was duidelijk dat de prachtige Hada geen makkelijk leven had gehad want het sterke vermoeden is dat ze nog recent een nestje heeft gehad en dat ze zich door haar beweeglijkheid niet makkelijk zal laten dekken. Wellicht is ze na haar bevalling tijdens een deksessie ontsnapt aan een verplichte zwangerschap .. wie zal het zeggen.  Haar lieve ogen spreken boekdelen. Als zij je aankijkt smeken de ogen om haar toch vooral te aaien…

.

.

.

 

.

.

.


.

.

Zaterdag 28 januari 2023

.
Hondjes die het asiel mogen verlaten

 

Larios

Thor

Sazan

.

.

.

.

.

.

Haibar

.

.

.

.

.

.


.

Togo in het spotlicht

.

Wie een super lieve knuffelkont zoekt moet echt eens naar de adoptiepagina van Togo gaan. Een hond die je heerlijk kunt omarmen en die het heerlijk vindt om aangehaald te worden.

Togo had pech want was bijna geadopteerd ware het niet dat het potentiele baasje niet in staat was om Togo te ontvangen. Dat was een flinke tegenvaller. Daarom hebben we nu een extra moment van aandachtvoor deze kanjer.

 

De schat is een lieverd die aanhankelijkheid en trouw bovenaan in het lijstje van karaktereigenschappen heeft staan. 

Klik op de foto’s om de adoptiepagina te bezoeken. 

.

,

,

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 29 januari 2023 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

een speciale training …. (sketch)

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

 

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Cato, delen met ons hun ervaring tijdens een bezoekje aan Twente

We waren een weekendje in Drenthe, waar ik Ramos wat van de Nederlandse geschiedenis heb proberen bij te brengen.

.

Zoals je ziet, hij vond het reuze interessant. Maar aandacht vragen door op schoot te klimmen is ook leuk….

.

.

.

Dan ’s avonds nog even op de foto met zijn twee. .

.

En dan diepe rust na alle inspanningen.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton:

.

Onnoemelijk wreed gedrag jegens hond Level levert half jaar cel op….

.

Eindelijk wordt er een straf uitgedeeld voor dierenmishandeling en ook voor het nalatig zijn om in te grijpen als je er bij staat te kijken…. Hoe vaak hebben we de afgelopen jaren ons niet verwonderd over de

lage straffen die ons inziens nergens op slaan…. Wat mensen arme dieren allemaal aan kunnen doen zonder serieuze consequenties??? Zou dit een kentering betekenen in het opleggen van een stafmaat? Ook dat de politie nu extra inzet heeft gepleegd om de dader boven tafel te krijgen, is een goede ontwikkeling. Chapeau ..!!!

Lees het artikel en oordeel zelf…

.

De 53-jarige Martin W. uit Zwolle is vorige week vrijdag veroordeeld tot een half jaar cel voor het doden van een hond. Het dier werd op 3 juni 2021 uit het Zwolle-IJsselkanaal gevist. De voorpoten van de verdronken viervoeter waren vastgebonden.

W. wilde van zijn hond af, zo vertelde de 37-jarige Alex van E. vrijdag aan de politierechter in Zwolle. Van E. was erbij toen de hond in het water werd gegooid. Het dierenasiel wilde de vechthond met de naam Level niet.

De Zwollenaren liepen op 31 mei 2021 een rondje met de hond toen W. bij het Zwarte Water net buiten Zwolle stopte. Hij bond de voorpoten vast met een tiewrap en gooide het dier in de rivier. “Ik durfde niet in te grijpen. Ik was bang voor hem”, zei Van E.

Drie dagen later werd de hond in het nabijgelegen Zwolle-IJsselkanaal gevonden. “De vondst leidde tot een hetze op sociale media”, zei de politierechter.

Volgens de officier van justitie heeft de politie flink werk moeten verzetten om de twee te achterhalen. De echte ‘klapper’ was een afgeluisterd gesprek in het politiebusje, zei de officier van justitie. W. had eerder ontkend en kwam daarna met het verhaal dat een boer achter de dood van de hond zat. Pas in het busje bekende hij de dader te zijn.

Rechter noemt actie ‘onnoemelijk wreed’

“Het is bij de beesten af”, zei de officier van justitie. Hij eiste een half jaar cel tegen W. voor het doden van de hond. Tegen Van E. eiste hij twee maanden cel voor het niet tegenhouden van W., met wie Van E. destijds bevriend was.

Volgens zijn raadsvrouw had Van E., die als enige van de twee voor de rechter zat, niet achter de hond aan in het water kunnen springen. Ze benadrukte dat het hier om een vechthond ging die gemeen gedrag vertoonde. Bovendien kan een sprong in de rivier gevaarlijk zijn.

“Onnoemelijk wreed”, noemde de rechter het handelen van W. Ze volgde de officier in zijn eis. Van E. kreeg een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur omdat zijn rol beduidend kleiner was.

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Als dit geen kunst is met een lieve boodschap ?!?!?!

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Tayra vanaf 16 januari tot 17 februari 2023

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com